Çalışan Kadınlar Sizde de bu var mı?

İnanılmaz riskli ve zor bir işim var. Saçımda dermatit çıktı stresten. Eve her geldiğimde bu stresi bir ömür yaşayacak mısın diye soruyorum kendime. Ama miktarı az ya da çok farketmez paramla aldığım herşeyde inanılmaz mutlu oluyorum. Çalıştığım için, buralara kadar gelebildiğim, şu anda kimseye muhtaç olmadığım için kendimle gurur duyuyorum. Kendimi seviyorum, özgüvenim yüksek bu da insan ilişkilerime yansıyor.

Cok komik ve sacma gelecek ama ben de Instagram ve YouTube fenomenlerini kiskaniyorum para kazananlari yani. Surekli calisiyorum simdi bile cumartesi cumartesi inanilmaz cok isim raporum suyum buyum var, bebek yapmak isterdim sevgilim olsun filan isterdim 31 yasindayim o da yok, zenginlere ve his vakti olanlara bir de sevgilisi olanlara baya ozeniyorum. Eskiden kedilerim vardi beraber yatardim onlarla simdi onlar turkiye'de kaldi kardesim bakiyor yapayalniz kica motor takilmis gibi calismali bir yasamim var valla. Ha belki disardan bana da ozenen coktur ac degilim acikta diilim iste hayat boyle sekerim ya napican.

Aman şimdi millet kınayacak ama herkes aynı şeyleri düşünüyor tatlımm.
Ben akademisyenim. Aldığım para ile verdiğim emek arasında uçurumlar var. Çalışmayan iki kuzenim var hatta ailede tek çalışan kadın benim. Onlar prensesler gibi yaşıyor. Ben sürekli hesap kitap yapıyorum. Kocaları da el üstünde tutuyor. Ben evleneceğim yakında ev tutmamız lazım. Erkek tarafında bir kuruş istemedim. Bana ait her şeyi ailem yapıyor, ona ait her şeyi ikimiz yapacağız kii benim maaşım onunkinin 2 katı. Daha çok ben yapacağım yani. Neyse bi ev beğendim. Adam dediki şimdiden tutulur mu bize 2 kira mı ödeteceksin. Şaka gibiiii ya ben ödüyorum zaten. Bir de sağda solda evlenirken çok masraf oluyor diye dert yanıyor. Allahım sabırr...

Ben seni nedense daha iyilerini layik buluyorum ya. :(

Ailesinin imkanlarını kullanan, kolunda bilezikler dolu olan ev hanımlarının bir çoğu ailesinden, kocasından habersiz hicbirsey yapamıyor, alamıyor. Onları da kullanmak için değil takmak, göstermek için kullanabilir en fazla. Çok örneği var bunun. Bende tam tersi güçlü, kimseye minnet etmeyen ayakları üstünde duran bağımsız kadınlara ozenirim.

Annem 30 yillik genel cerrah emekli oldu cumartesileri bile calistigi ozel bir klinige gecti (kendisi cok rahat ettigini soyluyor devletten emekli) maasi simdi 10 bin civaridir. Ben cocukken hep kirada oturduk mutfagi banyosu dokuntu eski evlerde oturduk haftasonlari da gider ozelde calisirdim bir de maasini hatirlamiyorum ama doktorlar arasinda cerrahlar en cok calisan ve en az kazananlardan. Ha her hastaya para olarak bakip gerekli gereksiz ameliyat onerip devlette bile yasalara aykiri sekilde bicak parasi istersen orasi baska. Her meslekte ahlaksiz cok.

Ayy cok pardon yanlis kisiyi alintilamisim cerrahi geyigi donmustu ona cevap verecektim ne oldu anlamadim :)

Annem 30 yillik genel cerrah emekli oldu cumartesileri bile calistigi ozel bir klinige gecti (kendisi cok rahat ettigini soyluyor devletten emekli) maasi simdi 10 bin civaridir. Ben cocukken hep kirada oturduk mutfagi banyosu dokuntu eski evlerde oturduk haftasonlari da gider ozelde calisirdim bir de maasini hatirlamiyorum ama doktorlar arasinda cerrahlar en cok calisan ve en az kazananlardan. Ha her hastaya para olarak bakip gerekli gereksiz ameliyat onerip devlette bile yasalara aykiri sekilde bicak parasi istersen orasi baska. Her meslekte ahlaksiz cok.

