Canım valla benim çevremde Çakmak Erdem'e gidipte normal doğum yapıp çıkan yok daha.Önceki mesajımda da dediğim gibi bir tanesi gözümün önünde sezeryana alındı(bu arada ben 4 sene jinekolog yanında çalıştım sadece sekreter değil asistanlıkta yaptım,yüzlerce muayeneye girdim,yüzlerce operasyonlarda asistanlık yaptık,yüzlerce nst bağlamış biriyim yani aşırı değil belki ama az çok anlayabiliyorum) diğer doğum yapanlara soruyorum "neden sezeryan diye"hepsinin cevabı aynı şey" nst de bebek sıkıntıya girmiş dediler sezeryan oldum" ve bunu diyenler de hep normal doğum isteyip,o umutla hastaneye yatanlar.Yalnız şunu da belirteyim tabiki bebeğin ve annenin hayatı tehlikeye girecekse normal doğum diye ısrar etmenin bir alemi yok,ikinizin sağlığı için hangisi en iyisi ise o olsun İnşAllah.İlle normal yada ilee sezeryan diye tutturmak saçma.Zaten son zamanlarda doğum şekli kendini belli eder.Ne bileyim belki bebek ters olacak,kakasını yapacak belki suyu azalacak,belki senin çatın dardır normal imkansızdır.Yani herşey olabilir anne adayı bence herşeye her yönteme hazırlıklı olmalı hiçbirinde ısrarcı olmamalıdır.Ben şahit olduklarımı söylüyorum sana -ha diğer arkadaşın yakınları olmuştur bilemem ama benim arkadaşlarımın başına bunlar geldi hemde 1 değil 2 değil en az 4 arkadaşım.Mesela sezeryandan sonra en az 3 sene geçtikten sonra suni sancı vermeden normal doğum denenebilir ben arkadaşıma refakatçı olduğum zaman yatmadan doktorla görüşmeye gittik "doktor hanım normal doğum olamaz mı"diye sordum doktor hem şaşkın,hem kızgın bir şekilde "asla öyle birşey olamaz"dedi halbuki ben bunun olabileceğini biliyorum çünkü yanında çalıştığım hekim yaptırıyordu ama burada doktor bunu lafını bile ettirmedi.Ya bilemiyorum İnşAllah hakkında hayırlısı neyse o olsun dediklerimi unutma kendini şartlandırma doğumdan mutlu çıkmak istiyorsan doktoruna güven kendini önce Allah'a sonra ona emanet et sevgiler...