çalışan bayanlar bakabilir mi ?

Sen bunu hata olarak görürsen,aile terapistine de gitseniz faydası olmaz.Çalışan insansın.Çalışmasan dahi,20 liralık kontörün hesabı mı olur ya.Ortak ödemeler vardır.Onun dışındaki yaptığın harcamalarına kim ne diyebilir.Canın istedi 20 liraya tatlı aldın bunun hesabını mı vereceksin100 liraya ayakkabı aldın bunun hesabını mı vereceksin.
benden habersiz 100 liraya birşey alsa belki düşünürüm neden ben şunu almayı düşünüyorum demedi yada aldı ben şunu aldım demedi de gizli gizli aldı diye .kaldı ki 20 lira ve 75 liraya yaptıgığım bir alışverişi gördü kendim için. hata olarak görüyorum dediğim o oda öyle düşünüyor.arkasından iş çeviriyorum ona göre. ama inanın hakediyor.ben böyle terbiyesizlik görmedim ailemde para konusunda sesimi çıkardığımdan beri kavga ediyoruz.anlaşamıyoruz. hepsini ona verirken hiç bişey almazken çok iyiydik . şimdi ayırdık aklı hep paramda gibi geliyor . heleki böyle hareketleri iyice zıvanadan çıkarıyor beni. daha çok şüpeleniyorum benimle param için mi evlendi. mal mülk sahibi olabilmek için mi evlendi. yada cahilliğinden karısına nasıl davranmasını bilmediğinden mi böyle yapıyor.

Esimle hesabimiz ayri ,evin giderlerinde ortak harcama yapiliyor ve bir defterimiz var oraya kac tl maas aldik kac tl harcadik yazariz 10 tl bile olsa yaziyoruz ama asla hesap sormadik birbirimizden, hersey yazili zaten ne ben ne esim neden bunu aldin yaptin demedi

yanlis hatirlamiyorsam sizin boyle gene parayla ilgili konunuz vardi esinizin cimriligi ile ilgili esiniz zor allah sabir versin :KK43::işsiz:

valla duruma bağı. geçen haftalarda hi paramız yokken abisine karttan çekip 2000 para verdi. tepem attı ben her şeyden kısıyorum maaşı düzensiz diye. o abisine para veriyor. internetten evin ne eksiği varsa aldım. bebek için de aldım. toplam 200-300 harcadım sanırım tek tek hesap vermedim. Dün kutuyu gördü ne aldın dedi mutfak eksiği dedim.çaydanlık bardak vs. bi şey diyecekti ama tipimden anladı sanırım cırlamaya hazır olduğumu güldü geçti

normal düzende hiç haberi olmaz, muhabbet olsun diye anlatırsam o başka.

ama bazı aylar ipin ucu kaçıyor, o zaman hesapları birlikte inceleriz, nereye harcamışız bu kadr parayı diye, ama kesinlikle bu şekilde değil, daha çok ders almak için. mesela burada çok harcamışız, ya da şu harcamayı taksitli yapsaymışık gibisinden.

onda da 20 tlyi görmezdik bile muhtemelen.

mesela eşim şu ara hesaplarını kapatıyor, akşam otomatik ödemelerini iptal etti, annesinin cep faturasını ödüyormuş, ne zmandır ödüyor hiç bilmiyorum bile.

Bizde eşimle ne kadar paramız var nereye harcadık falan diye konuşuruz. Ama bişey almam gerekirse alırım. Meblağ olarakta 200-300 lük bir tutarı söyleme gereği duymam. Kredi kartı kullanmam. O zaman ne aldım harcadım hesabını tutamıyorum. Peşin alırım. Bu yüzden 500 tl üzerinde bişey alacaksam haber veririm nakit aldığım için.

Saçma. Bankamatikte başınızda beklemek,internet bankacılığına girip ekstre incelemek vs. Hemde 20lira yüzünden ki o 20lirayıda ekstre karıştırırken görmüş.
Ben ekstrelere bakarım evet ama hesap sormak için değil,sadece mükerrer bir harcama var mı diye yada kart aidatı yansıtılmış mı diye zira ödemiyorum varsa duzelttirmek adına. Bunlar dışında eşim ne harcamış ne yapmış karişmam yada hesap sormam. Eşim zaten hiç bakmaz,bana bırakır genelde. Doğru olanda bu bana göre. Sonuçta size tavır yaptığı için söyleyememişsiniz o kontorü aldığınızi anladığım kadarıyla zaten adam akıllı konuşabiliyor olsaydınız saklamazdınız diye düşünüyorum.

