Bebek Beslenmesi çalışan anne ve çocuğu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar kitaptan bir bölüm geldi aklıma ( ilk bir yılda): Bebek annesini mutlaka emmeliymiş. Annesi yokken emzik emmeliymiş . Yani bebek emme döneminde emmeye doymalıymış. Bir dönemin ihtiyacı karşılanmadan geçirtilirse ileride sorun oluyormuş. Sevdiği emziği bulana kadar uğraşmak lazımmış. Bu temel güven duygusunun gelişimi için çok önemliymiş. (sayfa:76)

Kızlar kitaptan bir bölüm geldi aklıma ( ilk bir yılda): Bebek annesini mutlaka emmeliymiş. Annesi yokken emzik emmeliymiş . Yani bebek emme döneminde emmeye doymalıymış. Bir dönemin ihtiyacı karşılanmadan geçirtilirse ileride sorun oluyormuş. Sevdiği emziği bulana kadar uğraşmak lazımmış. Bu temel güven duygusunun gelişimi için çok önemliymiş. (sayfa:76)

Bu kitabı en kısa zamanda edinip okuyacağım, Sabiha Paktuna Keskin i çok beğeniyorum.
Emzik konusu aklımı karıştırdı..Benim kızım 3 aylık şimdiye dek hiç emzik vermedim. Ama versem hemen alacak çünkü geçenlerde ağlayınca babam denemek için vermiş bi baktımki bizimki doğduğundan beri hiç vermediğim halde nasıl da emiyor..Ama ben aldım ağzından çünkü doktorumuz emzik verme demişti..
Bir de ben emziği çok zor bırakmışım çocukken, 6-7 yaşında daha emzik isterdim annemler zor bıraktırdı..Kızımda böyle olursa diye vermemiştim..
3 ay sonra da işe başlayacağım acaba o zaman annemler verse daha mı iyi olacak? Kafam karıştı emziğe karşı olmakla hata mı ettim acaba?

Ben de bunu okuyunca bebişime emzik beğendirmek için sürekli emzik arıyorum; ama emmiyor. Aldığım emzikler hiç emilmeden çöpe gidiyor.

bir öğremen olarak benim de ara vermem mümkün değil. ama tek tesellim branş öğretmeni oluşum sebebiyle ders saatimin az olması. ayarlayabilirsem eğer dersim 8.30' da başlayıp 12.30' da bitecek.

neyse....

.
cnm ben de branşçıyım ama keşke senin gibi yarım gün çalışıyor olsaydım o zaman hiç düşünmez devam ederdim işime:( ben sabah 8de başlıyorum çalışmya bazen akşam 18de çıkıyorum bi de öğretmenler az çalışıyo ya eve gelip devam ediyorum bunaldım artık inş ayarlarsın benm mdr süt iznine bile sıcak bakmıyor öğle arası emzir diyen bi tipten ders saati ayarlaması beklenmez herhalde. söylersem gıcıklığına daha çok bozar boş günüme kesin nöbet koyacak zaten boş günümmolma ihtimali de az ders saatim 30un alta düşmez muhtemelen 32-33 saat olcak acaba ben dilekçe versem 21 saat üstünde girmek istemiyorum die nolur illa başka öğrt mi olması lazım bi edb.çı daha var ama biz yetmeyiz bile okula ?
walla ben hiç evcimen değilim açıkçası. Yani tamam oğlumla vakit geçirmek çok güzel ama rutin yaşamayı sevmiyorum gezmem tozmam lazım benim. Bende çok para harcayan biri değilimdir ama maddi sıkıntıyada gelemiyorum. Zaten kendime pek bişe almam oğluşuma eve yada eşime alırım. Gerçi eşimede pek almam yalan olmasın...zaten gereksiz para harcamak gibi bir lüksümüz yok istanbul şartlarında standart bir yaşamımız var ancak ben çalışmazsam standardın altında kalıyoruz. Benim için çok önemli değil her standartta yaşarım ama maddi konuda evde huzursuz ortam olunca dokunuyo bana dayanamıyorum. Evde en fazla 2 ay sonra bunalımdayım ben..Ama yarı içerde yarı dışarda yaşarsam sorun yok. Oğlumda sokak çocuğu olcak benim yüzümden tüm izin günlerimde bi yerlere gidiyoruz bi organizasyonum vardır mutlaka..
Bak sen şanslısın yine 10 yıl sonra emekli olmak gibi bir ihtimalin var benim daha 25 senem varr 25 seneeeee
Göktuğ 25 yaşına gelecek offff bitermi ??? o yüzden düşünmüyorum bile...
cnm ben evcimeni herhalde evden hiç çıkmadan yaşayabilirim evimde çok mutluyum:( ya benim normal emeklilik yaşım 55, ama 10 yıl sonra 20. yıl dolunca emekli olabiliyomuşuz daha doğrusu hak kazanıyomuşuz emekli olursak da ikramiye filan alamıyoruz maaş da alamıyoruz 55 olana kadar ne anladım ben bu emeklilikten? valla ben çok düşünüyorum istifayı.
Bu kitabı en kısa zamanda edinip okuyacağım, Sabiha Paktuna Keskin i çok beğeniyorum.
Emzik konusu aklımı karıştırdı..Benim kızım 3 aylık şimdiye dek hiç emzik vermedim. Ama versem hemen alacak çünkü geçenlerde ağlayınca babam denemek için vermiş bi baktımki bizimki doğduğundan beri hiç vermediğim halde nasıl da emiyor..Ama ben aldım ağzından çünkü doktorumuz emzik verme demişti..
Bir de ben emziği çok zor bırakmışım çocukken, 6-7 yaşında daha emzik isterdim annemler zor bıraktırdı..Kızımda böyle olursa diye vermemiştim..
3 ay sonra da işe başlayacağım acaba o zaman annemler verse daha mı iyi olacak? Kafam karıştı emziğe karşı olmakla hata mı ettim acaba?

