Çalışan anne olmak çoook zorrr!

plava

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
50
2
86
İstanbul
3ayın sonunda işe başladım. Başlamadan önce son hafta hergece ağladım nasıl bırakıp gitcem diye. İlk gün zor geçti benim için. Oğluma babaannesi bakıyor ve eve gelen eş dost akraba teyzelerde yardımcı oluyorlar bakımına. VE SORUN BENİM İÇİN BURADA BAŞLIYOR...OĞLUMU ONLARDAN DA HERKESDEN DE ÇOK KISKANIYORUM... GÜN İÇİNDE AKLIMA GELDİKÇE KÖTÜ OLUYORUM.. NASIL BAŞEDİCEM SADECE BENİMLE OLSUN İSTİYORUM AMA İŞTE ÇALIŞMAK DURUMUNDA OLUNCA....:( HERŞEY OĞLUM İÇİN.....

Ben çalışmıyorum ama seni anlayabiliyorum. Gerçekten zor bi durum. Bende bebeğimi herkesten kıskanırım :( Mesela bazen işim olunca anneme bırakıyorum ama annem yengemle beraber oturuyor. Annemden kardeşimden değil ama yengeden kıskanıyorum. 2 yaşına yakın bi yeğenim var. Ya o bişey yaparsa diye aklımdan geçiyor. Böyle düşünmek istemiyorum ama kızım benim canım... Elimde değil aklıma yerleşiveriyor böyle düşünceler.
Sen kayınvalide ne güveniyorsun ki ona emanet etmişsin. İçini ferah tut canım. Yoksa nasıl geçer zaman. Oda gözünden sakınıyordur torununu.

Bende senin gibi düşünüyorum 3 ay sonra işe başlıycam ne yapıcam bilmiyorum bizede babaannesi bakacak

benim doğumum ekimde. ve bende doğumdan sonra çalışmak zorundayım. ücretsiz izne ayrılma lüksüm yok. allah sağ salim bebeğimi doğurmamı nasip ederse benm bebişede babannesi bakacak ve ben şimdiden kıskanıyorummmmmmmmmmmm.

Demekki ben de yalnız değilmişim,okullar açılınca kuşumu babanneye bırakacam içimde bir kurt kemirip duruyor,babannemiz sigara içiyor,hadi yanında içerse,karnı aç kalırsa neler düşünüyorum neler,bu psikoloji ile nasıl bıracağım bilemiyorum,aslında bakıcıdanda kötü değildir ama babannemiz sigara içerken aman nolcak ben 3 tane çocugu sigara içerken büyüttüm gibi laflar söylüyor,kızımın yanındada içerse diye ödüm kopuyor.Allahım nasıl atlacagım bu sendromu...

3ayın sonunda işe başladım. Başlamadan önce son hafta hergece ağladım nasıl bırakıp gitcem diye. İlk gün zor geçti benim için. Oğluma babaannesi bakıyor ve eve gelen eş dost akraba teyzelerde yardımcı oluyorlar bakımına. VE SORUN BENİM İÇİN BURADA BAŞLIYOR...OĞLUMU ONLARDAN DA HERKESDEN DE ÇOK KISKANIYORUM... GÜN İÇİNDE AKLIMA GELDİKÇE KÖTÜ OLUYORUM.. NASIL BAŞEDİCEM SADECE BENİMLE OLSUN İSTİYORUM AMA İŞTE ÇALIŞMAK DURUMUNDA OLUNCA....:( HERŞEY OĞLUM İÇİN.....

eee işe başlamak zor tabii ki ben de çalışıyorum. babaannelere de haksızlık etmeyelim. torunlar onların canı. gözleri gibi bakarlar merak etme. ee kıskançlık olacak tabii ki. şu an duygusal bir dönemdesin.elbette geçecek. sakın ilerdede gelini kıskanma :emir_bebek:

ayyy okulun açılmasına 12 gün kaldı şimdiden stres başladı ben bakıcıya vercem oğlumu inşallah iyi bakarlar kuzularımıza

benden bir tane daha...üzgünüm arkadaşım.oğlum şimdi 17 aylık,5 aylık olduğundan beri çalışıyorum ben de.için kan ağlaya ağlaya kıskançlıktan çatlayarak devam ediyorsun.bunun sonucunda ona bakan kişilere çok agresif oluyorsun..ama alışıyorsun.neticede olan sana oluyor.tavsiyem bu huyundan kurtulmaya bak çünkü ben çok yıprandım...kimseye faydası da olmadı.

