- Konu Sahibi anneZEYNEP
-
Yazdıkların birebir aynı benimle, tek fark benim oğluşum henüz 2 aylık, ama ben de senin gibi çalışmadan duramayan biriyim...Ben de ücretli iznim biter bitmez ücretsizi almak için konuşacağım, muhtemelen alırım..yani oğlum 8-9 aylık olacak işe başlayana kadar..nasıl ayrılırım bilmem..ben şimdiden bir yardımcı buldum eve, her gün geliyor, bebeğe de gözümün önünde alışıyor. bazen onu bir saatliğine oğlumla bırakıp markete gidiyorum, bazen de annemi çağırıyorum...yani güvenmek zorundayım...akrabalardan birini bulaştırmak istemedim ben, kişisel tercih tabi...işe başlamak nasıl olacak bilemiyorum, hergün aklıma geliyor ama alışmak zorundayım, bu arada emiyor oğlum, şimdiden sağıp buzluğa atıyorum, işe başladığımda da emer umarım, her gün sağarım iş yerinde...durumlar böyle, umutluyum güzel olacak canımız yansada..Ferit Kemal' in annesi
Oğlum 3 Aylıkken işe başladım . . Şuan 16 aylık. . . Çok şükür benimde annem kendi evimde bakıyor o yüzden gözüm arkada kalmıyor . Ve hala emziriyorum inşallah 2 yaşına kadarda emziricem. . Özel sektörde çalışıyorum. Sabah 7,30 da evden çıkıp akşam 7,30 evde oluyorum eve gidince azıcık oynayıp uyuyor zaten . .Zor bir süreç . . Herkes için anne anneanne ve bebek için. .
Ev kredimiz olmasaydı kesinlikle çalışmazdım. .
Çocuk büyüdükçe ondan ayrılmak çok daha zor oluyor 5-6 aylık olana kadar sizi özlese de belli edemiyor çok fazla.Ama biraz daha büyüğünce kapıdan çıkmayla veya hazırlanmayla anlıyor ayrılık çanlarının çaldığını. .
Benim miniğim üzeirmi giyer giymez kapıya koşuyor onuda dışarı çıkarmam için . . Zar zor kaçıyorum evden. .
Allah evlatlarımıza sağlık versin . .İnşallah biraz daha büyüdüklerinde bizi daha iyi anlıcaklar
babaneye neden ücret veriyorsun canım? kendisi mi istedi?benim kızımada babannesi bakıyor kendi evimde bakıyor bakıcı ve babanne arasında gidip geliyorum bazen iyi bir bakıcı olursa bebeğe de iyi bakar gözün arkada kalmaz aslında görümcelerimin çocukları bakıcı ile büyüdü gayet memnunlardı en azından bakıcı çocuk uyuyunca ev işi bari yapar temizlik yemek hazır olur babannede çok iyi bakıyor ama kayınvalde olduğu için ev işi gelince bana bakıyor bu sefer ev işini yapmak yerine bebeğinle vakit geçirmek istiyorsun bir sürü sıkıntı yaa hele bide babanneye bakıcı gibi ücretde veriyorsan benim gibi çok saçma bi durum aslında arkadaşlarım enayisin sen diyor ama hem bakıcı ücreti ver hem bütün işi yap bi bakıcı bul en azından ev işi üstünden gider diyorlar o yüzden git geller çok oluyor bende bakıcı mı babaanne mi........
çok dertliyim bende bu konuda şuan oğlumla her an beraberiz ama iznim bitince bunu yazarken bile gözümden yaşlar süzülüyor annem bakacak Allahtan ama çok zor birde annem diğer yeğenimede bakıyor ikisine birden bakıcak yeterli ilgiyi görecekmi bebeğim birde şu süt olayı kafamı karıştırıyor iş yerinden sürekli gelemem ancak öğle tatilinde gelebilirim birde süt iznimi erken çıkarak kullanmayı düşünüyorum ama ben çok özleyecem oğlumu nasıl olacak yetecekmi sütüm mama vermem gerekecekmi mama verince beni reddederse ne yaparım böyle bir sürü soru var kafamda Allah yardımcımız olsun
Merhaba annezeynep.