cnm bizim dr verin emzik seni emzik yerine kullanmasın dediydi biz dışarda filan ağlayınca verdiydik okuduğum kadarıyla da 4.ayda bırakmaları en doğrusuymuş emziği, bizimki de artık emzik emmiyor dişlerini kaşıyor oynuyor emziğiyle.

sekercik, edebiyatçısın demek... zümreyiz. :))) bence dilekçe ver, 21 saatin üzerinde derse girmek zorunda değilsin. ama bunu yapmadan önce müdürünle oturup konuşsan, halini anlatsan belki etkili olur. süt iznine gelince, o senin bile değil bebeğinin hakkı... bunu kimse gasp edemez. istediğin saatte süt iznini kullan bence. kolay gelsin...

sekercik, edebiyatçısın demek... zümreyiz. :))) bence dilekçe ver, 21 saatin üzerinde derse girmek zorunda değilsin. ama bunu yapmadan önce müdürünle oturup konuşsan, halini anlatsan belki etkili olur. süt iznine gelince, o senin bile değil bebeğinin hakkı... bunu kimse gasp edemez. istediğin saatte süt iznini kullan bence. kolay gelsin...

:) zümrem:))))
ama sen şanslı bi edb.çısın o halde:))) ben pek şanslı sayılmam ağırlıklı olarak yük benim üstümde maalesef... ilçede de öyle...
bakalım bi keresinde dilekçe vericem istemiyorum fazla ders dedim de müdür sen ver biz nasılsa kaale almıcaz dedi benden önce ben ilk geldiğimde doğum yapan bi arkadaşa da süt izni istiyor diye mdür biizm size ihtiyacmız var ders çıkışı gidin emzirin dedi kestirdi attı ben kasımda doğurdum zaten süt iznine çok ihtiyacım olmıycak bebek 8-9 aylık olcak ben başladığımda. valla bizimki konuşmaktan pek anlamaz, hep kendine yontar. bu sene bile seneye hocanım gelsin tören nasıl yapılır görün diye söylenip duruyomuş hasretle beni bekliyo herif. ben de tayin istiycem ama isteğe bağlı tayinlerde açıklanan kadrolar içler acısı. biz haftada 3 gün nöbet tutuyoruz düşün yani ve her ay da toplantı yapıyoruz saatlerce... acayip bi okuluz yani... her etkinliğe de burnumuzu sokuyoruz ne varsa....

meslek lisesinde 9-10 saat derse girmiş bir öğretmen olarak seni çok iyi anlıyorum. hele nöbet tutmak :((( ben bir nöbete dayanamaıyorum, üç nöbet tutmak ne demek ya... Allah kolaylık versin. türkçecilerle edebiyatçıların kaderi her etkiliği yapmak zorunda kalmaları sanırım. doğum izninden sonra göreve başlamak beni çok ürkütüyor; çünkü çok uzak kaldım okuldan, derslerden. amaaaaa... önemli olan bebişlerimiz. onlar için her şeyin en iyisi, en güzeli olur umarım.

