Calisan anneler sabah giderken ise neler hissediyorsunuz?

Valla sadece bugün akşam kesinlikle erken yaticam diye düşünüyorum:KK53: uykuya doyamiyorum (ama yine gec yatiyorum o başka) siz farkli konuda soruyorsunuz farkındayım ama alışınca hiç bir sorun kalmıyor.
Sizde mi calisan annesibiz kac aylikken ise basladiniz

Dramatize etmek diye yorumlamayalim arkadaslar herkesin yasam tarzi cevresi bulunduğu ilin imkanları is saatleri bir degil.
Mesela ben evlendikten sonra hic kimseyi tanimadigim bir ortama geldim kv gorumce yakin ama kv daha hamileyken bebegi krese verirsin demi diye sordu anladimki bakmak istemiyo zorunda da degil sen bak diyemem... gorumcemin 2 tane aşırı hareketli cocugu var onlari zor idare ediyor... dogru düzgün bize uyan kreş bulamiyorum bakiciya guven duyamiyorum hos her gün okudugumuz igrsnc haberlerden sonra insan akrabasina bile guvenemiyor... ben de konu sahibi ile ayni dertten muzdaribim cocugumu birakinca ne yapicam ne yapmaliyim ona bu durumu nasil izah etmeliyim nasil olacak sadece ne hissettiniz bunu ogrenmek istiyorum benim nasil bir anne oldugumu soylemenizi degil. Ben ogretmenim kizim suan 1 yasinda ve o 16 aylikken falan okula dönmem gerek. Konu sahibi allah yardimcimiz olsun inşallah gözümüz arkada kalmaz cocuklarimiz bu durumu fazla yadirgamaz biz de mutlu mesut işimizi yapip koşar adimlarla evimize döneriz.

Benim annem de ben 2 yaşındayken tekrar çalışmaya başlamıştı. Hiç öyle ağladığımı üzüldüğümü hatırlamıyorum. Babam nasıl her sabah işe gidip akşam geliyorduysa annem de öyleydi ve normalin bu olduğunu düşünüyordum. Birkaç sene sonra sokakta oynarken (ahh 90'lar) bir arkadaşımın annesinin işe gitmediğini öğrenmiş ve "Nassıl yanii 0_O " olmuştum :KK70:ilkokula başlayana kadar bakıcım vardı sonra ben de tam gün okula başlayınca gerek kalmadı anne babamdan önce eve gelir anahtarımla kapıyı açar girerdim. Evde yalnız olmayı da çok severdim. Hiç öyle anne baba bağımlısı olmadım. Garip olan benim sanırım..

Dramatize etmek diye yorumlamayalim arkadaslar herkesin yasam tarzi cevresi bulunduğu ilin imkanları is saatleri bir degil.
Mesela ben evlendikten sonra hic kimseyi tanimadigim bir ortama geldim kv gorumce yakin ama kv daha hamileyken bebegi krese verirsin demi diye sordu anladimki bakmak istemiyo zorunda da degil sen bak diyemem... gorumcemin 2 tane aşırı hareketli cocugu var onlari zor idare ediyor... dogru düzgün bize uyan kreş bulamiyorum bakiciya guven duyamiyorum hos her gün okudugumuz igrsnc haberlerden sonra insan akrabasina bile guvenemiyor... ben de konu sahibi ile ayni dertten muzdaribim cocugumu birakinca ne yapicam ne yapmaliyim ona bu durumu nasil izah etmeliyim nasil olacak sadece ne hissettiniz bunu ogrenmek istiyorum benim nasil bir anne oldugumu soylemenizi degil. Ben ogretmenim kizim suan 1 yasinda ve o 16 aylikken falan okula dönmem gerek. Konu sahibi allah yardimcimiz olsun inşallah gözümüz arkada kalmaz cocuklarimiz bu durumu fazla yadirgamaz biz de mutlu mesut işimizi yapip koşar adimlarla evimize döneriz.
B3nim annemde cok gonullu degil canim belki biz ondan boyle muallaktayiz hani bazi anneler kv ler vardir yawrum kuzum ben bakacam tabi sen git isine olurum ona ben derler bazilarida mecbur kalinca bakilir derler benimki 2. Şïk...napicaz arkadasim senin kv de de bakmak istemiyor belliki bakici asla istemem artik kimseye guvenim yok allah hepimizin evlatlaribi korusub kres desem bilmiyorum tam gun kresi kaldirabilirmi bana agir geliyir dusuncesi tam gun hani yarim gun olsa guzel eglenceli ama tam olunca slkllir cocuk zaten ozek krese veremem ben alcagim 3_5kurusu oraya nasil vereyim devlet kresleri gakkinda bilgim yok

Aslinda lise de olsa her okulun bir kresi olmali, hem anaokulu ogretmenlerinin onu acilir hem bakici derdinden kurtulur anneler. Benim annem de ogretmendi, ucumuzu zor birakip gidermis.

