Çalışan Kadın Evinin Temizliğini Nasıl Yapacak?

minikannecik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
54
44
88
Selam kızlar bir yıldır evliyim ve çalışıyorum. Ama şu temizlik işini bir türlü oturtamadım :( haftasonları evi süpürüp siliyordum önceden tüm günümü alıyordu. E tüm hafta çalışınca insan diğer işleri hep haftasonuna bırakıyor. Haliyle her hafta yapamıyorum. Eşim de aşırı titiz ve sürekli evin pis olduğundan şikayetleniyor. Benim için önerileriniz var mı? Sizin temizleme stiliniz nedir? Fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Sıkıntı da orda zaten eşim evine başkasının girmesini istemiyo temizlik için. Yardımcı falan da alamıyorum öyle olunca. 8-5 çalışıyorum.

Şikayetçi olan eşin eline elektrik süpürgesi verilir ve ev bir güzel süpürtülür.
Sende bir yandan diğer işleri halledersin, süpürge bitince de viledayı tutuşturursun eline.
Bak bi daha şikayet ediyor mu?

Temizlik için yardımcı almak şart, ayda bir veya 15te bir, maddiyat ve zamana göre ayarlanabilir bu.
Aksi halde çalışan kadın için evi toparlamak zor oluyor.

Sıkıntı da orda zaten eşim evine başkasının girmesini istemiyo temizlik için. Yardımcı falan da alamıyorum öyle olunca. 8-5 çalışıyorum.
Başka ne derdi varmış?
Gebe kadının yaptığı işi beğenmemezlikten utanmıyor da yardımcı istemiyor bir de?

Eşimin eline bir süpürge veriyorum kendim de viledayı alıyorum
Yaparken sızlanıyor çogu zaman ama umursamıyorum
Eşek miyim ben hem çalış, hem ev işi, hem yemek, hem çocuk..
Yardımcı kadın tutmuyorum ben sadece camlar silinecegi zaman o da 4 ayda bir.
Genel olarak evi toplu bırakıyorum zaten.
Döküntüyü toplamak çok zaman alıyor haliyle diger işleri yapmak zorlaşıyor.

bende aynı konuyu açmıştım eşim delirtmişti beni şimdi yardımcı abla geliyor yetmediği yerde kendi temizliyor bende yan gelip yatıyorum..

ilk zamanlar çok ağlattı beni sonra bende pervahsızlığa vurdum o mutfak pis dedikçe başka şeyler döktüm falan :KK53:

şimdi arada bir biz yapıyoruz genelde kadın her işi yapıyor mis gibi:temizlik:

çalışan kadın yardımcı tutacak, bunun başka yolu yok,

elbette zaman zaman yardımcısız da idare edilir, ama bir hayat tarzı oluşturulacaksa içinde yardımcıya da, arada sırada donmuş gıdaya da, dışarıda yemeğe de yer olmalı.

tersi sürdürülebilir değil, bir süre sonra -eşle ortak yapılıyor bile olsa işler-, ev işleri üstüne yıkılan kişi iflas eder, tükenir.

Çalışıyorum.
Haftalık rutin işler için asla kadın tutmam.
Kadının temizliği daha iyi yaptığı da yok.
Büyük temizlik için kesinlikle yardım alınmalı evet. Ama rutin sil süpürde bişey yok, bi zahmet eşimle kendi pasımızı kirimizi de temizleyebilelim kafasındayım.
Allah sağlık versin yapılır.
Püf noktası: Evde az eşya çok boşluk.

Yardımcı kadın almazsanız altından kalkamazsınız hele de hamile hamile. Eşinize neymiş siz kendi maaşınızı kazanan bir kadınsınız ona ne oluyor ?

Çalışıyorum.
Haftalık rutin işler için asla kadın tutmam.
Kadının temizliği daha iyi yaptığı da yok.
Büyük temizlik için kesinlikle yardım alınmalı evet. Ama rutin sil süpürde bişey yok, bi zahmet eşimle kendi pasımızı kirimizi de temizleyebilelim kafasındayım.
Allah sağlık versin yapılır.
Püf noktası: Evde az eşya çok boşluk.
Ben de bu kafadayım
Büyük temizlik olacagı zaman halıları veriyorum yıkamacıya
4.katta oldugum için cam silemem mesela korkuyorum ve cam sayısı fazla
4 ayda bir cam silinince bana yetiyor açıkçası
Perdeleri de oda oda yıkıyorum temizligini bitirip diger odaya geçiyorum
Öyle sık sık perde de yıkamam mesela
o da 4 ayda bir :D
Camlar silinecegi zaman

Selam kızlar bir yıldır evliyim ve çalışıyorum. Ama şu temizlik işini bir türlü oturtamadım :KK43: haftasonları evi süpürüp siliyordum önceden tüm günümü alıyordu. E tüm hafta çalışınca insan diğer işleri hep haftasonuna bırakıyor. Haliyle her hafta yapamıyorum. Eşim de aşırı titiz ve sürekli evin pis olduğundan şikayetleniyor. Benim için önerileriniz var mı? Sizin temizleme stiliniz nedir? Fikirlerinizi paylaşır mısınız?
vallahı hayret bırşey.. aklım hayalım almıyor.. calışmıyorum, hamıleyım, elım çok hızlıdır, temızımdır, tıtızımdır, aldığımı yerıne koymadan asla duramam, bır odaya gıderken 10 seyı bırden tasır hepsını hem yerlestırır hem ıstedıgım yere gıderım. gozum hep leke pıslık arar. (3 kedım var )

ama keyfımı de yaparım, ısımı erkenden bıtırır, tuum gunu kendıme ayırırım,, bolca yatarım dınlenırım cıkarım alısverıse vs..

okadar dınlenmeme rağmen cok yruluyorum bazen, esım topluyor masayı, makıneyı o calıstırıyor, camasırları o atıyor kurutmaya vs.. yahu calısan kadınlar, sız bu hayata nasıl yetısıyorsunuz kuzum?

hıc mı yorulmuyorsunuz, tukenmıyorsunuz? bende calıstım, calısmadım değil. bılırım yorgunlugunu trafıgını vs.. bıde hamılesın.. ben tum gun evdeyım, buna rağmen koltuk ve cam ıçın yardımcı cagırıcam :KK30:

Back
X