Aslında anlıyorum kı bu yuz verıp vermemekle alakalı bı durum .
Ben 1000 tl harclık alıyorum kendıme, geri kalan parayı esıme havale yapıyorum . Arabanın kredısı var onu oduyor bakımları faturalar ozel sıgortalar fılan falan var . gerı kalanını bırıkım yapıyor.

Ben ıse aldıgım paradan pazar market gormuyorum ancak esım evde yoksa ve bı ıhtıyacım varsa marketten sut yogurt fılan alıyorum.
Cocugun gıderlerını ortak paydadan yapıyoruz , ayakkabı gıbı seylerı esıme yıkıyorum pıjemaylı kuaforuydu ben kendı harclıgımdan karsılıyorum .
Aldıgım harclıktan bırıktırmeye calısıyorum cogu zaman anca 100 tl fılan kalıyor. yaptıgım bırıkımden haberı yok dovız olarak tutuyorum o parayı ne yapacagım onuda bılmıyorum. sıze gelınce bu gıdısata son veırn

Saçma. Bankamatikte başınızda beklemek,internet bankacılığına girip ekstre incelemek vs. Hemde 20lira yüzünden ki o 20lirayıda ekstre karıştırırken görmüş.
Ben ekstrelere bakarım evet ama hesap sormak için değil,sadece mükerrer bir harcama var mı diye yada kart aidatı yansıtılmış mı diye zira ödemiyorum varsa duzelttirmek adına. Bunlar dışında eşim ne harcamış ne yapmış karişmam yada hesap sormam. Eşim zaten hiç bakmaz,bana bırakır genelde. Doğru olanda bu bana göre. Sonuçta size tavır yaptığı için söyleyememişsiniz o kontorü aldığınızi anladığım kadarıyla zaten adam akıllı konuşabiliyor olsaydınız saklamazdınız diye düşünüyorum.
Saklamazdım .yakın zamanda para yüzünden kavgamız oldu .bende söylemek istemedim. kaş göz yapacak tavır yapacak diye.

Saklamazdım .yakın zamanda para yüzünden kavgamız oldu .bende söylemek istemedim. kaş göz yapacak tavır yapacak diye.
Bende öyle tahmin etmiştim zaten. Borç içinde yüzseniz anlarım ama tavır bu olmamak şartıyla,lisanı münasiple "hayatım şuraya fazla harcamışız,biraz dikkat etsek mi"demek başka,eşinizin tavrı bambaşka.
Sizide bu yola iten eşiniz zaten.

benden habersiz 100 liraya birşey alsa belki düşünürüm neden ben şunu almayı düşünüyorum demedi yada aldı ben şunu aldım demedi de gizli gizli aldı diye .kaldı ki 20 lira ve 75 liraya yaptıgığım bir alışverişi gördü kendim için. hata olarak görüyorum dediğim o oda öyle düşünüyor.arkasından iş çeviriyorum ona göre. ama inanın hakediyor.ben böyle terbiyesizlik görmedim ailemde para konusunda sesimi çıkardığımdan beri kavga ediyoruz.anlaşamıyoruz. hepsini ona verirken hiç bişey almazken çok iyiydik . şimdi ayırdık aklı hep paramda gibi geliyor . heleki böyle hareketleri iyice zıvanadan çıkarıyor beni. daha çok şüpeleniyorum benimle param için mi evlendi. mal mülk sahibi olabilmek için mi evlendi. yada cahilliğinden karısına nasıl davranmasını bilmediğinden mi böyle yapıyor.
Ne demek arkadan iş çevirmek canım.İnsan özgürdür ya.Sen milyarlar harcayıp savurmuyorsun.Bu ay çok sevdiğin bir kıyafeti ayakkabıyı heves edip 100 lira versen alsan ne olur.Arkadan iş çevirmek mi bu.Çalışıyorum alnımın terini akıtıyorum.Bi de hesap vericem.Çocuk muyum ben.Bir bireyim.Babaanneme jest yapıcam hesabını vericem.Ortak ödemeler yapıldıktan sonra kimse kimsenin parasına karışamaz.

