Çalışan anneler tecrübelerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eksileri olduğu gibi artıları da var demişsiniz ev işi yapmamak gibi 🤔 bu nasıl olacak ? Kadın hem yemek yapacak hem çocuğa bakım hem temizlik mi yapacak ?
Affedersiniz alıntı yaptım ama ben de bunu düşündüm.

Konu sahibi kayınvalideniz atom karınca mı hem evde biri çocuk 3 kişiye yemek yapsın. . Hem temizlik yapsın , hem gün içinde çocuk peşinde koşsun.

Kayinvalidenizin çocuğa bakmayi kabul etmesi ciddi bir artı. Ama bence bu durumu, kadının emeğini çarçur etmeyin. Elinizden geldiği kadar yükünü hafifletin.

Eşinizle birlikte kadını el üstünde tutun.

Benim kv asla bakmaz çünkü.

Enn kötü ihtimalle evine temizlik yapması için birini getirin 2 hafta bir kere.

Yüklenmeyin. Biz 30 yaşındaki kadınların yapamadığı şeyleri 50 yaşında kadından beklemeyin.

Bunları kv için yapamıyorsanız kendiniz için yapİn.

Çünkü emeğinin çarcur edilmesi onu kırar. Kırıldığı zaman da ne yapacağı tahmin etmek zor değil.

Ben yarım gün calısıyorm,10 aylık bıraktım kvde annem dönüsümlü baktı bir yıl.
Kvdem babasıyla birlikte baktı ama yinede cok zor
Kimseye is güc yaptırmadım 14.30 da evdeydim 14.35 de arıyorlardı nerde kaldın diye.
Yani öyle is güc yapmıcam,hazır yemege gitcem derseniz maası göremeden cıkarsınız isten.
Tam gün cocuk bakımı o yasta birine agr gelir.
Eve yemege temizlğe aksamları yardım etmek zorundasınız.

Merhabalar,

9 ay önce erken doğum yaptım. Kızım düzeltilmiş 7, kronolojik 9 aylık. 1 ay sonra işe geri dönmek zorundayım ve ben işteyken kızıma kayınvalidem bakacak kendi evinde. Kızımı sabahları soğukta Getir götür zor olacağı için belki bir süre biz de orada kalacağız ( aradabir, haftasonları evde olacak gibi )

İlk çocugum oldugu için onu bırakacagım diye içim buruk. Neyle karşılaşacağımı bilmiyorum, Nasıl yapacagım bilmiyorum. Siz nasıl yaptınız? Ne kadarlikken ise döndünüz ? Beni bekleyen zorluklar neler?

Deneyimlerinizi paylasabilir misiniz?
Bence orada kalmaniz dışında (bende anneanne babaanneye eğer onlarında gönlü varsa bırakmak tan yanayim. ) Normal bir süreç. Fakat aynı ev insanların özeline girmek gibi geldiği için doğru bulmuyorum

Affedersiniz alıntı yaptım ama ben de bunu düşündüm.

Konu sahibi kayınvalideniz atom karınca mı hem evde biri çocuk 3 kişiye yemek yapsın. . Hem temizlik yapsın , hem gün içinde çocuk peşinde koşsun.

Kayinvalidenizin çocuğa bakmayi kabul etmesi ciddi bir artı. Ama bence bu durumu, kadının emeğini çarçur etmeyin. Elinizden geldiği kadar yükünü hafifletin.

Eşinizle birlikte kadını el üstünde tutun.

Benim kv asla bakmaz çünkü.

Enn kötü ihtimalle evine temizlik yapması için birini getirin 2 hafta bir kere.

Yüklenmeyin. Biz 30 yaşındaki kadınların yapamadığı şeyleri 50 yaşında kadından beklemeyin.

Bunları kv için yapamıyorsanız kendiniz için yapİn.

Çünkü emeğinin çarcur edilmesi onu kırar. Kırıldığı zaman da ne yapacağı tahmin etmek zor değil.
Konu sahibi bulmuş kolayı tabi Kv nin bundan haberi var mı acaba 😃 benim oğlumun 9 aylık hallerini düşünüyorum yerde ne bulsa ağzına atardı . Günde 2 kere ev süpürürdüm mecbur diş çıkarması ayrı dertti mesela . Yürümeye başladı bu seferde sürekli tırmanır oldu . Şuan 22 aylık be uyku saatlerini iple çekiyorum . Bir yemek yapmak bile zülüm bizim evde . Kadın nasıl bakacak allah aşkına ya ? Bebek bakıcısı babaanne temizlikçi kadın babaanne aşçı babaanne 👵🏻 Premses vieanna 😃

