çalışan anne ile büyüyen varmı

hmmm hamaratım dıyorsun :)
valla obende pek yok aslında yemek olayımız ananede bıtıyor bızım kahvaltı ogle yemegını orda yıyor aksam üzeri meyvesınıde orda yıyor eve geldıgımızde fazla zaman kaybetmemek ıcın de altı temız uykusunu almıs ve tok karınla karsılıyor benı sadece oyuna ve ılgıye odaklı oluyoruz.

Şu an küçük olduğu için belki sizin için oyun ve ilgi ön planda olan şeyler ama çocuk okul yaşına geldiğinde ve sonrasında bunları içselleştirerek büyüyor. İki yaşımı ben hatırlamıyorum, ama küçüklüğümü ve annemin çalışmasını düşündüğümde güçlü bir imaj geliyor aklıma, gerektiğinde herkese kafa tutabilecek ve bizi asla başkasına muhtaç etmeyecek bir kadın. Bence bir annenin çocuğuna bırakabileceği en önemli değerlerden birisi de hele de kız çocuğuysa elinin ekmek tutmasının ne anlama geldiğini öğretmesi. İyi ki de içten içe öğretmiş :) Yoksa yemek yapmak falan hepsi bir şekilde olur gider, bunun benim hamarat oluşumla filan Bi ilgisi yok.

hmmm hamaratım dıyorsun :)
valla obende pek yok aslında yemek olayımız ananede bıtıyor bızım kahvaltı ogle yemegını orda yıyor aksam üzeri meyvesınıde orda yıyor eve geldıgımızde fazla zaman kaybetmemek ıcın de altı temız uykusunu almıs ve tok karınla karsılıyor benı sadece oyuna ve ılgıye odaklı oluyoruz.
bebeğin kaç aylık?

peki ilerde kreş düşünüyormusun ananeyle enerjisini atamıcak bu cocuklar ben 2,5 yaşında öğleden sonra mesela 1-6 arası kreşe vermeyi düşünüyorum hem sosyalleşir hem bişeyler öğrenir. tabi su anki fikrim belki değişir sonra. şu an kızım 13 aylık

anladıgım kadarıyla anne çalıştıgı için kreş arıyorsun. benimde kızım dogdugunda annem calısıyordu. küçük kardeşim okuyor. işi bırakırsam nasıl okucak dedi. ben şimdi kızkardeşime para yolluyorum (500 tl kadar)annem işten çıktı kızıma bakıyo. öyle bi imkanın olurmu bilmiyorum ama annnenlerin paraya ihtiyacı varsa sen kreşe vereceğin parayı annene ver annende torununa baksın . tabi başka şeyler varmı bilmem benim durumuma benzediği için sadece bi öneri
emekliğini nasıl düşündünüz annenizin yani sigortalı çalışmıyor muydu

Merhaba,

benimde oğlum 15 aylık ve 4 aylık olduktan sonra şirketten erken çağırdıkları için işe başladım. il başlarda tedirgindim. eşim öğretmen olduğu için işe öğleden sonra gidiyor . oğlum en çok babasıyla ve teyzemle vakit geçiriyor. bana sürekli kapris yapardı eve girdiğimde kucağıma almaya çalışırdım gelmezdi . işi bırakmayı bile düşündüm. daha sonraları anladım ki oğlum bana kapris yapıyor çünkü eve götürünce kucağımdan aşağı inmiyor. 4. ayından itibaren farklı odada yatan oğlum 8 ayından sonra bizimle beraber yatmaya başladı ve uyurken bir eli sürekli saçımı boynumu omzumu tutar. ve ayrı kesinlikle yatamıyoruz. özlüyor beni. bende hafta sonları 2 gün sürekli oğluşumla vakit geçiriyorum. bu şekilde mutluyuz. fakat sabahları bazen çok mızmızlanıyor .

• Beğen
Reactions: nix
ben anaanne dede yanında büyüdüm zor yanları olsa da haklarını ödeyemem
özellikle anannemin
annemi özlediysem de çok büyük eksiklikler falan olmadı aramızda soğukluk falan yok

emekliğini nasıl düşündünüz annenizin yani sigortalı çalışmıyor muydu
yok canım annem sigortalı calısmıyordu. ilk calıstıgında kadın yapmadı bakıcılık yapıyodu annem. sonrakı ısyerındede yapcaklardı babam yaptırmadı sankı kac sene calısıcaksın diye. oyle boyle dıye dıye son 10 yıldır aynı yerde calısıyodu.ssk sı yoktu yani.

yok canım annem sigortalı calısmıyordu. ilk calıstıgında kadın yapmadı bakıcılık yapıyodu annem. sonrakı ısyerındede yapcaklardı babam yaptırmadı sankı kac sene calısıcaksın diye. oyle boyle dıye dıye son 10 yıldır aynı yerde calısıyodu.ssk sı yoktu yani.
anladım sizin için değişen bir şey olmamış anneniz hem torun sevgisi tadıyor hem para kazanıyor

Şu an küçük olduğu için belki sizin için oyun ve ilgi ön planda olan şeyler ama çocuk okul yaşına geldiğinde ve sonrasında bunları içselleştirerek büyüyor. İki yaşımı ben hatırlamıyorum, ama küçüklüğümü ve annemin çalışmasını düşündüğümde güçlü bir imaj geliyor aklıma, gerektiğinde herkese kafa tutabilecek ve bizi asla başkasına muhtaç etmeyecek bir kadın. Bence bir annenin çocuğuna bırakabileceği en önemli değerlerden birisi de hele de kız çocuğuysa elinin ekmek tutmasının ne anlama geldiğini öğretmesi. İyi ki de içten içe öğretmiş :) Yoksa yemek yapmak falan hepsi bir şekilde olur gider, bunun benim hamarat oluşumla filan Bi ilgisi yok.
peki ilerde kreş düşünüyormusun ananeyle enerjisini atamıcak bu cocuklar ben 2,5 yaşında öğleden sonra mesela 1-6 arası kreşe vermeyi düşünüyorum hem sosyalleşir hem bişeyler öğrenir. tabi su anki fikrim belki değişir sonra. şu an kızım 13 aylık
benım bu sene verme durumumda oldu ama kucuk dıye vazgectım aslında dedesı sagolsun butun gun oynuyorlar su an havada guzellestıhergun parkta 2 saat koşturup oynuyor ama kreş ortamı farklı tabıkı seneye kendını tam ıfade edebılırse yarım gün vermeyı dusunuyorum ama 2. dönem falan verırım heralde

Back
X