Çalışan Kadınlar Sizde de bu var mı?

Benzer şeyleri yazmışız 😅

Birde çalışanların çocukları da aynı çalışmayanlarinda aynı demiş, çocuğu gerçekten iyi okullarda okutacak imkan yoksa, nasıl bir farklılık bekliyor tam olarak anlamış değilim. 🤔
Evet farkettim aklın yolu bir :))
Çocuğu kreşlerde süründürmek filan demiş, insan gerçekten hayret ediyor. Çalışmayan kadınlar da şartlarını olgunlaştırıp belli yaştan sonra kreşe gönderiyor çocukları, ya da oyun gruplarına gönderiyor çünkü çocuğun sosyalleşme ihtiyacı var. Sen bunları sadece eşinin maaşıyla karşılarsın, biz iki maaşla ancak yetebiliriz. Şimdi bu neyi gösteriyor ikimizin arasındaki fark ne, birimiz daha mı zekiyiz, ya da diğerimiz çalışmıyor diye işe yaramaz denilebilir mi? Aaayy o kadar zırva bir konu ki, nereden tutsam elimde kalıyor :))

Kadınların fırsat eşitziliği, eğitim- iş- para- mevki dengesizliğinin düzelmediği toplumda yaşıyoruz, birbirimizi kabul etmek ve iyileştirmek yerine ayrımcı ifadeler kullanmanın faydasının hem bize hem de ileri ki nesillere bir faydası olmayacak.

Ev hanımı olup, kendi kişiliğini geliştiren, çalışma hayatında olsa elini attığı işte harika şeyler yapabilecek insanları da gördüm, saçma sapan hayatı koca- kv- dedikodu olan, en ufak sivrileni de kafasına vura vura kendine benzetmeye çalışanı da.
İş hayatında da öyle, benden yaşça büyük- küçük bir çok meslektaşım oldu. İlginç insanlarla çalışma imkanım oldu,mesleki hiyerarşik yapının olduğu bir çalışma-eğitim ortamım oldu, burada örnek aldığım mesleki etiği olan iş arkadaşlarım da oldu. Sanırım insanlar nasıl dışarı yansıtırlarsa biz öyle olduğuna inanıyoruz ama iç dünyaları çok farklı oluyor. Ailevi yaklaşım, yetiştirme çok önemli. Kişisel potansiyel de öyle.
Bazı insanlar her ortamda kendilerini olabilecek en iyi ortamda yaşatırlar, bazıları ise her türlü ortamda da olsa kendileri sürekli her işi yüklenen ve sıkıntı çeken olur. Maddiyatın önemli olduğunu, kullanımda olan extra paranın eğer kadının kullanımına açıksa hayat kalitesini arttırdığını düşünüyorum.

İki tarafında birbirine düşmanca bakmasını anlamıyorum. Lütfen herkes bir silkinsin, başkalaştırmanın bir anlamı yok.

Şimdi size doğru olanı yaptığınızı söyleyip içinizi rahatlatalım istiyorsunuz. Bahsettiğiniz çalışmayan, maddi sıkıntı yaşamayan kadınlar çok mutsuzlar merak etmeyin kocalarının eline bakıyorlar filan diyelim istiyorsunuz. Siz de kendinizi iyi hissedin. Ama değil. Herkesin hayatı kendi içerisinde değerlendirilmeli. Mutludurlar veya mutsuzdurlar o ayrı konu da çalışmayan kadınlara giydirmek de doğru değil. Sonuçta insan aile kuruyor. Hayatını birleştirdiği insanın geçimini sağladığı evde yaşaması günah da değil ayıp da. Yani sizi ilgilendirmiyor o kadınların hayatı siz kendi hayatınıza bakın. Mutsuzsanız istifa edin, herhalde aç kalmazsınız. Çocuklarınıza kendiniz bakarsınız kreşe gitmezler. Çalışmadığınız zaman hayatınız boş geçmeyecek bir de şu düşünceden bir çıkın. Sanki çalışanlar gerçekten “üretiyor”, herkesin bilime sanata filan aşırı katkısı var da çalışmayanlar boş yaşıyor. İşini güzel yapanları gerçekten insanlığa katkısı olanları tenzih ederim ama çoğu insan mesai doldurup eve gitme derdinde. İnsanın kendisini geliştirmesi işe yarar biri olması illa çalışmakla olmuyor dolu yaşayan her türlü dolu yaşıyor boş yaşayan her türlü boş.

