• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan bayanlar hayatınızı kolaylaştırma yöntemleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi pandora2008
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ah be güzelim yarama tuz bastın valla bende çalışıyorum ve çocuğum olmamasına rağmen zorlanıyorum koştur koştur ah ah allahtan canım eşim her hafta sonu bana temizlikte yardımcı olur canım bebnim aslında benim sorunu herşeyi yetiştiriyorum ama her zaman temiz kalsın diye kendimi rahat brakmıyorum=(

ne yalan söyleyeyim, bir daha evlenmeye en çok bu sorun yüzünden korkuyorum. :1no2:

yıllar önce kısa süren bir evlilik yaşadım. şimdi düşününce o kadar şeyi ben nasıl yapabilmişim diyorum. tabii hem gençlik, hem sağlık vardı şimdiye göre. 10 yıl insandan çok şey götürüyor ama çok şey de katıyor. :mymeka:

biliyorum ki artık o kadar işi üstlenemem. hoş gücüm, sağlığım da olsa edindiğim tecrübelerle üstlenmezdim. en büyük hatam annemi örnek almaktı sanırım ilk evliliğimde. demek istediğim annem gibi kendini paralayan biri olmaktı.

bu sefer baştan konuşa konuşa gidiyorum her şeyi. tabii uzun süreli bir beraberliğin de etkisi var. hoş kendisi de görüyor öyle her şeyi halledecek gücüm, sabrım olmadığını. en büyük şansım hastalıklar konusunda çok anlayışlı olması :Saruboceq: (çünkü birçoğu onda da var :jeyyar: ).

ben şu anda evimde de aşırı düzen meraklısı değilim. şart şurt derler ya, odur bizde önemli olan. yani bazı alışkanlıklar aslında hayatı kolaylaştırıyor. tabii çocuk olmadığı sürece.

-evde terlik giyilecek, yere konan bir şey masaya konmayacak vb. - bu durumda yerlerin devamlı bal dök yala olması gerekmiyor. yerler toz olabilir. en fazla haftada bir süpürülmesi yeterli olur.

-işten yorgun argın gelip de 3 çeşit yemek olan bir sofra kurmaya çalışmamalı. dondurucunun nimetlerinden faydalanmalı.

benim erkek arkadaşım 3 yıl önce derin dondurucudan çıkan yemeği yemediğini, annesiyle de tartıştığını söylüyordu. elime geçen her fırsatta resmen reklam yaptım, ve bu kafayla işinin zor olduğunu, annesiyle tartışmaya hakkı olmadığını o zaman kendisinin yemek yapması gerektiğini belirtttim. 1-2 yıldır artık kendisi de dondurucuyu aktif olarak kullanıyor.
-annemizden ne gördüysek aynılarını uygulamaya çalışmamalıyız. devir değişiyor. bir sürü yeni, pratik şey, yöntem çıkıyor.

-biz evi her yönüyle eksiksiz çevirmeye çalıştığımızda erkek zaten, nasıl olsa her şey yolunda ben neden yardım edeyim ki, yardıma ihtiyacı yok ki diye düşünüyor.

aynı şekilde biz ev işlerine kendimizi kaptırmış, hafta sonlarını da bunlarla geçdiğimizde erkek bize yardım etmiyorsa bir de ayak altında dolaşm diye evden sepetliyorsak sonrası malum, sonra başka başlıklar açılıyor.

ayrıca birçok yerde okudum benzer şeyleri... ayrılma sebeplerinde erkek; hergün evi süpürüp, yapılması zor yemekler hazırlayarak sevgisini göstermeye çalışıyordu ama ben tozlu bir evde onun yakınlığını tercih ederdim.

bir de daha önce çektiğim için söylüyorum, erkeği eğitmek gerekiyor. hele ki çalışan bayana " taze yemek isterim her öğün" ya da "dondurucudan çıkan yemeği yemem, annem öyle yapmazdı" diyen erkeğe :oklava: önce bir "dur" demek lazım yasakkelime

