Calisan anneler sabah giderken ise neler hissediyorsunuz?

Iyi de siz bağımlı olmuşsunuz onsuz bir varlık olmayı unutmuşsunuz

Büyük olduğu için başlarda garipser ama alışır benimki 3,5 aylıktı aklı ermeye başlayınca da hiç ağlamadı rutini öyle idi anne baba işe gider akşam da saatinde gelir

2 yaşında da kreşe başladı anne baba ile çocuklar okula gider diye kodladı hiç okula gitmeyeceğim diye de tutturmadı zira evde kimse kalmazdı algısı bu

Siz de hediye rüşvet vaat etmeyin yavaş yavaş anneannedeki süreyi artırın normalleştirin işe gitmeyi

Bu arada işte iken aklım kalmazdı ama bir dönem kendim baktım mesela babasına bırakıp çarşıya gidersem hiçbir şey anlamazdım aklımda hemen eve dönmek olurdu işte öyle olmuyor ama o zorunluluk zira

Ölüm ya da gurbet yok. Sabah iş akşam ev. Olayı dramatize etmeyin...

Sizden daha kötü durumda olanları düşünün. Yeğenim 2.5 yaşında, annesine düşkün ama ablam Cizre'de öğretmen olduğu için annem bakıyor memlekette.. Yani kaç haftada bir görebiliyor, gelebilirse tabi..

bu konuda o kadar kavga ettim ki bu sitede artik gucum kalmadi savunmaya :)
bu, sadece bir savunma mekanizmasi. bilinc alti olarak siz de bunu biliyorsunuzdur.
anneden ayrilmak dediginiz sey annenin olmesi yahut cocugun hayatindan tamamen gitmesi durumunda olur. annenin calismasi, cocugun hayatinda anneden ayrilmak olarak kodlu degildir.
Iste bende bunu kendime anlatmak icin calisan annelerden destek bekliyorum bu konuda

Olayı dramatize etmeye gerek yok. Benim de kizim 2 yasinda ve biz de birbirimize aşırı düşkünüz . ben her gun 9-3 arasi calisiyorum kizim 19 aylikken ucretsiz iznimi sonlandirip basladim calismaya. Krese verdim. Kreste inanilmaz mutlu. Oraya her gun uçarak heyecanla gidiyor. Ordan alirken de inanilmaz heyecanla kollarima koşuyor. Orada arkadaslari var cok guzel oynuyorlar sosyallesiyor. Sabah oglen ve ikindi olarak duzenli yemeklerini yiyorlar. Istedigimiz zaman watsapptan video ve resim gonderiyorlar. Kizim bakicisini haftasonu bile ozluyor.
9-3saatlerde is bulsam bende biraz rahatlardim galiba kizinizla kres saatleriniz uyuyirnu sabah siz onu birakip ise oylemi gidiyorsunuz o da mi 3 te cikiyor eger oyleyse cok sanslisiniz

Akşam eve gelmeyi umut ederek ve düşünerek çıkıyorum evden.

Ayrıca bu kadarı fazla.bağımlı olmak doğru değil.
Ben ev hanımı iken de bikaç saatlik bırakıyordum eşime.
Arada annelerin de nefes almaya ihtiyaçı var.diye düşünüyorum.

Abartiyorsunuz, ayrica anne ise baslayinca cocuk psikolojisi icin iyi degil vs yok boyle bir sey. Sizinki bagi asip bagimlilik olmus asil bu iyi degil, ileride cocuk kendi basina su bile icemez boyle. 4-5 seneye okula baslayacak bu cocuk.
Bilemiyorum iste bende degistirmek istiyorum kendimi

Akşam eve gelmeyi umut ederek ve düşünerek çıkıyorum evden.

Ayrıca bu kadarı fazla.bağımlı olmak doğru değil.
Ben ev hanımı iken de bikaç saatlik bırakıyordum eşime.
Arada annelerin de nefes almaya ihtiyaçı var.diye düşünüyorum.
Ya benimde daha once anneme birakmisligim oldu annemlere gidince carsiya cikinca arkadasa gidince birakiyorum anneme ama bu cok slk olmuyor tabi

Direk işe başlamayın.haftada 3 4 gün
2 şer saat güvendiğinşz çocuğun da tanıdığı birine
Anne abla vs. Bırakmaya başlayın.
Çocuk gittiğinizi ama geri geleceğinizi bilsin.
Anlatın ona...zamanla alışacaktır.

Zor ama maalesef hepimiz yasiyoruz. Bende kizim 7 aylikken basladim calismaya annem ve kv bakiyor. Simdi bide ikinciye hamileyim. Ilk baslarda evden cikarken gozlerim dolardi ama artik alistik kizim bana gule gule diyor. Simdi 16 aylik krese yazdirmayi dusunuyorum. Yoksa birbirimize bagimli bi sekilde yasayacaz. Ben daha cok sosyal olarak ozgur olmayi ogrenmesini istiyorum. Ben o kucukken ise basladigim icin artik o kadar zor gelmiyor ama sen ilk 1 hafta biraz zorlanabilirsin. Sonucunda kendi keyfimiz icin degil onlarin gelecegi icin cabaliyoruz calisiyoruz
Kucukken birakmak daha kolay ...nekadar surede alistiniz peki

