Çalışan kadın mı, Çalışmayan mı daha mutlu?

Resim ögretmeniyim.Bazen çok acele yazıyorum.Yogunluktan oluyor.Bir de şu var..hatta instagram hesabım var orda yazılarımla epey kitlem var:) burda çok hatalı yazdığımın farkındayım.Ama öyle zamanlarda vakit ayıriyorum ki buraya.cevap yazacagım diye:) birde ögretmenleri hatasız robot modelinde gören sürekli açık arayan tipleri sevmiyorum.
Edt; bunu yazarken bebek kucağımdaydı mesela

Yok öğretmensiniz diye laf sokma amacıyla yazmadım ben kesinlikle bebek meselesini tahmin etmişim :) size hiç bi laf sokma çabasına girmemişler ben ona şaşırdım onu belirtmek için yazdım ben gak desem guk olacaktı o diye bir sürü eleştiri geliyor da :D o kadar da kötü yazmıyorum ama neyse :)

10 yıldır çalışan evli ve bir çocuk sahibi bir kadınım. Çocuğumun bi kardeşi de olsun çok istiyorum. Benim yok çünkü.
O duyguyu yaşayamadım malesef. Öyle bi koşturmanın içindeyim ki. Evden işe işten eve. Kendime ayıracak hiç vaktim yok. Arkadaş buluşmaları, ev gezmeleri hiçbirine gidemiyorm.Mesleğim gereği eve de iş getirebiliyorm bazen acil yetişmesi gereken şeyler oluyor.
Çocuğuma yeteri kadar ilgi gösteremediğimi düşünüp üzülüyorm.
Bilmiyorum bazen kafam karışıyor. Acaba çalışmasam nasıl olurdu diye. İş hayatına erkenden başladm daha öğrenciyken.
Sizler ne düşünüyorsunuz. Çalışan kadınlar mı yoksa ev hanımları mı daha mutlu?

YAni 13 yıldır çalışırım ben de daha anlamış değilim.
Mesela doğum iznimi aldığım da çok mutlu oolmuştum.
Belkide koşusturmadan yoruldum.
İşe başlamaya yakın karalar bağladım ya keşke birazdaha kalsam diye.
Sonra iş temposuna devam iyiki başladım dedim.aradan 1-2 yıl geçti keşke şöyle bir uzun tatil yapıp devamlı uyusam dinlensem diyorum ;)
Sanırım dengem bozulmuş,yorgunum.:işsiz::stop::KK64:

10 yıldır çalışan evli ve bir çocuk sahibi bir kadınım. Çocuğumun bi kardeşi de olsun çok istiyorum. Benim yok çünkü.
O duyguyu yaşayamadım malesef. Öyle bi koşturmanın içindeyim ki. Evden işe işten eve. Kendime ayıracak hiç vaktim yok. Arkadaş buluşmaları, ev gezmeleri hiçbirine gidemiyorm.Mesleğim gereği eve de iş getirebiliyorm bazen acil yetişmesi gereken şeyler oluyor.
Bilmiyorum bazen kafam karışıyor. Acaba çalışmasam nasıl olurdu diye. İş hayatına erkenden başladm daha öğrenciyken.

Nerde ve ne şartlarda çalıştığınıza bağlı bence. Kadınların mutlaka çalışması gerektiği kanaatindeyim ama çalışma koşullarının da düzenlenmesi gerekiyor, Hem ev hem işte çalışan ve full performans beklenen kadınlar haliyle zamanla çalışmamayı düşünebiliyor.

Calisan olmak guzel,anne olmak guzel.Ama calisan anne olmak cook zor.
Birkac yil ara verdim, mutluyum,cocuklar da mutlu :)

Bende çok yoğunum . Bazen o kadar koşturmaca içinde bu soruya cevap arıyorum .
Tatil olduğunda hafta sonları vs bakıyorum eğer evde olursam zaman hiç Geçmiyor .
Bence kesinlikle çalışan kadın . Çünkü çalışmak hem kendini iyi hissettiriyor hem ekonomik anlamda kimseye Bağımlı değilsin hem de insana bşyler yapabilmek ayrı bir güven veriyor .

Bugün istifa edip yarın evde kendi düzenimi kurmak istiyorum.
Bu kadar bunalmış vaziyetteyim gerçekten.
eşinizin daha çok kazanması mümkün mü?
yani sektöründe kendini geliştirebilir mi? böyle bir ihtimal var mı?
giderlerinizi azaltma ihtimaliniz var mı?

Esiniz calisiyorsa, durumunuz da iyiyse calismayin. Cocugunuzla ilgilenin biraz lutfen, o buyudukten sonra bu zamanlarini cok ozlersiniz.

Calismak mi istiyorsunuz, acarsiniz bir yer koyarsiniz basina elemanlari arada gider gelirsiniz hemde cocuklarinizla bol bol zaman gecirirsinizz..

Benim planim bu allah izin verirse evlenip cocuk sahibi olunca :)

Maalesef dusunuldugu kadar kolay degil dükkan acip basina elemanlari koyup az cok ugramak :(

çalışmıyor olsam, çocuklar okula gitse
ne yapardım?

yürüyüş yapardım 1 saat o kesin.
şimdi bile yapmaya çalışıyorum çünkü.
Elime bir kitap alıyorum bazen iki günde bitiriyorum bazen 1 ay sürünüyor.
sanırım daha çok kitap okurdum.
okuma alışkanlığımı yitirmekten korkuyorum ama iyi kötü yine de elimde bir kitap var :)
bir de ben dergi okumayı da çok severim.

gezerdim ya..
kitapçı, kırtasiye, sergi, bazen avm.
müsait olan arkadaşlarımla, kuzenlerimle buluşurdum.
bazı akrabalarımı ziyaret ederdim. çok sevdiğim bana emeği geçmiş büyüklerimi...
sonra, annem için bir şeyler yapardım. onunla anne kız gezerdim.

el oyalayacak bir şeylerin kursuna giderdim.
dikiş nakış vb. her sene bir kursa gitse insan bir sürü şey öğrenebilir aslında.
haftada bir -iki gün gezsem bir-iki gün kursa gitsem zaten hafta bitti.
haftasonu da eşim ve çocuklarımla zaman geçirirdim.

her gün az az ev işi yapardım, yeni yemekler tatlılar denerdim sanıyorum.

