Çalışan anne olmak çok zor mu ?

İki çocuğum var; çalışan anneyim. Maddi kaygılarım olmasa idi, çocugumun gelecegi için işe başlamayıp, onu ben büyütmek isterdim. Anneliğin tadını doya doya yaşamak, dilediğimce oyunlar oynamak isterdim.
İşe başlayınca her şeye yetişebilme telaşınızla birlikte hem çocugunuzla yeterince ilgilenemediğiniZi düşünebilirsiniz; hem de çok yorulabilirsiniz.
Tabii bu sizin kararınız, ben sadece benim açımdan olan fikrimi belirttim. Doğum iznim +iki yıllık ücretsiz iznim hiç bitmesin istemiştim mesela işimi çok sevmeme rağmen.
Bu arada bence de işe başlayacagınız için sütten kesmenize gerek yok. Çocuk annenin bir süre olmayacağının etkisini hissedebilir. bir de onun travmasını yaşamasın bence hemen.
Oğlum Ben işe giderken ‘anne ekmek almaya gitme’ diye ağlıyordu. Çünkü iş dönüşü ekmek alıp geliyordum. Düşündüm ki evet, ‘aç kalsam da annem sen yanımda ol’ demek istiyordu. Biz biraz fazla duygusalız sanırım.
Kolaylıklar ve güzellikler diliyorum size..

Çalışan anne olmak zor evet ama bence insan her şeye adapte olabiliyor. Memeden kesmeyin bence bende işe başladığımda bebeğim 13 aylıktı, zaten artık yemek yiyor geldiğinizde emzirirsiniz. Ben öyle yapıyorum hiç zorluk yaşamadık. Süt sağıp bırakmanıza da gerek Yok her şeyi yiyebiliyordur artık

Memeden niye kesiyorsunuz. 13 aylik olmus siz yokken normal yemek yiyebilir. Siz gelince emzirirsiniz. Isten gelince emzirme anneyle bebek arasinda bir iletisim gibi oluyor. Zaten sizden ayri kalacak bir de memeden kesmeyin cocugu

Cocugu hem memeden kesip hemde ise mi baslayacaksini?
Lutfen biraz cocuk gelisimiyle ilgili kitaplar okuyun , guncel yayinlari takip edin
Ikisini bir arada yaparsanız, cocugunuza en buyuk zarari verirsiniz

Gün içinde memelerini şişip ağrıyacaktır. Wc de 3-5 dakika sagsanız bile rahatlar. Maalesef süt sağmaya elverişli odalar yok iş yerlerinde ama wcde de halledebilirsiniz.
Kızım gün içinde her 10 dk da bir emmek istiyordu. Het istediğinde süt ister misin? Biberon? Emzik? Yemek? Aaa burada ne varmış? Kedi mi gelmiş? Diyerek ilgisini başka yöne çevirdim. 3 gün sonra sadece uyurken emmeyi öğrendi. Siz evde olmayınca babasından meme istemeyecek. Onlar kimden ne isteyeceklerini çok iyi biliyorlar;))

Cocugu hem memeden kesip hemde ise mi baslayacaksini?
Lutfen biraz cocuk gelisimiyle ilgili kitaplar okuyun , guncel yayinlari takip edin
Ikisini bir arada yaparsanız, cocugunuza en buyuk zarari verirsiniz
Evet haklısınız ben bunu düşünemedim ama içim rahat etmediği icin fikir almak istedim

Memeye düşkünse bir anda kesmeye çalışmak sizi de bebeği de yıpratır . Inek sutune alistirabilirseniz gunduzleri inek sutu alir aksam isten gelince emer. Inek sutune alistirmak icin keciboynuzu tozu kullanmistim dogal kendisinden sekerli ve tadi guzel. Ben kahve diye iciriyordum. Zamanla sade icmeye basladi. Haftada bir iki kere veriyorum. O da buzdolabinin basinda süt diye isterse. Benim cocugum 2 ayliktan beri bakicida oldugu icin zorlanmadim. Uzun sure evde beraber olsak sanirim ayrilmak zor olurdu.

Peki is yerinde göğüsleriniz şişmiyormu emmesi disinda sutunuzu sagdiniz mi benim is yerinde sagabilecegim yer yok
İlk günler şişti gogus pedi kullandım ama şimdi iyi şükür vücut alışıyor , akşam eve gittiğimde baya dolu oluyor.

Oğlum 18 aylık. 1 aydır çalışıyorum, hala emziriyorum. :) hatta şu anda emiyor. Küçük bir şehirde olduğum için öğle arasında eve gelip emziriyorum, uyutuyorum. Sabah da kalkar kalkmaz emer, akşam gelince emer, gece yatmadan emer vs. Yanındaysam ne zaman isterse emer özetle. Çalışmam engel değil yani. Sizin de olmasın. Memeler onlar için çok önemli. :) o ne zaman hazır olursa o zaman bırakmalı, daha çok küçük.

bence duzeniniz cok iyi,
keske benim de oyle imkanim olabilseydi.

benim genel olarak sutum pek fazla olmadigi icin,
ben 18 aylik olana kadar bir ogun yetecek kadar sut sagdim ogluma,
sabah emzirdim, oglen biberonla sutunu verdiler, aksam gelince emzirdim, gece yatarken ve gece uykusunda bir kez olarak sekilde toplam 5 ogun anne sutu aldi.
18 ayliktan sonra sagmayi biraktim, 4 ogune dustu, sonra gece emzirmelerini biraktim, 2 ye dustu, 22 aylikken de tamamen sutten kestim.

ama sutum dedigim gibi bir yasindan sonra baya azalmisti zaten.
Siz duruma gore 2 yasa kadar sagmaya devam edebilirsiniz, sonra da sut sagmayi birakip evde emzirmeye devam edersiniz.
cok erken aylar olmadigi icin sut azalmasi, sisme vs yasamazsiniz.

cocuklar da sadece anneye sut diye agliyorlar zaten, babayla aralarinda farkli bir iliski turu olusacaktir.