sezince cnm ben meslek lsiesindeyim 4 yıldır. hiç bu kadar yorulduğumu yıprandığımı hatırlamıyorum. artık tükenmek üzereyim. ben şimdiden strese girdim gerginim işe başlamak istemiyorum. dersten uzak kalmaktan değil gidip o okulda çalışmaktan ürküyorum ben. Allah kolaylık versin hepimize inş

sezince cnm ben meslek lsiesindeyim 4 yıldır. hiç bu kadar yorulduğumu yıprandığımı hatırlamıyorum. artık tükenmek üzereyim. ben şimdiden strese girdim gerginim işe başlamak istemiyorum. dersten uzak kalmaktan değil gidip o okulda çalışmaktan ürküyorum ben. Allah kolaylık versin hepimize inş

meslek lisesinde ben de çalıştım canım iyi bilirim.öğrenci yönünden ve nöbet yönünden berbat.Allah kolaylık versin canım.bence tayin isteyebiliyorsan iste.

Saçma gerçekten saçma :roflol:
Güveni memeyle eş tutmak ne kadar doğru ya?
Emziremeyen anneler ne yapsın?
Güvensiz mi olucak çocukları şimdi?
Bu kadın beni psikolojik daralmaya sokuyor resmen. :umursamaz:

meme emmiyorsa biberon emiyordur, 2 aylık kaşıkla beslenmiyordur heralde, bir şeyi mutlaka emiyordur hatta bazısı parmak emiyordur ama mutlaka bir şey emiyordur. Saçma diye geçiştirilemeyecek araştırmalara, gözlemlere dayanan bir bilgiler verildiğini düşünüyorum. Yok ille de saçma diyorsanız savunduğunuz fikirlerin dayandığı kaynakları da iletin biz de öğrenelim.

3 yaşına kadar tuvalet eğitimi vermeyin demesi de bence korkutucu. Bilinenin dışında kendine has düşünceleri var. Hitabet yeteneği güçlü olduğu için ikna edebiliyor ama tarzı bana uymuyor. 3 yaşına kadar bezli bebek olur mu ya?

Bi de ütü deneyi var, yok ipek ayarı yok çocuğun eline tutun. .Yok bana uymuyor arkadaşlar.

Kim uydurdu bu 3 yaşına kadar tuvalet eğitimi vermeyin yalanını ya, kadının çocukları 18 ayllıkken söylemeye başlamışlar, kadın hiç öyle bişey demiyor, kitabını okudum, tv hep izledim yok öyle bişey.

Bi de ütü deneyi var, yok ipek ayarı yok çocuğun eline tutun. .Yok bana uymuyor arkadaşlar.
açıkçası ısıyı tanıtmak amacıyla yapılan ütü deneyinden ben de ürktüm. ohaoldumsmile zaten yapmayı düşünmüyorum. ütüden korkarım normalde de.

Ayşecim 0-3 yaş döneminin anal dönem olduğunu, dışkısının vücudunun bir parçası olarak algıladığını ve bu dönemde tuvalet eğitimi verilmemesi gerektiğini yazıyor. Bebek kendisi söylerse söyleyecekmiş, bizi görüp o da kendisi oturmak isteyecekmiş tuvalate. Yoksa biz eğitim vermeyecekmişiz bu yaşta.ıleride psikolojik sorun yaratıyormuşmuş muşşşş...

Hele bi de 3 yaşa kadar kitap gösterilmemesi gerektiği fikrinde. 2 boyutlu algılamaya yol açarmış, kitap ve televizyon yasak olmalıymış. Kitap ve yasak????

