• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışamamak ve vasıfsız hissetmek

devotion

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2024
12
12
3
Merhaba, çocuklarım var ve çalışamıyorum . Annemde yanımda değil. Eşime yardımcı olup çalışamıyorum. Kendimi değersiz hissetmeye başladım. Yanlış bu düşüncelerim biliyorum ama çevremde çalışanları görünce imreniyorum. Şükür eşim çalışıyor ama ona yardımcı olmak isterdim . Neden böyle hissediyorum?

Merhaba, çocuklarım var ve çalışamıyorum . Annemde yanımda değil. Eşime yardımcı olup çalışamıyorum. Kendimi değersiz hissetmeye başladım. Yanlış bu düşüncelerim biliyorum ama çevremde çalışanları görünce imreniyorum. Şükür eşim çalışıyor ama ona yardımcı olmak isterdim . Neden böyle hissediyorum?
Siz şu an çocuklarınıza bakıyorsunuz onların en güzel en önemli yaşlarında hayata hazırlayarak zaten çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz. Çocuklarınız büyüsün girer bir işe çalışırsınız hiç üzülmeyin, onlar büyüyene kadar vakit bulursanız kendinize yatırım yapın, ( okul, kurs gibi)

Ben çalışıyorum da ne oluyor ki?
Yine eşime yardımcı olamıyorum. Akşam 6 da eve geldigimiz için çocuğu özel okula vermek zorunda kaldık. Aldığım maaş okula gidiyor. İş yerinde de çay demlenmiyor. Kalan para da çay, yemek derken uçuyor. Bence güzelce cocuklarini büyüt ileride bakarsın.

50 yil önce yasasaydiniz boyle hissetmeyecektiniz cunku toplumun "normali" kadinin, ev hanimi olmasi olacakti. Boyle hissetme nedeniniz kendinizi kiyaslamaniz muhtemelen.
Burdan okuyacaginiz birkac cumleyle duygularinizin degisecegini sanmiyorum. Cocuklari bir an once okula gonderip, calismaya baslama planlari yapabilirsiniz. Hem hedefiniz olur hem de cocuklar okula başlayınca onceden planladiginiz icin gecikmeden ise baslarsiniz.

Böyle hissetiriliyor olabilir misin ? Çünkü çocuklarına bakmak , evi tertipleyip düzenlemek de çok hafife alınmayacak kadar sorumluluk getirir. Keşke çalışıp kendi paranizi kazanabilseniz ama imkan el vermiyorsa yapacak bir şey yok. Kreşe vereyim çalışayım derseniz aldığınız maaş kreşe gidecek büyük ihtimalle.

Eşime yardımcı olup çalışamıyorum.
allah askina adamin iki çocuğuna bakiyorsun, akşamları yemekler yapıyorsun
daha nasil yardimci olacaksin?? ne yapsa hakkını odeyemez:) boyle hissetme. cocuklarin biraz daha buyuyunce bir ise girersin. o zamana kadar kendini gelistir, alanin neyse. mesela cooook fazla uygulma var, youtube var. ingilizce öğrenebilirsin, onlar buyuyene kadar . kendi gayretleriyle dil ogrenen pek cok insan var ki artık yapay zeka vs kursa giden kalmadi..bu mesela meslege donerken sana bir arti olur
Ya da isinle alakli neyse. harika excell, sunum power pointleri ogreten, logo-sap programi vs ogreten youtube kanallari var.

Ben çalışıyorum da ne oluyor ki?
Yine eşime yardımcı olamıyorum. Akşam 6 da eve geldigimiz için çocuğu özel okula vermek zorunda kaldık. Aldığım maaş okula gidiyor. İş yerinde de çay demlenmiyor. Kalan para da çay, yemek derken uçuyor. Bence güzelce cocuklarini büyüt ileride bakarsın.
Servisle okuldan alan okul sonrası bakan etüd merkezi kreş tarzı yerler yok mu? Varsa masrafı epey azaltır. Ya da aynı yaşta güvendiğiniz bir komşu çocuğunun annesine yarısı kadar bile para verseniz çocuğunuza bakar diye düşünüyorum. Hem arkadaşla vakit geçirmiş olur. Ben de çocuklarım okula başladıktan sonra çalışmaya başladım. Bu şekilde arttırabildim. Yoksa evde oturup ev okulu yapsam daha karlı.

evlenince bıraktım . Özel sektör yani garanti bi meslek de degil

Bukadar dert edildek birşey yok
Çocuklarınıza bakıyorsunuz, siz olmasanız bakıcı bakacak hem dünyanın parasını alacak hem sizin gibi bakmayacak
Ben çocuklar için işi bırakmayı kayıp olarak görmüyorum
Zamanında bende bırakmıştım, nerdeyse 8 sene evdeydim, hiç pişman değilim en sevimli anları, en çabuk büyüdükleri zamanlarda her anlarında yanlarındaydım
Çocuklar kaç yaşında sizin? küçüğü 3-4 yaşına gelince bir kreşe verin sizde başlayın tekrar.
Çalışmak isteyin yeterki

Bukadar dert edildek birşey yok
Çocuklarınıza bakıyorsunuz, siz olmasanız bakıcı bakacak hem dünyanın parasını alacak hem sizin gibi bakmayacak
Ben çocuklar için işi bırakmayı kayıp olarak görmüyorum
Zamanında bende bırakmıştım, nerdeyse 8 sene evdeydim, hiç pişman değilim en sevimli anları, en çabuk büyüdükleri zamanlarda her anlarında yanlarındaydım
Çocuklar kaç yaşında sizin? küçüğü 3-4 yaşına gelince bir kreşe verin sizde başlayın tekrar.
Çalışmak isteyin yeterki
En küçüğü daha yaşında değil. Diğerleri 4 ve 7

En küçüğü daha yaşında değil. Diğerleri 4 ve 7

Yani şöyle en azından bir 2 seneniz daha var bence, diğeleride az daha büyümüş olur o sürede
Mesleğiniz nedir
Ne mezunusunuz
Bu süre içinde evden kendinizi geliştirin
Dilinizi ilerletin
Mesleğiniz ile ilgili online eğitimler araştırın
İş hayatı çok çabuk ilerliyor, evde körelmeyin devamlı gündemde olun. Sonrası Allah kerim

Yani şöyle en azından bir 2 seneniz daha var bence, diğeleride az daha büyümüş olur o sürede
Mesleğiniz nedir
Ne mezunusunuz
Bu süre içinde evden kendinizi geliştirin
Dilinizi ilerletin
Mesleğiniz ile ilgili online eğitimler araştırın
İş hayatı çok çabuk ilerliyor, evde körelmeyin devamlı gündemde olun. Sonrası Allah kerim
2 yıllık mezunum süt teknikeri. Bu alanda da hiç çalışmadım daha önce. Giyim mağaza alanında özelde çalıştım

Back
X