Çalışan anne olmak zor...Üzgünüm...

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
Konularımı bilenler bilir.
6 yaşında oğlum var.2 yıldır k validem bakıyor.mecburen bizde kalmak durumunda kaldı,çocuğuma bakıyor.

Biz ev aldık.Boşanmış kaynım var.
O da o kaynıma yardım edip birlikte ev aldılar.
İlerleyen zamanda onun yanına gidecekti.
Zaten ezelden beri eşimi sevmez
Düşünmez...varsa yoksa kızı
Ve küçük oğlu.maddi yardım hiç istemedim manevi olarak bakıypr ya çocuğuma yeter dedim.

Dün eşime demiş ki ben yazın kardeşine gidecem.çocuğa da gelsin kayınvalden baksın....

Benim Annem hasta.bipolar kişilik bozukluğu var.görünürde iyi,fakat psikolojik tedavi görüyor.
Kısacası bakamaz.
Benim işten çıkma durumum yok kredi ödüyoruz.

Bakıcı bulmam lazım.okula götürücek bakacak biri....
Bukdadar kötü zamanda ben kimlerr güvenicem . Burada hiç akrabam yok.1 e Giden çocuk.nasıl olacak ne yapacağım...

Üzgünüm işte çok :(

Durumum yok demenize ragmen isten cik diyenler gelir simdi. Bakim evleri, kresler vs var oraya verebilirsiniz bence.

Konularımı bilenler bilir.
6 yaşında oğlum var.2 yıldır k validem bakıyor.mecburen bizde kalmak durumunda kaldı,çocuğuma bakıyor.

Biz ev aldık.Boşanmış kaynım var.
O da o kaynıma yardım edip birlikte ev aldılar.
İlerleyen zamanda onun yanına gidecekti.
Zaten ezelden beri eşimi sevmez
Düşünmez...varsa yoksa kızı
Ve küçük oğlu.maddi yardım hiç istemedim manevi olarak bakıypr ya çocuğuma yeter dedim.

Dün eşime demiş ki ben yazın kardeşine gidecem.çocuğa da gelsin kayınvalden baksın....

Benim Annem hasta.bipolar kişilik bozukluğu var.görünürde iyi,fakat psikolojik tedavi görüyor.
Kısacası bakamaz.
Benim işten çıkma durumum yok kredi ödüyoruz.

Bakıcı bulmam lazım.okula götürücek bakacak biri....
Bukdadar kötü zamanda ben kimlerr güvenicem . Burada hiç akrabam yok.1 e Giden çocuk.nasıl olacak ne yapacağım...

Üzgünüm işte çok :KK43:

6 yasindaki cocuk anaokuluna gitmiyor mu artik turkiyede ? Okuloncesi yas degilmi ? ben mi yanlis biliyorum.

6 yaşında çocuğunuz niye bu kadar büyüttünüz ki ?
seneye okula gitmyecek mi(gerçi şu durumda geç bile kalmış)
kv.niz gitsin çocuğunuza bakması için birini ayarlamaya çalışın ve kv.niz gitmeden birkaç hafta önce gelsin sonra okuldan alır ilgilenir siz gelinceye kadar

Öncelikle konu dışı ama, bipolar bir kişilik bozukluğu değil, duygudurum bozukluğu rica ederim şu genetik tabanlı psikolojik rahatsızlıkların adını doğru düzgün bilmeden uzun uzadıya kullanmayın. Bipolar de geç.

Sizin konuların birine denk geldim çok sinirlenmiştim kvne...
Neyse, bir bakıcı ayarlayabiliyorsanız annenizle birlikte bakabileceğini düşünüyorum.
Bipolarların %80i mevsimliktir ve baskılanabilir, çok mu kötüdür durumu, tamamen gerçeklikten kopuyor mu?
Doktoruna danışın, inanın anneniz de hayata bağlanır severek yapabilirse. Bakıcı da alırsın, ikisi birlikte götürürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim oğlum da nisan9unda 11 aylık olucak inşallah... Kendi annem baktı bu zamana kadar 3,5 aylıkken işe başlamıştım ben, yazın temmuzda köye gidecek okul açılınca geldiğinde de işe başlayacak. Aynı sorun bende de var ama benim oğlum daha mimmacık:KK42: ben de kara kara düşünüyorum ne yapıcam diye. Kv uzakta oturuyo gelip de bakamaz her gün mesela , kalamaz da eşimin bi yeğeni var onlarla yaşıyo kv de ona bakıyo. Ayrıca istemiyorum da başka sebeplerden ötürü yani :KK34:
Allah yardımcımız olsun :KK42:

6 yaşına gelmiş. Kayınvalidenin kendi evine gitmesi için de fırsat bu. Eve kamera koyun sürekli izleyin.