Ayy cok pardon yanlis kisiyi alintilamisim cerrahi geyigi donmustu ona cevap verecektim ne oldu anlamadim :)
Sorun değil :))))

15 yıldır memur maaşıyla geçiniyorum. Çok şükür bir eksiğim yok. Hesap kitap yapıyorum sürekli. Bir ay hesapsız harcarsam sonraki ay eksi ye düşüyorum. Tatile çıkmayı gezmeyi çok severim. Bir haftalık yurt dışı tatili için bir sene kenara para koyarım. Eşleri ticaretle uğraşan arkadaşlarım var. Ciddi anlamda hesapsız harcıyorlar. Altında güzel bir arabası, iç mimara dekore ettirdikleri evleri var. Ama hiç bir zaman onların yanında kendi halimden rahatsız olmadım. Şimdi evleniyorum. Kendim gibi bir memurla. Yani yine hesap kitap yapmak zorundayız. Borca girmeden evlenelim diye herşeyi en asgari yapıyoruz. Ama içim rahat. Sağlığım yerinde huzurum yerinde. Allah herkese sağlıkla yiyeceği helal kazanç nasip etsin
Sorun bakalım o arkadaşlarınıza, iç huzurları var mıymış?
Herkes buz dağının görünen yüzünü bilir.
Size görünüşte hesapsız harcama gelen belki de sus payıdır, belki eşsiz geçirilen günler gecelerdir ya da çevresine ispat çabasıdır, belki imkanına göre binde biri ya da evde verilen kavgalardır.

Elbet mutlu olanı vardır da, ne güzel demişsiniz sağlığım ve huzurum yerinde diye.
Bunun yaşadığımız evrende bir bedeli yok inanın.
Ve birkaç örnek hariç, inanın sırça köşkte mutlu olanı görmedim.
Gucci çanta takıyorum diye böbürleneni gördüm de, yanağına eşi tarafından buse kondurulup gözlerinin parladığını görmedim.

İyi olmuş sana
Hiç üzülemedim
Çalışan kadınlardaki bu kibir nedir ya. Her şeyiniz para olmuş. Para kazanıyorsunuz diye her şeyin en iyisi sizin olacak bütün iyi imkanlar sizin olacak. Çalışmayan kadınları küçümsüyorsunuz. Böyle iyi imkanlara sahip olduklarında kıskanıyorsunuz
Allah’ın kadına yüklemediği sorumluluğu siz psikolojik baskıyla yüklemeye çalışıyorsunuz

