Çalışan kadınlar bakar mısınız

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.932
6.678
158
Bebeğim 7 aylık. Sürümü bir ara sagiyordum süt sağma makinası aldım. Medela. Sagolsun çocuğumu sütsüz bırakmadı memnundum. Ama son zamanlarda artık sağsam da çıkmıyor 20 30 dk uğraşsam da gelmiyor diye bıraktım.
Sorum şu: şimdi bebegimi genel olarak işten gelince 18.00gibi gece 01.00gibi ve 06.00 gibi emziriyorum. Doymuyor tabiki sadece şifa olsun diye azcık bile olsa emsin istiyorum. Böyle ne zamana kadar gider? Sütüm ne zaman biter? Gitmese keşke. İnanın çok uğraştım sagmakla artık gelmiyor sadece bebeğim daha kuvvetli çektiği için az da olsa bir şeyler geliyor. Sevgiler

Bence emzirme aralıklarınız çok uzun.. Sık sık emzirmeniz lazım.. Süt emzirdikçe gelir.. Bol bol su için..
Yazma yi unutmuşum bebegimi zaten zorla emziriyorum aç bırakıyorum mecbur içiyor yoksa mümkün değil emmiyor

Bebek az emdiği için süt azalmış

3-6 ay arası iş saatlerinde 3 kere 6-9 ay arası iki kere 9 Aydan sonra bir kere sağdım

Süt gelse de gelmese de sağdım

Benimki biberon sevmez meme emerdi özellikle geceleri bu nedenle kesilmedi

Evde olduğunuzda daha sık emzirseniz yani 6-1 arası çok uzun mesela

Çoğu Bebek gecede kalkıp emiyor uyanıp mama veriyorsanız uyku sersemi emzirin o Zaman daha kolay emer

Gelmiyorsa da kendinizi çok üzmeyin o kadarmış şeyin bırakın

Bebek az emdiği için süt azalmış

3-6 ay arası iş saatlerinde 3 kere 6-9 ay arası iki kere 9 Aydan sonra bir kere sağdım

Süt gelse de gelmese de sağdım

Benimki biberon sevmez meme emerdi özellikle geceleri bu nedenle kesilmedi

Evde olduğunuzda daha sık emzirseniz yani 6-1 arası çok uzun mesela

Çoğu Bebek gecede kalkıp emiyor uyanıp mama veriyorsanız uyku sersemi emzirin o Zaman daha kolay emer

Gelmiyorsa da kendinizi çok üzmeyin o kadarmış şeyin bırakın
Evde olduğum zaman daha sık emzirme istediğimde biliyorum az geliyor ağlıyor e ben de mama veriyorum bu da onu en az 3 saat rahat götürüyor iyice acıkmadan meme almıyor. Kısır bi döngü

Evde olduğum zaman daha sık emzirme istediğimde biliyorum az geliyor ağlıyor e ben de mama veriyorum bu da onu en az 3 saat rahat götürüyor iyice acıkmadan meme almıyor. Kısır bi döngü

Ama yavaşça alışacak önce emecek sonra az mama yiyecek bir saat sonra acıkıp tekrar emecek

Meme beyne süt lazım diyecek hormon salgılanacak

Sabah mesela iki meme de dolu olmuyor mu

Ben birini emzirir birini sağardım o sütü kahvaltı sonrası ara öğünde içerdi

Ama yavaşça alışacak önce emecek sonra az mama yiyecek bir saat sonra acıkıp tekrar emecek

Yok zaten doluluk hissi artık hiç yok içtiği belki 10 belki 20 ml dir

Ama bunu denicem ben acıktı diye 120 içiriyordum mama 60 icirip tekrar aciksin

Yazma yi unutmuşum bebegimi zaten zorla emziriyorum aç bırakıyorum mecbur içiyor yoksa mümkün değil emmiyor
Biberon ile süt vermeyi bırakın, biberondan daha fazla süt aktığı için meme emmek zor geliyir ve bir süre sonra birakiyorlar...bineron yerine çay kaşığı ile besleyin..

Ayrıca emzirmek icin saat ayarlamaniz çok yanlış, 2 saatte bir emzirmeniz lazım....

Süt artırıcı besinler tüketin, sütünüz artsın ki bebeğiniz isteyerek emsin

Merhaba, aynı sizin gibi emziriyorum sabah 6.30 da akşam 18.00 da ve gece 11.30da günde 3 kez emziriyorum. Is yerinde de saat 11.30 ve öğlen 16.00da sagiyorum. Ister istemez süt azaldı. Çünkü bebek emdikçe süt gelir ve çoğalır. Yani normal bir durum azalması. 1.5 aydır bu şekilde götürüyorum bu durumu. Is yerinde hemen herkes benim gibi. 2 yaşına kadar devam ettirebilende var sütü tamamen kesilende var. Artık göreceğiz bizde.

Maalesef, süt sagma makinesi sütü azaltiliyor. Vucut bebegin emmesiyle daha fazla süt salgiliyor. Sürekli ve sig araliklarla emzitirseniz gene cogalir süt.

Ben işe baslayali 1 hafta oldu kızım 17 aylık şuana kadar hep emdi ana öğün hep memeydi çok şükür sütüm hep vardı biraz cocuklada alakalı bence çocuk emmeyi seviyorsa emdikce sütte çoğalıyor ben akşam 6 da evde oluyorum geldikten sonra anca 1 muz falan yerse gerisi hep meme valla bende yemek yesin derdindeyim gece iki kez emiyor sabahta 8 de emzirip çıkıyorum. Sende gece emzir 6-7 aylık olunca bebek memeyi bırakmak isteyebiliyor zorla pes etme, imkanın varsa öğle eve gel 10 dk bile emse kar ama emmezsede üzülme zaten 7 ay emzirmissin en önemli olan ayları atlasmissin. Bol rezene ve kekik çayı ic. İnşallah sütun bollasir

Ahh ahh aynı dertten muzdaribim
Bu hafta başladım ise benim ki 9.5 aylık
Aksam sabah sağıyorum toplamı 20 ml bile değil ama öğlen arası eve geliyorum işten çıkınca da sadece emziriyorum sadece aksam yemegi yiyor bizimle onun dışında hep meme
Ama hiç süt dolmuyor malesef
Süt yapıcı herseyi tüketiyorum ama bu yorgunlukla var olanda kesilecek gibi

Yasak mı bilmiyorum yasaksa affola İnstagram da emzirenanne diye bir danışman var okuduğum kadarıyla baya iyi. Destek alın isterseniz ben sayfasında kileri okuduğumla bile daha bilinçlendimi hissediyorum her sorunuza da cevap veriyor. Uzmanından destek alın bence sütünüz bol olsun :)

Back
X