Çalışan anneler tecrübelerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de arkadaşım 9 aylık çocuk öğlen çorba yer mesela öğleden sonra yoğurt meyve filan yer . Kv yapmak zorunda mı ? Kadın kaç yaşında gücü yetecek mi ? Ben 29 yaşındayım bebe bakarken yorgunluktan bitiyorum . Millette ne bebeler ne hamarat kv ler var ya kıskandım 😃😃😃😃
yani bir çorba 15 dk da yapılır yoğurdu annesi evde geceden mayalar belki meyve püresi falan yapacak ne kadar zor olabilir..duyar kasacağız diye bazı şeyleri abartıyoruz bence...kayınvalide de 60 yaşında falandır kendi enerjisi yetiyorsa hasta değilse yapar max 2 yıl idare edecek sonra kreşe gider..bu arada bizim bakıcı abla 50 yaşında hepsini de yapıyor 1 saatte çorba ve basit bir sebze yemeği yapıveriyor bebeğim 2-3 saat uyur gündüzleri.. bakıyorum o uyurken işlerini bitirip mügesini bile takip ediyor ...temizlik yapmıyor tabi ki ona ayrı temzilikçi geliyor..

yani bir çorba 15 dk da yapılır yoğurdu annesi evde geceden mayalar belki meyve püresi falan yapacak ne kadar zor olabilir..duyar kasacağız diye bazı şeyleri abartıyoruz bence...kayınvalide de 60 yaşında falandır kendi enerjisi yetiyorsa hasta değilse yapar max 2 yıl idare edecek sonra kreşe gider..bu arada bizim bakıcı abla 50 yaşında hepsini de yapıyor 1 saatte çorba ve basit bir sebze yemeği yapıveriyor bebeğim 2-3 saat uyur gündüzleri.. bakıyorum o uyurken işlerini bitirip mügesini bile takip ediyor ...temizlik yapmıyor tabi ki ona ayrı temzilikçi geliyor..
Kayinvalidem 49 yasinda. Buharli pisirici, yogurt makinesi vs hepsni aldim oldu ki ben yemek hazirlayamazsam o kolaylikla yapabilsin diye. Kendisi calisiyordu kendi istegiyle cikti ben torunuma bakicam dedi. Yani is hayati+ev isine zaten yillarca adapte biri. Ben torunuma zevkle bakarim is hayatindan zor degil ya diyen bir kadin

Kayinvalidem 49 yasinda. Buharli pisirici, yogurt makinesi vs hepsni aldim oldu ki ben yemek hazirlayamazsam o kolaylikla yapabilsin diye. Kendisi calisiyordu kendi istegiyle cikti ben torunuma bakicam dedi. Yani is hayati+ev isine zaten yillarca adapte biri. Ben torunuma zevkle bakarim is hayatindan zor degil ya diyen bir kadin
bence bu fikirdeyse onda da kalırısnız arada ama mesela benim evimi düşünüyorum tamamen çocuğa göre dizayn edilmiş durumda...kayınvalidenin evini de böyle yapsanız aynı ürünü ya getir götür yapacaksınız ya da 2 tane alacaksınız.o olay biraz yıpratabilir.( mama sandalyesi, banyo aparatı, bu tarz hacimli ürünler mesela biz hamağı epey getir götür yaptık 1 yaşına kadar).
bir de 9 aylık bebek zaten erken kalkar (benimki 6 gibi uyanırdı), şimdi 18 aylık saat 8 de uyanıyor..yani büyüdükçe sabah kalkmakta zorlanabilir.

bence bu fikirdeyse onda da kalırısnız arada ama mesela benim evimi düşünüyorum tamamen çocuğa göre dizayn edilmiş durumda...kayınvalidenin evini de böyle yapsanız aynı ürünü ya getir götür yapacaksınız ya da 2 tane alacaksınız.o olay biraz yıpratabilir.( mama sandalyesi, banyo aparatı, bu tarz hacimli ürünler mesela biz hamağı epey getir götür yaptık 1 yaşına kadar).
bir de 9 aylık bebek zaten erken kalkar (benimki 6 gibi uyanırdı), şimdi 18 aylık saat 8 de uyanıyor..yani büyüdükçe sabah kalkmakta zorlanabilir.
Daha önce kizinin 2 cocugunu büyüttügü icin evinde mama sandalyesi besik salincak banyo maltemeleri hepsi mevcut. Ama ben yine de eve gitmek secenegini kullanmayi dusunuyorum cogunlukla. havalar cok soguk olursa kalirim gibi dusundum

İlk bıraktığımda 3 aylıktı ev ile iş arası arabayla 45 dk mesafe olmasına rağmen annemlere öğlenleri emzirmeye getirttiriyordum yalvar yakar. Ben işe başladıktan iki hafta sonra korona çıktı evden çalışmaya başladık 23 aylık olana kadar evden çalıştım. Şimdi yaklaşık bir aydır şirketten çalışıyorum. Küçükken tabi çok üzülmüştüm ama alışmıştım ilk gün kahrımdan ağlamıştım sonra süt sağarken ağlamıştım falan falan. Ama şimdi iş yerinde kafa dinliyorum :)) ha tabi gönül ister evde yanında olayım ama şartlar böyle o da büyüdü çok şükür. 9 aylıkta küçük sayılmaz alışırsınız sizde.

