Çalışabilmeye çalışmak...

omtebarla

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
615
20
16
Diğer
Merhaba kızlar;

Eşimle sorunumuz aslında benim çalışıyor olmam. İyi bir kurumda çalışıyorum. İlerleme imkanım var ancak eşim bunu kaldırabilecek psikolojide değil.

3 yıllık evliliğimizde aramızdaki bu sorunu bir türlü aşamadık. Aslında eşim daha üniversite yıllarındayken eşimin çalışmasını istemem, yoksa evde her daim huzursuzluk çıkar diyordu. Oda bende bile bile lades diyerek evlendik.

Eşim şu anda benim çalıştığım şehire gelecek ancak şartlı olarak. Birkaç yıl sonra ailesinin yaşadığı ilçeye gideceğiz ve oradaki bir kuruma atanacağım.

Gideceğim kurum çok daha atıl ama maaşım daha yüksek olacak. Ancak o iş beni ne kadar tatmin edecek bilemiyorum. Hayalini kurduğum ve çok mutlu olduğum mesleğimi kariyerimin en iyi noktasında bırakacağım.

Uzun süredir mücadele halindeyim eşimle. Anladım ki olmayacak. Eşim uzun vadede benim konumumu kaldıramaz.

Ne yapalım dedim kendi kendime en azından bu şekilde çalışma imkanım olacak. Evimde sürekli asık suratlı bir adamla yaşamak zorunda kalmayacağım.

Bir ara iki katlı bir ev yapalım annemle altlı üstlü otururuz diyordu. Bunun asla olamayacağını olursa şayet hiç düşünmeden boşanacağımı söyledim. Gitmeden evimizi almak şartıyla gelirim ancak dedim kabul etti.

Önümüzde 3 yıl var. Sizce doğrumu aldığım karar? Fikirleriniz gerçekten çok önemli. Sevgiler...

Biz de nişanlıyken bir ara yok memlekete taşınacam tayinimi oraya alıp ailemle altlı üstlü oturacam dedi asla olmaz dedim ailesi ne kadar iyi olsa da her şey bir olacak bir tek uyumalarda ayrı olunacak her nekadar böyle olmayacak denilsede bu bizde çok sorun olmuştu ki ikimizde çalışıyoruz gerek yok özel hayat olmayacak..
Bence dediğini yaptırmadan tayinini alma hem daha 3 sene var her şey daha netleşir ben anlamıyorum zaten maddi açıdan ailene bağlı değilsen aynı yerde oturmanın anlamı ne tavrını koy böyle devam et

bence huzursuz olmamak için iyi karar vermişsiniz herşeyden önce huzur diyorum ama sakın altlı üstlü yada komşu bile olmayın ailesi ile sizin aileniz sizinle aynı şehirde mi şuan

Bencede...

Bazı şeyler netleşmeden kesinlikle tayinimi aldırmayacağım. Zaten kayınvalidemle samimi bir ilişkimiz yok. Yakın olmak istemem anlaşamayız çünkü...

bence huzursuz olmamak için iyi karar vermişsiniz herşeyden önce huzur diyorum ama sakın altlı üstlü yada komşu bile olmayın ailesi ile sizin aileniz sizinle aynı şehirde mi şuan

Hayır canım ailelerimiz aynı şehirde değil. Ne bileyim ya canım sıkılmıyor değil. Şu anki işimde o kadar mutluyum ki.

Ah ah...

Evlilik ne kadar önemliymiş meğer...

Hayır canım ailelerimiz aynı şehirde değil. Ne bileyim ya canım sıkılmıyor değil. Şu anki işimde o kadar mutluyum ki.

Ah ah...

Evlilik ne kadar önemliymiş meğer...

daha henüz evlenmemiş biri olarak evlenmenin önemli olduğunu söylerken neleri kastettiniz bir an korktum

kabul etmeyin ben uzun süredir ilişkimden aynı evde oturmak zorunda kalacağım için ayrılmak zorunda kalıyorum aramız çok kötü.hem Amerika gibi biryere gidecem bütün ailemi işimi eğitimimi bırakıp hem de aynı evde oturma fikri benim için inanılmaz uzak.bu yüzden işi ciddiye bindrmek istediğimi söledim malesef.sizin durumunuz benim durumuma göre bir nebze iyi. yinede kabul etmeyin.herkesin evi yolu yordamı ayrı olsun.ne sizin ailenizle ne de onun ailesiyle

