calisacagim ama

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
merhaba hanimlar ben univ mezun oldum ve hemen evlendim hemen cocuk oldu derken seneler gecti
kpss ye girdim bu sene kendi bransimda 5. siradayim ama bizim bolum fazla alim yapmayan bir bolum yani her atama doneminde bir tane bir tane aliniyor ve ya 4 ya da 5 kadro aciliyor yani 5 kisi alirlarmi bilmem tama sinirdayim ama alsalar bile belkide son atamaya kalirim
son atamada atananacagimi bilsem iki sene yine beklerim ama olmazsa buyuk yikim olacak yasim oldu 28
bi is basvuru yaptim geri donus oldu calisma saatleri cok iyi fakat yurt disi seyahat engeli olmamali deniyor kesinlikle esinizle konusun oyle haber verin dediler esimde ben uzuluyorum diye belkide bana karismiyor
iyi bir yerse guvenilirse git diyor bende karar veremiyorum acikcasi benim inanclarima uygun degil yasayisima uygun degil basortuluyum ama adam kensinlikle bizim icin bu sorun degil dedi buda guzel
ofiste kucuk aile sirketi dediler patron olacak bir baska erkek calisan var birde ben olacagim
adam bir hafta sonra kararimi soylicem demisti bugunde dediki tamam esinizi de alin gelin onunlada konusmak isterim diyor yani ne bileyim kotu bir yer degil gibi geldi esimle de konusmak istedi falan ne yapsam daha once calismadim istiyorum ki annem babam calistigimi para kazandigimi gorsun
herkes soruyo calisiyomusun diye sinavaa hazirlanirkende cok zorlandim millet kac yasina geldin okudun neden calismiyosun diyo
cocugumu anneme birakmam gerekecek yakin degiliz
4 yasinda cocugum
sizce ne yapmaliyim

üniversite mezunu olmuşsunuz.. çalışmak niyetindesiniz de..
başörtüsüyle çalışmanızda mani görmeyen bir işyeri de bulmuşsunuz..
bence şansınızı deneyin.. sonuçta göbek bağı ile bağlı olmayacaksınız.. sizi zorlarsa, yurtdışı seyahatler sizin kabul edebileceğiniz sıklığı geçerse vs.... ayrılma imkanınız her zaman var..

annenizle ne kadar mesafe var? çocuğunuza o bakacaksa hergün getir götür sorun olabilir ama.. KPSS'den atanmış olsanız da aynı sorun olacaktı zaten.. o zaman ne şekilde çözmeyi planlıyordunuz?

üniversite mezunu olmuşsunuz.. çalışmak niyetindesiniz de..
başörtüsüyle çalışmanızda mani görmeyen bir işyeri de bulmuşsunuz..
bence şansınızı deneyin.. sonuçta göbek bağı ile bağlı olmayacaksınız.. sizi zorlarsa, yurtdışı seyahatler sizin kabul edebileceğiniz sıklığı geçerse vs.... ayrılma imkanınız her zaman var..

annenizle ne kadar mesafe var? çocuğunuza o bakacaksa hergün getir götür sorun olabilir ama.. KPSS'den atanmış olsanız da aynı sorun olacaktı zaten.. o zaman ne şekilde çözmeyi planlıyordunuz?
ya tabiki de memur da olsam o zaman da cocuga kim bakacak ama o kadar istedimki memur oluversem sanki butun dertlerim bitecek baska islere icim sinmiyor bi turlu ama napayim iste
yasim kac oldu
annemle uzagiz hafta ici mecbur ben cocukla annemde kalicam ole olcak buyuk ihtimal
ya bilmiyorum cok sik yut disina cikma olur mu
ne siklikla diye sordum adam belli olmaz dedi
3 yada 5 gun en fazla bir hafat surer yurt disi gezileri dedi

ya tabiki de memur da olsam o zaman da cocuga kim bakacak ama o kadar istedimki memur oluversem sanki butun dertlerim bitecek baska islere icim sinmiyor bi turlu ama napayim iste
yasim kac oldu
annemle uzagiz hafta ici mecbur ben cocukla annemde kalicam ole olcak buyuk ihtimal
ya bilmiyorum cok sik yut disina cikma olur mu
ne siklikla diye sordum adam belli olmaz dedi
3 yada 5 gun en fazla bir hafat surer yurt disi gezileri dedi

