- 12 Kasım 2009
- 5.763
- 4.816
- 698
- Konu Sahibi Kirlangiic_cigligii
-
Sadece senin değilSonunda kıymetimi bilen biri çıktı, saol bacım işin rast gelsin
Çalılan anne ve ev hanımı olmak kölelik gibi geliyor değil mi, yalnız değilsin, bırak kimseye minnet etme, az olsun minnetsiz olsun senin olsun. O eşinin 3 kuruş maaşıyla eşyanın en kalitelisini alabilen ev hanımlarının nasıl başardığını ben de anlayamadım ama böyle mutluyum umursamamaya çalışıyorum, sen de öyle yap, düşünmeEvde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,
Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
Allahtan genelleme yapmadiniz yapasaydiniz daha neler yazardiniz kim bilir.Bende çalışan bir kadınım benim de çocuğum maalesef ki kreşlerde büyüyor ve çalışmayan çoğu kadının cüzdanı benden daha kabarıktır. Bir tane bileziğim vardı onu da ev alırken verdim çoğu ev hanımı kolunda takacak yer bırakmıyor. Ama yine de mutluyum boş kalıp abuk subuk sunum masaları hazırlamıyorum garip tiktok videoları cekmiyorum. Tek üzüldüğüm nokta çocuğuma ayırdığım zaman ama görüyorum ki çoğu ev hanımı çocukları okula gitsin de gezmelere gideyim diye bakıyor Ben en azından kaliteli vakit geçirmeye çalışıyorum. Genelleme yapmadım ev hanımları alınmasın herkes farklıdır elbette
Ne aci bir zihniyet degilmi? Kiskanclik oyle bir hal almiski kucucuk cocuklarin pozisyonuna bile hasetlik ediyor. Valla urkutucu.Onun cocugu da ayni calisanin da mi ayni??
Ev hanimlarin cocuklari ne ara kücümsenecek durumdaydi ki?
Hic haberim yokmus..
Duymuyorum zaten de onların hayatı beni ilgilendirmez benim hayatım onları beden ilgilendiriyor ona şaşırıyorumSiz bunları diyince aklıma Hayatı İnancın bu sözleri aklıma geldi lütfen izleyin.
Ve kimsenin sözlerini aldirmayin
Hep derim ev hanımligi gibi güzel bir meslek mi var yaw
Şu an çalişıyorum (mecbur) ki üniversite yıllarımda KPSS yi kazanıp atanmayı hep çok istemiştim... nasıp olmadi bir türlü..
Bekarım ama anneme şimdi diyorum ev hanımligi en güzeli.
Konu ile biraz alakasız oldu affedersiniz
Rızkı veren Allah bu iş kadının çalışıp çalışmasına bakmıyor ki
Siz kimseyi duymayın bence millet konuşur....
Merhaba okuduklarıma göre mühendissiniz sanırım. Ben orta-iyi derecede C#biliyorum. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Okurken evden çalışma imkanları hakkında bir bilginiz var mı, bildiğiniz iş vs.?Bence Python tamamlayın önce işin mantığını kavrayın iyice
Ondan sonra üstüne her şey konur
Siz alındığınıza göre anlattığım gruba giriyorsunuz galibaAllahtan genelleme yapmadiniz yapasaydiniz daha neler yazardiniz kim bilir.
Ev hanimiyim bundan gocunmam mi gerekiyor?Siz alındığınıza göre anlattığım gruba giriyorsunuz galiba
Estağfirullah ev hanımı olmanın ne kadar zor olduğunu kendim de çok iyi biliyorum. Hakkıyla evlat büyüten her kadın baş tacı olmalıdır. Siz benim mesajımı farklı tarafa çekince bende öyle cevap verdim. Mesajımı iyi okuyun ve anlayın benceEv hanimiyim bundan gocunmam mi gerekiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?