Çalınan Cep Telefonu ile Dolandırıcılık Yapilmasi

Tavuksal firtlangic

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2019
1.246
4.935
133
Merhaba arkadaşlar.
Kardeşimin başına gelen bir konu hakkında bilgilerinize ihtiyacım var.

Bundan 3yil önce kadar erkek kardeşim henüz 15 yaşındayken cep telefonunu çaldiriyor.telefon ucuzca bişey olduğu için polise falan gitmemiş annem uyarmış gidelim diye kimse nasılsa bişey olmaz diye dinlememiş( keşke gitseydi)

(1-2 ay sonra)aynı hattı tekrar çıkartırip kullanmaya devam etmiş. bu arada hat yakın akrabamizin adınaydi

Bir süre sonra bu akrabamız karakola çağrılıyor meğer bu çalınan hat üzerinden dolandırıcılık ve hırsızlık falan yapılmış .akrabamız, hattın bu kardeşimin kullandığını kendisinin bir alakası bir olmadığını söyleyip çıkıyor .sonra kardeşim gidiyor ifade vermeye o da telefonunu caldirdigini soyluyor ama mahkeme açılacak demişler 18yasina gelince.

Şimdi kardeşim 18 yaşında.mahkeme kağıtları gelmiş, suça sürüklenen çocugun ağır ceza mahkemesine gonderilmesine karar verilmiş falan yazıyor. ailem bir avukatla görüşmüş işte 10 yıl kadar ceza yatabilecegini söylemiş işte fiyat belirlemiş

Annem dünden beri ağlıyor kardeşimin bugüne kadar hiçbir suça karışma durumu olmadı kendi halinde biri ceza yatması söz konusu olabilir mi işlemediği suçtan
Bilgisi olanlar yardımcı olursaniz sevinirim

Son düzenleme:
Vay be adalet sistemine bak! Açık aleni hırsızlık yapanlar göğsünü gere gere ortalıkta dolaşırken, hiç işlenmemiş suç için 10 yıla kasar hapis isteniyor! Gözlerim yaşardı!

Geçmiş olsun konu sahibi, inşallah korktuğunuz şekilde sonuçlanmaz
Teşekkür ederim. Bize de saçma geliyor gerçek suç işleyenler disardayken suçsuz birini içeri atmazlsr inşallah😔

Evet ayni numarayı kullanmiş nasıl olduysa çalınan hat ile çeşitli dolandırıcılık yapilmiş karakoldan çağrılan kadar bişey anlamadik
Ben de yillar önce telefonumu kaybetmistim.Tekrar sim kartimi cikartirken önceki kullanilan sim kartim iptal edilmisti form falan doldurup yeni sim karti verilmisti.Sanki eksik birseyler var bu olayda anlam veremedim simdi iki sim karti nasil aktif calismis.(Bu arada telefonu kaybedince karakola gidip kayip ya da çalıntı oldugunu bildirdim . Gerci bulunamadi.)

Eksik birseyler var sanki.
Ne gibi bir dolandırıcılık yapılmış?
Kardeşiniz neredeydi o zaman ? Ailenizle mi yaşıyordu? Hattı çıkarttırana kadar hangi telefonu hattı kullandı?
Birde yası da küçükmüş. Neden acaba dava açılması için beklendi ki?

Eksik birseyler var sanki.
Ne gibi bir dolandırıcılık yapılmış?
Kardeşiniz neredeydi o zaman ? Ailenizle mi yaşıyordu? Hattı çıkarttırana kadar hangi telefonu hattı kullandı?
Evet ailemle yasiyor.Kardeşim ufak bir esnaf lokantasında çalışıyordu caldirdigi sıra.patronlarida şahit ama kamera yoktu dükkanda. Yeni telefon alana kadar bekleyip sonra aynı numarayi cikartirmis

Vay canına olaya bakın.
Benim telefonumu alenen çalan, bana defalarca tehditler savuran, sevgilime bıçak çeken ve bu gibi olayları daha önce de yapan şahıs habire cezaevine girip çıkıyor hiçbir suçu olmayan çocuk 10 yıl ceza alabiliyor.
Bir şeyleri eksik anlatmadığınıza emin misiniz? Ne gibi bir hırsızlık yapılmış mesela. Çok üzücü bri durum, Allah yardımcınız olsun.

Vay canına olaya bakın.
Benim telefonumu alenen çalan, bana defalarca tehditler savuran, sevgilime bıçak çeken ve bu gibi olayları daha önce de yapan şahıs habire cezaevine girip çıkıyor hiçbir suçu olmayan çocuk 10 yıl ceza alabiliyor.
Bir şeyleri eksik anlatmadığınıza emin misiniz? Ne gibi bir hırsızlık yapılmış mesela. Çok üzücü bri durum, Allah yardımcınız olsun.
Aklıma gelen ayrıntıları yazıyorum valla olay böyle kuyumcu hırsızlığı ve telofon dolandırıcılığı yapılmış

Evet ailemle yasiyor.Kardeşim ufak bir esnaf lokantasında çalışıyordu caldirdigi sıra.patronlarida şahit ama kamera yoktu dükkanda. Yeni telefon alana kadar bekleyip sonra aynı numarayi cikartirmis
İnşallah korktuğunuz gibi sonuçlanmaz.
Malesef gerçek suçlular dışarda elini kolunu sallayarak geziyor.

Anlamadıgım neden dava yeni açıldı?

Aklıma gelen ayrıntıları yazıyorum valla olay böyle kuyumcu hırsızlığı ve telofon dolandırıcılığı yapılmış
Büyük olaylar. Siz bir avukatla konulup dava içeriğini iyice bir inceleyin belki delil yetersizliği gibi bir durum olur.

Kuyumcu hırsızlığı nasıl yapılmış ki telefonla?
Baya ciddi bir olay.
Geçen de bir üye konu açmıştı 2. El sitesinde 3 kişiyi dolandırmış o bile beraat aldığını yazmıştı.
Yaşıda küçük. Siz alanına göre bir avukatla görüşün. İnşallah ceza almaz.

Back
X