Çalışan kadın mı, Çalışmayan mı daha mutlu?

yagmur0007

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2014
580
514
123
10 yıldır çalışan evli ve bir çocuk sahibi bir kadınım. Çocuğumun bi kardeşi de olsun çok istiyorum. Benim yok çünkü.
O duyguyu yaşayamadım malesef. Öyle bi koşturmanın içindeyim ki. Evden işe işten eve. Kendime ayıracak hiç vaktim yok. Arkadaş buluşmaları, ev gezmeleri hiçbirine gidemiyorm.Mesleğim gereği eve de iş getirebiliyorm bazen acil yetişmesi gereken şeyler oluyor.
Çocuğuma yeteri kadar ilgi gösteremediğimi düşünüp üzülüyorm.
Bilmiyorum bazen kafam karışıyor. Acaba çalışmasam nasıl olurdu diye. İş hayatına erkenden başladm daha öğrenciyken.
Sizler ne düşünüyorsunuz. Çalışan kadınlar mı yoksa ev hanımları mı daha mutlu?

Ben de sizin durumunuzdayim. Çalışıyorum eve iş getiriyorum ve kızımla istediğim gibi ilgilenemiyorum. Ama kendimi de ev hanımı olarak düşünemiyorum.. ben başkalarına faydalı dokunduktan mesleğimi yaparken çok mutlu oluyorum.. genelde işten şikayet eden bir yapım yok.

Esiniz calisiyorsa, durumunuz da iyiyse calismayin. Cocugunuzla ilgilenin biraz lutfen, o buyudukten sonra bu zamanlarini cok ozlersiniz.

Calismak mi istiyorsunuz, acarsiniz bir yer koyarsiniz basina elemanlari arada gider gelirsiniz hemde cocuklarinizla bol bol zaman gecirirsinizz..

Benim planim bu allah izin verirse evlenip cocuk sahibi olunca :)

Bence tüm kargaşaya yorgunluğa rağmen (çocuğa vakit ayıramamak dışında) çalışmak en güzeli insan boş kalınca rahat ederim sanıyor ama ben aksine köreldiğimi düşünüyorum boş kaldıkça, beynim yoruluyor gerekli gereksiz herşeyi düşünüyorum istemsiz çünkü boşlukta iş arıyo beyin tembelleşiyorsun ayrıca yani ben öyleyim kendimden örnek veriyorum

Kisiden kisiye en onemliside imkanlarina gore degisir bu durum,imkanim yerinde ise calismam ben olsaydim cunku hem annelik,hem is,hem ev hanimligi ucu bir arada cok zorlanirdim.Esleri yardimci olan bayanlar vardir muhakkak ama yinede evi sorumlulugu her zaman annenin omuzundadir bu bir gercek,ama imkanim yok ise gecim sikintisi cekiyorsam bir sekilde idare eder calisirdim...Ister calissin ister calismasin her kadinin bir meslegi,calisabilicegi bir alani olmasi gerekir ama bunu bilir bunu soylerim...

isten bazi sebepler yuzunden ayrildim 4 sene olacak 10 senedir calisiyordum inanin alisamadim olmuyo hiçlik duygusuna kapiliyorum ise yaramaz saniyorum kendimi kizim var calisip kizima daha iyi bir hayat ve gelecek sunmayi evde onunla oturup issizlikten bunalimli bir insan gibi takilmaya tercih ederim

Kişisine göre değişir. Ben çalışmadığım zaman mutsuz oluyorum, muhakkak bir şeylerle oyalanmam lazım. Öğrenciyken de çalıştım. Oyun ablalığı yaptım, çevirmenlik yaptım, özel ders verdim. Parasız da olsa gönüllü olarak hastanelerde, derneklerde çalıştım. Evde boş oturmak beni mutsuz ediyor. Başka birisi de evde boş oturup, çeşitli aktivitelerle vakit geçirerek mutlu olabilir. Dediğim gibi, kişiye bağlı.

Çalışmıyorum. Mutluyum. Ancak yapım gereği zaten çok hassasım hem psikolojik hem de bedenen çalışmayı kaldırabileceğimi düşünmüyorum. Denedim yapamadim. Maddi olarak mecbur kalırsam o ayrı bir mevzu tabi. Başka biri de çalışmamayi mutsuzluk olarak ve evde boş boş oturmak olarak görebilir. O da onun tercihi. Bu çok göreceli bir durum. Herşeyin hayırlısı.