4 yaş kreş için çok uygun aslında. Kreş düşünmez misiniz?
Yurt dışı gezileri korkutucu gelmesin. Aslında eğlenceli bile olabilir. Yeni yerler görmek açısından.

bence şansınızı deneyin.. iş bulmak kolay değil..
KPSS ile atanıp memur olmak çoğu kişinin hayali ama buna ümit bağlayıp oturduğu yerde beklemek de olmaz...
eğer gerçekten çalışmak, para kazanmak, kendi ayaklarının üzerinde durmaksa niyetiniz, bir deneyin..
dediğim gibi kimse kimseyi zorla bir yerde tutamaz.. şartlar uymazsa ayrılmak her zaman elinizde..

bence şansınızı deneyin.. iş bulmak kolay değil..
KPSS ile atanıp memur olmak çoğu kişinin hayali ama buna ümit bağlayıp oturduğu yerde beklemek de olmaz...
eğer gerçekten çalışmak, para kazanmak, kendi ayaklarının üzerinde durmaksa niyetiniz, bir deneyin..
dediğim gibi kimse kimseyi zorla bir yerde tutamaz.. şartlar uymazsa ayrılmak her zaman elinizde..
ole tabi ben iste cocugum icin endiseleniyorum bu zamana kadar hic calismadim ya ayrilmadik da nasil olur nasil yaparis
sole annemle yakin olsak versem cocugu hic gam yemicem
bu sekilde annem bize her gun gelemez mecbur hafta ici calisirken cocuk orda kalacak

4 yaşında olmuş kızınız artık...
anlıyorum kaç yaşında olsun bırakmak çok zor.. :(
ben de 1 yaşındayken bıraktım oğlumu..
ama 2 aylık- 4 aylık bırakıp işe gelen arkadaşlarımı gördükçe şükrettim halime..
anneannenin bakması gibi bir şansınız da var..

4 yaş kreş için çok uygun aslında. Kreş düşünmez misiniz?
Yurt dışı gezileri korkutucu gelmesin. Aslında eğlenceli bile olabilir. Yeni yerler görmek açısından.
kres te cok istiyorum guzel seyler ogrensin falan iste ama cocugumdan hic ayrilmadim ya sanki cocugum alisamaz yapamaz uzulur gibi geliyo
simdi bana calisan anneler tepki vermesin bizim canimiz yok mu diye anlaiyorum tabi ama ben bi saat bile ayri kalmadim cocugumdan
ama bir yandan da milletin sen hala calismiymusun sorularindan biktim usandim

kres te cok istiyorum guzel seyler ogrensin falan iste ama cocugumdan hic ayrilmadim ya sanki cocugum alisamaz yapamaz uzulur gibi geliyo
simdi bana calisan anneler tepki vermesin bizim canimiz yok mu diye anlaiyorum tabi ama ben bi saat bile ayri kalmadim cocugumdan

bence siz el gün ne der diye düşünmektense çalışıp çalışmak istemediğinize kendiniz karar verin..
her ikisi de sizin seçiminiz kimse karışamaz..
ama eğer dediğim gibi gerçekten çalışmaksa niyetiniz... şartlar uygun gibi duruyor denemek için...

ben de çalışan anneyim.. tepki vermiyorum çünkü bırakmak çok zor..
1 yaşındaki oğlumu ilk bıraktığımda hüngür hüngür ağladım ve 3 ay boyunca gözlerim dolu dolu geldim işe..
hergün işi bırakmak niyetiyle uyanıyordum..
ama sonra oğlum da ben de alıştık..
doğum izninden dönen tüm arkadaşlarım aynı hissi yaşadılar..

2 yaşında falan olsa anlayacağım da artık yaşı 4 olmuş. Zaten seneye yada ondan sonraki seneye okula başlayacak. Kreşe giden pek çok çocuk da daha mutlu ve daha paylaşımcı oluyor. Yani memur olsanız da böyle özel sektörde olsanız da. Siz bence önce çalışmayı isteyip istemediğinize kesin karar verin. Ki ben çalışmaktan yanayım.

