- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
- Konu Sahibi KarincaKadin
-
Yapıyor ama nasıl işte? Onun için yanında olmak istiyorum.2 sınıfta kendi ödevini kendisi yapamaz yapsana muhakkak kontrol etmen lazım
eğer çocuk dahi degilse
keske herçocuk dahi olsa benım kızımda
ohaa yaa ee çocuk ne öğrenecek,bu çocuğun başarısı.evet gecen sene kızımın arkadaşının defteri inci gibiydi . Annesi ben evde silip düzeltiyorum demişti :)
Ben bu sene memleketimden çıktım başka bir şehirde yaşamaya başladım.
süreklı konu açtığım için bilen arkadaşlar vardır birde çocuğum var. Her zaman ailemden veya eş dosttan çocuğumla ilgilenmek olsun, işleri kolaylaştırmak olsun destek gördüm.
Fakat şu an böyle bir şansım yok. Ev işi çok derdim değil açıkcası. Eşyalar yerinde olsun yeter. (Zaten fazla eşyaların hepsini elden çıkardık). Gerisi içinde eşim benden becerikli ve destek. (Ki zorlandığım an kızlar nasıl çözüyorsunuz diye yine sizlere sorarım :) )
Ama sorunum şu çocuklarınıza nasıl destek oluyorsunuz?Nasıl ders çalıştırıyorsunuz? İşleri bu anlamda nasıl kolaylaştırıyorsunuz?
Kızım 2. sınıf . Ama kendısını yalnız hıssetsın ıstemıyorum. Elimden ne gelirse yapmak istiyorum. Ama odevi nasıl eğlenceli hale getiririm. (Çok tempolu bir işim var 24 saat çalışsam yapacak iş bitmez) . sizler bu sürecin altından kuzuları yormadan nasıl kalkıyorsunuz.
Anaa benim geleceğim :)üniversitedeyim. Hem dersler . hem tez . hemde farklı çalışmalar var :)
işte diğer anneler nerdeyse çocuk yerine ders dinleyecek sekilde olunca sizde acaba bende mi sorun diyorsunuz.Çocuğum yok ama özel ders veriyorum. Birkaç sözüm var söyleyecek bu konuda annelere.
Öncelikle o ödevler çocuklarınızın ödevleri, sizin değil. Sorumluluk almasına izin verin. Ödevlerini yazması için bir defter alın, oraya yazsın günlük öğretmen ne verdiyse. Takibini de kendi yapsın. Yazmadı ve unuttuysa öğretmeni, arkadaş annelerini aramak gibi bir hataya düşmeyin. Kendi çözsün problemini.
Başında durup ödev yaptırmayın. Dediğim gibi ödev onun, sorumluluk onun. Ödev yapacağı, ders çalışacağı saatler belli olsun sadece. O saatte başka bir şeyle ilgilenmesine izin vermeyin. Ama ödevlerini kendi yapsın. Yapamadıklarını sormasına da müsade etmeyin. Ödevin tamamı bittikten sonra yapamadıklarına ya da hatalı yaptıklarına yardımcı olun. Ödev bittikten sonra mutlaka kontrol edin. Ödev değil ders çalışacak ya da okuma yapacaksa bunu da bitirdikten sonra kontrol edin. Okuduğunu anlatmasını isteyin mesela, sorular sorun.
Çocuklarınızın okul çantalarını, araç gereçlerini siz hazırlamayın. Ders programını siz takip etmeyin. Nasıl yapacağını gösterin sonrasında sorumluluğu ona bırakın.
aaahhh canımm kendim bir günde 500 sayfa okuyayım ama ders çalıştırmak bariz işkenceAnaa benim geleceğim :)
Ben ders çalışmaktan bıktım
Bir gün çocuğum olursa çalıştırmam ders gibime geliyor
işte diğer anneler nerdeyse çocuk yerine ders dinleyecek sekilde olunca sizde acaba bende mi sorun diyorsunuz.
evet eğitimci yanım bunu biliyor ama kızım gelip "hale'nin sapkasını annesı yapmış. süperdi. öğretmende çok begendi" deyince. kime kızacagımı sasırıyorum. (tabiki açıklıyorum anlatıyorum ama çocuk üzülüyor gibi geliyor banada ve klasik bir anne içlenmesi yaşamaya başlıyorum)O diğer annelerin hatası. Sorumsuz, kendine güvenmeyen, hiç bir işin altından tek başına kalkamayan çocuklar yetiştiriyorlar.
Ya evet bir de kendi alıp yazanlar varmış.
evet eğitimci yanım bunu biliyor ama kızım gelip "hale'nin sapkasını annesı yapmış. süperdi. öğretmende çok begendi" deyince. kime kızacagımı sasırıyorum. (tabiki açıklıyorum anlatıyorum ama çocuk üzülüyor gibi geliyor banada ve klasik bir anne içlenmesi yaşamaya başlıyorum)
Ama 5 inci sınıf bu iş için çok geç bence tabiki sınıf öğretmeni arkadaşlar daha iyi bilirler ama.Arkadaşımın oğlu 5 e başlıycak ve hala okumayı bilmiyo
1 kelimeyi yazması çoook uzun sürüyo onuda yanlış yazıyo söylediğinide kitaptakini de
Çocuğun bi suçu yok çünkü herşeyi annesi yapıyo bırak verilen ödevi tahtadan yazsın diyorum yetişmiyomuş sınıftaki arkadaşlarının annelerini arayıp istiyo
2 öğretmen değiştirdi öğretmenler suçlu onlar okuma yazma öğretemiyo , çok ödev veriyo çocuk sıkılıyo bahane bu
Sanirim bunu bulabilirim ben kendim evde olduğum zamanlar kızıma eşlik edecek birisiniSiz de haklısınız aslında. Bizim çocuklardan önce öğretmenleri ve velileri egitmemiz gerekiyor sanırım.
Ödevler konusunda yardımcı olacak bir abla alamaz misiniz? Her akşam bir saat gelse ilgilenese, ödevlere yardım etse. Siz de sonrasında daha farklı şekilde, eğlenceli kaliteli zaman geçirseniz mesela olmaz mi?
Sevdim bu fikri :) teşekkür ederimÜniversitede isen sen okuma yaparken kızında ders çalışabilir. Ders sen çalıştırma sadece kontrol et yeterli olur. Sonra çocuklar alışıyor hep yanında oturan ebeveyn istiyor. Oğlum dersini çalışır akşam ben kontrol ederim. Yapmadıklarını ben yanında oturur anlatırım. Ders ödevlerini bilmediyse kendisinin arkadaşlarını aramasını teşvik ederim. Çok nadir müdahil olurum. Şu ana kadar çantasını da hazırlamadım.. Maşallah Sübhanallah. Kızımda ders çalıştırdım ilk üç yıl. Sonra 4. sınıfta bıraktım. Kızım çok bocaladı önce ama alıştı. 2. olunca oğlumda aynı hataları tekrarlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?