Çalışan Kadınlar Sizde de bu var mı?

Çok saçma bir düşünce .. ne alaka ? Milletin hayatı sizi ne ilgilendirir ki ??
Bu kadar kafanıza taktıysanız ayrılın işten.. evinizin hanımı, cocuklarınızın anası olun

Biz evlenirken ev alınacaktı eşimin ailesi yardım etti. Ama bir miktar üstelik durumları çokkk çokkkk iyiii..
Ben şuan istemesem çalışmam,eşimin aldığı para 8 bin çalışma zorunluluğum yok.. ama sırf yaşam kalitem ve standartlarım daha fazla olsun diye çalışıyorum..
Kendi ayaklarımın üzerinde durabileyim diye, yarınımı düşündüğüm için.. çocuğumu düşündüğüm içn..

Bende bilirim 8 bin lirayı çatır çatır yemeyi el el üstünde el ... üstünde oturmayı..

Bu kadar zorunuza gitti ise çalışmayın, kocanız baksın size. Getirdiği kadarını oturur yersiniz.

Son düzenleme:
Evet bim de çalıştım 5 gün, yeni mezun olmuştum iş bulamadığım için girdim. O kadar çok belim ağrıyordu ki, iş çıkışı nişanlım geliyordu, onu bekleyene kadar asfalta uzanmamak için zor tutuyordum kendimi :) ve iş çıkışı çantamdan telefonumu çaldırdım, kendimde değildim çantamın ağzı açık yürüyormuşum almışlar içinden farketmedim bile... Allah yardımcıları olsun markette çalışanlara, işleri çok zor.
Amin. Ben çalışmadım ama hep düşünürüm. Eğlenecek vakit bile yoktur, espiri falan. Oturup devamlı kasadan geç, para üstü ver. Hani mağazada kasaya baksan tamam da, orada nefes yoktur ki... mağazada reyon görevlisi olmak da zor. Telefon da gitmiş

Çektiğiniz sıkıntıların hepsini çekip üstüne bir de işsiz olanlar var. İlla bir kıyas yapacaksanız onlarla kıyaslayın kendinizi.
Herkesin yolu başka hayatta. Kimisinin yolu haketmediği halde dümdüz olurken kimisininki de engebeli yapacak bir şey yok. Başka hayatlara özenerek ömrünüzü geçiremezsiniz. Kaldı ki özendiğiniz hayatlar gerçekte ne kadar güzel onu da bilemezsiniz. Kendi yolunuza odaklanın başka yollara bakmak için yolunuzun kenarındaki çiçekleri ezmeyin.

Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,

Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
Vallaha ben de memurum...okul hayatimda akedemik yönden benden kötü durumda olan kim varsa bayan hepsi benden cokcok iyi hayat yaşıyorlar aynen....ben de düşünüyorum bunu hep...sabahin köründe hazirlan cık evden haldir haldır bi hayat...rabbim sen affet halimize 1000şükür ama işte 😔

konuyu açan arkadaş kesinlikle haklı, yanlış yerlerden vurmaya çalışmışsınız. eski sevgilisinin hayatını irdeliyormuş vs. yaşamayan bilemez, çalışmayan kadınlar sanıyor ki çalışanlar cebinde tomar tomar parayla geziyor. 4 sene bekar olarak çalıştım evet cebimde param verdi. 2 yıllık evliyim bir ayakkabı alırken tartıp düşünüyorum ama benim o ayakkabıya ihtiyacım var her gün işe gidip geliyorum, toplumun senden beklediği şık giyinmek lüks yaşamak. ev kadını olsam ayakkabıyı giyecek yer yok eskimeyecek bir iki çift yetecek.
çalışıyorum diye benim maaşıma güvenilip borca giriliyor. gelin çalışıyor diye eşimin ailesi bir gram yardım yapmadı yapmıyor yapmayacak yardım bekleyecek. ben de sizin paranıza mı muhtacım kendim kazanıyorum zaten diye gurur yapıp yardım beklemeyecem.
ama ailede çalışmayan bir kadın varsa yazık zaten tek maaş diye aileler yardım ediyor evini alıp veriyor. biz eşimle memuruz evlilik borçlarımız 2 sene oldu bitmedi bitmeye de niyeti yok. bırakın ev almayı evi zor çeviriyoruz ama bunu anlatmak imkansız.
konu sahibinin en çok içimi acıtan yeri de çocuk planlaması oldu doğumu ne zamana denk gelecek diye hesap yapmak bilemezsiniz. Biz de öyle yaptık çünkü borçlar bitmeye çocuk doğmuş olsun diye bir sürü hesap yaptık çok istememize rağmen çocuğu erteledik.
insanların hayatını bilmeden yargılamayın. konu sahibi ablacım sonuna kadar haklısın çalışan kadın da çocuğu da eziliyor. tek artımız gün gelir de kocamdan ayrılmak zorunda kalırsam çocuğuma da kendime de bakacak durumum var demek oluyor başka da bir tesellimiz lüksümüz yok bazılarımız için...
sevgiyle kalın

