çalışan anneler !

ikinci kaza kurbanı gibi bişey ,, halbuki büyük okula başlayınca tek hayalimdi çalışmak şimdi başa döndüm inanamiyorum
Bebeğiniz çok küçük.
Korona gibi bir durum olmasa bile çalışmaya başlamak için çok küçük.
1.sınıf çok önemli.
İşe başlamak için bu sene en uygunsuz zaman sizin için.
Hele ki korona var, çok çok ihtiyaç sahibi değilseniz (yani, acınızdan ölmeyecek durumda iseniz) işe başlamayın.

Normalde çalışan kadınları destekliyorum ama sizin durumunuzun neresinden tutsak elinizde kalıyor. Mesleğiniz maaşınız yüksek olda bakıcı derdim ama oda yok asgari ücret alıp bakıcıya verecekseniz boşuna o ana kuzusunu bırakıp gitmeyin. Biraz büyüsün öyle çalışın. Zaten şu dönemde ekmek aslanın midesinde mesleği olmayana iş kapısı çok zor işveren işçi çıkarmaya bakıyor ekonomi çöktü.
haklısınız :( ama yinede çare aradım işte .

Bebeğiniz çok küçük.
Korona gibi bir durum olmasa bile çalışmaya başlamak için çok küçük.
1.sınıf çok önemli.
İşe başlamak için bu sene en uygunsuz zaman sizin için.
Hele ki korona var, çok çok ihtiyaç sahibi değilseniz (yani, acınızdan ölmeyecek durumda iseniz) işe başlamayın.
seneye başlayabileceğini garantisi olsa bunu bilsem valla için rahatlar ...seneye Allah izin verirse bir yaşında olucak..peki ya sonra..kres eşim istemiyor senelerdir büyük çocuğum için de istemedi onun yüzünden evdebekledim.yedi sene ...galip geldi...bunda böyle olsun istemiyorum...galip ben geleyim...çalışan ayakları üstünde duran ona boyun eğmeyen kadın olayım ...vermesin bana aylık yüz TL .ben kazanayimki ne ara yedin parayi diyemesin bana ..Allah beni kahretsinki böyle kendine güvenmeyen , karısını bastırmaya çalışıp , çalışmasını engelleyen bir adama göz yummusum .....

seneye başlayabileceğini garantisi olsa bunu bilsem valla için rahatlar ...seneye Allah izin verirse bir yaşında olucak..peki ya sonra..kres eşim istemiyor senelerdir büyük çocuğum için de istemedi onun yüzünden evdebekledim.yedi sene ...galip geldi...bunda böyle olsun istemiyorum...galip ben geleyim...çalışan ayakları üstünde duran ona boyun eğmeyen kadın olayım ...vermesin bana aylık yüz TL .ben kazanayimki ne ara yedin parayi diyemesin bana ..Allah beni kahretsinki böyle kendine güvenmeyen , karısını bastırmaya çalışıp , çalışmasını engelleyen bir adama göz yummusum .....
Sakin olun.
Eşinize kırgınlığunızı bebekten çıkarmayın.
"gavura kızıp oruç bozmak" gibi birşey oluyor yaptığınız.
Bugünkü kararlılığınızı, seneye gösterirseniz, çocuklarınız ve sizin için daha iyi olur.

doğrudur ya ..ama emek olmdan yemek olmuyor ...denemek görmek yaşamak lazım...bide ay başında helalinden o parayı kazanmak hissi çok güzel degilmi ya :KK43:

Tabiki de guzel ama zamanlamaniz yanlış.Su anda önceliginiz bebeginiz ve 1.sinifa baslayan cocugunuz.Calisan kadinlar bebegini bakabilmrk icin keyfi ya da mecburi ucretsiz izne ayriliyorken sizin daha 3 aylik bebekle calisma diye diretmeniz asiri sacma ve sorumluluktan kaçma.

Bu zaman a kadar beklemissiniz su donemde pandemi surecinde 2 çocuğu birakip ise baslamak mantikli degil kucigun 3 yasina gelmesini bekleyin sinrada bir devlet ana okuluna verebilirsinz. Eger gercekten zor durumda iseniz sizde evde cocuk bakabilirsiniz

Bebeğin 3 yaşına gelmesini bekleyin bence. Evde kaldığınız zamanı da hapis hayatı ya da zaman kaybı olarak görmeyin. Dışarıda çalışmıyor olabilirsiniz. Bu sizin yaptığınızı daha değersiz kılmaz. Bir şeyin değerli olması İçin parasal bir karşılığı olması gerekmez

İki küçük çocuğun temellerini atıyorsunuz. İki insan inşa ediyorsunuz. Cebinize kalacak 500 liradan, ya da küçücük bebeği annenize bırakmaktan daha önemli bu.

