• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan bayanlar bir sorunum vardı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.184
658
Merhaba bayanlar işkurun vermiş oldugu üretimle ilgili orta büyüklükte organize sanayi bölgesinde iş başvuru yaptım işçi sınıfında.
Secmeler için işkurda görüştük
ben öngörüşme zannettim önce iş ila ilgili konuştuk deneyimlerimi yapıp yapamıyacagımı
Kendileri sadece servis var yemek var derken mesai giriş çıkış saatlerini sordum o anda
Mesainin oldugunu sürekli olmadıgını felan dediler.
Sonra elime bir kağıt işte saglık raporu resim banka hesabı vs gibi banka hesabı aç kapıya bırak dediler
O hengameyle maas sormayı unuttum ki daha alındıgımı bile çözememiştim
Belgeleri hallettim gittim güvenlik aldı pazartesi başla dediler
Maaşı sormadım nasıl kime sorayım bir bilginiz var mı fabrika türü yerde ilk defa çalışacaıgm
En az asgari ücrettir diye düşündüm ben ama bugun arkadaş aradı yazın görüştügünü 900 gibi bir rakam verdiklerini söylediler canım sıkıldı.
Üstelik servis güzergahımdan geçmiyor yol parası da verirsem 150 yola gider.
Sigorta deneme süresinden sonra başlayacak.Maas bankaya yatacak.
Sizce daha işe başlamadan gider gitmez mi konusayım kafam karıştı.

Maaş bankaya yatacak ise asgari ücret altı olamaz... Ama şunu yapan işverenler var,
Maaş kartlarını alıp, bankadan kendileri çekip içinden size bir miktar verip üzerini alabilirler. Bu da şikayet hakkı doğurur. Pek cesaret edebileceklerini sanmam buna.
Ayrıca sigortası deneme süresi diye bir şey artık yok. Deneme süresi de olsa sigorta yapmak zorunda. İş kazası sebebi ile... Allah korusun. Ben yine de işkur bağlantısı varsa arada asgari ücret altı olmaz gibi geliyor.

Maaş en az asgari ücrettir bankadan yatacakmış zaten baştan ücreti konuşman gerekirdi bence pazartesi daha ilk iş sor Maaş ne kadar diye

Bir de deneme süresi dahi olsa sigorta yapmaları gerekirdi orada bi kanunsuzluk var

Insan kaynaklarına ya da işkur a sor hemen maaşı

Sigorta en önemlisi ...girişin hemen yapılmalı cezası çok ağır bı şikayet etsen çok pis ceza öder işyeri ...
Maasda biraz elden verilip bı kısmı bankadan yatacaktir

Maaş konusunu insan kaynakları bölümüne açıp sorun. Bir de fazla mesai ücreti yatmazsa fazla mesai yaptığınıza dair mail vs.saklayın. işten ayrılınca fazla mesai ücreti için muhakkak dava açın

Yanlış anlamayın zaten işkur ilanında sigorta deneme süresinden sonra diye yazıyordu.
Ben de bunu anlamıyorum çünkü işkur bunu bilerek onaylıyor ayrıca fabrika makinalar var tabi ki.
Bir keresinde işkura sordum beni yönlerdiriyorsunuz adamlar 450 tl gibi komik rakamlar söylüyor bana dedim
Biz işvereni teşvik amaçlı maaşa karışamıyoruz dediler.

İyi de açıp maaş sormak ayıp bir şey degil ki.bunu öğrenmek hakkınız. Deneme süresi dahil sgk yapmaları lazım. Yoksa çalışma bakanlığına şikayet edebilirsiniz.

Yanlış anlamayın zaten işkur ilanında sigorta deneme süresinden sonra diye yazıyordu.
Ben de bunu anlamıyorum çünkü işkur bunu bilerek onaylıyor ayrıca fabrika makinalar var tabi ki.
Bir keresinde işkura sordum beni yönlerdiriyorsunuz adamlar 450 tl gibi komik rakamlar söylüyor bana dedim
Biz işvereni teşvik amaçlı maaşa karışamıyoruz dediler.
İşkur işverene teşvik amaçlı işverenin gücüne göre sigorta yapıyor ... mesela örnek veriyorum. 6 çalışanı olan biyerse 2 kişinin sigortasını İşkur karşılıyor isveren bunun için başvurursa,işkur üzerinden ise girersen. İşkur sigortadan kaçmaz adamların işleri bu... Bunda bı terslik bı yanlış anlaşılma olmalı ...

450 TL ye çalışılmaz işveren harçlık verip cok ise az para vermek için sigortadan kaçıyor . Deneme süresinde olsan da sigorta yapılmalı ... Üstelik fabrika diyorsun ... Ayağın kabloya takılıp dussen ayağın kirilsada mesela fabrikada başına birşey düşse biter orası...

İşkur işverene teşvik amaçlı işverenin gücüne göre sigorta yapıyor ... mesela örnek veriyorum. 6 çalışanı olan biyerse 2 kişinin sigortasını İşkur karşılıyor isveren bunun için başvurursa,işkur üzerinden ise girersen. İşkur sigortadan kaçmaz adamların işleri bu... Bunda bı terslik bı yanlış anlaşılma olmalı ...

