Çalisan anneler

Noona_noona

Bol dua,az keşke...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
1.396
2.009
133
Merhabalar hanımlar,

Size sormak istedim konu, sabah işe gidisinizde kreş çağındaki çocuğunuzun okul durumunu nasıl ayarliyorsunuz, kaçta kalkıyor ,okulu kaçta başlıyor? Ben bir süre calismaya ara vermiştim şimdi olumlu bir haber beklediğim yer var lakin çocuğumu düşünüyorum mesai saati çok erken başlıyor onu nasıl ve kime bırakıp gideceğim, bu iş olmasa bile başka bir iş durumundada aynı sorunu yaşayacağım , benim için en önemlisi kızımın huzurunu bozmayacak bir düzen olması.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Mesajınız için çok teşekkür ediyorum görüştüğüm yer sabah 7.30 diyince kararsız kaldım açıkçası ,kızım için yanlış bir karar vermek istemiyorum o yüzden fikir almak için konu açmak istedim

Bende iki çocuk var.
Kızım devlet anaokuluna gidiyor 2 senedir.
Sabah eşim bırakıyor okula.Onun işi daha müsait
2 yaşındaki kızıma ise eve bakıcı bulduk 2 senedir o bakıyor .
Hiç sorun yasamadik.Çocuklar yeni düzene kolay alışiyor merak etmeyin.
Hayırlı olsun işiniz

Mesajlarınız cesaret verdi sağolun
İyi dilekleriniz içinde teşekkür ediyorum
Umarım en hayırlısı olur

Çok erken gidiyorsanız babası götürecek. Benim çıkış saatlerim genelde müsait. Eşim ve çocuklarla beraber çıkıyoruz normalde. Erken çıktığım günler eşim hazırlayıp götürüyor. Tabi evden çıkmadan önce gereken düzenlemeleri yapıyorum.

Kreşte öğretmenlik yapıyorum . Geçen sene kızım küçük olduğu için anneannesi bakıyordu. Ben kreşe babası kızımizi bırakıp kendi işine geçiyordu. Bu sene kızımda yanımda birlikte gidip dönüyoruz işten ama çocuklar hemen alışıyor biz kendimize dert ediyoruz

Bizde öyle yapacağız muhtemelen, eğer olumlu dönüş olursa beklediğim yerden eşim benden geç cikmis olacak evden, okula götürme işi onda olur

İnşallah en hayırlı kararı veririm, kızımın huzuru en önemlisi Sizinde kızıniz gözünüzün onundeymis ne güzel olmuş bende çalışırsam mecbur eşim hazirlayip götürecek okula,bakalım işyerinden dönüş olursa tabi

Bizim kres 7 de basliyordu ama ben daha da erken cikmak durumundaydim o yuzden saat 6 da birakirdim kreşe. Boyle bir uygulamalari vardi.
Gune cok erken basliyorduk, her seyi ayarlayip bir saat belirlemistim ve bir sure sonra otomatik o saatte zorlanmadan uyaniyordu, kahvaltimizi edip hemen yola koyulurduk.

Babasi bırakacağı zaman daha gec giderdi, her duruma ayak uydurmanin zorunda kalinacagi donemler oluyor bazen.

Kreşler 7 civarı açılıyor genelde nöbetçi öğretmenler oluyor. Evden kim en geç cikiyorsa o bırakacak. Bnm iş servisim erken geldiği için babası bırakıyor. 7.30 ile 8.00 arasına denk geliyor gidisi

Cevabınız için teşekkür ederim ise kabul edilirsem benimde daha erken çıkmam gerekecek ,kiİmda babasıyla hazırlanıp okula gidecek mecburen

Kreşler 7 civarı açılıyor genelde nöbetçi öğretmenler oluyor. Evden kim en geç cikiyorsa o bırakacak. Bnm iş servisim erken geldiği için babası bırakıyor. 7.30 ile 8.00 arasına denk geliyor gidisi