Bi arkadaş daha vardı oda çalışmak istemiyordu olayı çok dramatize eden :KK51: çocuklar tahmin ettiğinizden daha güçlüler ve kolay alışıyorlar gözünüzde büyütmeyin bence daha zor olur ;)

9-3saatlerde is bulsam bende biraz rahatlardim galiba kizinizla kres saatleriniz uyuyirnu sabah siz onu birakip ise oylemi gidiyorsunuz o da mi 3 te cikiyor eger oyleyse cok sanslisiniz
Vet ben 9~3 calisiyorum. Kizimi krese birakip ise geciyorum. Isten cikista kizimi kresten alip eve geciyorum. Arada is cikisi sitenin onunde hava alip öyle cikiyoruz eve. Kaldigimiz yerde park bile yok. Yani oyle. .kreste 8~5 kalan cocuklar da var.

biraktiginiz kisi anneniz olacak,bu bile buyuk sans ayricalik..
icinizi rahat tutun,3-4 hafta icinde alisir.

Bi arkadaş daha vardı oda çalışmak istemiyordu olayı çok dramatize eden :KK51: çocuklar tahmin ettiğinizden daha güçlüler ve kolay alışıyorlar gözünüzde büyütmeyin bence daha zor olur :KK66:
O arkadasinizi bilemem ama ben calismaj cok istiyirum sadece endiselerim var ve birazda guclenmek istiyirum

Vet ben 9~3 calisiyorum. Kizimi krese birakip ise geciyorum. Isten cikista kizimi kresten alip eve geciyorum. Arada is cikisi sitenin onunde hava alip öyle cikiyoruz eve. Kaldigimiz yerde park bile yok. Yani oyle. .kreste 8~5 kalan cocuklar da var.
Ogretmensiniz galiba ...neguzel

Bende oğlum 2 yaşındayken geri döndüm işe. Benimde oğlum bana ve babasına çok düşkündü ama alıştı. Çocuklar bu konularda bizden daha güçlüler. Değişen durumlara bizden daha kolay alışıyorlar. Ama olayı biz büyütüyoruz. Şimdi alıştı oğlum sabah ben evden çıkarken bana güle güle diyip akşama istediği şeyleri söylüyor ( araba, çikolata gibi :KK76::KK66:) akşamda hoşgeldin diyip oyunlar oynuyoruz. Bu arada sabah 6.30 da evden çıkıp akşam 7 gibi evde oluyorum. Haftada iki akşam zorunlu mesayim var o akşamlar eve 9-10 gibi geliyorum. Annen nerde diye soranlara işe gitti akşam gelecek benimle oyun oynayacak diyormuş

İnsan sabah giderken vicdan azabı hissediyor baya. Düşünmemeye çalışıyorsun vs ama olmuyor. İlk işe başladığımda bu vicdan azaplarından dolayı depresyona girdim çok ağır, tedavi gördüm:)

Bende oğlum 2 yaşındayken geri döndüm işe. Benimde oğlum bana ve babasına çok düşkündü ama alıştı. Çocuklar bu konularda bizden daha güçlüler. Değişen durumlara bizden daha kolay alışıyorlar. Ama olayı biz büyütüyoruz. Şimdi alıştı oğlum sabah ben evden çıkarken bana güle güle diyip akşama istediği şeyleri söylüyor ( araba, çikolata gibi :KK76::KK66:) akşamda hoşgeldin diyip oyunlar oynuyoruz. Bu arada sabah 6.30 da evden çıkıp akşam 7 gibi evde oluyorum. Haftada iki akşam zorunlu mesayim var o akşamlar eve 9-10 gibi geliyorum. Annen nerde diye soranlara işe gitti akşam gelecek benimle oyun oynayacak diyormuş
Canim 2 yas annelerinin cocuklarinin hissettikleribi merak ediyodum en cok saol yazdigin icin peki ilk gun nasildi cocuk icin ve senin icin kim bakti cocuna

Ayy cnim neguzel anlatmissin iste ben o tavirli haline daayanamaz istem cikarim diye korkuyom sen nasil dayandin nasil sabrettin

Dayanamadım ağladım çok.yanımda yatırdım kokladım sanki anlicak mis gibi anlattim. Hala biri 5 diğeri 3 yaşına girecek aynı hassasiyet devam ediyor. Ama tabii ilk zamanki gibi değil 3 muzde alistik bu duruma yeterki siz bunu ona hissettirmeyin. Ve en büyük şansım aklımın kalmamasi bu sürece alismamin sebebi anne anne ve babaanneleri nin bakması çok şükür onlar var yokluklarini gostermesin RABBİM. ..sizede kolaylıklar dediğim gibi % 80 ni sizde biter dik durun ve bu durumu ona hissettirmeyin. ...

Dayanamadım ağladım çok.yanımda yatırdım kokladım sanki anlicak mis gibi anlattim. Hala biri 5 diğeri 3 yaşına girecek aynı hassasiyet devam ediyor. Ama tabii ilk zamanki gibi değil 3 muzde alistik bu duruma yeterki siz bunu ona hissettirmeyin. Ve en büyük şansım aklımın kalmamasi bu sürece alismamin sebebi anne anne ve babaanneleri nin bakması çok şükür onlar var yokluklarini gostermesin RABBİM. ..sizede kolaylıklar dediğim gibi % 80 ni sizde biter dik durun ve bu durumu ona hissettirmeyin. ...
Evet cok sukur varlar

Back
X