çalışıyorum ve hiçbirini yapamıyorum. çocuklar da küçük :)

böyle yazmışım daha önce :halay::halay:

kim ne derse desin maddi imkan yeterliyse bi cocugun 2 yasina kadar annesinin bakimina ihtiyaci var.ben bi donem ev hanimi oldum ama kesinlikle cocuk varsa annenin bakmasi lazim diye duusnuyorum
istedigi kadar ilgilensin bu yaslarda anne ilgisine sevgisine en onemlisi annenin terbiyesiyle buyumesi lazim

Parası olan kadın her zaman daha mutludur , çalışıp çalışmamak tamamıyla onun zevkine kalmış :halay:

Benim gibi homeofis çalışan kadın mutludur herhalde. Evdeyim çocuklar yanımda hem onlarla ilgileniyorum hem işimi yapıyorum hem de evi terleyip toplayabiliyorum. Bir yandan da para kazanıyorum.

süper yazı.. çok haklısınız.. Kendi işiniz ne ne iş yapıyorsunuz çok merak ettim.. Beni de alın yanınıza :KK55:

Hahahha teşekkür ederim :)
Banka beni isyankar yaptı en sonunda başkalarının cebi dolsun diye çalışmaktan bıktım diye söyleniyordum sürekli :sinirli:
Emlak firmalarının finans danışmanlığını yapıyorum şuan.
Ama hayalim bistro açmak :KK36:

Mutluluk mutsuzluk herkesin sartlarina gore degisir bu durumda.

Çalisan kadinlari ikiye ayiralim.
1-Kimisi vardir calismadan duramaz rahat edemez. Motivasyonu calismaktir, işini cok seviyordur. O kisi mutludur

2-Kimisi vardir calismasa gecinemezler mecbur calisiyordur veya calismasa kocasi para vermez. Bazilari calistigi halde harcayamiyor. Mutsuzdur.

Calismayanlari ikiye ayiralim
1-Hayati 4 duvar arasi olmustur. Surekli ev isi yemek ve istedigi gibi harcayamiyordur. Mutsuzdur.

2- Gununu hobi, spor gibi aktivetelerle doldurup, kendiyle bol bol ilgileniyordur. Geziyordur, alisverisini yapiyordur, kafa rahattir. Mutludur.

Ben calisma hayatini da gordum ve calismayarak gayet mutlu olan kisimdayim.
Ben çalışan grupta 1. Sıradayım yakın arkdaşım çalışmayan grupta 2. Sıradaki o bana özeniyor ben ona özeniyorum sanırım hangisini yaşamıyorsak o daha tatlı geliyor.

Çalışmayı bazen seviyorum ama saatler daha esnek olsa keşke...

Evde olmayı da seviyorum...

Yok öğretmensiniz diye laf sokma amacıyla yazmadım ben kesinlikle bebek meselesini tahmin etmişim :) size hiç bi laf sokma çabasına girmemişler ben ona şaşırdım onu belirtmek için yazdım ben gak desem guk olacaktı o diye bir sürü eleştiri geliyor da :KK70: o kadar da kötü yazmıyorum ama neyse :)
Eski üyeyim eskiden pek yapmazdım:) ondan bilen biliyor belkide:) eleştiri konusunda bi gurup var ve sırf onlar yüzünden artık konu bile açmıyorum.topa tutuyorlar.deşarj olacağım derken sinirlerim bozuluyor.hatta bi dönem hiç girmedim aylarca.Şimdi atama sebebiyle şehir değiştirdim tüm düzenim değişti.2 aylık bebeğimle doğunun küçük bi ilçesine göçtüm.eş durumu kalkınca eşimin yanıma gelmesi aylarca sürdü.hem okul hem bebeği idare edeceğim derken süttende kesildim 4.ayda..şimdi eşim geldi.ben yarım gün çalışıyorum..arada buraya girmek birilerine destek olup yorum yazmak iyi geliyor..genelde bebekle tek olduğum içinde kimk zaman eksik yazıyorum yanlış yazıyorum vs..vs..idare edin

Kişiden kişiye değişir sanırım.Evli olduğum dönemde çalıştığımda oldu su anda çalışmıyorum tabi ki daha yıpratıcı oluyor ev,ıs,çocuk bütün yük kadının omuzlarinizda onun için maddi durum yeterli ise ve vazgecilemeyek bir kariyer hayatı yoksa çalışmamak bence daha sağlıklı..

Çalışma temposuna alışan bir insan kolay kolay ev hanımı olamıyor. Bir süre belki ama ilerisi yok olmuyor. Güzel bir mesleğin varsa ne olursa olsun çalış. Ayrıca çalışmaya 2 cocuk engel değil . Yap 2 cocuğu al ücretli ve ücretsin izinlerini cocuk biraz büyüdüğünde tekrar işe başlarsın .

Ben Şahsi görüşüm ne olursa olsun . Kocam çok zenginde olsa , paraya hiç ihtiyacım olmasa da kesinlikle çalışmaktan yana .... Bir Kadın ayaklarının üzerinde durmalı .Kendi parasını kendi kazanmalı .
Ekonomik özgürlüğü olan kadın Özgürdür.

Back
X