Öğretmenler asgari ücret mi alıyor.

Ek ders ile 4 5 bin alıyorlar diye biliyorum

Net maaşı 4-5 ek derslerse 1000 ile 4000 arasında değişir.
Ayda sekiz belletmenlik yapan, haftasonu kursu olan, maksimum sayıda ders alan bid öğretmen kış aylarında 8bin rahat alır

Lisans mezunuyum ilk defa bu yıl adam akıllı çalışıp kpss gireceğim. Geçen yıl evlendim ondan önce özel sektörde çalışıyordum. Allaha şükür eşim şuan asgari ücretin 4 katı maaş alıyor. Ama ben kocamın maaşı var deyip sınava girmeme kararı almıyorum. Bir buçuk yıldır her gün ders çalışıp soru çözüyorum. Paraya ihtiyacımız olduğu için değil, ailemin ve kendi verdiğim emeklerin karşılığını alabilmek için.. Üstelik y. L yapmayı da düşünüyorum. Tüm bunlar olursa ne ala, olmazsa dünyanın sonu değil elbette ama özelde çalışmaktansa ev hanımı olmayı tercih ederim. Ayrıca "koca parası" iğrenç bir tabir, eşimiz herhangi biri değil hayatı paylaşıyoruz, hepimiz farklı fedakarlıkta ve özveride bulunuyoruz. Eve giren para hepimizin parası, eve alınan yiyecek hepimizin yiyeceği. Eşim göreve gittiğinde bana kartını verir bir kuruşun hesabını sormaz ki ben o paranın ne zorlukla kazanıldığını iyi bilirim ve hiçbir zaman alıp bir köşeye atacağım gereksiz şeyler almam. Aksine eşim bana devamlı kıyafet alır, bazen işten gelirken far paleti vs alıp gelir. Bugüne kadar ne ben ne o paranın hesabını yaptık. Birini sevip yıllarını kalbini verince paraya önem vermiyorsun

Başıma ağrılar girdi yazının sonu gelene kadar. Çok şey söylemek istiyorum ama hangi birini diyeyim.
Şu kadar söyleyeyim sizene elinoğlu dediğiniz adamın ve ev hanımı eşinin hayatından.

Eeeeeeeee ablacım sen de zengin koca bulsaydın ya da daha iyi bir meslek edinseydin ? memurluktan tabi ki zengin olamazsin.

Finansal beklentilerini elindekiler karşılamıyor belli ki. Ben kazançlı bir meslektenim, ara sıra freelance de yapıyorum kazancım gayet iyi ne istersem giyiyorum, geziyorum, alıyorum öyle 25 yıl falan da borç ödemem.

Yukarda @Milana22 nin dedigi gibi doktor olcaktin ya da zengin koca bulcaktin yani o kadar.

Konuya gelirsek, universite okudunuz da ne oldu yani kafan kezban abla bu kafayla okusan ne meslegin olsa ne. Okudum ama kendi kazanci olmayan insanlara ozeniyorum diyorsun, eee o zaman sen de bulsaydin zengin bir herif evde otursaydin.

Benim kendi meslegim var, mesleki alanimda adim var, kendi mesleki blogum var, kendi basilmis makalem var adim sanim var havam var keyfim yerinde degmeyin keyfime .... sende de ne para/kariyer var ne de zengin herif var cok uzucu bir hayat gercekten senin yerinde olsam ben de catlar patlardim:confused:
Merhaba freelance olarqk ne iş yapıyosunuz?
Ben birkaç gündür freelance araştırıyorum da özellikle yurtdışı işini...
Hiçbir alanda bilgim yok yani yazılım tasarım vb..

