Çalışan Kadınlar Sizde de bu var mı?

Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,

Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
Kendin de çalıştığın ve zorluğu gördüğün için harcamak zor geliyor olabilir sana yazdıklarını kınamıyorum asla . Bende ev hanımıyım dışardan lüks görünebilir herşey. Eve gelen misafire çeşit çeşit koyarsın önüne tatlısından kuruyemisine herşeyi lükstür. Peki ya misafir olmadığı günler 😊 kimsenin hayatına dışardan bakipta gıpta etme lütfen herkesin bir derdi var . En lüks evde oturanı da kocası aldatıyor misal . Şükür et biraz daha olumlu düşün . Kafanı yorma öyle şeyler ile

Cerrahlar cok kazanir algisi eskidendi .
Suan devlette 6500 aliyor acilde çalışan arkadaşım. 10 bin alanda var . Uzman olunca artiyor maaslar ama cerrahlar uzmanlikta bile ortalama kazanan grup diyebilirz . Sanirim en iyi psikiyatristler kazanıyor suan . Ozellikle cocuk psikiyatristleri
6500 tl mi?
Çok az değil mi ya?
Ben 10 bin diye biliyordum..
Azmış.
Bazı kamudaki meslekler hak ettiği parayı alamıyor maalesef.

Bence bir doktor ihtisası olmasa da en az 15 bin almalı. O strese o para olmalı..
Devlette diğer sağlikcilar mesela hemşireler ne kadar aliyor? Ben yüksek alıyor sağlıkçılar diye biliyordum.

Davulun sesi uzaktan hoş gelir kimin ne yaşadığını iç yüzünü bilemeyiz. Siz halinize şükredin çünkü bunun sonu gelmez keşke şöyle yapsaydım böyle yapsaydım demekle olmuyor çünkü bazı şeyler elimizde değil .Bir bakarsın o dediğin kişi yerlerde olur e o zaman iyi yapmışım diyeceksin falan filan işte anladın sen onu
Ailesinin imkanlarını kullanan, kolunda bilezikler dolu olan ev hanımlarının bir çoğu ailesinden, kocasından habersiz hicbirsey yapamıyor, alamıyor. Onları da kullanmak için değil takmak, göstermek için kullanabilir en fazla. Çok örneği var bunun. Bende tam tersi güçlü, kimseye minnet etmeyen ayakları üstünde duran bağımsız kadınlara ozenirim.

Son düzenleme:
Meslek sahibi olmak cok az par kazandıriyo malesef ulkemizde emeginin karsiligini almak çok zor meslek statu düzen ve biraz güven veriyo sadece. Hic emek göstermeyip ne okuyup ne calisan kadinlar zengin bi esle evlenip hoop zengin olabiliyo
Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.

Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?

Canım senin ne müthiş yorumların var..:KK200:
Hep hayran kalıyorum..
Benimde aklımdan üniversite mezunu işsizliği geçti.
Üşenmemiş yazmışsın.. :KK9:

Coğrafya kaderdir.
Sen Almanya 'da olsaydın şimdiye kaç yıllık hocaydın..
Ama burası dediğin gibi hala gelişmekte olan bir ülke..
Hepimiz bunun bedelini ödüyoruz az ve çok.
Bir öğretmen eğitimci iş bulmak için kapı kapı gezmemeli.
Ben konu sahibini de anlıyorum. Emek vermiş karşılığını istiyor. Ama bu ülkede bunun karşılığı yok.

Çok güzel bir yorumdu..

Üzülme canım bir öğretmeni iş için kapı kapı dolaştıranlar bir gün içlenmeli..
Canım çikolatam 😊

Sevdiğin şey yazılarımın içeriğinden ziyade üslubum. Fark ettin mi 😊

Bana bir konu ver . Onu sana roman gibi dizeyim . Istersen dram ... istersen komedi... her telden 😊

E okuyoruz o kadar dostoyevskiden reşat nuriye kadar genis bir yelpazeden. O kadarcık yapalım dimi 😊

Anlayamadım şimdi evde oturan kadınlar iyi yaşıyor bu haksızlık mı diyosunuz? Ben çocuğum bakıcıda büyümesin diye işimi bıraktım mesela tek maaşla geçiniyoruz evimiz yok haksızlık mı bu?
En güzel kararı vermişsiniz. İşi bırakıp çocuğunuza bakma konusunda sizi tebrik ediyorum
İnanın iki maaş da olsa bereket yoksa bişeyler düzene girmez o ev alınmaz. Ama siz çocuğunuzun en kıymetli zamanlarını kazanmışsınız ne mutlu size