Tamam sorun yok işte eeee Kv hamarat genç bebek uslu sakin kendi kendine oynuyor duruyor günde 4 saat uyuyor . Neyde zorlanabilirsiniz ki ? Ben bir seçenek görmüyorum şahsen mutlu Mesut herşey. Çocuğu özlersiniz onu nereye bırakırsanız bırakın yaşarsınız zaten yapacak birşey yok ona

Ya gercekten bazilariniz cok garip. Ben ortada bir sorun mu var dedim? Calisan annelere tecrübelerini sordum. Cocugu birakip ise gitmek duygusunu anlatin bana benim basedemedigim o. Kimde kalmisim kiminle kalmisim degil mesele nelere takildiniz ya

Ben duyar filan kasmıyorum. Peki yapsın bakalım birkaç kaç ay sonra bdv de görürüz belki o zaman söylerim ben duyar mı kasıyorum

Ben duyar filan kasmıyorum. Peki yapsın bakalım birkaç kaç ay sonra bdv de görürüz belki o zaman söylerim ben duyar mı kasıyorum
ben size demedim genel olarak söyledim bu tarz konulara yaşlı kadın şöyle böyle gereksiz duyarlar yapıldığı için..yani lütfen şahsi olarak üzerinize alınmayın...neyse ki konu sahibinin kayınvalidesi 49 muş neyse ki..

ben size demedim genel olarak söyledim bu tarz konulara yaşlı kadın şöyle böyle gereksiz duyarlar yapıldığı için..yani lütfen şahsi olarak üzerinize alınmayın...neyse ki konu sahibinin kayınvalidesi 49 muş neyse ki..
Konu sahibinin ilk msjındaki ifadesi beni çok rahatsız etti o yüzden yazdım yoksa banane yani .

ya cok güldüm yazılanları okurken hahahahah. evde hem cocuk bakıp hem yemek yakıp hem kayınvalidesi hiç destek olmayanlar saldırmış galiba :) konu sahibi keyfine bak canım sen. işine git. gelince yardımını edersin zaten ki sordugun soru da bu değil :) zamanla insan çalışmaya da bebeğe de her rutine de alışıyor merak etme zamanla rahat ettiğin rutine bağlar.

Merhabalar,

9 ay önce erken doğum yaptım. Kızım düzeltilmiş 7, kronolojik 9 aylık. 1 ay sonra işe geri dönmek zorundayım ve ben işteyken kızıma kayınvalidem bakacak kendi evinde. Kızımı sabahları soğukta Getir götür zor olacağı için belki bir süre biz de orada kalacağız ( aradabir, haftasonları evde olacak gibi )

İlk çocugum oldugu için onu bırakacagım diye içim buruk. Neyle karşılaşacağımı bilmiyorum, Nasıl yapacagım bilmiyorum. Siz nasıl yaptınız? Ne kadarlikken ise döndünüz ? Beni bekleyen zorluklar neler?

Deneyimlerinizi paylasabilir misiniz?

ben oğlum 3,5 aylıkken işe döndüm.. baya bildiğin koşarak döndüm.. ev ve evde kalıp çocuk bakmak fikri bile beni gerdi zira..
soğuk olduğunda sefil olmasın ayrıca getir götür bize de zor olmasın bir de ev ev üstünde olmaz diye kv ile aynı apartmana taşındık. aşırı mutlu 4 sene geçirdik.
oğlum 2,5 yaşında kreşe başladı ama hasta vs olur ne olur ne olmaz diye 4 yaşına gelene kadar aynı apartmanda kaldık. sonra kreşe ve benim işe yakın bir yere taşındık.
iyi kv candır ama aynı ev sadece h içi bile olsa benim asla düşünemediğim bir durum. kendi annem olsa dahi..

ben oğlum 3,5 aylıkken işe döndüm.. baya bildiğin koşarak döndüm.. ev ve evde kalıp çocuk bakmak fikri bile beni gerdi zira..
soğuk olduğunda sefil olmasın ayrıca getir götür bize de zor olmasın bir de ev ev üstünde olmaz diye kv ile aynı apartmana taşındık. aşırı mutlu 4 sene geçirdik.
oğlum 2,5 yaşında kreşe başladı ama hasta vs olur ne olur ne olmaz diye 4 yaşına gelene kadar aynı apartmanda kaldık. sonra kreşe ve benim işe yakın bir yere taşındık.
iyi kv candır ama aynı ev sadece h içi bile olsa benim asla düşünemediğim bir durum. kendi annem olsa dahi..
Normalde böyle konularda birlerini alıntılayıp yorum yapmam ama 3,5 aylık bebeği bırakıp koşarak işe dönmek iyi bişey mi yani. Hani tavsiye edilecek bir durum mu anlayamadım. Tabii ki sizin tercihiniz ama bu kadar sürede bile evde bunalıp çocuk bakmaya tahammül edemeyecek insanların da neden doğurduğunu anlayamıyorum.