Coğrafya kaderdir sözüne sonuna kadar katılıyorum. Okula adımımı attığım günden beri ailem tarafından, okuyup iyi bir iş sahibi olmam konusunda sürekli baskı gördüm. O zamanlarda üniversite mezunu demek bulunmaz hint kumaşı demekti. İlkokul ve ortaokulda başarılı, kafasını ders kitaplarından kaldırmayan, çalışmayı çok seven bir prototiptim. Ailemin benden beklentilerini farkında olmadan evereste çıkarmıştım. Anadolu lisesini kazandım ancak lisede bir çok öğrencinin yaşadığı bocalama ve başarısızlık durumlarını ben de geçirdim. İlk zayıf notumu lisede aldım ve bu notu aldım diye, babamın dövmediği kaldı, telefonlar mı yasaklanmadı, dışarda arkadaşlarımla buluşmalarım mı altı üstü 1 almıştım ne olacak sanki gidip hırsızlık yapmıştım. Anadolu lisesi okuyacaksın, üniversite okuyacaksın, onu yapacaksın, sayısal seçeceksin sürekli bir yarışa itildim. İlk çocuk olmanın verdiği deneyimsizliği de bir güzel üzerimde giderdiler saolsunlar. Sonuç mu? Akademisyenim, bu aşamaya kadar hep çalışarak geldim, hep bir şeylerden feragat ettim. Millet ne güzel geziyor, tozuyor, kendi işini kuranlar var daha çok kazanıyorlar benim verdiğim emekle aldığım geri dönüt arasında dağlar kadar fark var diye diye kendimi işimden de soğuttum. Ben de risk alıp kendi işimi kuramayanlardanım. Sonuç olarak da ailemin ve toplumumuzun idealize ettiği, oku mesleğini eline al denildiği, istenilen insan modelindeyim. Kendi paramı kazanıyorum ancak mutlu muyum? Kısmen. Para her şey değil ama kendi ayaklarının üzerinde durup kimseye minnetinin olmaması açısından hayatını olumlu etkileyen bir araç. Aileme zamanında o sert ve keskin sınırlarıyla olsa da yönlendirmeleri için tabi ki de minnetarım, haklarını ödeyemem. Ancak bir çok şey daha farklı olabilirdi. Eskiden çalışmayı çok severdim şimdi masanın başına oturamıyorum. Hobilerimi üniversite giriş sınavları uğrunda bırakalı yıllar oldu ve artık hiçbirine eski şevkim kalmadı hiçbir motivasyonum da yok. İşim var ancak bir hobim bile yok. Kazancın var, üretiyorsun ancak modern kölesin. Bilim adına bir şeyler üreteceğim düşüncesi seni tutuyor. İnsanlığa faydalı olacağım heyecanı ile yola devam etmeye çalışıyorsun. İnsan ne kadar iyi şeyleri elde etse de sürekli kendisinden daha iyi konumda olan insanlara özeniyor. Bu yaradılışımızın bir özelliği. Elimizdekilerin kıymetini bilmek ve şükretmek özellikle sağlığımız için şükretmek ve yetinmek bu noktada tamah etmeyi sağlıyor. Kişi, hayatını kendi seçimleri sonucunda şekillendiriyor.
Bir çok kere istifa etmeyi ve sırt cantamı takıp şu dünya gezginlerine özenip dünyayı gezmeyi istemedim değil ama konfor alanı maalesef.
Ülkemiz şartlarında gelebildiğimiz en iyi seviye için sanırım yapabileceğimiz tek şey kıymetini bilmek ve şükretmek.

Bu arada bence kadin hakli. Diger ulkeleri derinlemesine bilmiyorum ama turkiye'de okumus olmak bir alanda uzmanlasmis olmak hicbir ise yaramiyor. Korkunc bir iste esnek calisma saatleri adi altinda esssekkkk gibi calisip cucuk gibi maas aliyorsun.

Benim mezun oldugum fakulte universite sinavinda ilk elli kisiyi aliyordu sadece. Dort sene bolumden once bir sene sadece fransizca ve ingilizce sosyal bilimlere giris dersleri aldik. Sinavlarimiz inanilmaz zordu. E, ne oldu peki? Hicbir arkadasim zengin olmadi ve hepsi su an kel. Hicbirinin vakti yok, gozler uykusuzluktan cokmus, surekli bir yaris halindeler. Zannettik ki okuyunca hayatimiz kurtulacak ama hayatimiz kaydi bence. :) Risk alacak sekilde yetistirilmedik.

O nasıl oluyor biliyor musunuz? Aileler bahsedilen kişiler çalışmadığı için onları mağdur görüp; yardım ediyorlar. İki kişi çalışırsa da kendileri zaten her şeylerini yaparlar deyip ellerini ayaklarını çekiyorlar. Düz mantık düşünün; evleneceksiniz ama işiniz yok. Masrafları kim karşılayacak? Aileniz ya da eşiniz. Borç kimin olacak? Onların. Siz kuruş harcamayacaksınız. Ya da aileniz siz çalışmıyorsunuz diye eşinizin ailesinden talepte bulunacak. Bu işler böyledir. Sıkmayın canınızı