2 yaşında falan olsa anlayacağım da artık yaşı 4 olmuş. Zaten seneye yada ondan sonraki seneye okula başlayacak. Kreşe giden pek çok çocuk da daha mutlu ve daha paylaşımcı oluyor. Yani memur olsanız da böyle özel sektörde olsanız da. Siz bence önce çalışmayı isteyip istemediğinize kesin karar verin. Ki ben çalışmaktan yanayım.
calismayi istiyorum

calismadim dedim ama daha once cocugum 4 ayliken iki ay calistim bi yerde ama patronun civik hareketleri nedeniyle ciktim

merhaba hanimlar ben univ mezun oldum ve hemen evlendim hemen cocuk oldu derken seneler gecti
kpss ye girdim bu sene kendi bransimda 5. siradayim ama bizim bolum fazla alim yapmayan bir bolum yani her atama doneminde bir tane bir tane aliniyor ve ya 4 ya da 5 kadro aciliyor yani 5 kisi alirlarmi bilmem tama sinirdayim ama alsalar bile belkide son atamaya kalirim
son atamada atananacagimi bilsem iki sene yine beklerim ama olmazsa buyuk yikim olacak yasim oldu 28
bi is basvuru yaptim geri donus oldu calisma saatleri cok iyi fakat yurt disi seyahat engeli olmamali deniyor kesinlikle esinizle konusun oyle haber verin dediler esimde ben uzuluyorum diye belkide bana karismiyor
iyi bir yerse guvenilirse git diyor bende karar veremiyorum acikcasi benim inanclarima uygun degil yasayisima uygun degil basortuluyum ama adam kensinlikle bizim icin bu sorun degil dedi buda guzel
ofiste kucuk aile sirketi dediler patron olacak bir baska erkek calisan var birde ben olacagim
adam bir hafta sonra kararimi soylicem demisti bugunde dediki tamam esinizi de alin gelin onunlada konusmak isterim diyor yani ne bileyim kotu bir yer degil gibi geldi esimle de konusmak istedi falan ne yapsam daha once calismadim istiyorum ki annem babam calistigimi para kazandigimi gorsun
herkes soruyo calisiyomusun diye sinavaa hazirlanirkende cok zorlandim millet kac yasina geldin okudun neden calismiyosun diyo
cocugumu anneme birakmam gerekecek yakin degiliz
4 yasinda cocugum
sizce ne yapmaliyim
Benim kafama takılan ciddi bir şey var.

Yurt dışı seyahatleri ciddi bir iştir.herkesi göndermezler.

Senin ne iş tecrüben var ne de mezuniyetinle ilgili teknik bilgin. Yıllar önce mezun olmuşsun, kendine bir şey eklememişsin.

Patron adayının bu kadar ısrarcı olmasını anlamadım.

Bir de kurumsal bir yer değil 3 kişilik bir şirket sanırım. Neden kendi gitmiyor da iş gezilerine seni göndermek istiyor?

bence şundan daha ciddi bir şey var işe kabul eden yer.
ben hiç güvenmedim şahsen.

esim eger guvenilir bir yerse olur diyor
ki adam bugun beni aradi esini de al gel aksaam ustu bekliyorum esinle de konusalim bizi tanisin ici rahat etsin dedi
neden sen vazgeçilmez gibisin?
adam başka birini mi bulamıyor?
son derece tuhaf?
hadi daha önce sektörden tanıyor olsa neyse diyeceğim de..

Senin ne iş tecrüben var ne de mezuniyetinle ilgili teknik bilgin. Yıllar önce mezun olmuşsun, kendine bir şey eklememişsin.

Bir de kurumsal bir yer değil 3 kişilik bir şirket sanırım. Neden kendi gitmiyor da iş gezilerine seni göndermek istiyor?
beni degil kendi de gidiyor ben zaten oraya bir nevi tercuman olarak giriyorum
yurtdisindan gelen yazismalari takip edecegim

esim eger guvenilir bir yerse olur diyor
ki adam bugun beni aradi esini de al gel aksaam ustu bekliyorum esinle de konusalim bizi tanisin ici rahat etsin dedi

Eşinizin içine sinerse, anne babanız da rıza gösterirse neden olmasın. Tabi sizin zaten istediğinizi varsaydım. En son hala muallakta kalırsanız siz ya da çevreden kalbi temiz biri istiareye yatsın bir de oradan veri almış olursunuz.

ben de yeni mezun olduğumda görüştüğüm ilk veya ikinci yer yurtdışı seyahati demişti..
bir ithalat firmasıydı..
illa gidilecek dememişlerdi ama gidilebilir demişlerdi..

Back
X