Çalışan (evde veya işte) , çocuklu ve marifetli hanımlar

Çocuğum yok ama özel ders veriyorum. Birkaç sözüm var söyleyecek bu konuda annelere.

Öncelikle o ödevler çocuklarınızın ödevleri, sizin değil. Sorumluluk almasına izin verin. Ödevlerini yazması için bir defter alın, oraya yazsın günlük öğretmen ne verdiyse. Takibini de kendi yapsın. Yazmadı ve unuttuysa öğretmeni, arkadaş annelerini aramak gibi bir hataya düşmeyin. Kendi çözsün problemini.

Başında durup ödev yaptırmayın. Dediğim gibi ödev onun, sorumluluk onun. Ödev yapacağı, ders çalışacağı saatler belli olsun sadece. O saatte başka bir şeyle ilgilenmesine izin vermeyin. Ama ödevlerini kendi yapsın. Yapamadıklarını sormasına da müsade etmeyin. Ödevin tamamı bittikten sonra yapamadıklarına ya da hatalı yaptıklarına yardımcı olun. Ödev bittikten sonra mutlaka kontrol edin. Ödev değil ders çalışacak ya da okuma yapacaksa bunu da bitirdikten sonra kontrol edin. Okuduğunu anlatmasını isteyin mesela, sorular sorun.

Çocuklarınızın okul çantalarını, araç gereçlerini siz hazırlamayın. Ders programını siz takip etmeyin. Nasıl yapacağını gösterin sonrasında sorumluluğu ona bırakın.

işte diğer anneler nerdeyse çocuk yerine ders dinleyecek sekilde olunca sizde acaba bende mi sorun diyorsunuz.

Anaa benim geleceğim :)
Ben ders çalışmaktan bıktım
Bir gün çocuğum olursa çalıştırmam ders gibime geliyor
aaahhh canımm kendim bir günde 500 sayfa okuyayım ama ders çalıştırmak bariz işkence
kızımla sadece oyun oynadıgım zamanlara donmek ıstıyorum :)

işte diğer anneler nerdeyse çocuk yerine ders dinleyecek sekilde olunca sizde acaba bende mi sorun diyorsunuz.

O diğer annelerin hatası. Sorumsuz, kendine güvenmeyen, hiç bir işin altından tek başına kalkamayan çocuklar yetiştiriyorlar.

O diğer annelerin hatası. Sorumsuz, kendine güvenmeyen, hiç bir işin altından tek başına kalkamayan çocuklar yetiştiriyorlar.
evet eğitimci yanım bunu biliyor ama kızım gelip "hale'nin sapkasını annesı yapmış. süperdi. öğretmende çok begendi" deyince. kime kızacagımı sasırıyorum. (tabiki açıklıyorum anlatıyorum ama çocuk üzülüyor gibi geliyor banada ve klasik bir anne içlenmesi yaşamaya başlıyorum)

Ya evet bir de kendi alıp yazanlar varmış.

Arkadaşımın oğlu 5 e başlıycak ve hala okumayı bilmiyo
1 kelimeyi yazması çoook uzun sürüyo onuda yanlış yazıyo söylediğinide kitaptakini de

Çocuğun bi suçu yok çünkü herşeyi annesi yapıyo bırak verilen ödevi tahtadan yazsın diyorum yetişmiyomuş sınıftaki arkadaşlarının annelerini arayıp istiyo

2 öğretmen değiştirdi öğretmenler suçlu onlar okuma yazma öğretemiyo , çok ödev veriyo çocuk sıkılıyo bahane bu

Siz de haklısınız aslında. Bizim çocuklardan önce öğretmenleri ve velileri egitmemiz gerekiyor sanırım.

Ödevler konusunda yardımcı olacak bir abla alamaz misiniz? Her akşam bir saat gelse ilgilenese, ödevlere yardım etse. Siz de sonrasında daha farklı şekilde, eğlenceli kaliteli zaman geçirseniz mesela olmaz mi?

Ama 5 inci sınıf bu iş için çok geç bence tabiki sınıf öğretmeni arkadaşlar daha iyi bilirler ama.

Sanirim bunu bulabilirim ben kendim evde olduğum zamanlar kızıma eşlik edecek birisini

Üniversitede isen sen okuma yaparken kızında ders çalışabilir. Ders sen çalıştırma sadece kontrol et yeterli olur. Sonra çocuklar alışıyor hep yanında oturan ebeveyn istiyor. Oğlum dersini çalışır akşam ben kontrol ederim. Yapmadıklarını ben yanında oturur anlatırım. Ders ödevlerini bilmediyse kendisinin arkadaşlarını aramasını teşvik ederim. Çok nadir müdahil olurum. Şu ana kadar çantasını da hazırlamadım.. Maşallah Sübhanallah. Kızımda ders çalıştırdım ilk üç yıl. Sonra 4. sınıfta bıraktım. Kızım çok bocaladı önce ama alıştı. 2. olunca oğlumda aynı hataları tekrarlamadım.

Sevdim bu fikri :) teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…