Normalde böyle konularda birlerini alıntılayıp yorum yapmam ama 3,5 aylık bebeği bırakıp koşarak işe dönmek iyi bişey mi yani. Hani tavsiye edilecek bir durum mu anlayamadım. Tabii ki sizin tercihiniz ama bu kadar sürede bile evde bunalıp çocuk bakmaya tahammül edemeyecek insanların da neden doğurduğunu anlayamıyorum.
şu saçma yorum için de siz koşarak gelmişsiniz belli ki..
çocuğumla nasıl iletişimim olduğunu, nasıl bir çocuğum olduğunu sizi utandırmamak adına detaylıca yazmayacağım zira anlayacak birine benzemiyorsunuz.
her kadın size göre analık için ölmeli.. analık kutsal analık can.. çocuklar sadece başlarında durarak yetiştirilir vs vs..
yahu ben evde oturup çocuk bakmaktan keyif almıyorum. çok keyifle doğurdum, çocuğumla vakit geçirmekten evet çok keyif alıyorum ama hayatımı buna adamaktan hoşlanmıyorum. bu anne olan bir kadının hakkı olamaz mı?
vazgeçin artık bu gereksiz kalıplaşmış düşüncelerden. bi salın insanları..

Ya gercekten bazilariniz cok garip. Ben ortada bir sorun mu var dedim? Calisan annelere tecrübelerini sordum. Cocugu birakip ise gitmek duygusunu anlatin bana benim basedemedigim o. Kimde kalmisim kiminle kalmisim degil mesele nelere takildiniz ya
Eee mesele o değilse neden ilk mesajınızda belirttiniz sorunuzu sorun geçin. Insanlar da hee yazdığınıza yorum yapmış işte daha ne istiyorsunuz?
Ilk günler zor olur ama alışırsınız hemen. Ki bebel bakarken insanın sosyal hayatı olması, iş hayatı olması güzel bir şey. Kafanızı dağıtıyorsunuz bir nevi

şu saçma yorum için de siz koşarak gelmişsiniz belli ki..
çocuğumla nasıl iletişimim olduğunu, nasıl bir çocuğum olduğunu sizi utandırmamak adına detaylıca yazmayacağım zira anlayacak birine benzemiyorsunuz.
her kadın size göre analık için ölmeli.. analık kutsal analık can.. çocuklar sadece başlarında durarak yetiştirilir vs vs..
yahu ben evde oturup çocuk bakmaktan keyif almıyorum. çok keyifle doğurdum, çocuğumla vakit geçirmekten evet çok keyif alıyorum ama hayatımı buna adamaktan hoşlanmıyorum. bu anne olan bir kadının hakkı olamaz mı?
vazgeçin artık bu gereksiz kalıplaşmış düşüncelerden. bi salın insanları..
Abuk subuk saldırmanıza gerek yok. Sizinkisi hayatını çocuğa adamak zorunda kalmak falan değil ki hiçbi alakası yok neye saldırıyosunuz. 3,5 aylık çocuğa bakmamak için işe kaçmayı tercih ediyosunuz bunu açıkça yazıp sonra hayatımı adamaktan hoşlanmıyorum diyosunuz halbuki bu en temel bakım size 25 farklı oyun seti alıp günde 50 etkinlik niye yapmadınız diyen yok. O zamanlar anneye en muhtaç olduğu dönem bebeğin bunu bilmek için çocuğu hayatının merkezine koymaya gerek yok. Tuhaflıklarınızı normalleştirmeyin yoksa banane naparsanız yapın. Her kadın analık için ölmeli falan değil her kadının analık için ölmek zorunda olduğunu düşünenler ne kadar garipse ve uçtaysa 3,5 aylık çocuğu zorunlu sebepler dışında bırakıp gidenler de aynı ölçüde gariptir.

Keske imkanim olsa da bakici tutabiösem ama malesef kredi ödedegimiz icin ise dönüyorum su an bakici tutamam :KK43:
Borcu olup bebeğe bakacak imkanı olmayanlar biraz daha ertelemeyi düşünse keşke. Ben öyle yaptım. Düğünden biraz borç vardı, o bittikten sonra denemeye başladık. Eşime de baştan söyledim iki sene izin kullanıp bebeğime bakacağımı. Bu süre zarfında bana kredi çekelim, şunu bunu alalım demesin diye. El kadar bebeği sabah soğuğunda yollara düşürmek pek mantıklı değil. Çünkü ne kadar sıkı giydirirsen giydir hasta oluyorlar. Mecbur kayınvalideyle biraz aynı evde takılacaksınız. Baştan düşünmek daha iyi olurdu ama olan olmuş artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X