Direk işe başlamayın.haftada 3 4 gün
2 şer saat güvendiğinşz çocuğun da tanıdığı birine
Anne abla vs. Bırakmaya başlayın.
Çocuk gittiğinizi ama geri geleceğinizi bilsin.
Anlatın ona...zamanla alışacaktır.
Haftada 3 4 gun birakacak kadar kimseye yakin degilim memlekeye gidince anneme birakip geziyorum ama

Sizden daha kötü durumda olanları düşünün. Yeğenim 2.5 yaşında, annesine düşkün ama ablam Cizre'de öğretmen olduğu için annem bakıyor memlekette.. Yani kaç haftada bir görebiliyor, gelebilirse tabi..
Off cok kotu bir durum allah yardim etsin ablaniza nolurrr banada guc versin ablaniz☺

Eşin iz kaçta geliyor işten.bulunduğunuz yeri bilemem ama mesela buralarda akşam 6 fan sonrada geziliypr.bir komşuya bşr arkadaşımıza veya çarşıya da gidebilirsiniz eşinize bırakıp.2 saatlik

İlerde çocuğunuz okula başlayacak bu tarz ayrılıklar hayatınızda mutlaka yaşanacak gün gelecek sabah onu okula bıraktıktan sonra işe gideceksiniz. Okul hayatı bu duygusallıkla zor bir dönem olacak onun için sanırım. Benim eşim annesi sabah işe giderken kapıyı kollarıyla tutup gitme anne diyormuş, iki taraf içinde zor ama aşılır elbet. İçiniz rahat bırakabileceğiniz bir yer olsun yeterki.. Burda çoğu annenin tasası genelde bu yönde oluyor.

Iyi de siz bağımlı olmuşsunuz onsuz bir varlık olmayı unutmuşsunuz

Büyük olduğu için başlarda garipser ama alışır benimki 3,5 aylıktı aklı ermeye başlayınca da hiç ağlamadı rutini öyle idi anne baba işe gider akşam da saatinde gelir

2 yaşında da kreşe başladı anne baba ile çocuklar okula gider diye kodladı hiç okula gitmeyeceğim diye de tutturmadı zira evde kimse kalmazdı algısı bu

Siz de hediye rüşvet vaat etmeyin yavaş yavaş anneannedeki süreyi artırın normalleştirin işe gitmeyi

Bu arada işte iken aklım kalmazdı ama bir dönem kendim baktım mesela babasına bırakıp çarşıya gidersem hiçbir şey anlamazdım aklımda hemen eve dönmek olurdu işte öyle olmuyor ama o zorunluluk zira
Yani 3.5 aylikken bende bukadar dusunmexdim 2 yasi birakip ise giymek cok zor olucakmis gibi geliyor vana

İlerde çocuğunuz okula başlayacak bu tarz ayrılıklar hayatınızda mutlaka yaşanacak gün gelecek sabah onu okula bıraktıktan sonra işe gideceksiniz. Okul hayatı bu duygusallıkla zor bir dönem olacak onun için sanırım. Benim eşim annesi sabah işe giderken kapıyı kollarıyla tutup gitme anne diyormuş, iki taraf içinde zor ama aşılır elbet. İçiniz rahat bırakabileceğiniz bir yer olsun yeterki.. Burda çoğu annenin tasası genelde bu yönde oluyor.
Peki kim bakiyormus esinize
Annem bakicak ama cok da icim rahat degil kardeslerimde var evde dikatsizler hep camlari falan acik birakabilitler cok yuksek evleri of aklimda birsuru soru

Oğlum 3 aylık iken anneme bırakıp işe başlamak zorunda kaldım
Çok kötü bir durum bu tabiki kim isterki kimse istemez ilk zamanlar özellikle okadar küçük diye ağlardım
Sonraları alıştım,ona gelincede tavır yaptı yani diceksiniz ki 3 aylık bebek yaparmı ama maalesef yaptı gözüme bakmadı temas kurmadı benden yüzünü çekti babasına döndü.Her seslenmemde kıpır kıpır olan yavrum bir hafta ilgilenmedi benimle.Sonra büyüdü tabi şuan 5 yaşına girecek annecim gitme yanımda kal ,seni özlüyorum diyor.Bende annecim çalışmam lazım sana hediye almak istiyorum güzel kıyafetler ,güzel yiyecekler diye oda tamam annecim diyor aklına bunlar geldikçe hemen bu şekilde konuşuyoruz.Ve birşekilde alışıyor insan .Eğer çalışmayı düşünüyorsanız bunu ona yansıtmadan güçlü durun lütfen .Oda sizden güç alsın....
Ayy cnim neguzel anlatmissin iste ben o tavirli haline daayanamaz istem cikarim diye korkuyom sen nasil dayandin nasil sabrettin

Valla sadece bugün akşam kesinlikle erken yaticam diye düşünüyorum:KK53: uykuya doyamiyorum (ama yine gec yatiyorum o başka) siz farkli konuda soruyorsunuz farkındayım ama alışınca hiç bir sorun kalmıyor.

Asıl şu an çocuğuna kötülük yapıyorsun...çocuğunu çok bağımlı büyütmüşsün...bu daha kötü bence...o artık bir birey...çocuklarda ayrılık endişesi sadece 6-12. aylar arası olur,psikolojide yani...bence çocuğunuzu biraz özgür bırakmanız onun iyiliğine olacak

Back
X