6 ay ücretsiz izin aldim o da bitiyor artik. Yarim gün calisma hakkim yok malesef
Yarım gün çalışma hakkınız var şöyle ki devlet 6 yaştan küçük çocugu olan tüm annelere kısmi çalışma sağlıyor. Bu işyerinin insitiyatifinde değil kabul etmek zorunda. Oldu da kabul etmedi tüm haklar sizden yana. İşe iade tazminat hakkınız doğuyor. Haftada en fazla 30 saat çalışıp çalıştığınız kadarının ücretini ve sigortasını alabiliyorsunuz.
Bir çalışmanın kısmi süreli çalışma olarak kabul edilebilmesi için, haftalık çalışma süresinin en fazla normal haftalık çalışma süresinin 2/3'ü (30 saat) olması esastır. ... Haftanın 6 günü olmasının nedeni ise; altı gün çalışan işçiye yedinci gün hafta tatili verilmesinin zorunlu olmasıdır.

Bende diğer arkadaşlara katılıyorum. Siz çalışacaksanız, çocuk bakma derdi yok bir de üstüne yemek hazır olacak bir de temizlik yapılmış olacak. Ki bebekli bir ev daha da temiz, hijyenik olması gerekir, insanlar size yardım etti diye suyunu çıkarmayın bence. İşten gelince her işe el atın yapacak bir şey yok

Ya millet olarak lince ne kadar meraklisiniz ?!!
Hic is yapmiycam isten eve gelip yan gelip yatacagim mi dedim?
Cocugu alip eve gecip yemek yapma vs hini islerim olmayacak demek istedim. Yoksa tabiki de kayinvalideme yardim edecegim birlikte hazirlayacagiz sofrayi gerekirse ben tek hazirlayacagim ama ccugu oyalayacak daha cok kisi olacak ben is yaparken. Yemek pisirmiycem evet cnku gun icinde pismis olacak. Bunlar benim dusuncelerim degil esim ve kayinvalidemin bana sunduklari. Sagolsunlar ben zorlanmiyim diye her seyi yaparlar. Kimsenin iyi niyetini suistimal etmiyorum. Ben size tecrübelerinizi sordum nelerdr zorlandiniz diye.

Ben cocugumun gun icinde yiyeceklerini hazirlayacagim isten gelince onunla ilgilenecegim o uyuduktan sonra da kayinvalidemin evinin islerini yaparim pekala da. Ha tabi o yaptirmaz biliyorum. Titiz ve hamarattir her seyi kendi yapmayi sever

Ben 7 aylikken çalismaya basladım. Ama mesleğim serbest. Sabak 8 bucukda kizimı anneme bırakiyorum. Oglen 14.00 gibi aliyorum. Haftasonu çalişmıyorum. Ek gıda yiyor annemde de. Annem çok güzel bakıyor, kardeslerim babam da var evde , gozum arkada kalmıyor.

Ama akşam 7 ye kadar falan çalişmak istemezdim bebekler zaten erken uyuyor. Hic goremem oyle. Amaa bu duzenimizden memnunum. Tavsiyem kizinizı ece getirin gergun orda kalmayın , aile duzeniniz acisindan onemli. Başbaşa vakit gecirmeniz lazım bebeginizle

senin gidip orada kalman onun sizde kalmasından çok daha iyi ,

idare etmeye çalış

10 aylık bebek annesi olarak diyebilirim ki bence tüm yemekleri bir gün onceden siz yapmak zorunda kalacağınız gibi, haftasonları da soğuk eve gitmeyelim filan diyip orada kalıp bir de orayi temizleyeceksiniz gibi duruyor buradan bakınca. Bebekler icin 06:30 da kalkmak sorun degil ki 8 de filan uyursa. Ben olsam kendi evimde kalırdım. Basit yemekler yapar, azıcik uykumdan fedakarlik eder, huzurumu tercih ederdim. Ama size kalmış tabii sonucta.

13 aylık bebeğim var 4,5 aylıkken işe başladım. sabah 10.00-16,30 arası çalışıyorum. Annem geliyor 10 da ben gelince de gidiyor. Ama bebeğim o kadar zor bir çocuk ki annem yedirdiği yemeğin tabağını bile kaldıramıyor desem yeridir. Bir tek uyurken bebeğe yemek yapabiliyor. Bize de bazen evden yemek getiriyor sağolsun. Öyle ev işiymiş yemeklermiş falan o iş biraz zor bence.