Cevabıniz için teşekkür ederim
Çalışmaya ara verince ,dönüşünde daha duygusal davranıyorum sanırım Cevaplarınızı okuyunca vicdanen rahat olmam gerektiğini anladım İşe başlarsam kızım babasıyla gitmek zorunda kalacak mecburen. Hakkımızda hayırlısı inşallah

Kızım 15 aylıkken oğlum 5 aylıkken başladı kreşe. Okula bırakma ve alma görevi eşimde. Benim çalışma saatlerim haftalık değişiyor ve işe bisikletle gidip geliyorum o yüzden bu görevi hiç üstlenemezdim. 07.30da başlıyor kreş ben sabah 06.45te uyanıyorum, oğlumu hazırlayıp kahvaltısını yaptırıyorum sonra kendim hazırlanıyorum. Benim işim bitiğinde eşimle kızım uyanıyor kızımın kahvaltısını hazırlıyorum vaktim varsa giydirip saçını başını yapıyorum yoksa eşim yapıyor, kreşe götürüyor. Ortalama saat 8.15 gibi kreşte oluyorlar sanırım. Ben çalışma saatlerimi değiştiremiyorum haftalık plan neyse o ama eşim kendi programını kendi yapıyor o yüzden bizde sıkıntı olmuyor bu durum.

Oğlumun kreşinde sabah erken bırakanlar ve akşam geç alanlar için nöbetçi öğretmenler oluyor merak etmeyin çoğu yerde de öyledir. Biz sabah 8:30da bırakıp akşamüzeri 17:00 de alıyoruz arkadaşım sabah 7de bırakıp işine geçiyor. Çalışmaya başlayın size iyi gelecek emin olun hiç strese de girmeyin her şeyin bir çözümü çaresi bulunuyor bir şekilde

Hiç vicdan yapmayın . Sonuçta hayat kalitenizi arttirmak için calisiyorsunuz ailenizin. Erken kalkmak çocuk içinde iyi güne erken başlar akşamda vakitlice uyur. Çocuklar düzene hızlı adapte oluyor. Çalışmak iyidir size de iyi gelecek

Haftanin 4 gunu calisan bir anne olarak cocuklarim 08.00 - 17.30 haftanin 3 gunu kres’e gitti. Haftanin 1 gunu babalari bakti.

4 yasindan irtibaren sabah ben okula biraktim, esim oglen okuldan aldi (esim aksam / gece calisiyor).

Cok uzun bir sure bu sekilde bir rutinimiz olusmustu.

Rutin ve duzen burda kilit nokta. Cocuklarin aksam erken yatma aliskanliklari ve aksamdan herkesin kiyafetini cantasini hazirlama gibi.

Oğlumu 7.30 da uyandırıyorum benimle beraber 8 de iş yerinde oluyor. Evim ve işim arası 5 dk. Servis 8.30 gibi benim iş yerinden alıyor oğlumu. Akşam da 16.30 gibi yine benim iş yerime bırakıyor. 17.00 de beraber çıkıp eve geçiyoruz.

Bizim kreş 07 30da açılıyor. Önceden benim okulum 08 30da başlıyordu ( öğretmenim). Oğlumu 08 gibi kreşe bırakıp kendi okuluma devam ediyordum. 2.donem ben sabahci oldum. Dersim 07 20 de başlıyor. Eşim önce beni işe bırakıp sonra oğlumu gene 8 gibi kreşe bırakıyor. Çocuğu eşinizin bırakma şansı varsa iyi olur. Çünkü ne de olsa küçükler, kendi oğlumda gozlemim okula ne kadar erken bırakılırsa akşamüstü biz almadan evvel sınıfta uyuyakalma ihtimalinin o kadar arttığı. Öğle uykusu da uyumak istemiyor birkaç aydır okulda ama tempo ağır geliyor bizimkine :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…