Sıfırdan eğitim de veriliyor aslında photoshop vb..
Sizce ne yapayım

Başta zengin aile seni istemiş ama sen meslek edinmeyi tercih etmişsin.. Aslında ikisini birden de tercih edebilirdin orasını anlamadım ama neyse..Şimdi de tercihlerin doğrultusunda yaşıyorsun. Yapacak bişi yok artık

Merhaba freelance olarqk ne iş yapıyosunuz?
Ben birkaç gündür freelance araştırıyorum da özellikle yurtdışı işini...
Hiçbir alanda bilgim yok yani yazılım tasarım vb..

Sıfırdan eğitim de veriliyor aslında photoshop vb..
Sizce ne yapayım

Kendi işimi yapıyorum freelance olarak da, söylemişimdir sanırım mühendisim🤭

Sertifikayla olan, kısa sürede öğrenilen, gayet evden de yapılan ve iyi para getiren işler bence:
Grafik tasarımı
UX design (Türkçesinin bilmiyorum)

Ne kiskancsiniz ya. Köpek gibi calisiyorum yillardir yaptigim is cok agir bi gun bile boyle bisey gelmedi aklima. Siz kendi hayatınıza bakın başkaları için böyle hazimsiz düşündüğünüz müddetçe böyle olursunuz bi ömür sorgularsınız mutlu olamazsınız.

Sertifikayla olan, kısa sürede öğrenilen, gayet evden de yapılan ve iyi para getiren işler bence:
Grafik tasarımı
Affedersiniz yok bilmiyordum mühendis olduğunuzu...

Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,

Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
okuyup dünyayı kurtarmadınığınız gibi ev hanımlarını kıskanmanız daha da tuhaf olmuş. Herkesin kaderi ve seçimleri kendine özel. Ayrıca iki tane memur maaşı ile ne yiyeceğinizi düşünecek kadar vahim durumdaysanız paranızı yönetmeyi bilmiyorsunuz demektir

Grafik tasarımı
Peki sizce ben mesela sıfırım yazılım da..
Ufaktan başladım Python dan....
Sizce kendimi ne kadar sürede geliştirebilirim?
Çevremdeki insanlar diyor bana 7 yıldır alanını okuyup boşta kalan iş bulamayan çok var sen nasıl yapacaksın diye?
Bana önereceğiniz neler?
Siz alanında imissinuz.
Önereceğiniz siteler vb var mı?
Detaylı önerirseniz çok sevinirim 🙈🙈
Ve sizce hangisi mantıklı yazılım mi tasarım mi?

Affedersiniz yok bilmiyordum mühendis olduğunuzu...

Şöyle diyeyim kız ABDye ya da İngiltere freelance yapmak şu şekilde oluyor:

- Orda bulamayacakları türden bir niteliğe ihtiyaçları oluyor. Misal Türkçeye alakaları bir iş.
- Ya da ABDde bir yerde çalışıyorsun bir süre, adamlar seni tanıyor memnun kalıyor sonra tekrar arıyor.

Genelde 2.seçenek oluyor, iş yaptığın yerle zaten tanışıyorsunuz😊 ABDye freelance iş yapmak çok çok zor, çünkü o tarafta zaten nitelikli çok sayıda insan var bu halde kimse uzaktaki biriyle uğraşmak istemiyor.

Benim tavsiyem size şöyle olur: Yukarda yazdığım naneleri araştırın uygun birini seçin, ona fulltime olarak yönelin yani tam zamanlı çalışın adamakıllı😊 Bu işler evden de yapılan işler, zaten pandemide var 1 yıl çalışıp işverene güven sağlandıktan sonra zaten eve geçersiniz. Sonraki 5 yılda da müşteri portföyü toplarsınız. Genel olarak freelance ilk günden yapılmıyor, önce tam zamanlı çalışıp kendini gösteriyorsun, sektörde isim ediniyorsun, potansiyel müşterilerle tanışıyorsun. Ondan sonra müşteri gelip seni buluyor zaten. Bol kazanç dilerim😊😊

Back
X