Çalışan anne olmak zor...Üzgünüm...

Öncelikle konu dışı ama, bipolar bir kişilik bozukluğu değil, duygudurum bozukluğu rica ederim şu genetik tabanlı psikolojik rahatsızlıkların adını doğru düzgün bilmeden uzun uzadıya kullanmayın. Bipolar de geç.

Sizin konuların birine denk geldim çok sinirlenmiştim kvne...
Neyse, bir bakıcı ayarlayabiliyorsanız annenizle birlikte bakabileceğini düşünüyorum.
Bipolarların %80i mevsimliktir ve baskılanabilir, çok mu kötüdür durumu, tamamen gerçeklikten kopuyor mu?
Doktoruna danışın, inanın anneniz de hayata bağlanır severek yapabilirse. Bakıcı da alırsın, ikisi birlikte götürürler.

Canım birebir doktoru söyledi
Bu tanımı
Bipolar kişilik bozukluğu diye.
Yani ben tabi alanlarını bilmem ama
Kafadan yazmadım yani

Tutarsız davranıyor anneciğim
Kaygıları var.
Çok alımgan ve aklına esince gidiyor.

Son düzenleme:
Canım birebir doktoru söyledi
Bu tanımı
Bipolar kişilik bozukluğu diye.
Yani ben tabi alanlarını bilmem ama
Kafadan yazmadım yani

Tutarsız

Doktoru biraz açsın kitap karıştırsın daha kibar ve güncel tanımları varken...
Bugün borderline olanlara bile kalkıp denmez "Bozuk kişilikli" ... Hoş değil.

Bipoların tanımlanmış 20 çeşidi var sanırım yalan olmasın da, ondan sordum gerçeklikten ne kadar kopuyor diye.
Bahar - sonbahar zamanı manik dönem yaşıyorlar genelde, uzayan mevsimlerde depresyona dönüyor.
Bu aşılabilen, normale dönebilen ve kontrol edilebilen bir şey o yüzden diyorum. Sadece ilaç tedavisi mi alıyor, kaç yaşında teşhis koyuldu? Normalde 20li yaşların başında ortaya çıkar.

Cevaplamak zorunda da değilsin, bi faydam dokunur mu diye soruyorum. Bipolar hakkında alelade birine göre oldukça donanımlıyım.

Nerede oturuyorsunuz ?
bazı devlet okulları tam gun oluyor, ogleden sonra etut olacak sekılde. sızın sabah saatlerınız uymazsa eger parayla bırını tutarsınız komsu olmaz mı? yanı muhtemelen cok zor olur ama yapcak bısey yok
buarada 1 gıden cocuk cok zor oluyor zırt pırt okula gıtmek gerekıyor, oglum 6 yasında 1 sınıfı bıtırecek perısan olduk dıyebılırım tek kelımeyle
Canım gebzede yaşıyorum.
Okul zaten 9 3 arası.
Bana getieip götürmeye ve kalan 3 saat e bakacak birş lazım.6 da evde oluyorum.
Şuan yarım gün anasınıfına gidiyor.

Eşim vardiyalı çalışıyor
O gider okula ilgilenir.
Zor olduğunu biliyorum.o da ayrı bir endişe sebebi benşm için :(

Benim oğlum da nisan9unda 11 aylık olucak inşallah... Kendi annem baktı bu zamana kadar 3,5 aylıkken işe başlamıştım ben, yazın temmuzda köye gidecek okul açılınca geldiğinde de işe başlayacak. Aynı sorun bende de var ama benim oğlum daha mimmacık:KK42: ben de kara kara düşünüyorum ne yapıcam diye. Kv uzakta oturuyo gelip de bakamaz her gün mesela , kalamaz da eşimin bi yeğeni var onlarla yaşıyo kv de ona bakıyo. Ayrıca istemiyorum da başka sebeplerden ötürü yani :KK34:
Allah yardımcımız olsun :KK42:
Oyyu çok küçükmüş.
Allahım seninde yardımcın olsun.

Çocuğunuzu yaz okulu olan kreşe gönderin sizle çıksın evden akşam sizle gelsin
Bizim iki tane öyle yapıyoruz
Kreşler sabah 7-8 gibi açılıyor akşam da 7ye kadar açıklar
Okul sonrası da etüt ile çözdük sıkıntıyı

çocuğu kreşe, okula giden ve yaşadığı şehirde yakını olmayan anneler, çocuğunuz hastalandığında ya da bir nedenle o gün okula gidemediğinde ne yapıyorsunuz?

Komsu. Okula birakip alabilir siz grlene kadar evine goturebilir. Sizde ona destek olmus olursunuz. Bu durumd . Yapilcak pek bise yok. Ya da cocugunun okul saatinr gore kendne yeni bi is bulabilirsn. Syni dert bende de var eyluldr ise baslicam cocugum onbes aylik olcak bakalim beni nasil gunler bekliyo.

Back
X