Çalışan kadın olmak

bunu neden yaptn dynce beni terslypr sen kimsin bana karışamazsn haddini bil kadınlğnı bil paranı kazan getr işine bak çocuğuna bak dyor
Sen öğretmensen ben de birşey bilmiyorum.
Şu laftan sonra zaten öğretmensen bile iptal ettir diplomanı zira size bi katkısı olmamış.

Eger isin icinde dayak varsa ayrilin derim.
Calisip kazandigim parayi onun eline vermem. Kazandigim parayi carcur ederse de hesabini soratim. Cocigumun rizkini baskasina yedirmesine mussde etmem, kapi orada der gonderirim.

Bilmiyorsunuz o zaman
Sen çalış para getir sen kimsin diyen birine kıcım kıcıcım siviyim diyorsan öğretmen olsan ne olur olmasan ne olur. Hayır çocuklara hangi doğruyu öğreteceksin yaşadığın kabusu mu gerçek insan olmayı mı hangisi. Demezler mi adama hocam bunlar doğruysa sizin yaşadığınız kafa sallayıp siviyim diye kabul ettiğiniz ne o zaman diye. Siviyorum ne allah aşkına ortada koca mı var da siviyon. Azıcık kendine saygın olsun. Anan baban sana bunları soylese özgürlük naraları atarsınız ama konu kocicim kocicim olan aklı selim olmayan kişiler olunca dil tutulup göz gör oluyor galiba.

Merhaba arkadaşlar hem içimi biraz buraya dökmek hem de sizlerin fikrini almak için yazmak istedim..Ben 5yıldr öğretmenlik yapan 5aylk da bebeği olan bir kadınım.Eşimlw 5/yldr gurbettryiz ailelermzden çok uzakta ben bebeğim 2 aylıkken maddi skntlardsn çalşmak zorunda kaldm çok kötü nır arabamz var ve kyk borçlarmz var o yüzden..Asıl mesele şudur ki eşimle başta araba alacğz borçları ödeyelm dye konşmamaza rağmen 2yldr parayı toparlayıp araba bile alamadık ..Kendisi brktrdğmz parayı 3000tlyi babasna bana sormadan yine babasna cep telefonu 1200/tlye ...Sonra gidip kar eddceğm dye 5000liraya inek alma gbi maceralara gryor.Bunu neden yaptn dynce beni terslypr sen kimsin bana karışamazsn haddini bil kadınlğnı bil paranı kazan getr işine bak çocuğuna bak dyor ..Oysaki Benm istediğm sadece bebeğimz ufakken önce araba almak borçları silmek sonra ev alabilmek ..Ben ufackk bebeğimi bırakp çalşyorm o ise paraları sürekli bi yerlere dsğtyor soramyprm konşamyorm bir şey demeye kalkınca azarlayarak feministsin çalışmazssn çalşma lan dyor Hatta birinde böyle dedğm için vurmştu.Sizler ne dşnyosnz ne yaplablr bu konuda yorumlarnızı beklyorm
Nasıl böyle davranabilir veya siz nasıl böyle davranmasına izin veryorsunuz anlamıyorum,
çalışmıyor olsanız evde çocuğa bakıyor olsanız hadi bir nevi olabilir diye kabul edelim( yinede karşıyım ama )
hem onunla aynı şartlarda çalışıcaksınız hem cocugunuzu bır yandan en önemli zamanlarında yalnız bırakıcaksınız hemde adam sıze kalkıcak calıs kadınlıgını bıl parayı bana getır cocuga bak oldu canım ya bşka oturup ayaklarınıda yıkamamı istemrisin?
ayrıca sana sormadan paranızı kendisi karar vererek harcamak nedir?
benimde kayınvalidem aradı çeyrekleri istedi hattta oğlumu ararım yanlış anlar gelinim diye beni arayıp benden istedi ( belkide önce oğlununda nabzını almıştır bılemıyorum tabi )
ama biz oturduk eğriyi doğruyu konştuk çeyrekleri değil nakit ihtyiacı ne kdrsa onu verebilirize karar verdik.
yani demem o ki, birlikte çalışıyorsanız birlikte kazanıp harcamayıda birlikte yaparsınız.
böyle giderse çalışıcaksınız, aldığınızı eşinize vericeksiniz bir yandan bebeğinizin en güzel yıllarında yanında tam manasıyla olamıcaksınız hemde adam kalkıcak parayı istediği gibi harcicak oldu canım ya.
Bence maaşını aldıkca 100-200 eksik aldığnı söyle kendine bir hesap aç ve oraya at orda her ay eline geçtikçe biriksin nolur nolmaz. Ayrıca karşına al adam akıllı konuş böyle böyle olmuyorsa aile terapistine git dicem ama pek gelicek bir adam gibi durmuyor Allah yardımcın olsun

