Çalışan kadın olmak

Kadının parasını alıp, canının istediği gibi davranan ve hiçbir şeye karışmamasını söyleyip, atarlanan adamlara ayrı bir gıcık oluyorum.
"Paranı kazan, çocuğuna bak." Eee ben zaten yapıyorum bunu.Sen herşeyi canının istediği gibi yapacaksın. Hesap vermeyeceksin. Ben de hiçbir şey demeyeceğim. Az sesimi çıkarıp, itiraz edincede, vurup, hırpalayıp, sindirip, susturacaksın. Öyle mi? Nerdeymiş bu yoğurdun bolluğu acaba? Kesinlikle, sesiz kalıp, sinmeyin. Bakın böyle adamlar, öyle kolay akıllanmaz. Elindeki imkanlarını, elinden almadığınız sürece böyle devam eder. Sizde, huzursuzluk çıkmasın diye sürekli ezilir durursunuz.Aynı taktikle başlayın işe. O hiçbir şey düşünemeden, siz ortaya çıkın. İstekleriniz, ihtiyaçlarınız hiç bitmesin. Böylelerinin bitini fazla kanlandırmaya gelmez. Hiçbir ihtiyacınızı, isteğinizi ertelemeyin. İki yakasını bir araya getiremesin.
Maaşınızın hepsini ona vermeyin. Haberi olmasın. Kendinize mutlaka para ayırın.Keşke biraz fikirli ferasetli olsada, herşey şefaf olsa. Ama, bazılarına böylesi yaramaz.
Özellikle söylüyorum. Bir daha asla, şiddetede sessiz kalmayın.Siz sessiz kaldıkça, bunu hep yapar. Üstelik dahada artırarak. Yazık değil mi size.

Benim böyle konularda en çok üzüldüğüm bende 3 kız büyütüyorum ve ömrüm gidiyor işim gücüm vasfım yok mecburum diyorum mutsuz olduğum halde bu evliliği sürdürüyorum
kızlarımı her anlamda donanımlı eğitimli yetiştiriyorum meslek sahibi olmanın önemini şimdiden kavramış durumdalar
E sizin mesleğinizde var hemde gayet saygın bir meslek yani siz de çekerseniz sineye biz neye inanacak neye güveneceğiz siz neden öğretmen oldunuz kendinizi o adam müsvettesine niçin ezdiriyorsunuz aileniz de sizi kolay yetiştirmedi yarın bir gün yavrunuz büyüsün onunla size saygısı olmayacak yapmayın dik durun illa gidin boşanın demiyorum kendinizi ezdirmeyin size vurmasını bırakın bunu aklının ucundan bile geçirememeli ne demek vurmak öğretmen dayak yer mi ya
Vallahi çıldırdım
Vermeyin paranızı defolsun nerden bulursa bulsun 2 aylık bebeği bırakıp çalışmaya başlamışsınız ne için bu hödük için mi yazık çok yazık böyle giderse Allah korusun sonu hiç iyi görünmüyor kendinize gelin

Bence üzerine çok gitmeyin, evet öğretmen olunabilir ama yaşananları anlamlandırmak, o yaşananların şokunu atlatmak, üstüne hamile kalıp lohusalık psikolojisi ile bunlarla birlikte sağlıklı düşünmek hiç kolay değil. Bizler büyütülürken evliliğin kutsallığı vs gibi kadınların üzerine yüklenen sorumluluk bilinci ile donatildik. Bunların etkisinden sıyrılmak kolay olmuyor, çünkü içimizden bir ses hep "Şöyle belki düzelir, bu yüzden böyle olmuş olabilir" diye haykırirken hemen boşanmayı düşünmek mümkün olmuyor. Büyürken içimize işlenmiş mesajlar var hep. Hanımefendi şu an bunları yaşıyor. Bende yaşadım ve şu an o lanet psikolojiyi atlattım. Bayanı çok iyi anlıyorum ama keşke direkt yol verse bu adama. Beş yılını vermiş ve bunun için kaybettiği zamanına ve parasına üzülen bir bayan olarak söylüyorum. Burnu surtmez . Ağlar zirlar pişmanım der ve evin içine affedip dönünce aynı pislikleri yapar durur. Bu ayrılıp birleşmeleri dört kez yaşayıp yıllarına yazık etmiş, kendine acimamis bir dost olarak naçizane tavsiyem, lütfen kendini beş para etmez insanlar için hirpalama.