Nerede oturuyorsunuz ?
bazı devlet okulları tam gun oluyor, ogleden sonra etut olacak sekılde. sızın sabah saatlerınız uymazsa eger parayla bırını tutarsınız komsu olmaz mı? yanı muhtemelen cok zor olur ama yapcak bısey yok
buarada 1 gıden cocuk cok zor oluyor zırt pırt okula gıtmek gerekıyor, oglum 6 yasında 1 sınıfı bıtırecek perısan olduk dıyebılırım tek kelımeyle

oğlum da aynı yaşta bu arada.özel kreşe gidiyor,5 te geliyor eve yani babaanneye gidiyor,ben 6 da alıyorum.ama babaanne olmasaydı da okulda 1 saat kalabiliyordu.
seneye ilkokula başlaaycaklar,özle okula verdim,4 ten sonra etüde alan okullar var.devlet okulu ve yardımcı dan daha ucuza gelebilir.araştırın bence.
yoksa komşu veya yarım gün bakıcı bulup,devlet okuluna verebilrsiniz..
en zor zamanları atlatmışsınız,bebekle çalışan anne olmak daha zor.ben 3 aylıktı bakıcıya bıraktım.

Tam gün okula verebilirsin. bazı okullarda da dersten önce ya da sonra etüt oluyo ücretli kardeşim o şekilde okumuştu 3 sene 150 lira aylık ücreti vardı. İş yerine yakın böyle bi okul bulabilirsin.

Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değildir bakamayacaginiz çocuğu yapmayın
Anneler ve kayinvalideler bizim hizmetçimiz değildir
İsterlerse bakarlar torunlarına istemezlerse sadece gelip severler onlar bizleri büyümüştur ve kendi çocuklarımızi büyütmek bizim sorumlulugumuzdur
Bunu kabul etmezsek hep bir beklenti içinde mutsuz oluruz

çevrene tanıdıklara söylesen belki güvenilir biri çıkar. Ama ben olsam kreşe veririm yaşıda gelmiş nede olsa.

Okul çağı çocuğu bu

Okula gider etüde gider

Kv de sıkılmış demek ki

Ben ilkokula gitmeden önceki sene yalnız kalırdım evde annem gelinceye kadar yarım gün çalışırdı

Tek çocuğum bu arada hani kardeşim Abi'm ablam desteğim de yoktu

Okula gidince de annem sabahçı ben öğleci olunca kalkar kahvaltımı eder dersimi yapar okula giderdim ki okul 20 dk ötede idi

Kocaman çocuklarımızı bebek olarak görmesek aslında hem biz hem çocuklar huzurlu yaşayacak

Samimi olduğunuz apartmandan biri de mi yok, yada dersten çıkınca testler falan çözdürüyorlar kurs gibi kalabilir biraz daha okulda
Hiç değilse geldiğinde kapıyı açacak bir komşu yemeğini ısıtıp önüne koysa 2-3 saatliğine falan...
Allah iyilerle karşılaştırsın
Bu devirde insan bir değil on kere düşünüyor

Hanımlar çocuğum zateb anasınıfına gidiyor.öğlenci....
Çevrede memleketten annemin tanıdıkları var.bişeyler ayarlayacağız artık.

Tabiki kimsr benim çocuğuma bakmak zorunda değil.

Ama çok sevgili oğlu
Eski eltimle evliyken
Evine almadı gece
Sokakta kalacaktı ben aldım
Kol kanat gerdim

Ama çok sevgili oğlu boşanınca
Bitanecik oğlu oldu
Bizde tüüü kaka

Tabiki kimseye güvenerek cocuk yapmadım.
4 yaşına kadar kreşe gitti zaten.
Kocaman cocuk değilki 6 yaşında :(

bden calısıyorum kızım 4.5 yasındaoglum 15aylık valla insaanların iyileridde var..bakıcımız annem gibi si,mdi tayin cıkacak erzuruma bakalım iyi birileriyle karasılastrısın ..görümcdem bakmadı aglıyor dıye dusun hic uzulmeye degmez guzelce buyucekler onlarda calısan anne cocugu olmayı pogrenecekler..6yasındakı cocuga uzulmeyın kocaman cocuk komsunuz falan bakar herseyden anlar artık

yarim gun kadin tut. cocugu servise ver. kadın yemeği temizligi yapip cocugu karşılar, burseylet yedirir. sende rahat edersin. cok abartmissin.

Back
X