Ailesinin imkanlarını kullanan, kolunda bilezikler dolu olan ev hanımlarının bir çoğu ailesinden, kocasından habersiz hicbirsey yapamıyor, alamıyor. Onları da kullanmak için değil takmak, göstermek için kullanabilir en fazla. Çok örneği var bunun. Bende tam tersi güçlü, kimseye minnet etmeyen ayakları üstünde duran bağımsız kadınlara ozenirim.
Yok yaa.. o kadının ne kadar değer gördüğüyle alakalı bişey. Ev hanımı olup da çalışanlardan daha rahat harcayanlar da var, çalışıp kredi belasıyla bütün maaşını,zamanını, gençliğini heba edenler de var.
Çalışanların hepsi böyle demiyorum. Ama bereket gidince maaş ne kadar olursa olsun geriye hiçbişey kalmıyor

Bereketin gitmemesi için FAİZ e bulaşmamak lazım diye düşünüyorum

Bağımsız kadınlar konusunda sizinle aynı düşüncedeyim kadınlar güçlü olmalı.

6500 tl mi?
Çok az değil mi ya?
Ben 10 bin diye biliyordum..
Azmış.
Bazı kamudaki meslekler hak ettiği parayı alamıyor maalesef.

Bence bir doktor ihtisası olmasa da en az 15 bin almalı. O strese o para olmalı..
Devlette diğer sağlikcilar mesela hemşireler ne kadar aliyor? Ben yüksek alıyor sağlıkçılar diye biliyordum.
Tabiki az bunun ek gelirleri dönerleri falan da vardır herhalde .Eşim de öğretmen maaş 4500 e birde kurslarla falan 3000 de ek ders alıyor 7500 ediyor .Benim fazla ek dersim olmuyor kurs falan vermiyorum benimkide 6000 olsun hadi .Öğretmen bu kadar alıyorsa doktor iki katı alır bence .

Ben sizi anladim.. biz de esimle calisiyoruz iki kisi.. bakiyorum calismayan kadinlara, rahat olanlari var evet ama o iste ya baba parasi ya koca parasi.. bu ulkede o dediginiz gibi olmasi icin babadan zengin olacaksin malin mulkun olacak. Oteki turlu calisarak ancak yasaniyor buyuk sehirlerde.. evet adaletsiz bir durum fakat siz esinizle mutluysaniz gerisi bos...

Tabiki az bunun ek gelirleri dönerleri falan da vardır herhalde .Eşim de öğretmen maaş 4500 e birde kurslarla falan 3000 de ek ders alıyor 7500 ediyor .Benim fazla ek dersim olmuyor kurs falan vermiyorum benimkide 6000 olsun hadi .Öğretmen bu kadar alıyorsa doktor iki katı alır bence .
Ek ders olmadan 6000 olmaz sanki?

Ben anlamıyorum iki maaş giren evler nasıl böyle maddi sıkıntı yaşayabiliyor. İki üc cocuk olsa anlarımda iki memur maasıyla çok lüks olmasada geçinilir. Ama bizim insanimız napıyor gezeyim tozayım para harcayayim diyeceğine "ev alayım,düğün yapayım,en kalitelisinden ev esyası alayım senelerce borc ödeyeyim"
Bir de calısmayan kadınlar bence sandığınız gibi lüks icinde yasamıyor kocaeline bakıp azicik paraya razı oluyor çoğu. İstisnalar dışında beklentileri düşük olduğu icinde mutlu oluyor. Ben üretmeden mutlu olamazdım. Ev hanımlığı dünyanın en zof mesleği aslında. Ama bir kısmı nasılsa her seyi kocası ödüyor diye hic maddi olarak zihnini yormuyor.

