Çalışamaz raporu

Marla91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2019
213
113
53
34
İş yerimde mobbing uygulanıyor. Hamile olduğum için çıkarmayı düşünüyorlar fakat onlardan önce ben istifa etmek istiyorum. Doktordan çalışamaz yazılı bir kağıt ile istifa etsem haklarım olur mu arkadaşlar bilen varsa yardımcı olabilir mi ?

Çalışamaz raporu alıp istifa etmek mi? Ne kadar mantıksız. Hamilelikte işten çıkarılamazsınız yasal değil bırakın atsınlar özel sektörde gurur mu olur çıkarılın haklarınızı alın profesyonel düşünün biraz ya

Çalışamaz raporu alıp istifa etmek mi? Ne kadar mantıksız. Hamilelikte işten çıkarılamazsınız yasal değil bırakın atsınlar özel sektörde gurur mu olur çıkarılın haklarınızı alın profesyonel düşünün biraz ya

Hamilelik dışı bir şeyi bahane Edelerse peki? Çünkü kanamadan dolayı iki kez 10 ar günlük rapor aldım.

Hamilelik dışı bir şeyi bahane Edelerse peki? Çünkü kanamadan dolayı iki kez 10 ar günlük rapor aldım.
Hamilelik süresince herhangi bir ispatlı yüz kızartıcı sebep dışında her neden hamilelikle bağdaştırılır
Üstüne bide kötü niyet tazminatı alırsınız

Bol bol rapor alin dinlenin onlar cikarysin 6 mi 8 ay mi ne issizlik maasi aliyorsunuz

Ya ne alakası var ne saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz. Panik atak hastasıyım yapılan şeyler bende stres ve üzüntü yaratıyor bu da bebeğimi etkiliyor . Bilip bilmeden insanları yargılamayı kesin. İki kuruş için kendimi de ezdirmem sadece bir soru sordum cevap verin geçin.

İş yerimde mobbing uygulanıyor. Hamile olduğum için çıkarmayı düşünüyorlar fakat onlardan önce ben istifa etmek istiyorum. Doktordan çalışamaz yazılı bir kağıt ile istifa etsem haklarım olur mu arkadaşlar bilen varsa yardımcı olabilir mi ?
Bence mobbingi belgeleyin, istifa da etmeyin çıkarıldığınız zaman tazminat alıp davacı olursunuz. Ben de benzer bir durum yaşıyorum ama idaremden değil benimle aynı işi yapan bir öğretmen arkadaşım tarafından kötü muameleye maruz kaldım (baya terbiyesizce ben çalışmıyorum otur sen çalış dedi ki ben çalışmamı bitirmiştim, ders yapmıyor asla oturup telefonla oynuyor, hocam yardım edin diyince tersliyor, kafasına göre okulu terkedip gidiyor vs) ki bana uygulanan şeyin nedeni ise tamamen kişisel. Hoşlandığı bir kızdan yüz bulamadı (kız da öğretmen bizim okulda) kıza saçma sapan davrandı ben de yanlış yapıyorsun özür dilemelisin yakıştıramadım dedim, kızı haklı buldum zoruna gitmiş :D ki bu devlet kurumu normal bildiğiniz okul ben de o da kadrolu öğretmenleriz... Kendisi görevden alınan bir belediye başkanının yeğeniymiş (doğudayız) yok şöyle aşiretim var bu var diye konuşuyor. Ona güveniyor herhalde. Müdüre durumu aktardım onun vicdanına kalmış çalışıp çalışmamak dedi :D üstelik aynı maaşı, ekdersiiii alıyoruz. İzine ayrılmayı düşündüm (ücretsiz) bu sefer de ona pabuç bırakmayayım diye düşünmeye başladım. Bir şeyleri halletmek adına izin almak yahut istifa etmek ya da ne bileyim tayin istemek kolay. Şikayet edince de bir şey değişmiyor, taşra teşkilatlarını hep buralı insanlar doldurmuş dilekçeyi bile işleme koymuyorlar. Beddua edip Allah’a havale ettim ben de.