İlk çocuk 1. Sınıfta, 2. Si bebek. İkisi için de en kritik zamanlar. Onların yanında olmanız, çalışmanızdan çok daha faydalı.

bu esnada daha dikkatli korunursunuz. Şu pandemi Ortamı da biraz daha düzelmiş olur. İkinciyi kreş yaşına getirince içiniz rahat işe başlarsınız. İlk dönemde yine çok şey kalmaz elinizde ama sigortanızı ödemeye başlarsınız. Yavaş yavaş yoluna girer her şey.

Asgari ücretle cebinize 1 milyar kalmaz. Yalnızca bakıcı masrafı olarak düşünmeyin. Kıyafetinden yol parasına kadar bir sürü gizli masrafları da var bunun. Elinize geçen para çok daha az olur. Cabası Da eve gelip tam en önemli zamanında ilgi bekleyen iki çocukla yorgun argın ilgilenmeye çalışmak olur.

çocukların ilk büyümelerine tanıkLık etmek de çok ayrıcalıklı bir şey. Onlar büyüyünce bir rutininiz oturacak zaten çalışma hayatıyla sürdürülebilen. Ama şu ilk zamanlarını bir daha göremeyeceksiniz.

eşiniz verdiği parayı başınıza kakıyorsa bu çok büyük hata. Sizin de ona kızıp şu en güzel zamanlarınızı hapislik olarak görmeniz ayrı hata.
çocuk yapmayı da bir zul olarak görmeyin. Keşke yapmamış olsaydım diye de düşünmeyin.

Sigortanız için 3 sene sonra başlamanız büyük bir kayıp değil. 3 sene sonrasında iki çocuğunu büyütmüş olarak içiniz rahat, çok daha konforlu bir şekilde başlamış olursunuz.

Sizi anlamıyor değilim. Aynı duyguları birebir tecrübe ettim. Oradan biliyorum. benim durumum biraz daha istisnai olsa da, iyi ki olmuş oğlum diyorum.

ilk gebeliğim kazara oldu. Eşimin de iflas ettiği zamandı. Bütün hamileliğim kendimi yiyip bitirmekle geçti. Keşke olmasaydı, bağlandım kaldım. Hayatım bitti, kaç sene eve bağlı kaldım demekle. Oğlum doğduğunda onu içim rahat büyütebilmek için 3 sene bekledim. O üç seneyi çok keyifli geçirmekle beraber hep evde geçen zamanımı zarar olarak gördüm. Eşim iflas etmiş, elime kalan para bir hiçle aynı şey.

Sonra kendimi Büyük bir açlıkla hemen çalışma hayatına attım. Bir yandan eğitim aldım, bir yandan çalıştım, bir yandan ev ve kreş, çok yoğun emekle geçirdiğim bir zamandı.

İşleri yoluna koyduğum noktada, 27 yaşında ikinci çocuk istedim ama o yaşta erken menapoz olduğumu öğrendim. Ve o zamandan beridir ikinci olmuyor tabi ki. Şu anda çalışmadığım o 3 seneyi telafi edebilirim ama oğlumla geçirdiğim o 3 seneyi geri getiremem.

o zaman bana çok olumsuz gelse de, o dönemde bütün parametreler olumsuz görünse de, şimdi iyi ki olmuş oğlum diyorum. İçime sinerek büyüttüm, en güzel zamanlarını doya doya yaşadım. Şu anda çalışmak konusunda Bir Sıkıntım yok. Boşu boşuna heba etmişim kendimi hamilelikte filan. O zaman Bana kötü görünen şeyler, benim için çok hayırlı bir noktaya çıktı.

Evde bunalmış olmanızı çok iyi anlıyorum. Ama bence tam tadında geçirin şu zamanı. Kıymetli bir dönemdesiniz. Yaptığınız iş çok kıymetli. Bebeğiniz en çok sizin kucağınızda huzur bulacak. Emdikçe, sizinle vakit geçirdikçe mutlu bir bebeklik geçirecek. Oğlunuzun ilk senesi yanında olacaksınız. Bunlar çok değerli şeyler. Ben kendim için iyi ki diyorum. Umarım siz de böyle dersiniz.

Son düzenleme:
Ben ortada hayat memat meselesi yoksa asla o kadar kücük bir bebegi baskasina emanet etmem annem ve kayinvalidem haric. Onlar bile annenin yerini tutmaz da ama en azindan iciniz rahat olur.
Evde oldugunuz zamani iyi degerlendirmeseniz kendiniz icin elbette bunalirsiniz. Calismak istediginizi de anliyorum, ama sartlariniz iyi görünmüyor. Evdeki zamani kendinizi gelistirmenin yollarini arayin.
Sahsen söyle düsünüyorum: Su anda ailemin bana en cok evde ihtiyaci var. "Ev hanimi" olmak o yüzden gözüme kötü görünmedi hic.Evet calisma hayatina Allah ömür verse seneye dönmeye düsünüyorum cünkü iki oglum o zaman 3 yasinin üstünde olacak. O zamana kadar yanlarinda olmanin keyfini cikartiyorum. Baktim da isten ayrilali 4 sene su gibi akip gitmis. Insallah kendinize ve aileniz icin en iyi cözümü bulursunuz.