Çok önemli bir başlık. Konuyu açtığın için teşekkürler.
Ben de 2 hafta sonra işe başlayacağım. Kayınvalidem benim evimde bakacak. Ücret ödemeyeceğiz ama yol parası (taksiye binme ihtimali için) ve ufak tefek hediyeler düşünüyoruz.
İşe başlayacağım tarih yakın zamanda belli olduğundan ben de evde çeşitli düzenlemeler yapıyorum, bundan sonraki hayatı herkes için kolaylaştırmak adına.
Benim de kafamda bir yığın soru var ama şimdilik cevapları yok, yaşandıkça netleşecek şeyler.
Kızım ek gıdayı henüz kabul etmiyor, ama süt de bir süre sonra yetmeyecek.
Bebeklerinizin yiyeceklerini bakıcılar/anneler/kayınvalideler mi hazırlayacak mesela? Benim endişelerimden biri.
Öğlenleri eve geleceğim için öğlen ve akşam yemeklerini benim ayarlamam gerekiyor. Kızım için de ben hazırlamak istiyorum ama nasıl zaman ayıracağım bilmiyorum.
Umarım deneyimli çalışan annelerin söyleyecekleri bize yol gösterir.
Herkese sevgiler.
Bu konu gundeme gelince surekli konuyu degistiriyorum,dusuncesine bile tahammulum yok.3 aydir ucretsiz izindeyim,simdilik nisana kadar da baslamayi dusunmuyorum,o zaman kizim 11 aylik olacak.ben kizimdan ayrilmaya hazir degilimmm.Benim yavrumu da babaannesi bakacak.Guven acisindan gozum arkada kalmayacak ama ben iyi bir bakicinin kv goztiminde bakmasindan yanayim.Kv ile aramiz iyi degil,iliskilerin daha da kopmasindan korkuyorum.bakiciya begenmedim biseyi soyleyebilirim ama kv ye asla.ne kadar kibar bi sekilde de soylesem hemen yanlis anlar ve cok sabit fikirli,istedigini yapar.Icim hic rahat degil o yuzden,dahafazla da ucretsiz izin alamam,2 yil sonra kardes dusunuyoruz kizima o zaman 2 yil ucretsiz izin alacagim cunku.kv evinde bakacak bu arada kizima,bizim evde olsaydi en azindan kizim sicak yatagindan kalkmayacakti ama duzenini bozmak istemiyormus kv.bastan isfemiyordum kizima kendi evinde bakmasini ama iyi yonunden dusunuyorum en azindan evim dagilmayacak.maddi anlamda da direk bisey yapmayacagiz ama bana haftada yarim gun gelen bayan var,ona da yarim gun gidecek biz odeyecegiz parasini.kizimin yemeklerini kaynamis su dahil goturecegiz napalim emir buyuk yerden...
ayarlamaya çalıştığımız bakıcı kabul etmiş teklifimizi. sevindim. yeni yıldan sonra bi akşam kahve içmeye gidip eşli olarak tanışacağız. bakalım nasıl insanlar, evleri düzenleri nasıl? off şimdiden heyecan bastı. ne zormuş bu işler.. ücret vs hiç bir şey konuşulmadı. hakkımızda hayırlısı olsun. haftada 1-2 gün de yardımcı bulup temizlik işlerini hallettim mi haftasonu da kızımla bana kalır. inşallah onu da ayarlarım bi an önce.
Sevindim canim insallah icin isinir ve gozun arkada kalmadan birakabilecegin birisidir
Tavsiye ile mi ulasmistin bu bakiciya?
Bence gitmeden soracaklarini listele insan unutuveriyor
Bizim bir arkadas on onbes soruluk bir listeyle gorusmustu
Birakirken de kendisi icin olmazsa olmaz birkac not yazmisti buzdolabina
Ben haftalik olarak hergun ne yiyecegini icecegini yazip saklama kapkariyla sirali bir sekilde anneme birakiyorum
Karsi tarafa en az hata payi birakmamiz lazim
Bu arada blogunun adi neydi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?