Bence mobbingi belgeleyin, istifa da etmeyin çıkarıldığınız zaman tazminat alıp davacı olursunuz. Ben de benzer bir durum yaşıyorum ama idaremden değil benimle aynı işi yapan bir öğretmen arkadaşım tarafından kötü muameleye maruz kaldım (baya terbiyesizce ben çalışmıyorum otur sen çalış dedi ki ben çalışmamı bitirmiştim, ders yapmıyor asla oturup telefonla oynuyor, hocam yardım edin diyince tersliyor, kafasına göre okulu terkedip gidiyor vs) ki bana uygulanan şeyin nedeni ise tamamen kişisel. Hoşlandığı bir kızdan yüz bulamadı (kız da öğretmen bizim okulda) kıza saçma sapan davrandı ben de yanlış yapıyorsun özür dilemelisin yakıştıramadım dedim, kızı haklı buldum zoruna gitmiş :KK70: ki bu devlet kurumu normal bildiğiniz okul ben de o da kadrolu öğretmenleriz... Kendisi görevden alınan bir belediye başkanının yeğeniymiş (doğudayız) yok şöyle aşiretim var bu var diye konuşuyor. Ona güveniyor herhalde. Müdüre durumu aktardım onun vicdanına kalmış çalışıp çalışmamak dedi :KK70: üstelik aynı maaşı, ekdersiiii alıyoruz. İzine ayrılmayı düşündüm (ücretsiz) bu sefer de ona pabuç bırakmayayım diye düşünmeye başladım. Bir şeyleri halletmek adına izin almak yahut istifa etmek ya da ne bileyim tayin istemek kolay. Şikayet edince de bir şey değişmiyor, taşra teşkilatlarını hep buralı insanlar doldurmuş dilekçeyi bile işleme koymuyorlar. Beddua edip Allah’a havale ettim ben de.

Ben de rehabilitasyon merkezinde özel eğitim öğretmeniyim. Kanamam dan dolayı iki kez rapor aldım bu zorlarina gidiyor ve inanmıyorlar. Bilerek aldığımı düşünüyorlar. Yeni öğretmen bulduklarında beni çıkaracaklarmis . Geçmiş olsun dahi denmiyor. Kaldı ki gerçekten çok sevilen bir ogretmendim. Ancak çıkarlarına ters düşünce özel sektörün kaderi sizi kolayca gözden çıkarıyorlar. Bir senem dolmadı şimdi cikarsalar sadece kötü niyet tazminatı için dava açabilirim. Yoksa tazminat hakkım da yok.

Ben de rehabilitasyon merkezinde özel eğitim öğretmeniyim. Kanamam dan dolayı iki kez rapor aldım bu zorlarina gidiyor ve inanmıyorlar. Bilerek aldığımı düşünüyorlar. Yeni öğretmen bulduklarında beni çıkaracaklarmis . Geçmiş olsun dahi denmiyor. Kaldı ki gerçekten çok sevilen bir ogretmendim. Ancak çıkarlarına ters düşünce özel sektörün kaderi sizi kolayca gözden çıkarıyorlar. Bir senem dolmadı şimdi cikarsalar sadece kötü niyet tazminatı için dava açabilirim. Yoksa tazminat hakkım da yok.
Özel eğitim suistimale o kadar açık bir alan ki... Benim bahsettiğim de özel eğitim sınıfı malum sınıflarda 2 öğretmeniz. Yönetmelikte bir şeyler belirli değil diye herkes kafasına göre bir şeyleri yapıyor hele ki vicdansız olunca hiç çalışmasa bile farkedilmiyor. Rehabilitasyonlar çok daha fazla suistimale açıklar :( orada çalışan arkadaşların çalışma şartları da hakları da yetersiz... Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm.

Özel eğitim suistimale o kadar açık bir alan ki... Benim bahsettiğim de özel eğitim sınıfı malum sınıflarda 2 öğretmeniz. Yönetmelikte bir şeyler belirli değil diye herkes kafasına göre bir şeyleri yapıyor hele ki vicdansız olunca hiç çalışmasa bile farkedilmiyor. Rehabilitasyonlar çok daha fazla suistimale açıklar :KK43: orada çalışan arkadaşların çalışma şartları da hakları da yetersiz... Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm.

Çok sağol canım. İşimiz çok özel o çocuklarla çalışmak çok önemli ve kutsal ama dediğin gibi şartlarımız çok kötü. Eğitim değil de ticaret yapıldığı için hem çocuklar hem ogretmenler zarar görüyor . Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Back
X