• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan anneler yardım edin lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi weis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

weis

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Mart 2015
3.250
4.155
133
40
(lütfen konum bu alandan taşınmasın, daha fazla kişiden yardım almak istiyorum)

Sevgili anneler, 4,5 aylık bir oğlum var, çalışmaya başladım. haftada 3 ya da 4 gün evdeyim.
ben yokken biberonla daha önceden sağdığım sütü veriyoruz. akşam gece ve sabah gitmeden emzirmek istiyorum, evdeyken de sadece emzirmek istiyorum, sağmak uzun sürüyor ve süt üretimini de azaltıyor.

ama bebeğim artık meme görmek istemiyor :( emzirmek için uyumasını bekliyorum, beslenme saatinde uyutmaya çalışıorum zorla, uyanıksa hayatta almıyor - ne kadar aç olursa olsun-.
sorun süt olmaması değil çünkü görür görmez kafasını ittiriyor, reddediyor.
çok üzülüyorum ve çok yıprandım. çok çaresiz hissediyorum :(

hem çalışıp hem uzun süre emzirdiğini söyleyenler oluyor. nasıl başarıyorsunuz? nedir bu işin sırrı?
her türlü tavsiyeye açığım.

çalışan anne değilim ama sağlık sektöründeyim. biberon bebeklerin kolayına geldiği için sonraında memeyi reddediyorlar, sağdığınız sütü biberonla değil kaşıkla versinler. bir de bunu deneyin

malesef benim oğumda böyleydi 4.5 aylıkken bıraktık çünkü emmediği için sütümde gelmiyordu. bu aylarda bazı çocuklarda böyle olurmuş sütünüz varsa biraz aç bırakın mecbur kalsın size. emzirmek en kolay şey sakın emmiyor diye vazgeçmeyin.

çalışan anne değilim ama sağlık sektöründeyim. biberon bebeklerin kolayına geldiği için sonraında memeyi reddediyorlar, sağdığınız sütü biberonla değil kaşıkla versinler. bir de bunu deneyin

bunu yapmazlar :( o yüzden teklif bile etmedim, zaten içeceği kadar sütü kaşıkla vermek bir hayli zahmetli ve uzun sürer ki anca ben yapardım. bakıcı olsa yaptırırdım da...

maalesef aktif emzirme bitip sağmaya geçince süt azalıyor, tabi çok iyi bir makineniz varsa belki biraz daha idare edilebilir.
9 aylıkken başlamıştım ben, 1,5 yaşına kadar günde bir ya da iki kez sağdım.

sizin evde olduğunuz günler tam idare edebilmesi için günlük sağma sürenizi artırmanız gerekir. (tam mesai çalışıyorsanız eğer)

bir de göğsünüze masaj yapıp verin bebeğe, belki hemen süt gelince itmez.

biberon önemli. ben de 4,5 aylık başladım işe.
20 ay emzirdim.. daha da emerdi ama iyice memeye alıştı diye kestim..
ben dr. borwns doğal akışlı kullandım. ondan zor geliyor süt. lıkır lıkır akıyorsa biberondan kolayına geliyordur..
o yüzden biberona dikkat. eğer biberonunuz bu markaysa da kaşıkla versinler.

malesef benim oğumda böyleydi 4.5 aylıkken bıraktık çünkü emmediği için sütümde gelmiyordu. bu aylarda bazı çocuklarda böyle olurmuş sütünüz varsa biraz aç bırakın mecbur kalsın size. emzirmek en kolay şey sakın emmiyor diye vazgeçmeyin.

sütüm var ama emen bebek yok :( anca uykusunda emziriyorum. bırakmak istemiyorum ben de ama tükendim, bir mucize olsun diye bekliyorum. aç bırakıyorum ama açlığa benden de dayanıklı. mızmızlanmıyor bile, güle oynaya hayatına devam ediyor, ben rahatsız oluyorum aç diye.
teşekkür ederim.

Bence de biberon kolay geliyor o yüzden memeyi kabul etmiyorlar.
Bazen aç kalması işe yarıyor bazen kaşıkla vermeye çalış arkadan alabilir. Ama sabır işi sonunda başarırsınız umarım.

biberon önemli. ben de 4,5 aylık başladım işe.
20 ay emzirdim.. daha da emerdi ama iyice memeye alıştı diye kestim..
ben dr. borwns doğal akışlı kullandım. ondan zor geliyor süt. lıkır lıkır akıyorsa biberondan kolayına geliyordur..
o yüzden biberona dikkat. eğer biberonunuz bu markaysa da kaşıkla versinler.

avent kullanıyorum, dr browns doğal akışlı da aldım, onunla vermesini söyleyeyim kv.me, o da zor akan biberonla vermek istemiyor, .çocuk sıkılıyor diye.
teşekkürler

maalesef aktif emzirme bitip sağmaya geçince süt azalıyor, tabi çok iyi bir makineniz varsa belki biraz daha idare edilebilir.
9 aylıkken başlamıştım ben, 1,5 yaşına kadar günde bir ya da iki kez sağdım.