:) zümrem:))))
ama sen şanslı bi edb.çısın o halde:))) ben pek şanslı sayılmam ağırlıklı olarak yük benim üstümde maalesef... ilçede de öyle...
bakalım bi keresinde dilekçe vericem istemiyorum fazla ders dedim de müdür sen ver biz nasılsa kaale almıcaz dedi benden önce ben ilk geldiğimde doğum yapan bi arkadaşa da süt izni istiyor diye mdür biizm size ihtiyacmız var ders çıkışı gidin emzirin dedi kestirdi attı ben kasımda doğurdum zaten süt iznine çok ihtiyacım olmıycak bebek 8-9 aylık olcak ben başladığımda. valla bizimki konuşmaktan pek anlamaz, hep kendine yontar. bu sene bile seneye hocanım gelsin tören nasıl yapılır görün diye söylenip duruyomuş hasretle beni bekliyo herif. ben de tayin istiycem ama isteğe bağlı tayinlerde açıklanan kadrolar içler acısı. biz haftada 3 gün nöbet tutuyoruz düşün yani ve her ay da toplantı yapıyoruz saatlerce... acayip bi okuluz yani... her etkinliğe de burnumuzu sokuyoruz ne varsa....

Canım ben de edebiyatçıyım. Koşullarına üzüldüm. Bizim okul Anadolu Lisesi olmasına rağmen bana yarım gün ders verdiler. Zaten yasal olarak nöbet veremezler. Ben bu seneye has olmak üzere faaliyetlere pek bulaşmıyorum. Yalnız gelecek sene için endişeliyim .Çünkü bizim okulun temposu da ağır normalde. Ben de tayin istesem mi diyorum bazen.

Canım ben de edebiyatçıyım. Koşullarına üzüldüm. Bizim okul Anadolu Lisesi olmasına rağmen bana yarım gün ders verdiler. Zaten yasal olarak nöbet veremezler. Ben bu seneye has olmak üzere faaliyetlere pek bulaşmıyorum. Yalnız gelecek sene için endişeliyim .Çünkü bizim okulun temposu da ağır normalde. Ben de tayin istesem mi diyorum bazen.

cnm sen de zümremsin ne güzel...
valla ben de üzülüyorum ama elden de bişey gelmiyor anadolu lisesi sınavlarına bari gireyim dedim en son gelen müfettiş elektirik sınıfında dersime girdi çıkınca da mutlaka anad.lisesi sınavlarına girin hocam dedi üzgün gözlerle bana bakarak adam acıdı ya bana:( valla bence çok şanslısın ben ücretsiz izindeyim öyle olmasaydım kesin 30 saati geçik derse girerdim benden önce doğum yapana öyle yaptılar çünkü... ondan dolayı ben de izin aldım en kestirme yol. ama temmuzda bitiyor iznim. eylülde başlıcam göreve yani, zaten kasımda doğum yapmıştım birbuçuk iki ay gibi bir süre var arada. süt izni için diretmicem açıkçası. inş tayinim çıkar orda da edbçı sayısı fazladır da bana çok ders verilmez prog. da ayarlanır ona göre. valla ben bir sene; 10 kasım, 18 mart, 19 mayıs hepsini hazırladım bir de 10 kasım ve 18 martta tiyatro oratoryo çalıştırdım gına geldi ilçede beş lise var sözde her şeyi bana yıktılar müdürüm toplantıda hocanıma güveniyorum hepsini yapar demiş! ben kelimeleri bile düzgün söyleyemeyen meslek lisesi öğrencisine ezbe ryaptırıp tiyato oynattım gene de beğendiremedim kimse beğenmedi bile. nefret ettim branşımdan. tek edb.çıydım bir de... bu yıl bir tane daha gelmiş ama yeni atama o da hocanım olsa da zümreleri hazırlardı diyormuş uyanık. içim acıyor artık. ben evde iş yapacak durumda değilim az derse girip kafa dinlemek istiyorum artık çok yoruldum :sinifsinif:

ya ben de nasıl bakıcıya bırakacağım onu düşünüyorum.gözlerim doluyor şimdiden.
eylülde başlayacağım.5 aylık olacak kızım o zaman.acaba ücretsiz izin mi alsam ya?

ya ben de nasıl bakıcıya bırakacağım onu düşünüyorum.gözlerim doluyor şimdiden.
eylülde başlayacağım.5 aylık olacak kızım o zaman.acaba ücretsiz izin mi alsam ya?

Çocuğununihtiyacını söyleyene kadar izin al bence tabi karar senin, ben kendi yakınıma bile güvenip bırakamazken bakıcıya hiç bırakamam, dövmesinden korkarimki yaparda, anne bile kendi çocuğuna tahammül edemez. Bebeğin dillenmeye başladığı zaman çalışsan daha iyi olur.

Back
X