• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan bayaanlar, eşiniz maaş kartınızı alıyor mu yoksa sizde mi duruyor.

Eşimin kartı da kendi kartım da bende ama sonuçta tek maaşla bütün ödemelerin altından kalkamıyoruz. Ödemeler de hep ya otomatik hesaptan ya da internet üzerinden yapılıyor. Ama eşim harcamalarıma tabii ki asla karışmaz. En sıkışık zamanlarımızda bile "Bunu niye aldın?" dediğini duymadım. Ben de öyle savurgan değilim zaten.
Yine de buradan özellikle bebeği olan/olacak arkadaşlara sesleniyorum: Eşinizin kıymetinizi bilmesi için kısa bir süreliğine de olsa ücretsiz izin alın derim. Biz öyle sıkışıktık ki ben alamadım. Ama çok isterdim.
Gerçekten eşinin parasına göz diken ve özellikle de para vermeyince çirkinleşen erkeklere sinir oluyorum. Evi geçindirmek erkeğin görevi, bizim değil. Dinen bizim erkeğe verdiğimiz veya ev harcamalarına verdiğimiz her kuruş "sadaka" dır.

sadaka mı ilk defa duyuyorum neye dayandırarak söylüyorsunuz bunu

Benim kartım ben de,eşimin ki eşim de durur.Olması gereken budur herkes kendi, kazanıyor tabi ortak harcamaları ortak yapıyoruzama bu şekilde olması en güzeli.

kimse karışamaz harcamalarıma.

benim parayla ilgili sıkıntım var.çok harcamıyorum ama bozuk para biriktirmeye bayılıyorum.eşim de buna engel olmaya çalışıyo.kartı bi sürelğine ona verdim.:9:fazla harcadın az harcadın demez ama bozuk para takıntım fenaaaa:16:

Ayy bi an eşim mi diye düşündüm :1: Aynı takıntıdan onda da var çünkü cebinde bozukluk olmasına rağmen alışverişinde banknot verir bozdurur bozukların hepsini de kumbaraya atar. Bendeki bozuklukları da toplar ama bende artık akıllandım markete falan gittiysem tam harcıyorum 5tl sa 5 tl ne eksik ne fazla :52:

benim maaş kartımda bende durur ama düğün borçları yüzünden birşey kalmıyor zaten :)

Kart bende de maaş günü büyük çoğunluğu eşime havale yapıyorum.. Kalan miktar da aylık harcamalarım (sabit 50 tl kuaför masrafım olur, bir de sabah kahvaltısı ve öğle yemeğine yetecek kadar, artarsa da birikim yapacak kadarı) için hesabımda kalıyor.
Borçlar malum.
O hepsini ödüyor. kalanla da market-pazar alışverişi yapıyoruz. o ay ekstra zorunlu bir ödeme yoksa üst baş alıyoruz işte :)

Bizim durum biraz tuhaf :)) benim maaş kartım eşimde durur ama adam parayı eline alamadan internetten ev kredisine havale eder buna rağmen onun kredi kartı Bendedir her hafta benim haberim olmadan cüzdanıma para koyar ay sonunda nerdeyse bi maaş kadar para olur bende :) her seferinde sorarım nasıl yapıyorsun nası denk getiriyorsun diye :) işin tuhafı dışarıya birlikte çıkıyoruz ve bütün harcamaları o yapıyor. Şimdi dogum iznindeyim evdeyim parayı harcayacak bi yerde bulamıyorum :) bizim durum karışık anlayacağınız :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim kartım bende onun kartı onda, maaşını çeker bana verir. Tüm ödemeler benim hesabımdan yapılır. Kalanı paylaşırız, yada bir kısmını paylaşır bir kısmını yatırım yaparız.

Benim kartlarımda onun kartlarıda bendedir. Zaten kendi işi maaş kartı diye bişey yok.
Günlük kazandığını da bana verir ay içindeki ödemelerimizi ayarlarım.
Kalan kısmını birikim yapıyoruz. Bazen denk gelmiyor o zamanda birikimden alıyor borçları ödüyoruz

O ay ödemeleri , alışverişi kim yapacaksa onda duruyor. Bizde "sen-ben" ayırımı yok. "Biz" var. Gerek bende durur, gerek eşimde.

bizde de ayrım yok maaşlar alınır hesaplar yapılır kalan para birikime ve ne kadar harcama yapacaksak kendi ihtiyaçlarımız için makul ölçüde alırız içinden sen ben ayrımı yok olmamalıda zaten evlilik birliktir herşey ortakdır

Back
X