Kadrolu ögretmensiniz, nasıl bebeginiz 2 aylıkken çalışmaya başladınız ki? Cocugunuz 2 aylikken yaz tatili degil miydi ? Ilginc!
Bebek Nisan yada mayısta doğarsa ancak 2 ay sonrası yaz tatiline gelir 😂diğer aylarda doğum öncesini herhangi biri sebeple aktaramamışsa 2 aylık olunca mecbur başlar yani. Düşünceniz gerçekten ilginç🤪 tüm öğretmenler yaz tatilinden 2 ay önce mi doğum yapar fizyolojik olarak😂😂

Öncelikle ögretmenler gününüz kutlu olsun.Sizin cok güzel bir mesleginiz var ve bu hakaretlere ,asagilanmalara,siddete lutfen maruz kalmayin.Kimse kalsin istemem zaten de ,her kadin ayri bir degerdir.Ben ogretmen olsaydim eger ve yerinizde olsaydim o yazdiginiz seylere aslaa tahammul etmezdim.Kucuk bebeginiz de olsa ,aileniz arkanizda olmasa da sizin maaşlı güzel bir isiniz var ve siz kendi arkanizda duracaksiniz.Ben eve calisip para getiricem ve esim bana lan diyecek,vuracak,git para getir diyecek mümkünü yook tahammül etmem.Esinizle konusun,size karsi olan tavrini degistirmesini isteyin ,yine ayni davranirsa bazi planlarim var deyin.Mutlaka deyin bunu ki sizi cepte bilmesin.Evladiniz böyle bir ortamda yetisecegine ,sizinle yetisir cook daha iyi .umarim anlatabilmisimdir.

Daha once en fazla fiziksel siddete ugrayan meslek grubunun ogretmenlik oldugu belirlenmisti,o zamandan beri cok sasiriyorum ben ogretmen olup da dayak yiyen kadinlara. Bunu mu layik goruyorsunuz kendinize? DAYak yemek icin mi ogretmen oldunuz anlamiyorum ki. Bosanin yahu. Bu kadar kolay

Merhaba arkadaşlar hem içimi biraz buraya dökmek hem de sizlerin fikrini almak için yazmak istedim..Ben 5yıldr öğretmenlik yapan 5aylk da bebeği olan bir kadınım.Eşimlw 5/yldr gurbettryiz ailelermzden çok uzakta ben bebeğim 2 aylıkken maddi skntlardsn çalşmak zorunda kaldm çok kötü nır arabamz var ve kyk borçlarmz var o yüzden..Asıl mesele şudur ki eşimle başta araba alacğz borçları ödeyelm dye konşmamaza rağmen 2yldr parayı toparlayıp araba bile alamadık ..Kendisi brktrdğmz parayı 3000tlyi babasna bana sormadan yine babasna cep telefonu 1200/tlye ...Sonra gidip kar eddceğm dye 5000liraya inek alma gbi maceralara gryor.Bunu neden yaptn dynce beni terslypr sen kimsin bana karışamazsn haddini bil kadınlğnı bil paranı kazan getr işine bak çocuğuna bak dyor ..Oysaki Benm istediğm sadece bebeğimz ufakken önce araba almak borçları silmek sonra ev alabilmek ..Ben ufackk bebeğimi bırakp çalşyorm o ise paraları sürekli bi yerlere dsğtyor soramyprm konşamyorm bir şey demeye kalkınca azarlayarak feministsin çalışmazssn çalşma lan dyor Hatta birinde böyle dedğm için vurmştu.Sizler ne dşnyosnz ne yaplablr bu konuda yorumlarnızı beklyorm
öğretmen böyle yazıyorsa öğrenciler napsın..Ne yazdığınız bile okunmuyor, ayrıca sesli harfler parayla değil kullanın.Ne demek napılabilir? kendine saygın varsa madem okumuş etmiş çalışan öğretmensin de gider boşanır hayatını kurarsın ya da adamdan bu muameleyi görmeye devam edersin susar oturursun.