Eşiniz maddi açıdan tasarruf olayını abartıyor olabilir mi? Borcunuz yokmuş, illa ki birikim de yapıyorsunuzdur ama sonuçta bütçeleri birleştirip kendinize aylık harçlık vs ayırıyorsunuzdur. Sizin kendinize ayırdığınız kısmı istediğiniz gibi harcarsınız buna karışmaması gerekli diye düşünüyorum.
Şahsen bizim borçlarımız olduğu için aylık gelir/gider tablomuz var. Harçlıklarımız da eşittir ve kim ne yaparsa yapsın kendine kalan kısmıyla.. Bence böyle olması gerekli. Eğer bütçelediğimiz rakamın dışında bir harcama yaptıysak ya da yapmamız gerekiyorsa muhakkak konuşuruz çünkü bazen ufacık meblağ bile sarsabiliyor.
Size karşı saygı kazanması gerektiğini düşünüyorum, inşaallah terapist yoluyla çözüme ulaşabilirsiniz.

hesap sormuyoruz birbirimize ama anneme bişi alacağım zaman söylenir ihtiyacımı var diye babam alır falan der konuşur ama ben alırım.kendime gelince aldıktan sonra sölerim muhakkak. aldım bilgin olsun derim ok der.

Aaa uc kurusun hesabi mi sorulurmus? Hele hele kimin faturasini odedin diye cikismasi ne kadar ayip! Ben bebek baktigim icincalismiyorum ama esim asla ne aldin ne harcadin diye sormaz, soramaz da. Calisirken de boyleydi

arkadaşlar alışveriş yaparken eşlerinize haber veriyor musunuz .Meblağ olarak 65-100 arası alışverişler. eşiniz sizin kredi kartınızı kime nereye ne harcadığınızı kontrol ediyor mu ? dün eşim böyle bir terbiyesizlik yaptı . babanneme 20 tl ye kontör atmıştım. kimin faturasını ödedin diye bana hesap sordu. sonra açtı diğer hacamalarımı inceledi. yaptığının doğru olmadığını telefonumu vermesini söyledim. verdi ama dünden beri triplerde yine. bende bu kadar maddi konularda sıkıştırmasaydın kontör de yolladım diyebilirdim, bende şunları aldım bak nasıl diye sana gösterip fikrini almak isterdim dedim. artık para konularında midem bulanıyor. herşeyi batıyor konu para olunca. hesapları ayırdık sözde ama gözü her fırsatta incelemede. sıf bu yüzden bankamatikte başımda bekliyor ne kadar parası kalmış ,elime iş cebi almamı fırsat bilip bakıyor. haftasonu aile terapistine gideceğiz .yoksa çok daha fena kavga edecektim. ama tuttum kendimi. belki söylememem babannem kontör attım diye hata olabilir ama senin afranı tafranı çekmek istemedim dedim. bende isterdim aldığımı göstereyim söyleyim ,fikrini alayım dedim. ona bozuldu sözde.
Alışveriş yapılacağı zaman ya da yaptığım zaman evet eşime söylüyorum, o da söyler.Bütçemiz ortaksa ve borcumuz da varsa, bütçe olarak da bir şeyler yapmaya çalışıyorsak tabi ki harcamalardan haberdar olunmalı diye düşünüyorum.Ama küçük meblağlar için her dakka rapor mu vermek lazım, saçma. siz bu durumla ilgili daha önceden sorunlar yaşadınız mı?Bir güven sarsılması mı oldu?

Şimdi benim eşimle ayrı gayrım yok mesela genel bir soru olmuş
eşiniz harcama yaparken size danışır mı ?
Yani tek taraflı bir hesap sorma mı ?
Evet eşinin yaptığı çok çirkin bir davranış incelemek falan ama sizde en azından canım anneanneme kontur alıyorum diyebilirdiniz.

Ben evlenmeden önce de çalışıyordum hala çalışıyorum.
Eşime saygıdan tabii ki aldığım şeylerden haberdar ederim, sonuçta bir "aile bütçemiz" var. O yüzden bu anlamda birbirimize saygı duyarız.
Fakat ne ben eşimin ekstresini kontrol ederim ne de eşim benim ekstremi.
Bazen eşim kredi kartımı ödediği için hesap özetini gönderirim zaten.
Genelde ödemeleri o yapar, ben de harcamaları.

Fakat bir kere bana "neden sen bunu aldın, bunu niye harcadın, bu mebla neyin nesi" dememiştir.

Sen kazanıyorsun harcayacaksın tabii bana mı hesap verecektin hayatım, der ben genelde "bak bunu aldım, şunu yaptım" diye anlattığımda.

Back
X