Abartmayın arkadaşlar. Bu kadar evham size zarar verir.

Hatta ku kadar evham hem size hem bebeğinize zarar verir.

Bende kızım 6 aylıkken işe başladım. Evet kolay değil di, evet çok zor alıştım ama alışmak için kendimi zorladım. Sizlerde öyle yapın. İki seçenek var önünüzde ya çalışmayacaksınız yada çalışıp hayatı kendinize zehir etmekten vazgeçeceksiniz.

yaa gerçekten bu psikolojideyseniz iyi değilsiniz bence.
emanet ettiğiniz kişiler yedi kat yabancınız değil, canınız kanınız. bu kadar kendinize bağımlı çocuklar yetiştirmeyim.
12 gün birlikte geçiridm ben oğlumla, sadece 12 gün.
kuvözden çıkıp eve egldi ve ben 1 2gün sonra onu bırakıp işe geldiğimde daha 2 kilo bile değildi.
o kaadr küçük, o kadar savunmasız..
ama bütün bunlara rağmen gene de bu kadar bunalım yapmadım.
emanet çocuk bakıyorlar sonuçta, 1 dikkat edeceklerien 3 dikkat ederler. ucunda hesap vermek var çünkü.

bende oglum 3 aylık oldugu gun gecen hafta ıse basladım sımdılık bı sıkıntımız yok kayınvaldem baksa kıskanırdım ama su an ıcın ablam bakıyor en güvendiğim kişi tabıkı özlüyorum onunl avakit geçirmek istiyorum ama kıskanmıyorum

eee işe başlamak zor tabii ki ben de çalışıyorum. babaannelere de haksızlık etmeyelim. torunlar onların canı. gözleri gibi bakarlar merak etme. ee kıskançlık olacak tabii ki. şu an duygusal bir dönemdesin.elbette geçecek. sakın ilerdede gelini kıskanma :emir_bebek:

eşim de aynı şeyi söylüyor vayy o gelinin haline diye şimdiden:)) napayım ama çok seviyorum ve sadece benim olsun istiyorum:))

benden bir tane daha...üzgünüm arkadaşım.oğlum şimdi 17 aylık,5 aylık olduğundan beri çalışıyorum ben de.için kan ağlaya ağlaya kıskançlıktan çatlayarak devam ediyorsun.bunun sonucunda ona bakan kişilere çok agresif oluyorsun..ama alışıyorsun.neticede olan sana oluyor.tavsiyem bu huyundan kurtulmaya bak çünkü ben çok yıprandım...kimseye faydası da olmadı.

evet sanırım doğru söylüyorsun canım... herşeye sinir olmaya başladım bile agresif tavırlar falan. bebişlerimiz sağlıklı büyüsün de biz anneler galiba biraz sabırlı olmamız gerekicek:(

Benim kızıma babaannesi baktı. Allah razı olsun. Şu anda 7 yaşına girdi okula başlayacak. Çok güzel baktı. Gözü gibi sakındı. Ama oğluma bakmıyor. 5 aylık olunca işe başlayacağım ama oğluşumu bakıcıya bırakmak zorundayım. Şükredin ki bebeklerinizi kan bağınız olan birine bırakıyorsunuz. Emin olun torunlarına iyi bakarlar. Nankörlük etmeyin. Ben inşallah bakıcı iyi bakar, birbirlerine alışırlar diye dua ediyorum:Saruboceq:Başka çarem yok:(