Onu biliyorum İEP adı aldında işkur sigortayı karşılıyor.
Ama normal iş ilanları da var İEP felan değil yani.
Kaç defa işe gittim aradım inanın ki çogu insan sigorta bile yapmıyor.
Daha önce temizlik şirketinden başvuru yaptık gittik eşimle çalışsanların hepsi sigortasızdı.
Bir iki elemanına giriş çıkış yapmışlar.
Zaten işkur sigortayı ödemesi bittikten 6 ay sonraki sürede direk şutluyor işyeri sizi başka bir İEP alıyor.

İsveren işkur destekli istihdam sağlıyorsa sigortanızı hemen başlatmak zorunda. Maaşınız da banka kanalıyla yatirilacaksa asgari ucretin net tutarının altında olamaz. İşbaşı yapinca kafaniza takılan herşeyi sorun. Sizin şartlarınıza uymuyorsa boşuna zaman kaybetmeyin.

Oncelikle is kanunu geregi tam zamanli calisa a asgari ücretten az ucret verilemez.
Ikincisi, o evraklari hazirlarken işe alindiginizi cidden anlamadiniz mi? Lütfen gozunuzu 4 acin zira is hayati hata affetmiyor.
Ise gider gitmez ucret konusunu netlestirin mutlaka. Deneme suresinde de olsa şigorta yapnak zorundalar, yapilmazda ankesörlü bir telefondan calisma ve sosyal güvenlik bakanlığına sirketi sikayet edin.

Onu biliyorum İEP adı aldında işkur sigortayı karşılıyor.
Ama normal iş ilanları da var İEP felan değil yani.
Kaç defa işe gittim aradım inanın ki çogu insan sigorta bile yapmıyor.
Daha önce temizlik şirketinden başvuru yaptık gittik eşimle çalışsanların hepsi sigortasızdı.
Bir iki elemanına giriş çıkış yapmışlar.
Zaten işkur sigortayı ödemesi bittikten 6 ay sonraki sürede direk şutluyor işyeri sizi başka bir İEP alıyor.
Sigortasız asla kabul etmeyin geleceğiniz için emek zaman güç verip çalışıyorsunuz ihtiyaç olunduğundan aman razıyım deyip kabul ediyorlar işverende bunu kötüye kullanıyor

Kimse kabul etmezse işveren sigortasız calistiramaz... Sigorta mecburi adam öldürene bukadar ceza vermiyorlar çok acayip cezası var ...
Maaş değişiklik gösterir ama asla asgari ücretin altı olamaz...

Yazık günah emeklere vakite...

Son düzenleme:
Sigorta yapmayacağı için rahatça 450 TL yatirabiliyorlar sigorta olursa yaptiramaz . Maaş bordrosu bellidir milim oynatamaz. Ulaşımı ters bı yerse ulaşım imkânınız yoksa veya zorsa servis ayarlamak zorunda resmi tatilde izin var yıllık izin kullanmak zorundasın . Mesaiye kalırsan ücreti ödemek zorunda

Sartlarinizi bilin...kötü niyetli işverenlere karşı patronsavar gelistirilmeli

Oncelikle is kanunu geregi tam zamanli calisa a asgari ücretten az ucret verilemez.
Ikincisi, o evraklari hazirlarken işe alindiginizi cidden anlamadiniz mi? Lütfen gozunuzu 4 acin zira is hayati hata affetmiyor.
Ise gider gitmez ucret konusunu netlestirin mutlaka. Deneme suresinde de olsa şigorta yapnak zorundalar, yapilmazda ankesörlü bir telefondan calisma ve sosyal güvenlik bakanlığına sirketi sikayet edin.

Evrakları hazırlarken anladım tabi ki şaşırdım yani öngörüşme yapılacak sonra mülakat zannettim ya da düşünelim siz düşünün diyecekler diye bekliyordum.
Sorun evrakları aldıktan sonra işverene ulaşamadım sormak için.
Kopyalayacaktım işkurun sayfasında yazıyordu.Dene süresi 15 gün sigorta deneme süresinden sonra yapılacak diye.
Az önce baktım silmişler yazıyı mülakat tarihi ileri bir zaman atılmış.

Sigorta yapmayacağı için rahatça 450 TL yatirabiliyorlar sigorta olursa yaptiramaz . Maaş bordrosu bellidir milim oynatamaz. Ulaşımı ters bı yerse ulaşım imkânınız yoksa veya zorsa servis ayarlamak zorunda resmi tatilde izin var yıllık izin kullanmak zorundasın . Mesaiye kalırsan ücreti ödemek zorunda

Sartlarinizi bilin...kötü niyetli işverenlere karşı patronsavar gelistirilmeli

Teşekkür ederim 450 yi başka özel bir şirket söylemişti bunlarla alakası yok.
Başka arkadaşım yazın iş görüşmesinde 900 demişler maasına.
Servis var ama bana çok uzak ben otobüsle gitmem gerekiyor ana yola kadar.
Pazartesi direk insan kaynaklarına gidim ben mesai parası maaş felan bunları sorayım.

işveren sahtekarın teki en az asgari ücret olması gerek ama sana bunun altında ücret veriyorlar her ne vaad verdiyseler yapmayacaklar bilesin

işveren sahtekarın teki en az asgari ücret olması gerek ama sana bunun altında ücret veriyorlar her ne vaad verdiyseler yapmayacaklar bilesin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X