Dediklerinizin cogu yerine katiliyorum. Bize de benim ailem disinda kimse maddi ve manevi yonden destek olmadigi gibi köstek olmaya calistilar, dediginiz gibi sizin sirtiniza binmeye calisan kendi keyfine bakan ve sizi aptal yerine koymaya calisan insanlarla zorunlu olarak akraba olmak insanin canini sıkıyor ama yapacak birsey yok hersey kader. Soyle dusunun kimseye vefa borcunuz yok, ustunuzde kimsenin hakki yok, yarin obur gun bunu basiniza kakacak kimse yok. Gerci boyle tipler yuzsuzdur zor zamaninda destek degil köstek olmaya calissalar da hep kendilerine verilsin isterler ama yapacak birsey yok. Ben bunaldigim zaman hep cok sukur bir isim var emeklerim bosuna gitmedi Allah bunu aratmasin diye dua ederim. Sizde etrafiniza bakmak yerine kimseye muhtac olmadiginiz ve kmseye minnet borcunuz olmadigi icin sukredin bence. Baskalarina sirtini yaslayanlar sirtini yasladiklari kisi cekilince duser oyle dusunun.

4 sene eğitim okudum. Saçlarıma ak düştü. Bana okumak zor geliyordu. Ama başla çarem de yoktu. Zorla güç bela üniversite okudum.

Buyuksehirdeydim. Tek başımaydım. Kulağa güzel mi geliyor.??? Bilemem.

Ama bez gardrobum vardı. Sökersem bi daha takamam diye onu sırtlanıp sokaklarda eşya taşırdım.

Her işimi tek yapmayı severim. Yalnızlığı severim. Ama birgün acil servisin müşahade odasında tek olanın sadece ben olduğumu fark ettim..birdenbire aydınlandım. Kafama balyozla indi sanki. O ana kadar orda tek olduğumu fark etmemiştim.

Sonra 3 sene çalıştım. Yine yalnızdım. Deliler gibi çalıştım.ha evet kazandım. Yalan yok. Para kazandım . harcadım.

Ama mutluluğu orda da bulamadım. Bigun müdür beye istifa dilekçesi verdim. Adam şok..severdi beni. Iyi adamdı. Gitmeyin hocam,yeni biri ile başlamak bana zor gelecek, seneler sonra evinize dönmek size zor gelecek. Oturun konuşup anlaşalım dedi".

Yok . Ben kararımı vermiştim.

Ailemin yanına döndüm.

26 yaşında issiz bir kız olarak ailemin yanında sultanlar gibi yaşadım .

Hayatımda tecrübe etmedigim tek şey parasizliktir. Babamin durumu iyiydi. Param vardı. Nerdesin . Nereye gidiyorsun diyen yoktu .

Babama baba izmire gideceğim,istanbula gideceğim diyordum. Valla bence de git diyordu. Geniş geniş paramı da veriyordu.

Kpss ile uğraştım. Yalan yok. Kitapları yedim yuttum. Deliler gibi çalıştım.

O kadar çalıştım ki
... hep aynı pozisyonda durmaktan Boynum, belim, omuzlarim ve sırtım bir bütün olarak kaldi. Hareket etmem ya da yatmam mümkün degildi. Ayakta durmak kolaydı ama...
.ben de ayakta ders çalışıyordum. Kapıyı kilitliyordum
Çünkü annem ders calismanin ayarını bilmediğim icin öfkeleniyordu.

Sinava kadar o pozisyondaydım. 15 temmuz gecesi olayi olunca sinav ertelendi. Ben o şekilde çalışmaya devam ettim.

Halen daha şaşkınım. O kadar çalışmayı ilkokul öğrencine yaptirsak o atanirdi. Ama ben atanamiyordum.

Son olarak 2017 senesinde sinava girdim.
Olmadi.

Özel sektörde iş aramaya başladım. Kac kapıdan kovuldum... bilemiyorum. Bir is verenin karşısında ağlamaktan kriz geçirdim. Adam şok oldu.

Az paraya çok çalışırım diye yalvardım birisine...

Ha is yok derken şunu anlatmaya çalışıyorum. Çalışmak isteyene bulaşık yikamak da bir meslektir. Fakat ben kalifiye eleman olarak işimi yapmak istiyordum

Bi is veren , okulun kutuphanesine bekçi ariyordu. Kütüphanede olma fikri hosuma gitmişti . Koşa koşa oraya gittim. Ama komşusunun kızı varmış. Onu alacakmış.

Bir tanesi acikca dediki :

"hocam sizi kim gönderdi".

Ben de saf saf :" kimse göndermedi ben kendim geldim" dedim.

