Çalışan bayanın evine yardımcı bayan alması hakkı değil mi?

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.421
50.809
798
Sadece fikirlerinizi öğrenmek istiyorum! büyüdüğüm çevrede pek çalışan bayan yoktu,eşimin çevresinde de bu yüzden yardımcı bayan fikri tuhaf geliyordu boşa giden para gibi. şimdi evliyim
1 yıldı, çalışıyorum bebekte istiyoruz eşim sıcak bakmıyor ama ben ısındım bu fikre. hakkım değil mi bu?

Yardımcı bayan derken, ne sıklıkla almak istiyorsunuz? Haftada 1 gibi mi? Bu biraz maddiyatla ilgili birşey, bir de eşinizin size yardım etmemesiyle ilgili. Eşiniz yardımcı olmuyor mu

Maddiyatim elverse ben calismadigim halde alirim valla. Hem birinin hayatina katkida bulunmus olurum. Ama ciddi bir kazanc gerekiyor bunun icin. Devamli bir calisan istiyorsaniz sigortasini da yapmak zorundasiniz cunku.

Sadece fikirlerinizi öğrenmek istiyorum! büyüdüğüm çevrede pek çalışan bayan yoktu,eşimin çevresinde de bu yüzden yardımcı bayan fikri tuhaf geliyordu boşa giden para gibi. şimdi evliyim
1 yıldı, çalışıyorum bebekte istiyoruz eşim sıcak bakmıyor ama ben ısındım bu fikre. hakkım değil mi bu?
Tabii ki hakkınız.
Siz çalışıp para kazanıyorsunuz,evdeki işleride tek başınıza yapmak zorunda değilsiniz.
Eşiniz bunu gereksiz bulurken cam siliyorsa bişey diyemem tabii.

Maddi yönden tartmam lazım.. Yani nasıl anlatacağımı pek bilemedim ama mesela hergün iki saat gelse ( toz, çamaşır, bulaşık vs vs) anca , kaç para vereceksin? Senin iki saatte kazandığından çoksa , onun için çalışmış olacaksın..
Bu arada temizlikçi almak herkezin hakkı, 3 çocuğum var evim büyük hepsiyle tek başıma ilgilrnirsem krndimi unutuyorum :(
Ee temizlikçim memnun ben memnunum kızlarım memnun, niye hakkım olmasın?
Herkez kazanıyor bu işten

O zaman karşı çıkanlar gelip bir zahmet sen yokken yapıversin işleri.

Yardımcı kadına vereceğim parayla hiç çalışmam evimin kadını olurum daha mantıklı bence.

Daha sonra eşimle evde yalnız kaldılar mı biri birine yan gözle bakıyo mu diye düşüncelerin oluşur, benden söylemesi. Hem kafam rahat hem evimin kadınıyım, daha ne? Mis :)

bu eve yardımcı kadın alma olayı her ailede sıcak karşılanmıyor nedense. bizim tarafta ben kendimi bildim bileli her evde yardımcı kadın olur. gücü yettiğince kimi haftada 1, kimi her gün kimi ayda bir.
benim eşimin tarafında da yok hiç böyle bir şey. kadın yaşlanana kadar temizlik, iş... yaşlanınca kızları gelinleri gider yardım eder.
bence bütçesi elveren kadın çalışsa da çalımasa da bazı temizlik işleri için yardımcı alabilir.
mesela duvar silmek, halı silmek... bunlar özen isteyen işler.

eğer bütçeniz varsa çok ta abartmadan alabilirsiniz.
sigorta konusu da şöyle ayda 10 günden fazla alırsanız işler karışıyor yoksa bir sıkıntı yok sanırım. yine de araştırın siz.

calısan bayanın en dogal hakkı diye düşünüyorum coluk cocuk yoksa ayda 1 yetıyo şahsen..
ama haftada bıkac gün yada hergun gibi düşünüyosan butce ayarlaman lazım

Yardımcı kadına vereceğim parayla hiç çalışmam evimin kadını olurum daha mantıklı bence.

Daha sonra eşimle evde yalnız kaldılar mı biri birine yan gözle bakıyo mu diye düşüncelerin oluşur, benden söylemesi. Hem kafam rahat hem evimin kadınıyım, daha ne? Mis :)
Çalışan kadınlar aldıkları tüm maaşı yardımcıya verip evde oturmamak için mi çalışıyorlar sanıyorsunuz?
Ayrıca eşiniz evdeki yardımcıya yan gözle bakacak kadar karaktersiz bir adamsa niye evli kalıyorsunuz o adamla?

