bence de her ilişkinin dinamiği ve kendi oluşturduğu kültür farklıdır çok ekstrem şeyler olmadığı süre ben eleştirmem açıkçası (aldatma, şiddet, hakaret gibi şeyleri eleştiriyorum o ayrı alan razı satan razı olsa da - ama bunun dışındakileri eleştirmem her iki taraf da razıysa)
bizim evliliğimizin ilk zamanlarında hatta evlenmeden eşim değil ailesi göz dikmişti maaşıma ben maaş aldığım ve bekarken de kira ödediğim için (aslında kiramın yarısını babam ödüyordu ve ben onun kredi kartını kullanıyordum) eşime ait olan ve sadece depo yaptıkları evi boşaltmadılar ki kiraya verelim eşim serbest çalışıyor ben de o dönem doğrudan benim param dedim ve ev için bir kuruş harcamadım ufak tefek market alışverişi dışında eşimin de hiç talebi olmadı Allahı var
sonra ben maaşlı işimi bırakıp kendi ofisimi açtım o zaman biraz zorlanmaya başladık eşimin işleri de bozulmuştu ben de evi boşalttır aksi halde boşanırız diye tutturdum o arada eteiğimizdeki taşları döktük ben anlattım niye maaşımı vermediğimi falan o dönemden sonra da beraber harcamaya başladık sonra benim sağlık sorunum oldu çalışmıyordum bir yıldır eşim karşıladı herşeyi ama işleri çok bozulduğu için çok sorun yaşadık şimdi bu ara bende para var ama kardeşimden borç olarak aldığım para eşime de verdim ama harcamıyor saklayacakmış lazım olursa bana geri verecekmiş

( şimdi devlete geçiyorum evin faturalarını ben ödeyeceğim yukarıda bahsettiğim eve geçtik zaten kira yok kalanla da borçlar için eşime destek olacağım ondan sonra da ben paramı biriktirecekmişim onunla yeni ev alacakmışız eşim öyle söylüyor
ben hiç eşimden çalış lafı duymadım ama her zaman sen çalışırken daha mutlusun der ki gerçekten öyleyim ama bana hiçbir zaman çalış ya da çalışma demedi şu son bir yıl parasızlıktan canımız çıkarken ben iş bulayım dediğimde de nasıl olsa atanacaksın çalışma dedi çünkü sağlığım müsait değildi
bebek olunca ben de bir ara ücretsiz izin düşündüm ama o anki ruh halime göre karar vereceğim gerçekten çalışmak istersem çalışacağım yoksa bir süre bebeğime bakacağım ki eşim bunu dediğimde de sen bilirsin diyor
ama çalış diye tuttursa ben de bozlurdum açıkçası hiç düşünmüyor derdim ama önyargılı yaklaşma derim ben çünkü çalışmayınca evde olunca eşine daha çok sarıp ufacık şeyleri kafanda kurmaya başlayıp adama hayatı zehir edebilirsin o zaman da çalışsa da kurtulsam diyebilir mesela ben yapıyorum :))