Okulun müdürüydü bu şahıs
Sahibi değildi . Gençten bir adam. Dedi ki:

"ben de sizin gibiydim. Çok cok çabaladım. Ama is yok.. en azından size yok. Bizler sizinle neden çalışalım. Siz bize arkanizdaki güçlü birinden selam getirmedikçe sizinle nasıl çalışalım .kirilmayın. ama burasi küçük bi yer. Size sıra gelmez hocam yorulmayın. Zira bana da gelmemişti . Sans eseri burdayım"

Çıktım yollarda hem ağladım hem eve geldim

Şimdi el isi yapip instagramda satıyorum. Sinif arkadaşım ile evliyim.

Sabahlara kadar ince ince ciceklere kelebeklere göz nuru akıtıyorum .

Evimde kütüphanem var. Övünmek için demiyorum ama boş bir insan değilim. Çok okuyorum çünkü. Ve burdaki arkadaslar da yorumlarimdan bilirler beni.

Ve bu kadar emek caba gözyaşlarından sonra "asla küçümsemek amacıyla söylenmeyen ve fakat daima küçümsenen" işsiz Ev hanımı bir insan oldum.

Benim okuduğum kitap kadar kelime haznesi olmayan birçok insan çok müthiş hayatlar yaşıyor. Ama bu bugün olmadi. Bu her zaman böyleydi.

Adalet aramaktan vazgeçin.

Olaya yanlış yerden bakıyorsunuz.

Siz çocuklarınız kreşte diye üzülürken dünyanın birçok yerinde çocuklarım ac diye üzülen insanlar var.

Coğrafya kaderdir. Eğer Ortadoğuda, senelerdir gelişmekte olan ve fakat asla gelişemeyen, toplumunun yüzde 95i okur yazar olan ama okuyan oranın yüzde 5i geçmeyen bir ülkede doğduysam.... bunun ceremesini çekeceğim.

Hayatim boyunca :asla küçümsemek amaci ile kurulmayan cümlelere konu olacağım.

Yani hepimiz... herkes bi şekilde bedel ödüyor . Çünkü adalet bu gezegene hic uğramamış.

Fakat ben sağlıklı olduğum sürece bunlara üzülmeyeceğim.

Bence siz de sağlığınızı hedefe koyun.

Ben sizden kötü durumdayım. Ama burda birisi çıkıp "ben daha da kötü durumdayım: diyerek beni çürütebilir .
:KK9::KK9::KK9::KK9:

Ben anlamıyorum iki maaş giren evler nasıl böyle maddi sıkıntı yaşayabiliyor. İki üc cocuk olsa anlarımda iki memur maasıyla çok lüks olmasada geçinilir. Ama bizim insanimız napıyor gezeyim tozayım para harcayayim diyeceğine "ev alayım,düğün yapayım,en kalitelisinden ev esyası alayım senelerce borc ödeyeyim"
Kesinlike.. 50 bin kredi ödeyen birini düşünsene. 1 yıl banka için çalışıyor... 12 ay kendini paralıyor ve para uçmuş gitmiş. Bebek varsa anneye hasret
Yazık gerçekten köleler olduk farkında değiliz

Kesinlike.. 50 bin kredi ödeyen birini düşünsene. 1 yıl banka için çalışıyor... 12 ay kendini paralıyor ve para uçmuş gitmiş. Bebek varsa anneye hasret
Yazık gerçekten köleler olduk farkında değiliz
Valla ben cogunlukla lüks icinde büyüdüm ama şu an evlensem beyaz esyalarım koltuklarım 2.el olsa hic dert etmem temiz mi temiz kuru temizlemeye verince yeniden farkı olmuyor çalışıyor mu çalışıyor. Düğünmüş gelinlikmiş ev kredisiymiş hic kendimi yoramam. Bir de ev almak insanı oraya bağlıyor komsunla anlasamadım sıkıntı yasadın en olmadı evden sıkıldın alıp bavulunu gidemiyorsun. Dediginiz gibi bir de cocugunun en güzel en ihtiyac duyduğu dönemde hem kendini yoruyor hem cocugu üzüyor

Sonunda yazdıracaksın
Zengin olmaktan bahsetmiyorum daha rahat bir hayat için okudum ama okumamıs olanlar bile daha rahat lüks içinde görünüyor nasıl oluyor anlamıyorum eşi bimde çalışan arkadaşım benden daha lüks yaşıyor
Lüks?
Neye göre lüks arkadaşım?

Parayla saadet olmuyor, olamaz.
Senin için lüks başkası için eşekten düşmüşe dönmektir, senin hayatın da başkasına lükstür.
Huzurun, ağız tadın varsa, yaşadığın kulübe bile olsa ‘yuva’ olur.

Back
X