Kadın çalışırsa niye evde huzursuzluk çıkıyormuş anlamadım nerden öyle bir kanıya varmış.
Acaba çalışan kadın olunca kendine güveni tam, ayakları üzerinde duruyor, istediğim gibi ezip
parmağımda oynatamam diye düşünüyorsa orada haklı tabii.Bu kanıya varma nedenim
ailesiyle aynı apartmanda oturmak istemesi.Kabul etmemekle iyi yapmışsınız.
Siz eşinize sorun bakalım.O çalışmasın sizin ailenizle aynı apartmanda otursun
babanızla arkadaş olsun,onun arkadaşlarıyla görüşsün.Babanızın işlerinde yardımcı olsun.
Ne hisseder acaba kabul eder mi?Kadınlara reva gördükleri herşeyi kendileri için düşünüp empati
yapsalar keşke.Kesinlikle işten ayrılmayın ailesiylede bir arada oturmayın.
Sadece sizin konunuz için değil bu yazdıklarım.Evlenmek üzere olan cicim aylarında
aşktan gözü kör olup erkek tarafının her şartını düşünmeden kabul eden kızlara.

Bencede...

Bazı şeyler netleşmeden kesinlikle tayinimi aldırmayacağım. Zaten kayınvalidemle samimi bir ilişkimiz yok. Yakın olmak istemem anlaşamayız çünkü...

Şimdi bayramda yok şu kadar gün bizde kalacaksın yok şu gün ailene gideceksin bizim aileler aynı memlekette oturuyor
Ben eminim eğer aynı memlekette otursaydık kaynanama sorun yaşamazdım ama eşimle sorun yaşardım annesine gidip gelme konusunda falan
Eşlerin bu iş mevzularında hanımlarına destek olmaları gerekiyor gururlanmaları lazım mevki sahibi bir bayanla evli oldukları için

hiçbir erkek için kendinizden,işinizden ve ailenizden ödün vermeye değmez...anam,babam birde cebimdeki param... gerisi yalan... demiş atalarımız....

Son düzenleme:
hiçbir erkek için kendinizden,işinizden ve ailenizden ödün vermeye değmez...anam,babam birde cebimdeki param... gerisi yalan... demiş atalarımız....

Bencede...

Aslında en çok kendime kızıyorum ben çünkü eşimin beklentisini biliyordum hemde öğrenciyken. Evlendikten sonra bu durum problem olmaz diye düşünüyordum ama oldu...

Bilemiyorum acaba yuvam için denemeye değer mi? Oraya gittiğimdede çalışmaya devam edeceğim. Sanırım mesele eşimin egosunun tatmin olması. Belki önümüzdeki üç yıl içinde bu konudaki fikirleri değişir...

Son düzenleme:
erkeklerin evlenince vay altlı üstlü vay yan yana vay karşı karşıya oturalım merakını asla anlamıyorum ve kadınlarında buna pabuç bırakmamalarını salık veriyorum naçizane, neticede kız çocuğuda saksıda büyümedi ben tutturmıcam annem annem diye erkek tutturacak, ki kız çocuk aileye daha bağlı daha düşkün daha nazlı yetiştiriliyo bu bir gerçek, 26 yaşına kadar ailemle yaşadım üniversite için bile başka ile gitmedim evlendim eşim polis diye Ankaradan Batmana geldim gık demedim eşim annem annem diye ağlansa açıkçası ne sevgim kalır ne saygım kalır,bu fikrin altında tamamen annelerine bedava hizmetçi ayarlama isteği yatıyo,başka izahı yok evlenmeden önce analarına çemkiren eve uğramayan otel niyetine kullanan erkekler evlenince yaranmaya adeta günah çıkarmaya çalışıyolar

Annesiyle altlı üstlü oturmam. Söyledim eşime hiçbirşeyden değil ama bu sebepten boşanırım senden dedim. İşimi çok seviyorum ama eşim

Bile bile lades demek çok yanlış. Yeni evlenecek kızlarımıza tavsiyem olsun bu tip konularda fikir ayrılıklarınız varsa kesinlikle evlenmeyin. Zamanla hiçbirşey değişmiyor...

eşinizin kendine güveni yok ki..
sizin şuan ki kariyerinizi, çalışma hırsınızı ve başarınızı kıskanıyor kısacası görmüyor musunuz??..

oda farkında siz tayin isteyince kurumda ki konumunuz şimdiki durumunuzdan daha da aşağıda bir yerde olacak belki de böylelikle kendi egosunu tatmin edecek...

siz siz olun sakın ailesiyle aynı dairede oturmaya kalkmayın zaten işinizi bırakıp gitmekle yeteri kadar ödün veriyorsunuz kendinizden bırakın birazda o mücadele etsin evliliğiniz için...

umarım herşey yoluna girer....

Yok canım kabul etmedim aynı binada oturmayı. Dedim zaten ısrar ederse boşanacağımı. Evet konumun değişecek ama dedim ya çalılşabilmek bile iyi benim için malum ona bile karşıydı. Hakkımızda hayırlı ne diyim zaten elimden fazlasıda gelmiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…