İşkur işverene teşvik amaçlı işverenin gücüne göre sigorta yapıyor ... mesela örnek veriyorum. 6 çalışanı olan biyerse 2 kişinin sigortasını İşkur karşılıyor isveren bunun için başvurursa,işkur üzerinden ise girersen. İşkur sigortadan kaçmaz adamların işleri bu... Bunda bı terslik bı yanlış anlaşılma olmalı ...Yanlış anlamayın zaten işkur ilanında sigorta deneme süresinden sonra diye yazıyordu.
Ben de bunu anlamıyorum çünkü işkur bunu bilerek onaylıyor ayrıca fabrika makinalar var tabi ki.
Bir keresinde işkura sordum beni yönlerdiriyorsunuz adamlar 450 tl gibi komik rakamlar söylüyor bana dedim
Biz işvereni teşvik amaçlı maaşa karışamıyoruz dediler.
İşkur işverene teşvik amaçlı işverenin gücüne göre sigorta yapıyor ... mesela örnek veriyorum. 6 çalışanı olan biyerse 2 kişinin sigortasını İşkur karşılıyor isveren bunun için başvurursa,işkur üzerinden ise girersen. İşkur sigortadan kaçmaz adamların işleri bu... Bunda bı terslik bı yanlış anlaşılma olmalı ...
Sigortasız asla kabul etmeyin geleceğiniz için emek zaman güç verip çalışıyorsunuz ihtiyaç olunduğundan aman razıyım deyip kabul ediyorlar işverende bunu kötüye kullanıyorOnu biliyorum İEP adı aldında işkur sigortayı karşılıyor.
Ama normal iş ilanları da var İEP felan değil yani.
Kaç defa işe gittim aradım inanın ki çogu insan sigorta bile yapmıyor.
Daha önce temizlik şirketinden başvuru yaptık gittik eşimle çalışsanların hepsi sigortasızdı.
Bir iki elemanına giriş çıkış yapmışlar.
Zaten işkur sigortayı ödemesi bittikten 6 ay sonraki sürede direk şutluyor işyeri sizi başka bir İEP alıyor.
Oncelikle is kanunu geregi tam zamanli calisa a asgari ücretten az ucret verilemez.
Ikincisi, o evraklari hazirlarken işe alindiginizi cidden anlamadiniz mi? Lütfen gozunuzu 4 acin zira is hayati hata affetmiyor.
Ise gider gitmez ucret konusunu netlestirin mutlaka. Deneme suresinde de olsa şigorta yapnak zorundalar, yapilmazda ankesörlü bir telefondan calisma ve sosyal güvenlik bakanlığına sirketi sikayet edin.
Sigorta yapmayacağı için rahatça 450 TL yatirabiliyorlar sigorta olursa yaptiramaz . Maaş bordrosu bellidir milim oynatamaz. Ulaşımı ters bı yerse ulaşım imkânınız yoksa veya zorsa servis ayarlamak zorunda resmi tatilde izin var yıllık izin kullanmak zorundasın . Mesaiye kalırsan ücreti ödemek zorunda
Sartlarinizi bilin...kötü niyetli işverenlere karşı patronsavar gelistirilmeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?