O nasıl oluyor biliyor musunuz? Aileler bahsedilen kişiler çalışmadığı için onları mağdur görüp; yardım ediyorlar. İki kişi çalışırsa da kendileri zaten her şeylerini yaparlar deyip ellerini ayaklarını çekiyorlar. Düz mantık düşünün; evleneceksiniz ama işiniz yok. Masrafları kim karşılayacak? Aileniz ya da eşiniz. Borç kimin olacak? Onların. Siz kuruş harcamayacaksınız. Ya da aileniz siz çalışmıyorsunuz diye eşinizin ailesinden talepte bulunacak. Bu işler böyledir. Sıkmayın canınızı

Kocasi asgari ucretle calisiyor, bir de cocuklari var ama yurtdisi tatili planlari yapan tanidigim bir cift var. :) Kiz spor salonuna da gidiyor, gezmelerinden de geri kalmiyorlar cunku kayinpeder destekliyor, oturduklari ev kayinpederin, kayinpeder olmasa ay sonunu getirmezler. Gelirinden iyi yasayanlari destekleyen mutlaka oluyor elbette.

Ben de çalismiyorum ama kimse yurtdisi tatili sponsorumuz olmuyor, aksine eşimin ailesi biraksak bizi yolarlar. 😂😂 Ne yapiyorsak kendimiz yapiyoruz ve yapabilecek durumdayiz. Aile yardimi almayi, alacak durumda olmayi istemezdim.

kıskanclık duygusu var sızde bu sızı cok yorar
ıcınızı rahatlatacaksa soyleyeyım o sınav zorlugu cekmemıs calısmayan gununu gun eden kadınlar dedıgınız kısılerınde hayatlarında turlu sıkıntılar var...

ayrıca hıc sıkıntıları olmasa ne olur ? ne guzel keske kımsenın sıkıntısı olmasa
tum dunyanın kurtulacagını bılsem butun sıkıntılar benım olsun yeterkı dunya herkes ıcın muhtesem bır yer olsun razıyım derdım .

rahat hayat yasamak ıstıyorsanız ya cok zengın bır adamla evlenseydınız ya da memur olmasaydınız ne dıyelım sımdı bılemedım kı

daha rahat bır hayat ıcın okudum demıssınız de sız egıtımı yanlıs anlamıssın zengın olmak ıcın okunmaz :D eger bunun ıcın o zorlandıgınız sınavlara gırdıysenız yazık olmus emegınıze ...

genelde ınsanlar ya meslegım olsun dıye okur ya da bır alanda uzmanlasmak bılgılenmek ve bılgı dagıtmak ıcın okur , zengın olmak ıcın okuyanı ılk kez goruyorum :D ne ogrettıler okulda nasıl zengın olunuyormus o kadar ıktısat okudum valla ben zengın olamadım da sız okuduysanız kesın ogrenmıssınızdır .

Kocasi asgari ucretle calisiyor, bir de cocuklari var ama yurtdisi tatili planlari yapan tanidigim bir cift var. :) Kiz spor salonuna da gidiyor, gezmelerinden de geri kalmiyorlar cunku kayinpeder destekliyor, oturduklari ev kayinpederin, kayinpeder olmasa ay sonunu getirmezler. Gelirinden iyi yasayanlari destekleyen mutlaka oluyor elbette.

Ben de çalismiyorum ama kimse yurtdisi tatili sponsorumuz olmuyor, aksine eşimin ailesi biraksak bizi yolarlar. 😂😂 Ne yapiyorsak kendimiz yapiyoruz ve yapabilecek durumdayiz. Aile yardimi almayi, alacak durumda olmayi istemezdim.
Başka türlü olmaz zaten. Mümkün değil.

Hiç güzel birşey değil zaten. Aileden yardım alırken, aile dünyanın en iyi ailesi bile olsa biraz gururunuz varsa paramparça oluyorsunuz. Kendi kendine yetmeyi bilen buna alışmış insanlara göre birşey değil. En güzeli sizin yaptığınız.

Hiç güzel birşey değil zaten. Aileden yardım alırken, aile dünyanın en iyi ailesi bile olsa biraz gururunuz varsa paramparça oluyorsunuz. Kendi kendine yetmeyi bilen buna alışmış insanlara göre birşey değil. En güzeli sizin yaptığınız.