Özel sektördeyim kayinvalidemin evi ise daha yakin. Yani bana her kapi orada kalmaya cikiyor :KK43: kendisini severim asla bir sorunumuz yok ama ev ev üzerinde olmaz biliyorum
inanın bakıcıdan çok daha iyi olacak babaannenin bakması
büyük kızımı babaanneyle küçük kızımı bakıcı ve kreş ile büyüttüm

evet ister istemez sahip çıkacak bişeylere karışacak bazen ufak tefek çatışabileceksiniz ama üzülmeyin
eğer temiz bir kadınsa özenli bakacaksa bakıcıdan bin kat iyi kv

evinde kalın idare edin bence de aracınız varsa hafta sonları evinize geçerisiniz

İki Yıl ücretsiz hakkımı aldım ben büyüttüm öyle başladım.
Yaptığım en iyi şey olduğunu düşünüyorum kendi düzenimde büyüdü. Eğerki imkanınız varsa ödediğiniz bir kredi borcunuz yoksa biraz ücretsiz izin alın dedim.

yemek olyını herkes linçlemiş ama gün içinde bebeğin yemesi için zaten yemek yapılmayacak mı ? 9 aylık çocuk günde 2 kere uyur o ara yemek de yapılır..öbür türlü çocuk aç mı kalsın...tebi ki temizliğe biri tutulsun ama o ayda bir bebeğe günlük besit yiyecek şeyler de hazırlayabilir kayınvalde atla deve değil sonuçta.

3,5 aylıkken başladım ( her iki çocuğumda da ), tavsiyem sadece şu olur, siz onun evine bırakıp alın, size yerleşirse hersey ama herşey çekilmez hale geliyor, ama bırakır alırsanız en azından akşamları evinize döndüğünüz an istediğiniz kadar rahat olabiliyorsunuz, her 2 durumu da yaşayan biri olarak, gerekiyorsa sıkıca giydirip, sarıp sarmalayıp, bırak al yapın...

yemek olyını herkes linçlemiş ama gün içinde bebeğin yemesi için zaten yemek yapılmayacak mı ? 9 aylık çocuk günde 2 kere uyur o ara yemek de yapılır..öbür türlü çocuk aç mı kalsın...tebi ki temizliğe biri tutulsun ama o ayda bir bebeğe günlük besit yiyecek şeyler de hazırlayabilir kayınvalde atla deve değil sonuçta.
Bebeginub yiyecegi her seyi ben hazirlayip ise gidecegim ve sukur ki bebegim cok kolay bir bebek gün icinde en az 3-4 saat uyur ve aglamaz kendi kendine oyuncaklariyla takilir. Ben nasil simdi hem ev isi hem yemek yapabiliyorsam kayinvalidem de kizima bakarken yemek yapar cunku benden bin kat daha hamarat ve titizdir.

Ayrica ben arada kayinvalidemlerde kaliriz arada da eve geceriz demistim baya linc yedim ama :)

İyi de arkadaşım 9 aylık çocuk öğlen çorba yer mesela öğleden sonra yoğurt meyve filan yer . Kv yapmak zorunda mı ? Kadın kaç yaşında gücü yetecek mi ? Ben 29 yaşındayım bebe bakarken yorgunluktan bitiyorum . Millette ne bebeler ne hamarat kv ler var ya kıskandım 😃😃😃😃

Merhabalar,

9 ay önce erken doğum yaptım. Kızım düzeltilmiş 7, kronolojik 9 aylık. 1 ay sonra işe geri dönmek zorundayım ve ben işteyken kızıma kayınvalidem bakacak kendi evinde. Kızımı sabahları soğukta Getir götür zor olacağı için belki bir süre biz de orada kalacağız ( aradabir, haftasonları evde olacak gibi )

İlk çocugum oldugu için onu bırakacagım diye içim buruk. Neyle karşılaşacağımı bilmiyorum, Nasıl yapacagım bilmiyorum. Siz nasıl yaptınız? Ne kadarlikken ise döndünüz ? Beni bekleyen zorluklar neler?

Deneyimlerinizi paylasabilir misiniz?
Ben de oğlumu 30 haftalık doğurdum. Kro.3, düz 5 aylıkken işe başladım.
O dönem annemin evinde kaldım uzun bir zaman. Çok zor olacağını düşünüyordum ben de başlamadan evvel fakat bir şekilde rutine giriyor hayat.. herşeye uyum sağlıyoruz farkında olmadan..

neden bu kadar linçlediniz ya konu sahibini ya, benim annem de hem kızımın hem bizim yemeğimizi yapıyor kızım uyurken.. torununa yemek yapmaktan zevk alıyor... konu sahibinin kvsi de eminim zevk alacaktır yedirmekten içirmekten yemek yapmaktan, kaldı ki kadın ben kendim yapıcam diyor yemeğini..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X