Kendinizi kafanızda kurduğunuz güçlü iş güç sahibi kadın, değerli kadın kalıbına uymak için bu kadar kasmayın. Güçlü kadın olmak için çalışmak, meslek sahibi olmak şart değil. Kaldı ki günümüzde üniversite okumayan dolayısıyla bir meslek sahibi olmayan kadın sayısı da bir hayli az. Yani herkes başarıyor zaten.

Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,

Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
Bilmiyorum bana kıyaslama ve fesatlık var gibi geldi bu düşüncelerinizden kurtulur ve elinizdekilerle mutlu olup başkalarının hayatlarına karşımazsanız herşey daha çok düzene girer. Hayır niye kendinizi bu kadar yiyorsunuz herkesin nasibi kısmeti ayrıdır. Baykuşun bile yiyeceği önüne gelirmiş daldaki kuş dersin saatlerce kalır orda ama yiyeceği gelir işte önüne. Bi de onun çocuğu da aynı benimki de aynı ne demek? Çocukları da bir kalıba sokmayın lütfen. Kendinizi de şartlamayın. Üniv. okumuş bir ev hanımı olarak size tavsiyem kendinizi kısıtlamayın, canınız ne istiyorsa alın, kimseler de de gözünüz kalmasın.

Konu sahibi eski sevgilisini ortaya dökmeden, çalışmayan kadınları aşağılamadan, farklı farklı yerlerde çalışan insanları küçümsemeden konuşup maddi gelirler arası eşitsizlikten bahsedip, bundan yorulduğunu anlatsa ben de anlardım kendisini.

Tabii insan dönem dönem farklı ruh hallerine giriyor, gayet anlaşılabilir bir durum. Ama şimdiye kadar bir insanın herşeyini bilip kendimle kıyas yapamadım, yapamam. Bilemem ki onun ne yaşadığını, ne yollardan geçtiğini. Kıyaslamayı geçtim, eski sevgiliyi düşünüp onun aldığı eve hasetlenmek ne bileyim.. Çok çirkin
Evet birde o var aynı meslekte olmalarına rağmen farklı maaşlar alıyor insanlar. Memurlar arasında bile fark oluyor. Neye göre kıyas yapılabilir ki?

Hayır birde konuyu ev hanımlarına, market çalışanlarına hatta eski sevgilisine getirmese anlayacağım. Aylık 4000 kredi ödeyip kira veriyorlarmış, maddi olarak rahat olamayınca insan kendini, hayatı sorgulayabilir ama neden başkaları ve hatta o başkalarının çocuklarının aldığı eğitimi düşünerek yapıyor bunu? Rahatsız edici olan o.

Kesinlikle, emegimin karsiligini alamdigimi hissediyorum filan dese anlayacagim ama konu sahibinin yaptigi tamamen kiskançlik.
Calismayan kadinin cocuguyla benimki neden ayni? Yok eski sevgilimin şöyle evi vardi...
🙄🙄
Allah Allah

Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,

Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
Başkalarının hayatına bakarsanız asla mutlu olamazsınız Allah’ın size bahşettiği kısmet nasip diye birşey var siz ek iş bile yapsanız veya eşiniz evinize giren paranın bereketi aynı kalacaktır herşeyin bir zamanı var her nasip vaktine esirdir boşyere üzülüp canınızı sıkmayın bu devirde kayın baba kayınvalide eşinle aranı bozmuyorsa şükredeceksin para vermeyi bırak

Eeeeeeeee ablacım sen de zengin koca bulsaydın ya da daha iyi bir meslek edinseydin ? memurluktan tabi ki zengin olamazsin.

Finansal beklentilerini elindekiler karşılamıyor belli ki. Ben kazançlı bir meslektenim, ara sıra freelance de yapıyorum kazancım gayet iyi ne istersem giyiyorum, geziyorum, alıyorum öyle 25 yıl falan da borç ödemem.

Yukarda @Milana22 nin dedigi gibi doktor olcaktin ya da zengin koca bulcaktin yani o kadar.

Konuya gelirsek, universite okudunuz da ne oldu yani kafan kezban abla bu kafayla okusan ne meslegin olsa ne. Okudum ama kendi kazanci olmayan insanlara ozeniyorum diyorsun, eee o zaman sen de bulsaydin zengin bir herif evde otursaydin.