Düşnmedm mi sanıyorsunuz ama ufak bir bebekle ve aileniz arkanızda değilse işler istedğnz gibi gitmiyor maalesef
eğer gerçekten isterseniz işler istediğiniz gibi gidiyor.boşanmamak sizin kolayınıza geliyor malesef.şu an çok mu arkanızdalar, çok mu yanınızdalar? yoo.boşanınca ne değişecek?zaten çocuğu bırakıp işe gidiyormuşsunuz yine devam edeceksiniz.yani çözüm sizde ama evli kalmayı bahaneler bularak tercih ediyorsunuz biz napalım şimdi?

Sende maden öyle bundan sonra kendi birikimini kendin yap çalıştığını da verme eşine evin giderlerine de Katkıda bulunma.
Sağa sola saçacak kadar parası varsa senin maaşından da istemesin evi kendisi geçindirsin.

Merhaba arkadaşlar hem içimi biraz buraya dökmek hem de sizlerin fikrini almak için yazmak istedim..Ben 5yıldr öğretmenlik yapan 5aylk da bebeği olan bir kadınım.Eşimlw 5/yldr gurbettryiz ailelermzden çok uzakta ben bebeğim 2 aylıkken maddi skntlardsn çalşmak zorunda kaldm çok kötü nır arabamz var ve kyk borçlarmz var o yüzden..Asıl mesele şudur ki eşimle başta araba alacğz borçları ödeyelm dye konşmamaza rağmen 2yldr parayı toparlayıp araba bile alamadık ..Kendisi brktrdğmz parayı 3000tlyi babasna bana sormadan yine babasna cep telefonu 1200/tlye ...Sonra gidip kar eddceğm dye 5000liraya inek alma gbi maceralara gryor.Bunu neden yaptn dynce beni terslypr sen kimsin bana karışamazsn haddini bil kadınlğnı bil paranı kazan getr işine bak çocuğuna bak dyor ..Oysaki Benm istediğm sadece bebeğimz ufakken önce araba almak borçları silmek sonra ev alabilmek ..Ben ufackk bebeğimi bırakp çalşyorm o ise paraları sürekli bi yerlere dsğtyor soramyprm konşamyorm bir şey demeye kalkınca azarlayarak feministsin çalışmazssn çalşma lan dyor Hatta birinde böyle dedğm için vurmştu.Sizler ne dşnyosnz ne yaplablr bu konuda yorumlarnızı beklyorm
Paranızı vermeyeceksiniz net bir şekilde.kiraymis, evin gecimiymis, çocuğun masrafıymış büyük kısmı ona kalacak ee elinde para kalamayacak veremeyecek.ne demek sen çalış parayı getir bana karışamazsın öyle adamın alnını karışlarım terbiyesiz adam.

Durum vahim

Lütfen feyk ol. Lütfen 🙏

Yaa bu erkekleringıt akıllılığı öldürecek benii... Bu kadınlarında çocuğum var muhabbeti, ki senin mesleğin var elinde çıksan kendi hayatını kurarsın, sorumluluk sahibi olmayan,parayı bile yönetemeyen, eve katkıda bulunan eşine sanane deyip kendi harcadığı paraların hesabını vermeyen bir insanı neden çekersin ki....neden çekilir bir insan bunu bilmemiz lazım önce, millet maddiyat yok şu kadar çocuğum var nasıl geçinirim deyip nice koca kiliklilara sabrediyor, Allah'a sen aciklasana neden duruyorsun, seni tutan ne Allah aşkına...

Back
X