Kadrolu öğretmen misiniz? Eğer öyleyse ailenizin arkanızda olup olmaması sizi bağlamamalı.
Maaşınız, iş güvenceniz var. Böyle biriyle birine katlanmak zorunda değilsiniz.
Ve üzgünüm ama bu hayatı yaşayabiliyorsanız öğrencilerinize de iyi örnek olamazsınız.

Merhaba arkadaşlar hem içimi biraz buraya dökmek hem de sizlerin fikrini almak için yazmak istedim..Ben 5yıldr öğretmenlik yapan 5aylk da bebeği olan bir kadınım.Eşimlw 5/yldr gurbettryiz ailelermzden çok uzakta ben bebeğim 2 aylıkken maddi skntlardsn çalşmak zorunda kaldm çok kötü nır arabamz var ve kyk borçlarmz var o yüzden..Asıl mesele şudur ki eşimle başta araba alacğz borçları ödeyelm dye konşmamaza rağmen 2yldr parayı toparlayıp araba bile alamadık ..Kendisi brktrdğmz parayı 3000tlyi babasna bana sormadan yine babasna cep telefonu 1200/tlye ...Sonra gidip kar eddceğm dye 5000liraya inek alma gbi maceralara gryor.Bunu neden yaptn dynce beni terslypr sen kimsin bana karışamazsn haddini bil kadınlğnı bil paranı kazan getr işine bak çocuğuna bak dyor ..Oysaki Benm istediğm sadece bebeğimz ufakken önce araba almak borçları silmek sonra ev alabilmek ..Ben ufackk bebeğimi bırakp çalşyorm o ise paraları sürekli bi yerlere dsğtyor soramyprm konşamyorm bir şey demeye kalkınca azarlayarak feministsin çalışmazssn çalşma lan dyor Hatta birinde böyle dedğm için vurmştu.Sizler ne dşnyosnz ne yaplablr bu konuda yorumlarnızı beklyorm

:kızgın: Buyuk konusmak istemiyorum ama benim esim benimle boyle konussa, yerin dibine gömerim onu :halay:cunku ben onun kölesi degilim hayat arkadasiyim ve kendime COK saygim var!!!!!

Kadınlığını bil. Feministsin. Çalış getir.

Cümleleri okudum ve midem kalktı kalktı indi. Para direkt banka hesabınıza gelmiyor mu? Kartınızın şifresini değiştirin vermeyin. Bunu denediniz mi?

Hak ettiginizi yasiyorsunuz. Buna izin veren sizsiniz. Madem boşanmayacaksiniz diye sitem ediyorsunuz ki ?

Haddinizi bilin. Siz kadinsiniz. Susun. Cunku 2.sinifsiniz. Erkektir dayak atar. Erkeginizi kizdirmasaydiniz dayak yemezdiniz. Tabi ki 1 ay boyunca binbur zorlukla kazandiginiz 3 kurus parayi eşinize vereceksiniz. Kadinlik budur. Kadinlik , size hesap vermeyen lan diye hitap eden siddet uygulayan kisiliginizi ezip gecen eziyet eden adama itaat etmektir.

Mesele tam da öğretmen olmanız bence. Hiçbir zaman saygısız yorum yapmadım ama “öğretmen” dediğimiz insanın Türkçe’yi bu şekilde kullanması üstüne de kendini bu kadar ezdirebilmesi kusura bakmayın ama benim ağırıma gidiyor. O yüzden de konu tam olarak da öğretmen olmanız. Sizinle lanlı lunlu konuşmasına izin verdiğiniz eşinize bu tepkiyi vermeyi deneyin bence kimse bu şekilde muamele görmeyi hak etmiyor. Biraz kendinizin farkına varın.

Ögretmen miymiş ? Yok artik. Türkçe bilmeyen ve eşinden dayak yiyen silik kadinlar cocuklara ne verebilir ki ? Offf gelecek nesilleri dusunmek istemiyorum.

Adige Denef Adige Denef yorumumda beğenmediğiniz nedir öğrenebilir miyim?