Valla başta ben de konu sahibi gibi dusunmedim degil. 😂😂😂 Bizim evimize asgari ucretin kat kat fazlasi giriyor, eşim emek veriyor ama baskasi aile parasiyla neredeyse bize yakin yaşiyor demiştim bir anlik. Lakin gereksiz kiyaslar...
Bu sadece calisan calismayan meselesi degil. Ayni işi yapan iki insan da ayni sartlarda yasamiyor, calismayan iki kadin da ayni sartlarda yasamiyor.

O niye boyle, ben niye boyle kiyasi hic bitmez ne kadar kazanirsan kazan. 🙄 Biraz da doyum gerek.

Aslında tam genç yaşta zengin aileye gelin gidecek bir karakteriniz varmış ama büyük ihtimalle yetiştiğiniz ortam gereği okumayı seçmişsiniz. Biri gelip alt tarafı memursun neyin artistliği bu dese demediğiniz kalmaz ama başkasına gelince yardır allah yardır😏

Valla başta ben de konu sahibi gibi dusunmedim degil. 😂😂😂 Bizim evimize asgari ucretin kat kat fazlasi giriyor, eşim emek veriyor ama baskasi aile parasiyla neredeyse bize yakin yaşiyor demiştim bir anlik. Lakin gereksiz kiyaslar...
Bu sadece calisan calismayan meselesi degil. Ayni işi yapan iki insan da ayni sartlarda yasamiyor, calismayan iki kadin da ayni sartlarda yasamiyor.

O niye boyle, ben niye boyle kiyasi hic bitmez ne kadar kazanirsan kazan. 🙄 Biraz da doyum gerek.

Konu sahibi eski sevgilisini ortaya dökmeden, çalışmayan kadınları aşağılamadan, farklı farklı yerlerde çalışan insanları küçümsemeden konuşup maddi gelirler arası eşitsizlikten bahsedip, bundan yorulduğunu anlatsa ben de anlardım kendisini.

Tabii insan dönem dönem farklı ruh hallerine giriyor, gayet anlaşılabilir bir durum. Ama şimdiye kadar bir insanın herşeyini bilip kendimle kıyas yapamadım, yapamam. Bilemem ki onun ne yaşadığını, ne yollardan geçtiğini. Kıyaslamayı geçtim, eski sevgiliyi düşünüp onun aldığı eve hasetlenmek ne bileyim.. Çok çirkin

Evet birde o var aynı meslekte olmalarına rağmen farklı maaşlar alıyor insanlar. Memurlar arasında bile fark oluyor. Neye göre kıyas yapılabilir ki?

Hayır birde konuyu ev hanımlarına, market çalışanlarına hatta eski sevgilisine getirmese anlayacağım. Aylık 4000 kredi ödeyip kira veriyorlarmış, maddi olarak rahat olamayınca insan kendini, hayatı sorgulayabilir ama neden başkaları ve hatta o başkalarının çocuklarının aldığı eğitimi düşünerek yapıyor bunu? Rahatsız edici olan o.

Konu sahibi eski sevgilisini ortaya dökmeden, çalışmayan kadınları aşağılamadan, farklı farklı yerlerde çalışan insanları küçümsemeden konuşup maddi gelirler arası eşitsizlikten bahsedip, bundan yorulduğunu anlatsa ben de anlardım kendisini.

Tabii insan dönem dönem farklı ruh hallerine giriyor, gayet anlaşılabilir bir durum. Ama şimdiye kadar bir insanın herşeyini bilip kendimle kıyas yapamadım, yapamam. Bilemem ki onun ne yaşadığını, ne yollardan geçtiğini. Kıyaslamayı geçtim, eski sevgiliyi düşünüp onun aldığı eve hasetlenmek ne bileyim.. Çok çirkin
Benzer şeyleri yazmışız 😅

Birde çalışanların çocukları da aynı çalışmayanlarinda aynı demiş, çocuğu gerçekten iyi okullarda okutacak imkan yoksa, nasıl bir farklılık bekliyor tam olarak anlamış değilim. 🤔

Back
X