Haftada bir temizlik yaparım.Kredi kullandığım için temizlikçi alamıyorum.O nedenle temizlikte evi eşim süpürür, ben toz alırım. Eşim yerleri silerken ben banyo tuvaleti temizlerim haftalık temizlik biter.Zor ütüyü ben yaparım kıvrımsız kolayları eşim ütüler.yemeği ben hazırlarım eşim sofrayı kurar.Yorgunsam salatayıda o yapar.Akşam çocuğu kreşten ben alırım eşim markete uğrar ekmek süt falan alır.Çöpleri yine eşim dökerken bende çöp kovalarımızı yıkarım.Akşam çay servisini ben yaparım eşimde bulaşığını kaldırır.Sonrada kalan vaktimizi beraber geçiririz...:1hug:

Son düzenleme:
haftada bir akşam 6 da eve gelip _perşembe_ temizlik yaparım.
eşim gelene kadar bitiririm işlerimi 10 11 en geç biter işlerim
oturduğum salon-mutfağim -banyom ve giyinme odamı dip bucak temizlerim
gerisi yüzeysel mecbur..
hermetrekare apak olcak diye bir şartım vardı eskiden, artık değil....
ozamanı arkadaş ve annemmlerle geçirmek daha güzelllll ..böyle daha mutluyum... :))

aradan birkaç yıl geçmiş. zamanla biraz daha kolaylıklar çıkmış olduğunu gördüm. mesala scotch brite mopcuğum ve de en önemlisi marketlerde ve kozmetik marketlerde satılan ıslak temizlik mendilleri. kova doldurmaya zaman ve enerji olmadığında imdada yetişiyor ya da acil misafir falan gelecekse, tazelemek için:8:

Benim ev işlerim evlilikten 1.5 sene sonra biraz daha düzene girdi sayılır.Eşim yardım etmez.
Kadın da almıyorum.

Haftada bi gün 2 makine çamaşır yıkıyorum.Kuruduğu gün ütüleyip kaldırıyorum.

Cumartesi sabahı ya da pazar sabahı erkenden süpürüyorum,siliyorum,toz alıyorum,banyoyu temizliyorum.Çok fazla vakit harcamıyorum.Zaten kirden ziyade tozlanma oluyo evde.
Hafta içi vaktim olursa bi süpürge açıyorum.

Pazar akşamı evdeysem hafta içi yemek için 2 çeşit sulu yemek yapıyorum(hafta içi yanına pilav makarna yapmak kolay olur.)Buzluğa fasülye nohut haşlayıp atıyorum,yazın taze fasülye pişirip buzluğa koyuyorum.Konserve sebzeler de çok pratik oluyo gerçekten.
Ama bazen kafayı bozup işten gelip pizza yapıyorum :3:

Hafta sonları öğleden önce temizlik bittiği için geri kalan 1.5 gün bize kalıyo.
Hafta sonu dışardan yada annemlerden yiyoruz.Evde olduğumuzda aperatif şeylerle geçiştiriyoruz.
Ama çocuk olunca kadın alırım,o kadarına dayanamam heralde

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşimin annesi gayet tembel bir kadın olduğu için tüm ev işlerini çocuklarına yaptırmış, eşim de çocukluktan beri öyle alışmış, zaten 17 yaşından beri ailesinden ayrı yaşayıp kendi işini yaptığı için artık ev işlerini yüksünmüyor, o yüzden neredeyse eşim bana değil, ben eşime yardım ediyorum diyebiliriz :16:
15 günde bir yardımcımız gelip genel temizlik yapıyor, onun dışındaki işleri eşimle yapıyoruz, o evi süpürüp siliyor, toz alıyor, banyoyu temizliyor, ben de bu esnada mutfaktaki ince işlerle ilgileniyorum, bir de ben çok dağınığım ama Allahtan eşim derli toplu da ev savaş alanına dönmüyor. Çocuk da olmayınca ev çok kirlenmiyor zaten.
Banyo ve mutfak temizliği çok önemli benim için, o yüzden her akşam eve gelince lavaboya, tuvalete falan çamaşır suyu döküp öylece bırakıyorum, sonra üstüne su döküyorum, hep pırıl pırıl kalıyor banyomuz.
Yemek konusunda takıntılıyım, atıştırıp geçiştirmeyi sevmem, işten erken çıktığım için çoğu zaman yemeğimi yapaliyorum, boş vakitlerimde fasulye, domates, soğan v.b. şeyleri yemeklik hazırlayıp buzluğa atıyorum, böylece hafta içi eve geldiğimde sadece onları tencereye atıp pişirme işi kalıyor, ama pişmiş yemeği bekletmeyi sevmiyorum o yüzden yiyeceğimiz kadarını hazırlayıp o gün bitiriyoruz.
Sofra toplama, bulaşık yerleştirme ve çay-meyve servisi gibi yemek sonrası işlerin hepsini eşim yapıyor, kısacası benim hayatımı kolaylaştırma yöntemim eşim :9:

perşembe günleri temizlik günüm süpürge tutarım,toz alırım,cam silerim.pazar günü ütü günüm mutlaka yapmaya çalışırım.hergün lavaboyu ve banyoyu domestoslarım.hergün yada iki günde bir gene toz alırım mobilyalarım koyu renk hemen toz oluyor çünkü.bende temizlik takıntı olduğundan elimden bez düşmez desem yeridir.
yemek konusuna gelince aynı zamanda aöf okuduğum için derlerden yemek hergün yapamıyorum ama yemek yaptığım zaman 2 günlük yaparım.patlıcan ve kzırmızı biber közleyip difrize atarım.hazır kızartmalık pateteslerden alırım çok büyük kolaylık bana göre hemen fritozde oluyor.yufka,milföy hep hazır bulunur eğer yemek yapamıyacaksam onlarla hemen birşeyler yaparım.valla şimdilik bunlar aklıma geldii...:66::66::66:

merhabalar 2 buçuk yaşındaki kızımı 2 haftadır kreşe başlattım onu götür akaşm al bende de hem yoprgunluk 2 ye katlandı zaten bir yığın sorun vardı şimdi yenileri ekleniyor gibi yetişemiyorum yaaa yemek konusunda kızım için neler önerirsiniz özellikle önceden hazırlayıp ertesi gün için hazırlayacağım çorbalar yemekler arıyorum akşam kızımla oynayıp erkenden yattığım için hiç vakit klamıyor diğer işlere napıyım :44::69:

Eşimin annesi gayet tembel bir kadın olduğu için tüm ev işlerini çocuklarına yaptırmış, eşim de çocukluktan beri öyle alışmış, zaten 17 yaşından beri ailesinden ayrı yaşayıp kendi işini yaptığı için artık ev işlerini yüksünmüyor, o yüzden neredeyse eşim bana değil, ben eşime yardım ediyorum diyebiliriz :16:
15 günde bir yardımcımız gelip genel temizlik yapıyor, onun dışındaki işleri eşimle yapıyoruz, o evi süpürüp siliyor, toz alıyor, banyoyu temizliyor, ben de bu esnada mutfaktaki ince işlerle ilgileniyorum, bir de ben çok dağınığım ama Allahtan eşim derli toplu da ev savaş alanına dönmüyor. Çocuk da olmayınca ev çok kirlenmiyor zaten.
Banyo ve mutfak temizliği çok önemli benim için, o yüzden her akşam eve gelince lavaboya, tuvalete falan çamaşır suyu döküp öylece bırakıyorum, sonra üstüne su döküyorum, hep pırıl pırıl kalıyor banyomuz.
Yemek konusunda takıntılıyım, atıştırıp geçiştirmeyi sevmem, işten erken çıktığım için çoğu zaman yemeğimi yapaliyorum, boş vakitlerimde fasulye, domates, soğan v.b. şeyleri yemeklik hazırlayıp buzluğa atıyorum, böylece hafta içi eve geldiğimde sadece onları tencereye atıp pişirme işi kalıyor, ama pişmiş yemeği bekletmeyi sevmiyorum o yüzden yiyeceğimiz kadarını hazırlayıp o gün bitiriyoruz.
Sofra toplama, bulaşık yerleştirme ve çay-meyve servisi gibi yemek sonrası işlerin hepsini eşim yapıyor, kısacası benim hayatımı kolaylaştırma yöntemim eşim :9:
en guzelini yapiyorsun.

erkeklerin bencilliklerini anlayamiyorum dogrusu. sen calisiyorsan o da calisiyor. ben onceleri yemek yapmak icin kendimi paralardim ama simdilerde esime yaptiriyorum dolayisiyla cok daha rahatim. isime gelirse bulasiklari yikiyorum bende. yoksa diger gune kalir esim yikar.