Aksine yorumunuzu begendim. Aslinda duruma olaya karsi kizginlik belirtisi gosterdim.
Her yere egitim fakultesi aciyorlar. Herkesi ogretmen yapiyorlar. Sinir oluyorum. Ogretmenlik kutsal meslek. Bunu hak etmeyen insanlar var. Biz surekli geriye gidiyoruz arap toplumlari bile bizden ileride. Esinden dayak yiyen yine de bosanmayan cesaretsiz biri cocuklara ne verebilir ki ?

Madem eşiniz boş yere para harcıyor, madem boşanmıyorsunuz. Bırakın çalışmayı bari çocuğunuz sizinle büyüsün.
Adama bir şey denmiyormuş o yüzden akıl veremiyorum.

Bir diğer kutsal pipi vakasi daha. Poncik kocişi ona para konusunda hesap vermek zorunda degil. Egitim bilimleri dersi aldi mi acaba merak ettim. :))

Aksine yorumunuzu begendim. Aslinda duruma olaya karsi kizginlik belirtisi gosterdim.
Her yere egitim fakultesi aciyorlar. Herkesi ogretmen yapiyorlar. Sinir oluyorum. Ogretmenlik kutsal meslek. Bunu hak etmeyen insanlar var. Biz surekli geriye gidiyoruz arap toplumlari bile bizden ileride. Esinden dayak yiyen yine de bosanmayan cesaretsiz biri cocuklara ne verebilir ki ?
İnsanın aile hayatıyla mesleği arasında bir bağlantı kuramayız. Bu kişiyle alakalı bir durum. Kızlarımız akıllı olmalı ki böyle krolar "kadınlığı" bizden daha iyi bilmesin. Sevmediğimiz bir şeye ses çıkardığımızda "regli misin,sus kadınlığını bil,çocuğuna bak" gibi mantıktan uzak şeyler söylediklerinde sinir oluyorum. Konu sahibinin durumuna ne denir bilemedim. Finansal şiddet var,duygusal şiddet var,fiziksel şiddet var. Ortada 5 aylık çocuk var. Bana kalsa boşanmalı. Bu adamın düzeleceği yok. Ben de şiddet içinde büyüyen bir insanım. Babam hiç düzelmedi.

ne güzel sindirmiş öyle sizi öğretmenim
höt küt dayak
maaş kartınız Allah bilir ondadır
veya maaşı ona veriyorsunuzdur kesin o harçlık veriyordur
okumuş etmiş meslekli kadınsınız
paranızı vermemekle işe başlayın
ister bağırsın ister çağırsın

Ögretmen miymiş ? Yok artik. Türkçe bilmeyen ve eşinden dayak yiyen silik kadinlar cocuklara ne verebilir ki ? Offf gelecek nesilleri dusunmek istemiyorum.
Maalesef öyleymiş. Ama İngilizce öğretmeniymiş o nedenle Türkçesi iyi değilmiş. İngilizce yazsam anlayacak mısınız diye laf göndermeyi biliyor ama kendisine küfür eden, parasını alan, üstüne de dayak atan adama gelince dut yemiş bülbül.

İnsanın aile hayatıyla mesleği arasında bir bağlantı kuramayız. Bu kişiyle alakalı bir durum. Kızlarımız akıllı olmalı ki böyle krolar "kadınlığı" bizden daha iyi bilmesin. Sevmediğimiz bir şeye ses çıkardığımızda "regli misin,sus kadınlığını bil,çocuğuna bak" gibi mantıktan uzak şeyler söylediklerinde sinir oluyorum. Konu sahibinin durumuna ne denir bilemedim. Finansal şiddet var,duygusal şiddet var,fiziksel şiddet var. Ortada 5 aylık çocuk var. Bana kalsa boşanmalı. Bu adamın düzeleceği yok. Ben de şiddet içinde büyüyen bir insanım. Babam hiç düzelmedi.

Insanin hayati ile meslegi arasinda gayet de guzel baglanti kurulur ki diger uyeler de kurmus.
Ögretmenlik siradan bir meslek degildir. Evindeki stresini uzuntusunu cocuklara yansitiyor. Eşine resti cekemeyen pasif kadinlar cocuklara egitim veremez. Psikolojisi zaten yedikleri dayaklardan kaldirmaz. Derse mor ve şiş gozlerle gelen ogretmen cocuklara nasil rol model olabilir ? Cocuklar anne babalarini ogretmenlerini rol model alir.

En basta kadin ogretmenler degismeli ki nesil degissin. Nesil ıslah edilmeli. Hayat kocadan ibaret degil.

Back
X