1.sinifa giden çocuğunuz varsa , yeni dogan bebeğiniz varsa ve siz çalışmak istiyorsanız ne yaparsınız bu çocuklar konusun da....bakacak kimse de yoksa ....yeni doğan altı aylık falan olunca kreş için çok küçük degilmi ..en çok istediğim çok güvendiğim birisi hergun gelip evde kendi ortamınızda baksın...bunun için nasıl çareler ararsınız...çok da para istiyorlar eve gelen bakicilar dahil...ki eşim asla istemiyor böyle şeyleri kimseye emanet edemem bebeğimi diyor ..bak işte sen boşver işi diyor ..ama ben çalışmak zorundayım maddi manevi çok ihtiyacımız.var. .yani demem o ki bu şartlarda siz olsaydiniz nasıl çalışırsınız ,cocuklarin düzeni konusunda nasıl bir yol izlerdiniz...buarada bir kreşe sordum fiyatı binbesyuz ben zaten çalışsam ne alirimki öyle mesleğimde yok ...eve gelen bakicilar sigorta bile istiyorlar yani o daha masraflı gibi ....akıllı kk kadinlri bana bı yol gösterin lütfen ..
dizimi kırıp ucbes kuruşla oturmalı miyim yoksa bı çılgınlik yapıp ise mi girmeliyim
Çalışan 1,5 ve 6 yaşında çocuğu olan bir anneyim. Büyük kızım 1. Sınıfa başladı. Malum virüs var okullar ne olacak belli değil. Ben imkan olsa ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum ama imkan yok. Aldığım paranın yarısı bakıcı ve etüt merkezine gidiyor. Ben sizin yerinizde olsam bi süre çalışmam.

Çocuklarınız biraz daha büyüyene kadar evden birşeyler yaparak para kazanabilirsiniz. Biraz araştırırsanız çok farklı alternatifler var.

Çok stres yapmışsınız. Herkes aynı şeyi söylüyor şu an sizin için bebeği bırakıp çalışmak mantıklı değil. Bu hiç çalışmayın demek değil.

Sakin kafayla plan yapın. Nasıl bir işte çalışmak istiyorsunuz? Ne zaman çalışmaya başlayabilirsiniz? ( bence 3 yıl sonra)

O zamana kadar evde bebek bakıcılığı yada çalışanlara yemek gibi iş yapabilirsiniz.
Ve kendinizi geliştirin. Bildiğim kadarıyla anaokulları 2 yıllık çocuk gelişimi mezunlarını alıyor. 2yillik okuyabilirsiniz bu süreçte. Veya çalışmak istediğiniz iş için gerekli 2yillik bölüm varsa o da olur.

Benim arkadaşım paraya ihtiyacı olduğu süreçte ınstagramdan sayfa açtı. Bulunduğumuz yerde mantı erişte sarma yapıp satıyordu. Ilk başlarda alan azdı. Bir kaç senede hem müşterisi arttı hem daha iyi ve çeşitli şeyler yapmaya başladı. Şimdi şehir dışından da müşterileri oluyor. Ordan kazandığınla sigortanı yatırabilirsin.

1.sinifa giden çocuğunuz varsa , yeni dogan bebeğiniz varsa ve siz çalışmak istiyorsanız ne yaparsınız bu çocuklar konusun da....bakacak kimse de yoksa ....yeni doğan altı aylık falan olunca kreş için çok küçük degilmi ..en çok istediğim çok güvendiğim birisi hergun gelip evde kendi ortamınızda baksın...bunun için nasıl çareler ararsınız...çok da para istiyorlar eve gelen bakicilar dahil...ki eşim asla istemiyor böyle şeyleri kimseye emanet edemem bebeğimi diyor ..bak işte sen boşver işi diyor ..ama ben çalışmak zorundayım maddi manevi çok ihtiyacımız.var. .yani demem o ki bu şartlarda siz olsaydiniz nasıl çalışırsınız ,cocuklarin düzeni konusunda nasıl bir yol izlerdiniz...buarada bir kreşe sordum fiyatı binbesyuz ben zaten çalışsam ne alirimki öyle mesleğimde yok ...eve gelen bakicilar sigorta bile istiyorlar yani o daha masraflı gibi ....akıllı kk kadinlri bana bı yol gösterin lütfen ..
dizimi kırıp ucbes kuruşla oturmalı miyim yoksa bı çılgınlik yapıp ise mi girmeliyim
calismistim ben ama annem ve kaynanam yakin oldugu icin buyugu birine kucugu birine birakmistim esin hakli 2 cocugu tanimadigin kisilere emanet etme ve ben calismak icin ölup biten bir insanim ama buyuk olan okula baslayinca mecbur biraktim isi cunki okulda takip etmem gerek diye dusundum hem dersler hem.ortam bu yuzden birakmistim isi.

Back
X