Benim kendi meslegim var, mesleki alanimda adim var, kendi mesleki blogum var, kendi basilmis makalem var adim sanim var havam var keyfim yerinde degmeyin keyfime .... sende de ne para/kariyer var ne de zengin herif var cok uzucu bir hayat gercekten senin yerinde olsam ben de catlar patlardim:confused:
Valla merak ettim mesleginizi

Ne var ev almışlarsa. Benim de arkadaşımın kpederi çok zengin. Kadıköyün göbeğinde en lüks yerde oturuyor ev aldı oğluna adam. Arkadaşım da güzel hava bastı. Eeee arkadaşım mutlu mu. Değil. Ben doğuda öğretmenim. Tek tabanca. Özgür. Buluştuğumuzda ben ısmarlıyorum dediğimde öyle özene özene bakıyor. Ne oldu şimdi. Bırak kıyası falan.

Ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum. Ama, eğer her masrafı kendiniz yapmışsanız, ev yada araba almış borç ödüyorsanız, ilk yıllar biraz sıkıntı çekebilirsiniz. Bu durumlar geçicidir. Ama, bu arada paranızı yönetmeyi bilmeli, israftan kaçınmalısınız. Başkalarının hayatı ile kendinizinkini kıyaslıyorsunuz ya. Kendinizden zor durumda olan insanlarıda görün ve halinize şükredin. Evet, bazı insanlara hayat gümüş tepside sunuluyor olabilir. Bu da kısmet işidir. Etraftaki insanlara bakınca bende çok güzel ve rahat yaşayanları görüyorum. Ama, bunlar çoğunlukta değiller. Çoğu insan geçim sıkıntısı çekiyor. Hayata tek taraftan bakmayın. Şükredin ki Allah şükür edeceğiniz nimetlerini artırsın size.

Yaşadığız hayatı başkaları ile kıyaslerken neden daha iyi olanlara bakıyorsunuz sadece daha kötü durumda insanlarda var.Herkesin hayatı farklį dert ve sınavlardan oluşuyor bence böyle bakın bir de

Kusura bakmayın ama sizin okuduğunuz gibi okuyup, hatta belki daha zor şartlarda okuyup sizin gibi memur olmadan özel sektörde sabah 9 akşam 7 çalışan, hafta sonu dahil çalışan ve bir memur maaşı kadar kazanamayan milyonlarca insan var. Bakın milyonlarca diyorum. Biraz da bunları görün.

Bimde çalışan insan 2500 ile işe başlar. Siz memur olarak en az 4000 alıyor olmalısınız. Karşınızdaki lüks yaşamıyor bence siz farklı harcamalar yapıyorsunuz. Rahatlıktan bahsediyorsunuz ama Bimde çalışan insan cumartesi pazar çalışır, günde 13 saat ayaktadır sadece yarım saat yemek molası vardır onun haricinde oturmak yasak. Haftada bir gün tüm gün çalışır yine oturmadan. Hafta sonu izin bile alamaz hafta içine yazarlar iznini. Allah aşkına siz bu şartlarda mı çalışıyorsunuz memur olarak da rahat olmamaktan bahsediyorsunuz? Şükretmeyi bilin, inanıyorsanız Allah’a, inanmıyorsanız elinizdekinin kıymetini bilin. Çocuk gibi akıl verdiriyorsunuz bu yaşa gelmişsiniz, biraz aklınızı başınıza alın.

Zengin olmaktan bahsetmiyorum daha rahat bir hayat için okudum ama okumamıs olanlar bile daha rahat lüks içinde görünüyor nasıl oluyor anlamıyorum eşi bimde çalışan arkadaşım benden daha lüks yaşıyor
Ben de 17 senedir çalışıyorum keza eşim de öyle. Evimiz yok. Etrafımızda biz gibi arkadaşlarımız da var gelir seviyesi çok yüksek olan arkadaşlarımız da. Ama bir günden bir güne onlar lüks içinde yaşarken ben niye yaşamıyorum demedim demem de. Sağlımız yerinde mi? Huzurumuz var mı? Mutlu muyuz? Ben kendi hayatıma bakarım gerisi beni ilgilendirmez. Size de tavsiye ederim.

