Çalışan kadınlar eşinizden ayrı hesabınız var mı?

aycaa11

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2021
295
147
Merhabalar çalışan eşlerin hesabı ortak mı olmalı yoksa ayrı hesap açmak daha mı iyi olur eşler arası maddi konular nasıl olmalı ?
 
Evet birikim hesabım ayrı, bekarlığımda açtığım hesaba atıyorum hala. Eşimin de kendi hesabı ayrı. Ama gizli saklımız yoktur. Ortak paramız hepsi.
 
Merhaba, bence bunun genel bir yanıtı yok. Kişiden kişiye, aileden aileye değişiyor. Önemli olan "aile" bilincinin oturması..
Bizim ailede eşim taksit, kredi, ödemeler, yatırım gibi şeylerle uğraşmayı sevmediği için para benim hesabımda birikiyor.. Onun banka hesabında da o ay kullanabileceği bir miktar oluyor.. Ama yatırımları, harcamaları ortak kararla yapıyoruz..

Kimi arkadaşlarım ev arkadası gibi her ödemeyi paylaşıyor, kimisi aldığı maaşı asla vermiyor, vs vs..

Güven ve sevgi temelli bir ailede, benim gözlemim, bun konu sadece bir ayrıntı olarak kalıyor..
 
Çalışmıyorum çalışsaydım birikim için ayrı hesabım olurdu. Ortak giderler için beraber harcama yapılırdı
 
Tek hesapta toplanıyor qr kodla telden çekiyo lazım olan kartlada para kullanmamak için market yapıyoruz bizdebu şeklde hiç ayırtmadık maaşları
 
Çalışmıyorum. Eşim bana hespa açtı. Benim için Yaptığı yatırımlardan gelen para benim hesabıma geliyor. Ben her nekdar istemesemde "olurda bir gün bana bir şey olur kimseye muhtaç olma. Bana bile" diyor. Benim çok fazla harcamam yok. Birikip duruyor. Hesaba da hiç karışmıyor.
 
Bu kocaya bagli bir durum
Biz ortak devam ediyoruz istedigimi yaptiktan sonra ayirmaya gerek gormuyorum
Diyelim aileme harciycam harcarim karismaz ama her harcamaya karissa ayirirdim sanirim
 
Elbette ayrı hesaplarımız var ama herkes birbirinin gelirini bilir saklı gizli yoktur.
 
X