sizin evde olduğunuz günler tam idare edebilmesi için günlük sağma sürenizi artırmanız gerekir. (tam mesai çalışıyorsanız eğer)

bir de göğsünüze masaj yapıp verin bebeğe, belki hemen süt gelince itmez.

evet tam mesai, uzun süre evde yokum.
önce sağıp süt çıkarıp vermeyi de denedim ama yok memeyi görünce kaçıyor, sanki zehir

makina da aventin makinasını kullanıyorum bu arada. çok iyi sayılmaz.
hastane tipi kiralamayı düşünüyordum, emzirme işini çözersem kiralayacağım.

avent kullanıyorum, dr browns doğal akışlı da aldım, onunla vermesini söyleyeyim kv.me, o da zor akan biberonla vermek istemiyor, .çocuk sıkılıyor diye.
teşekkürler

yok yok hiç sıkılmıyor.. kv de böyle diyorsa kaşıkla hiç vermez belli ki. bir acındırın.
memeyi bırakabilir. daha çok küçük bağışıklığı için annesütü alsın. senden başkası bu fedakarlığı yapmaz anne. önce brownsla deneyelim olmadı kaşıkla deneyelim lütfen falan deyin..

evlat içn herşey deniliyor da yapılıyor da..

bende aventin makinasını kullanıyorum doğduğundan beri sağarak içiyor sütünüz gelmesede en az 15 dk sağmaya devam edin bu sayede süt artar su tüketimi önemli...

yok yok hiç sıkılmıyor.. kv de böyle diyorsa kaşıkla hiç vermez belli ki. bir acındırın.
memeyi bırakabilir. daha çok küçük bağışıklığı için annesütü alsın. senden başkası bu fedakarlığı yapmaz anne. önce brownsla deneyelim olmadı kaşıkla deneyelim lütfen falan deyin..

evlat içn herşey deniliyor da yapılıyor da..

akşam browns için konuşacağım,bakalım ne olcak
nasılsa senin sütün sağsan ne farkeder diye düşünüyor

bende aventin makinasını kullanıyorum doğduğundan beri sağarak içiyor sütünüz gelmesede en az 15 dk sağmaya devam edin bu sayede süt artar su tüketimi önemli...

sizin hiç mi emmedi? ooff sağıyorum iş yerinde ama evde fırsat olmuyor ki

akşam browns için konuşacağım,bakalım ne olcak
nasılsa senin sütün sağsan ne farkeder diye düşünüyor
ahh ah sağarken senin neler çektiğini bilse..
belki sütün kesilmez emmese de ama azalabilir.
ben sağamadım hiç. beceremedim sağmayla gelmedi benim sütüm. o yüzden 1 kere mama alıyordu.
senin maşallah sağarken de geliyormuş.. bari emsin de kuzucuk hep çalışsın süt hormonların..

ahh ah sağarken senin neler çektiğini bilse..
belki sütün kesilmez emmese de ama azalabilir.
ben sağamadım hiç. beceremedim sağmayla gelmedi benim sütüm. o yüzden 1 kere mama alıyordu.
senin maşallah sağarken de geliyormuş.. bari emsin de kuzucuk hep çalışsın süt hormonların..

aynen yaa çok saçma bir iş, çekmeyen anlamıyor ki, ben sağmaya da razıyım ama bebeğim çok güzel emiyordu ilk günden tuttu memeyi, çok iştahlıydı. şimdi beni reddetmesi de çok incitiyor, duygusal olarak da uzaklaştığımızı hissediyorum

aynen yaa çok saçma bir iş, çekmeyen anlamıyor ki, ben sağmaya da razıyım ama bebeğim çok güzel emiyordu ilk günden tuttu memeyi, çok iştahlıydı. şimdi beni reddetmesi de çok incitiyor, duygusal olarak da uzaklaştığımızı hissediyorum

bir de çoğu bebekte olabiliyor bu durum. yani dönemsel bir reddetme var.. loş ışıkta. hafif müzikte ya da tam sessizlikte. yarı uyur yarı uyanık. türlü türlü teklif edin.. sinir harbi yaşamasın ama.. bu minnoşların işi belli olmuyor.. duygusal da etkilenmeyin lütfen. sütünüz de etkilenir.. en azından bir damla bile alsa kar diye düşünün ;)

O yanlışa düşmüş biri olarak biberondan uzak tutun bebeği derim ben. 3,5 aylıkken işe başladım biberonla verdik alıştı 9 ay anca emzirebildim, ayağa kalkıp emziriyordum, saatlerce vermeye çalışıyordum ama yok olmadı emmediği için sütüm zamanla azaldı sağma makinesiyle yarım saate 10 cc gelince şükretmeye başladım baktım artık hiç gelmiyor bıraktım bende :( tomrisin emzirme günlüğünü okuyup emzirme kampına sokun bebeği belki işe yarar öğle araları da eve gidip emzirin ben sadece akşamları gidebiliyordum o yüzden yabancılaştı yavrum, reddetti beni hep :(

Benim kızım emmeyi sevdiği halde, fazla uzun sürmedi şu sağma ve azalma işi
Herşeyin doğal dengesi var demek ki

Back
X