5,5 aylık işe başladım.
1 yaşına kadar süt izni vardı, erken çıkmak faydalı oluyordu.
1,5 yaşına kadar işyerinde süt sağıp, şirkette mini buzdolabına koyup akşama eve taşıdım.
minik süt taşıma şişeleri aldım internetten, termos çantalarda var, alabilirsiniz.
1,5 yaşından sonra işyerinde sağmadım ama sütüm bitmedi. Çünkü akşam ve geceleri emiyordu.
Zaten süt hemen kesilmiyor, bebek büyüdükçe.
Neticede 28 aylıktı, annem 'artık yeter emzirme' dedi :olamaz:

anne sütü gibi sağlıklı bir nimetten mahrum etmeyin bence, yapabilirsiniz..

Merhabalar
Uzun seneler çalışan bir kadındım. Bebeğime hamile kalınca işten ayrılmak zorunda kaldım şimdi bebeğim 13 aylık oldu. Eski is yerinden yeniden işe çağrıldım. Eşimle birlikte yeniden işe başlamama karar verdik. Bebegimize babası bakacak devlet kurumunda olduğu için 2 günde ve akşam 8 de mesaisi başlıyor. Gündüzleri eşim bakacak. Buraya kadar iyi ama bebeğim meme emiyor bugün ilk defa memeden kesmeye karar verdim o da bende çok mutsuz meme deyip ağlıyor. 10 gün süre var ise başlamamam için. Çalışan anneler nasıl başa çıktınız bu ayrılık sürecinde ve memeden kesme konusunda? 1 senedir evde çok sıkıldım hep ise dönmek istedim ama içim çok buruk her an ağlamaklı oluyorum. Lütfen fikirlerinizi paylasirmisiniz daha çok mu küçük ise gitmek için ? Bu arada maddi durumumuz çok kötü değil. Ama çocugumunn geleceği için çalışmak istiyorum.
baba evde olmasa başlamayın 3 yaşına kadarbejleyin derdim ama baba bakacaksa şanslısınız baslayabilrsinz

Bizim korkumuz ben yokken meme diye ağlar mi bunu bilemiyoruz

Kendimiz için konuşursam çalışmadan önce birkaç kez denedim ben yokken benim yanımda tutturduğu kadar yapmamış.Muz çorba yoğurt istemiş acıkınca.

Meme diye ağlamasın diye sütten kesmek biraz garip geliyor karşıdan.Ağlamasın diye sütü tamamen bıraktıracaksınız

Oğlum 18 aylık. 1 aydır çalışıyorum, hala emziriyorum. :) hatta şu anda emiyor. Küçük bir şehirde olduğum için öğle arasında eve gelip emziriyorum, uyutuyorum. Sabah da kalkar kalkmaz emer, akşam gelince emer, gece yatmadan emer vs. Yanındaysam ne zaman isterse emer özetle. Çalışmam engel değil yani. Sizin de olmasın. Memeler onlar için çok önemli. :) o ne zaman hazır olursa o zaman bırakmalı, daha çok küçük.
Memeden kesmemeye karar verdim

bence duzeniniz cok iyi,
keske benim de oyle imkanim olabilseydi.

benim genel olarak sutum pek fazla olmadigi icin,
ben 18 aylik olana kadar bir ogun yetecek kadar sut sagdim ogluma,
sabah emzirdim, oglen biberonla sutunu verdiler, aksam gelince emzirdim, gece yatarken ve gece uykusunda bir kez olarak sekilde toplam 5 ogun anne sutu aldi.
18 ayliktan sonra sagmayi biraktim, 4 ogune dustu, sonra gece emzirmelerini biraktim, 2 ye dustu, 22 aylikken de tamamen sutten kestim.

ama sutum dedigim gibi bir yasindan sonra baya azalmisti zaten.
Siz duruma gore 2 yasa kadar sagmaya devam edebilirsiniz, sonra da sut sagmayi birakip evde emzirmeye devam edersiniz.
cok erken aylar olmadigi icin sut azalmasi, sisme vs yasamazsiniz.

cocuklar da sadece anneye sut diye agliyorlar zaten, babayla aralarinda farkli bir iliski turu olusacaktir.
Evet dediğiniz gibi yapacağım bende yanında olduğum sürece emzirmeye devam

Merhabalar
Uzun seneler çalışan bir kadındım. Bebeğime hamile kalınca işten ayrılmak zorunda kaldım şimdi bebeğim 13 aylık oldu. Eski is yerinden yeniden işe çağrıldım. Eşimle birlikte yeniden işe başlamama karar verdik. Bebegimize babası bakacak devlet kurumunda olduğu için 2 günde ve akşam 8 de mesaisi başlıyor. Gündüzleri eşim bakacak. Buraya kadar iyi ama bebeğim meme emiyor bugün ilk defa memeden kesmeye karar verdim o da bende çok mutsuz meme deyip ağlıyor. 10 gün süre var ise başlamamam için. Çalışan anneler nasıl başa çıktınız bu ayrılık sürecinde ve memeden kesme konusunda? 1 senedir evde çok sıkıldım hep ise dönmek istedim ama içim çok buruk her an ağlamaklı oluyorum. Lütfen fikirlerinizi paylasirmisiniz daha çok mu küçük ise gitmek için ? Bu arada maddi durumumuz çok kötü değil. Ama çocugumunn geleceği için çalışmak istiyorum.
sut sagma makinesi ile sagip, buzdolabında birakiyor herkes

Back
X