Off benimde işe başlamama az kaldı..Kızım şimdi 6 aylık, 20-25 gün sonra da işe başlayacağım..Benim de teyzem bakacak ama alıştırma dönemi öyle zor ki..Birbirlerine alışsınlar diye hergün teyzeme götürüyorum, kısa aralıklarla bırakıyorum..Ama bu kısa zaman için de bile çok mutsuz oluyorum..Teyzeme çok güveniyorum, gözü gibi bakacağını biliyorum..
Ama yetmiyor..
Keşke diyorum bu 20 gün içinde bir piyango falan çıksa da kızımdan ayrılmasam :))

Ancak çevremdeki çalışan anneler ilk günler çok zor olsa da sonrasının iyi olacağını söylüyorlar...İş hayatına dönünce emin ol o kadar özleyeceksinki çocuğunla geçirdiğin her anı daha iyi değerlendirip daha kaliteli zaman geçireceksin diyorlar...Ben de böyle düşünmeye çalışıyorum..

Tek korkum kızımın değişmesi..Yani doğduğundan beri çok güzel bir iletişim kuruldu aramızda, gerçekten onun dilini anlıyorum, ve o çok mutlu bir bebek..Bu durumun değişmesinden ödüm kopuyor..Ama bir yandan da teyzemin ona nasıl şefkatle yaklaştığını görüyorum ve onunla da arasında güzel bir bağ kuracağını düşünüyorum..

Umarım hepimiz hem çalışıp hem de huzurlu, mutlu çocuklar yetiştirmeyi becerebiliriz.

Son düzenleme:
şu halimiz ebakın arkadaslar. Sağlıkcıyım. Tüm gittiğimiz toplantılarda ilk 6 ay anne sütü diye kıçımızı yırtıyoruz ama devlet. çalışan anneler için 6 ay bebeğine bak demiyor.rezillik işte bi<izm ülkemiz. Yurt dısında 3 yıl ayrılabiliyor. Kader . Neyapacaız. Okumayayıp ev hanımı olsaydık daha iyi herhal. Yinede iş iş iş. Ne için bebeğimiz için geleceği için. Allah yardımcımız olsun

off yaa bende de aynı durum,ama ben ıse degıl unıversıteye baslıycam,yanı bu sene hamıleyken mastr sınavlarına gırıp kazandım.
15 eylul baslıyor.kızmı coooook kıskanıyorum cooooooooook
ozellıkle de babannesınden,halasından offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff kımseye de emanet edemıyorum delırıcem.

şu halimiz ebakın arkadaslar. Sağlıkcıyım. Tüm gittiğimiz toplantılarda ilk 6 ay anne sütü diye kıçımızı yırtıyoruz ama devlet. çalışan anneler için 6 ay bebeğine bak demiyor.rezillik işte bi<izm ülkemiz. Yurt dısında 3 yıl ayrılabiliyor. Kader . Neyapacaız. Okumayayıp ev hanımı olsaydık daha iyi herhal. Yinede iş iş iş. Ne için bebeğimiz için geleceği için. Allah yardımcımız olsun

Ben de aynısını düşünüyordum şekerim. Devlet dahil bütün sağlık ve beslenme kurumları 6 ay sadece anne sütü diye parçalıyor kendini, ama neden sadece 56 gün doğum sonrası izni veriyorlar diye kara kara düşünüyorum. İnşallah şimdiden sonra değişir de bizden sonraki bebek ve anneler mağdur olmazlar.
İş ve kariyer manyağı değilimdir ama işten ayrılıp çocuklarımın geleceğini nasıl yakarım:(

çalışan anneleri çok iyi anlıyorum çalışmıyor olsam bile ama hiç olmassa babanne bakıyor ya hiç tanımadığı bakıcıya emanet etmek zorunda olanları düşünün.hayat zor her şey onlar için

Back
X