Çalışan Kadın Evinin Temizliğini Nasıl Yapacak?

Selam kızlar bir yıldır evliyim ve çalışıyorum. Ama şu temizlik işini bir türlü oturtamadım :KK43: haftasonları evi süpürüp siliyordum önceden tüm günümü alıyordu. E tüm hafta çalışınca insan diğer işleri hep haftasonuna bırakıyor. Haliyle her hafta yapamıyorum. Eşim de aşırı titiz ve sürekli evin pis olduğundan şikayetleniyor. Benim için önerileriniz var mı? Sizin temizleme stiliniz nedir? Fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Eşiniz o kadar temizse azcık parasına kıysın da 2 haftada 1 temizlikçi alın :halay: Ben de neredeyse 1 yıllık evliyim sadece 1 ay falan yaptım temizlik çünkü olmuyor. Ya bulaşığın çamaşırın oluyor ya misafirin geliyor ya bir yere gidiyorsun ya da kocan onla ilgilen istiyor. Dedim böyle yürümez bu iş hopp bi tane abla buldum kendime, iki haftada bir geliyor yarım gün ütüye kadar yapıyor. Ben sadece onun gelmediği hafta ufak temizlik yapıyorum oh mis :dondurma: Bi de hamileymişsin yazık günah.:KK12:

canım bak ben de çalışıyorum ve eşim senin gibi aşırı titiz. Hadi o bana yardım ediyor. Örneğin tam gün temizlik yapacaksan banyo ve balkon temizliği ondadır. arada ütü de yaptırttığım oluyor. ama geneli bende temizlik işinin. Hatta bugun temizlikçi tutmuştum ekti beni. Ben evi fazla dağıtmamaya özen gösteriyorum. Örneğin bizde hem oturma oadası hm de salon var. salonu temizler çekerim kapısını. eşimi de oturtmam orada. Bari evde 1 oda hep temiz olsun derim. Bir de mesela yemeği koydun ya ocağa. O pişerken ben tüm mutfagı temizlemeye koyulurum. minik süpürgemle yerleri alırım, tezgahı duvarları ciflerim. Aynı ritüeli banyoya girmeden banyo için de yaparım. İnan alıştıktan sonra 15 dknı almıyor. haftasonları da mutlaka evi süpürür silerim. yazın çok tozlandığı için hafta ortası da süpürürüm. onu da söyle yaaprım. işten eve geldim ya . hemen bi pratik temizlik elbisem vardır onu giyer, yemeğimi koyar, o pişerken süpürgeyi çalıştırırım. Tüm evi 30 dk da bitiririm. hani gözünde büyütmezsen aslında çok da birşey yok genel temizlikte. ama ağır dip köşe için kadın şart.
Çok güzel fikir verdiniz teşekkür ederim :)

Tavsiyem o her soylendiğinde sizde ona cevap verin benim eşimde ilk evlendiğimizde boyleydı hem beğenmez hemde evde oturan bir kadının hizmetini beklerdi ben dırdır yaparak püskürttüm onu :) şimdi hamileliğimden dolayı kendi yapmak zorunda kalıyor anladı aslında çalışarak nekadar da çok şey yaptığımı kadın bulmakta zor yarım gun gelmek istemiyor ablalar nedense.

Selam kızlar bir yıldır evliyim ve çalışıyorum. Ama şu temizlik işini bir türlü oturtamadım :KK43: haftasonları evi süpürüp siliyordum önceden tüm günümü alıyordu. E tüm hafta çalışınca insan diğer işleri hep haftasonuna bırakıyor. Haliyle her hafta yapamıyorum. Eşim de aşırı titiz ve sürekli evin pis olduğundan şikayetleniyor. Benim için önerileriniz var mı? Sizin temizleme stiliniz nedir? Fikirlerinizi paylaşır mısınız?

esim temizliyor bicok zmn. helede titizse, temizligimi begenmiyorsa buyursun kendisi temizlesin titiz titiz derim gecerim sanirim.\

Eşiniz o kadar dert ediyorsa bi zahmet yardımcı kadın tutar size, hem eviniz temiz olur kendi rahatlar hem de sizin işiniz azalır siz rahatlarsınız.

Tek çözüm birlikte yapmak, ayda 1 kere de dip köşe temizlik için kadın tutmak.. 4 senedir böyle yapıyoruz biz, gayet iyi idare ediyoruz.

Sıkıntı da orda zaten eşim evine başkasının girmesini istemiyo temizlik için. Yardımcı falan da alamıyorum öyle olunca. 8-5 çalışıyorum.
habersizden al 3-4 saatlğne.. yada hergün işden snRa eşinle bi saatinzi temzlğe ayıracaksınz. yoksa yetişmez

Hamileyseniz boşverin keyfinize bakın bal dök yala olacak diye de canınızı sıkmayın .Zaten bütün gün işte yoruluyorsunuz akşam bari dinlenin.Ufak tefek şeyleri yapsanız yeter.

O adama ne yaparsan yap yaranamazsınız,

2 haftada bir ya da ayda birde kadın tutsanız doğum sonrası içinde rahat edersiniz.Çocuk olunca başınızı kaşımaya zamanınız olmayacak.

Tabi ki yardımcı kadın istemez evdeki kadını temizlikçi olarak görüyor çünkü.
Görmese neredeyse 6aylık hamile kadına utanıp yardım ederdi.
Ama epey utanmaz bir Ada'm olacak ki hem yardım etmiyor hem söyleniyor.
7 8 9aylık olduğunda ne yapacaksınız konu sahibi ?Ya da lohusa lohusa ev mi süpürecek siniz ?
Hamile olmasan neyse diyip geçeceğim de çok sinirlerimi bozdu bu düşüncesiz adam ıyy.
Siz de bu pasiflikle devam edin ne diyelim herkes söylemiş söyleceğini verdiğiniz cevaplar ortada insan en büyük kötülüğü kendine ediyor gene ne diyelim.

Ben esimden yardim aliyorum.yok öyle kösede oturup bi ev pis niye temizlemiyorsun demek.orasi onun da evi,derin temizlik olmasa da ,yetecek kadar temizleyip sonra bereaber vakit gecirmek cok önemli.ev isleri cok nankör yap yap gene Bass dönüyor...

Valla o kadar yüz vermeyeceksin
Ben hiç saçını süpürge edip yaranan görmedim
Adım hıdır elimden gelen Budur
Olmuyor dersen ya bana yardımcı olursun ya da bir yardımcı ayarlarız demelisin
Size yazık değil mi
Anneniz bu günler için mi emek verdi size
Hem 6 aylık hamile olup ilginin ihtimamın alasını hak ederken hemde saçma sapan ev temizliği konusunda eziyet görün diye mi?
Biraz kendi değerinizi kendiniz yükseltin lütfen
Kavga edin demiyorum
Uygun bir şekilde kendinizi ifade edin
Ve kendinizi kenara çekin
İnanın öyle daha kıymetli olursunuz
Herkes bir defa geliyor dünyaya değil mi?

Back
X