haftasonu ya cumartesi ya pazar ben camasirlari atarim tozlari alirim tuvaleti banyoyu hallederim camasirlari sererim filan. esimde ortaliga supurge yapar camasirlari balkona goturur, camasirlari toplar.

o kadarciginida yapsinlar bi zahmet. yemege filan yardim etmiyorlar mi? her gun dayayin kahvaltiyi nasil tipis tipis yardim eder gorursunuz.

cok yuz vermeye gelmez bu erkek milletine :9:

en guzelini yapiyorsun.

erkeklerin bencilliklerini anlayamiyorum dogrusu. sen calisiyorsan o da calisiyor. ben onceleri yemek yapmak icin kendimi paralardim ama simdilerde esime yaptiriyorum dolayisiyla cok daha rahatim. isime gelirse bulasiklari yikiyorum bende. yoksa diger gune kalir esim yikar.

haftasonu ya cumartesi ya pazar ben camasirlari atarim tozlari alirim tuvaleti banyoyu hallederim camasirlari sererim filan. esimde ortaliga supurge yapar camasirlari balkona goturur, camasirlari toplar.

o kadarciginida yapsinlar bi zahmet. yemege filan yardim etmiyorlar mi? her gun dayayin kahvaltiyi nasil tipis tipis yardim eder gorursunuz.

cok yuz vermeye gelmez bu erkek milletine :9:

Tamamen katılıyorum,
Kadınların çoğu eşlerinin yardım etmemsinden şikayetçi, e siz yaptırmazsanız adam da yapmaz tabi, şimdi ben kocama ben ev işi yapmam bilmem desem o da eyvallah ben yapayım o zaman dese işime gelir valla, istediği kadar yakınsın ev işlerini yaptıktan sonra bana ne di mi?
Erkeği bu tip konularda eğitmek, yönlendirmek kadının işidir, ev işi yapmayacak erkek yoktur bence, yaptıramayan kadın vardır. Ben de ilk zamanlar eşimin yaptığı işleri beğenmiyordum mesela ortalığı silip geçiyordu, bir iki söylendim, halıları kaldırmadan yer silinmez diye, şimdi ben söylemeden yapıyor.
Dünyanın en iş yapmayacak adamı benim abimdi, o kadar tembeldi ki para karşılığı kardeşime hizmet ettirirdi :60:
Valla şimdi, eşi bile değil nişanlısı, bir bakışıyla muma çeviriyor koca adamı, geçen gün bize türk kahvesi yapıp getirdi gözlerime inanamadım...

Eğer çalışıyorsanız en az eşiniz kadar söz sahibisiniz demektir, evi tek başınıza kirletmediğinize göre tek başınıza temizleme zorunluluğunuz da yok, siz ne kadar iş yapıyorsanız eşiniz de o kadar yapmalı, bu onun keyfine kalmış değil, siz yapıyorsanız o da yapacak.

Tamamen katılıyorum,
Kadınların çoğu eşlerinin yardım etmemsinden şikayetçi, e siz yaptırmazsanız adam da yapmaz tabi, şimdi ben kocama ben ev işi yapmam bilmem desem o da eyvallah ben yapayım o zaman dese işime gelir valla, istediği kadar yakınsın ev işlerini yaptıktan sonra bana ne di mi?
Erkeği bu tip konularda eğitmek, yönlendirmek kadının işidir, ev işi yapmayacak erkek yoktur bence, yaptıramayan kadın vardır. Ben de ilk zamanlar eşimin yaptığı işleri beğenmiyordum mesela ortalığı silip geçiyordu, bir iki söylendim, halıları kaldırmadan yer silinmez diye, şimdi ben söylemeden yapıyor.
Dünyanın en iş yapmayacak adamı benim abimdi, o kadar tembeldi ki para karşılığı kardeşime hizmet ettirirdi :60:
Valla şimdi, eşi bile değil nişanlısı, bir bakışıyla muma çeviriyor koca adamı, geçen gün bize türk kahvesi yapıp getirdi gözlerime inanamadım...