10 yıldır çalışan evli ve bir çocuk sahibi bir kadınım. Çocuğumun bi kardeşi de olsun çok istiyorum. Benim yok çünkü.
O duyguyu yaşayamadım malesef. Öyle bi koşturmanın içindeyim ki. Evden işe işten eve. Kendime ayıracak hiç vaktim yok. Arkadaş buluşmaları, ev gezmeleri hiçbirine gidemiyorm.Mesleğim gereği eve de iş getirebiliyorm bazen acil yetişmesi gereken şeyler oluyor.
Çocuğuma yeteri kadar ilgi gösteremediğimi düşünüp üzülüyorm.
Bilmiyorum bazen kafam karışıyor. Acaba çalışmasam nasıl olurdu diye. İş hayatına erkenden başladm daha öğrenciyken.
Sizler ne düşünüyorsunuz. Çalışan kadınlar mı yoksa ev hanımları mı daha mutlu?
konumlarına hayat tarzlarına psıkolojılerıne göre değişir bazen ikisi de mutlu bazen ikisi de mutsuz .kişi en iyi kendisi bilir içinden geleni yap

Ben şu an için rahatım ama aşırı yoğun olduğum zamanlarda hayat anlamsız geliyor eve geliyorum zorunlu ihtiyaçlar bittikten sonra kendime bir en fazla iki saat kalıyor resmen haftada bir gün istediğim şeyi yapmak için beş gün çalışıyorum diyprdum kendi kendime şimdi o yoğunluk azalınca kendime geldim ama iş arama sürecimi de hatırlıyorum o zaman da her gün aynı gibi erkek arkadaşım işten yorgun argın geliyor dışarı çıkalım diye yalvarıyorum falan diye bütün gün evde olduğum halde şu ankinden daha az şey yapıyordum yani iki ucu değnek hesabı gerçi çalışmasanız çocuğunuz varmış ikincisini istiyorsunuz benim durumuma düşmezsiniz ama işi bırakma gibi keskin bir geçiştense daha az yoğun bir iş buknaya bakın bence. Çevremden gözlemlediğim kadarıyla yoğun iş hayatı olan kadınlar bir anda ev çocuk ev işi üçgenine sıkışınca pek mutlu olamıyorlar eğer daha az yoğun bir işte de kendinizi bunalmış ve mutsuz hissederseniz maddi konuda da rahatsanız basın istifayı geöin hiçbir şey sizden ve ufaklık(lar) dan mühim değil:)

Mutluluk mutsuzluk herkesin sartlarina gore degisir bu durumda.

Çalisan kadinlari ikiye ayiralim.
1-Kimisi vardir calismadan duramaz rahat edemez. Motivasyonu calismaktir, işini cok seviyordur. O kisi mutludur

2-Kimisi vardir calismasa gecinemezler mecbur calisiyordur veya calismasa kocasi para vermez. Bazilari calistigi halde harcayamiyor. Mutsuzdur.

Calismayanlari ikiye ayiralim
1-Hayati 4 duvar arasi olmustur. Surekli ev isi yemek ve istedigi gibi harcayamiyordur. Mutsuzdur.

2- Gununu hobi, spor gibi aktivetelerle doldurup, kendiyle bol bol ilgileniyordur. Geziyordur, alisverisini yapiyordur, kafa rahattir. Mutludur.

Ben calisma hayatini da gordum ve calismayarak gayet mutlu olan kisimdayim.

6sydir calismiyorum ve evde cok sıkıldım her yeri gezdim gidecegim yerlere gittim (ev gezmeleri) evde yapmak istedigimi yaptim.. simdi dört gözle is ariyorum

Cocugum yok. Cocukla tabi daha farkli olur. Eger maddi durumunuz iyise cocugunuzla vakit gevirmek güzel olur :)

Çalışmak calismamakla sinirlandirmayalim bence aktif olmayan insan en kotu durumdaki..
Birseyler üretmek kadar güzel birşey yok bu hayatta.Buna çalışmak deyin evde örgü ormek deyin çeşitli kurslara katılmak deyin hatta istikrarlı her sabah yürüyüş yapmak bile ..Ev hanımlığı evet rahat çalışan kişilere göre,bende ev hanimiyim..Ama çocuğuma daha güzel bir eğitim alabilmesini sağlamak için kpss ye çalışıyorum başka gayem yok çalışmak istemekte..Butun gun onunla beraber olmak saglikli değil zaten ben cocugumla bütün gün evdeyim ama ona yetemiyorum evde sıkılıyor şuan onu kreşe gönderebilecek maddiyatta değilim ve inanin ki onunla bütün gün evde olmak mutluluğu yerine kreşe bile gonderememenin acısı haa şuramda duruyor:( Onun için Rabbim nasip ederse kpss ile atanma olmazsa da bi ise girip sadece kızım için çalışmak istiyorum ..

en sevdiğim konu :27: bu geceyi bol banlı bir çalışan-çalışmayan kadınla bitireceğiz demektir, fırsat ayaaamıza geldi darkmore darkmore :27:

ya bilemiyorum da, trilyonlarım olsa çalışırdım sanırım ben.. bir şeyleri yönetmek, kontrol etmek, sorumluluk almak, hatta arada carlamak feci iyi geliyor bünyeme.. o aksiyonu, hızı, tempoyu, koşturmayı seviyorum ben.

Back
X