En güzel kararı vermişsiniz. İşi bırakıp çocuğunuza bakma konusunda sizi tebrik ediyorum
İnanın iki maaş da olsa bereket yoksa bişeyler düzene girmez o ev alınmaz. Ama siz çocuğunuzun en kıymetli zamanlarını kazanmışsınız ne mutlu size
Cocuk bakicida buyuyunce ne oluyor ki? 8 ayliktan beri bakicida cocugum. Su an 15 aylik. Muhtemelen 3 yasina kadar da bakicida duracak. Gayet kiymetli zamanlarini yasiyoruz birlikte. Anne kiz iliskimiz de iyi, baglanma sorunu da yasamiyoruz. Her ihtiyacini karsiliyorum. Maddi manevi. Kizim icin simdiden para biriktiyorum. Cesit cesit kiyafetler,oyuncaklar aliyorum. Sebzesini meyvesini,etini eksik etmiyorum. Herseyin en iyisini en kalitelisini aliyorum. Bunlar ben de calistigim icin oluyor. Calismasam bu sefer bunlardan eksik buyuyecek. Neyini eksik birakiyorum ben simdi bakiciya vererek?

Evlenmissiniz , çocuğunuz olmuş, gözünüz Eski sevgilinizin hayatında , çok ayıp bu ama.

Ayrıca " ev hanımı " " okumamış " diye onlardan kendinizi üstün görmeniz de fazlasıyla kibir kokuyor.

Yazinizin neresinden tutarsam elimde kalıyor.

" Ben okudum, dirsek çürüttüm, ühüü banane , x ' ın hayatı benim olmalıydı. O okumamış ya da çalışmıyor , sürünsün... "

Mantiginiz tam da bu.

Ne diyeyim, Umarım çok paranız olurda ,kurtulur bu dusuncelerinizden " ev hanımları. "
...

Bana deseniz ki , çok çalıştım, yıllarımı verdim ama emeksiz iş sahipleri ile kiyasladigimda hakkının yenildigini düşünüyorum v.s o zaman daha anlaşılır olurdu.

Ancak bu şekilde kibir, kıskançlıktan başka bir şey anlayamadım.

Zengin olmaktan bahsetmiyorum daha rahat bir hayat için okudum ama okumamıs olanlar bile daha rahat lüks içinde görünüyor nasıl oluyor anlamıyorum eşi bimde çalışan arkadaşım benden daha lüks yaşıyor
Öyle düşünme lütfen herkesin Bi sıkıntısı vardır bunları dert etme belki onlar daha lüks içinde yaşıyorlardır ama sizin kadar güzel Bi evlilikleri olmayabilir belki başka sıkıntıları vardır siz çalışarak en güzelini yapıyorsunuz eşinizdende alsanız kendi paranız gibi olmaz o zaman mesela ev örneğinden pay biçelim eşinizin ailesi size ev alsa daha rahat Bi hayatınız olabilirdi belki ama siz kendi alın terinizle Alırsanız onun yerini hiç bir şey tutamaz ilerde Bi sıkıntı oldu diyelim kimse Bn aldım Bn yaptım benim sayemde diyemez çünkü sadece sana ait orası kimsenin söz hakkı kalmaz

Ben de bugün sorguladım kendimi. Hafta sonu çocuk hasta ben hastayım. Yemek ve temizlikten helak olmuşum, üzerine uyumayan ve mızmız bebe ile işe gidebildiğime şükreder vaziyetteyim. Arkadaş bana ne oldu dedi, çok yorgunum dedim. "Bna yorgunluktan bahsetme, sabah 4te kayaktan geldim, üzerine işe geldim" dedi. Kendi keyfi yorgunluğuyla benimkini bir tutuyor :D ben de kısaca bahsettim, aaa diyor böyle yorma kendini, ben eve temizlikçi ve yemek yapması için birini tuttum, çocuklara da yaşam koçu tuttum yüz göz olmayayım diye. Psikolojik olarka rahatım, sen de tut diyor. Ufak bir ayrıntı var, arkadaşla maaşlarımız aynı ama eşi benim eşimden 20 kat fazla kazanıyor :D ben 200 lira artırabilsem temizlikçi tutmak yerine başat ihtiyaçlarımı hallederim:D
Genelde gülüyorum ama böyle bitik zamanlarımda gelip aynı durumda olmayan insanlar akıl verince de üzülüyorum.

Back
X