Eğer çalışıyorsanız en az eşiniz kadar söz sahibisiniz demektir, evi tek başınıza kirletmediğinize göre tek başınıza temizleme zorunluluğunuz da yok, siz ne kadar iş yapıyorsanız eşiniz de o kadar yapmalı, bu onun keyfine kalmış değil, siz yapıyorsanız o da yapacak.

bu konuda cokkk haklisin. ilk basta insanin icine sinmidigi icin yaptirmiyor ama zamanla oluyor hersey. birden yapamazlar. dusun adam gelmis 30 una evde bir kasik dahi kaldirmadiysa normaldir becerememesi. zaten calismasam ben camasirimi bulasimi temizligimi ona birakmam. ama esit derecede yoruluyorsak esit derecede olacak hersey.

ben orda yemek icin 2 saat yirtincam sonra 15 dk yencek sonra bi mutfaga gircem cikamiycam kac saat. olacak saat 8-9 aksam. sonrasinda zaten ne yapmak isterki insanin cani?

rahat olmak gerekiyor bazen, birakin bildigi gibi yapsin sadece sakin sakin anlatin. 1 yapamaz 2 yapamaz esek degil ya illaki yapar bi gun. simdi eski halime yaniyorum inanirmisin. onca zaman deliymisim diye :9:

buarada ins. abin evlendikten sonrada degismez canim.

bu kadar zor olacağını asla ama asla tahmin edemezdim. zamanla yarışıyorum resmen.
haftanın 6 günü sabah 8 akşam 18:00 çalışıyorum.20 aylık kızım var.
yemeğimi bir gün öncesinden akşam yapmaya çalışıyorum ama çok yorgun oluyorum bazen,yapamadığım zamanlar çok oluyo.
sabah 7de kalkıyorum. kızımın kahvaltısını hazırlıyorum, meyve suyu sıkıyorum ona. akşamdan ev dağınık kaldıysa toparlıyorum. öğle yemeğine eve gidiyorum. çok yakın işyerime. kızımın yemeğini hazırlıyorum, yediriyorum. ben de yiyorum. vaktim kaldıysa evin durumu kötüyse süpürge açıyorum 1 saat içinde yapabildiklerimi yapıyorum.
akşamları yemek hazır değilse acele acele hazırlıyorum hemen. masa topa bulaşık derken geçiyo zaman. sonra kızım da oyun istiyo. onunla ilgileniyorum. ütü derdim pek olmuyo. pazar günleri temizlik yapıyorum.kızımla ilgileniyorum daha çok pazar günleri. kendime ayıracak hiç vaktim olmuyo maalesef. çok yorucu çok..

boşuna arkadaşlar bizi bizden başkası anlamaz. ben en sonunda kadın tuttum 2 haftada bir geliyor cumartesileri. yemeğimide akşamdan yapıyorum genellikle.Allahtan bebk falan yok daha. ama ilk aylar resmen iş yerinde uyuyordum bende. iş ev eşin derdi bide misafir ölü gibi oluyodum.

Arkadaşlar, bunun yolu dışardan yardım almak. Eşinizden filan fazla yardım beklemeyin bence güzelim cumartesilerinizi de temizlikle öldürmeyin. Bir süre sonra siz herşeye yetişmeye çalışmaktan sinir küpü haline geliyorsunuz ve eşiniz yardımda istekli olmayınca ona çatıyorsunuz. Benim 20 aylık bebeğim var. Annem bakıyor. Sabah kalkıp onu bırakıp işe geliyoruz, akşam da alıp geçiyoruz. Ama inanın işten çıkış anımla yattığım an arasındaki 5 saat nasıl geçiyor anlamış değilim. Bazen 2 laf etmeden uyuyup kalıyoruz. Temizlik ve ütü için her hafta kadın geliyor. Yemek de bir gün var bir gün yok, bazen annemlerden geçiniyoruz. Kadın da olmasa ne yapardım bilmiyorum. Haftasonu da birşey yapmam mümkün değil, çocuk çok afacan. Haftasonu da anneme bırakmak istemiyorum, özlüyorum. Kadın alamam diyen arkadaşlar kendinizi bu kadar yıpratmayın, farzedin çalışmıyorsunuz o zaman hiç kazancınız olmayacaktı. Çalıştığınıza göre ucundan azıcığını yaşam şartlarınızı yükseltmek için harcayabilirsiniz. :40:

Back
X