Aynı konudan bende muzdarıbım. Aynı sekılde benımde esımın aılesınde kadın almak yok. Her ıs evın hanımından bekleniyor. Esım masraf oluyor dıye ıstemıyor. Benım kadın almaktan kastım hıc ollmazsa ayda 1 defa. Cam kapı dıp kose temızlenır ıstıyorum. Esım ben silerim dıyor. Camları sılıyor ama bende necbur yardım etmek zorunda kalıyorum dogumdqn 2 hafta once o halımle bende cam sılmıstım hepsını yapamaz esım dıye. Ne var yanı kadın gelse temizlese.. Hayat zaten kısa. Cts gunu temızlık yap kv gıt pazar gunu yemek yap.. Ee hanı bana vakıt?

reelde bu işler çalışan çalışmayan ayrımına göre işlemiyor ki.

maddi durumun yeterliyse alırsın.

Ayrıca cok tıtız bırı olmama ragmen pencerelerım en ıuı ıhtımal 6 ayda bır sılınıyor. Tek başıma yapamıyorum boyun fıtığı var. Esımınde gonlu 6 ayda bır oluyor o da en ıyı ıhtımal yanı.

Eşiniz size ev işlerinde yardımcı olmuyorsa, tek başınıza yetişemezsiniz.
İşten arta kalan zamanlarınız zaten yemek, ütü, bulaşık, süpürgeyle geçiyordur.
Genel temizlik için almanız sizin için iyi olacaktır tabi ki..

Ne sıklıkla almayı düşünüyorsunuz? Maddi durumunuz buna izin veriyor mu gibi daha öncede sorulmuş sorulara bağlı. Hani iki tane asgari ücretle geçim yapmaya çalışan insanlarsanız haftada iki kere falan düşünüyorsanız mantıksız olur. Ama gene olarak böyle bir destek hakkınız.

ailelerden uzaktayim suan calismiyorum cocugumda yok ve mevsimlik ev temizligi icin yardimci alacaktim sadece 2gun dolaplar camlar vs icin ki esim onerdi ve vazgectik esimle yaptik.ama cocugum falan olsa ve de calissam enazindan ayda bir birini alirdim.artik calismayan bayanlar bile yardimci aliyor bunda ne var ki.siz hem calisin helede cocuk varsa evn isini yapmaktan ne kocayla ne cocukla ne de kendinizle ilgilenemezsinizki.gelecek bayaninda ihtiyaci var ki geliyor evdeki kocayi neyapsin zaten o karakterde erkekte her turlu yapacagini yapar.konu sahibi gerekirse kendi maasindan uygun zamanda yardimci birini alin kendiniz icin sonucta

Çalışan kadınlar aldıkları tüm maaşı yardımcıya verip evde oturmamak için mi çalışıyorlar sanıyorsunuz?
Ayrıca eşiniz evdeki yardımcıya yan gözle bakacak kadar karaktersiz bir adamsa niye evli kalıyorsunuz o adamla?

Ben evli değilim. Ayrıca ben etrafımda çevremde gördüğüm duyduğum şeylerle yorum yaptım her erkek aldatacak yan gözle bakacak diye birşey yok elbette. Sadece ben eşeğimi sağlam iple bağlamaktan yanayım, bunuda burda belirttim, saldırmanın ne alemi var şimdi anlayamadım. Siz tutmaktan yanasınız ben doğru bulmuyorum. Fikir özgürlüğü!

Ayrıca ben kazandığım paranın yarısını temizlikçiye vereceksem çalışmamın ne anlamı kalıyor kı? Diyorum ya herkesin kendi düşüncesi

eşimde bende öğretmenz haftalık almak istiyorum ben.cumartesi günlerim hep ev işleriyle geçiyor.eşim sadece evi süpürmeye yardım ediyor işin çoğu bitmiş sanıyor

eşimde bende öğretmenz haftalık almak istiyorum ben.cumartesi günlerim hep ev işleriyle geçiyor.eşim sadece evi süpürmeye yardım ediyor işin çoğu bitmiş sanıyor
al ya ben bekar olmama rağmen alıyorum çok büyük bir rahatlık.

Back
X