Ben de seninle aaynı durumı yaşıyorum BaveSelamlar... Öğretmenim ve doğum iznimi, doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta olarak kullancam ama çok tereddütlüyüm. Öğretmen olduğum için bu şekilde kullanırsam ilk dönemi kapatmış oluyorum. sonrasında da 2 hafta şubat tatili ekleniyor üzerine. 2. dönem için de rapor haklarımı kullanmayı düşünüyorum. Ama doğum iznimin 5 haftasını doğum sonrasına aktarırsam, iznimin 2 haftası şubat tatilinin içinde yanıyor. 2. dönem sadece 3 hafta daha izinli olabiliyorum. Kafam çok karışık. Sizce ne yapmalıyım?
benim de kafam çok karışık yaa... Ben müdürümle konuştum ücretli öğretmeni siz gelmediğiniz sürece görevinden ayırmam dedi.Ben de seninle aaynı durumı yaşıyorum Baveiznim tam 23 ocakta bitiyor. sonra 15 tatil. ben de ne zaman ayrılsam diye kararsızlık yaşıyorum sürekli.çünkü 2 haftam yanıyor.şubata kadar uzatmak istesm de 37 ya kadar dayanablir miyim bilmiyorum en iyi kararı 32 de doktora gidince vereceğim sanııyorum.ikinci dönem de rapor falan almıcam direkt ücretsiz izin alacağım çünkü raporlu olduğumda dönmüş sayılacağım için vekil öğretmen ayrılacak ve sınıfm perişan olacak. onalara haksızzlık yapmak istemiyorum..
sizin doğumunuz benden daha önce olduğu için öyle yapmanız çok mantıklıBen 5 hafta calismayacagim yani 37 te kadar değilde 35 gibi ayrilacagim.çünkü 2 hafta 15 tatilde yaniyor. Şubat tatili sonrasi 5er günrapor alip mart ortasina kadar ggeleceğim.sonrasinda ya heyet yada ücretsiz izin..haziran seminerlerinde baslayacagim. Doğum tarihim ise 30 ekim gibi.
valla küçücük çocuğu bırakıp çalışmak çok zor olur gbi geliyor banaben şuan izne ayrıldım 33 haftam bitti. iznim 3 ocakta bitiyor hesabıma göre sonrasında 5+5+5 rapor alıp 1. dönemi kapatacağım. 2. dönem başlayacağım göreve. umarım zor olmaz
benim doğum öncesi 8 haftayı kullanırsam yanmıyor. Tam 1. dönemi kapatıyorm. Ama bir kısmını doğum sonrasına aktarırsam tatile giriyoru ve 2 haftam yanıyor. arkadaş gibi yapamıyorum onun doğumu ekimdeymiş benimki kasımda.Ben de memurum. 32 de ayrılcam inş. Sonra senelik izin, rapor vs. Ardından ücretsiz izin planlıyorm. Siz yukarda yazan arkadaş gibi 5 hafta birden aktarmazsanız yanmaz. İyi fikir değil mi?
Biz bebek henüz ortada yokken kurban bayramında izne gitmeyi planlamıştık. Tüm sülale bizi bekliyor bayramda :) şimdi ben çalışabilir kağıdı alsam, senelik izne ayrılsam, dönünce 2 hafta çalışabileceğim, 37de mecburi izin malum. Ben de çalışabilir kağıdı al,sonra izin dilekçesi yaz, sonra çalışamaz kağıdı al vs vsbenim doğum öncesi 8 haftayı kullanırsam yanmıyor. Tam 1. dönemi kapatıyorm. Ama bir kısmını doğum sonrasına aktarırsam tatile giriyoru ve 2 haftam yanıyor. arkadaş gibi yapamıyorum onun doğumu ekimdeymiş benimki kasımda.
siz memurmuşsunuz. Bizim gibi şubat tatili sorununuz da yok. Öğrencileri dönem ortasında bırakma gibi bi sorununuz da yok. Neden doğum öncesi izinlerinizin hepsini kullanıyorsunuz?
tam emin değilim ama mesela sen 10 gün rapor aldın ve 33. haftana geldin.33 te doktordan çalışabilir raporu aldığında önceki 1 haftan sayılmıyor.çünkü o haftakarda raporluydun ve çalışmadın. bu izin işleri o kadar karışık ki herkes ayrı bir şey söylüyor.benim de kafam çok karışık yaa... Ben müdürümle konuştum ücretli öğretmeni siz gelmediğiniz sürece görevinden ayırmam dedi.
Bebişiniz birkaç gün erken doğarsa, kalan izninizi doğum sonrasına aktarırsınız ve böyle bir sorununuz kalmaz. Ben galiba 37. haftaya kadar çalışamam. Çünkü daha şimdiden bayağı ağırlaştığımı hissediyorum. pazartesi günü gidip doktorumdan 10 günlük rapor isterim. Çünkü rapor almadığım sürece sınıfıma öğretme isteyemiyorlarmış. 10 günden sonra da doğum iznim başlayacak. şimdi başlasam bile sınıfta bir düzen kuramam gibi geliyor. En iyisi en başından ücretli öğretmenin girip düzenini oturtması. Haksız mıyım?
bi de bişey sorcam ben şimdi 10 günden daha fazla rapor alsam , doğum iznimi bayramdan sonra başlatsam olmaz de mi? benim elimde olan bişey değildir bu sanırsam...
öyle ama şartlardan başlamak zorundayım. annem burda, eşimle de ters devre olunca idare edeceğiz artık napalım. keşke 6 aya çıkarsalar ama kabul edilmedi, saçma bir nedendenvalla küçücük çocuğu bırakıp çalışmak çok zor olur gbi geliyor banadoğum izninin 6 aya çıkacağıyla ilgili söylentiler vardı. ekim aynda belli olacak diyolardı keşke öyle bişey olsa
Sezeryan olacaksa 38de ve 37ye kadar calisacaksan doğum yaptigin günden itibaren 15 hafta sayacaksin..aydindaydin degilmi? Hangi Dr. Gidiyorsunbir de doğum sonrası izni hesaplarken muhtemele doğum tarihi mi baz alınıyr yoksa bebeğin doğduğu tarih mi . benim mesela 40 hafta 6 kasım da doluyor. ama sezeryan olacağı için ekim sonu doğum olacak hangisinden sonra 8 hafta sayılcak
15 haftamı 8 +5 değil mi ben hep 13 haftadoğum sonrası diye hesaplıyorum önceden sadece 5 hafta atabilirsin dediler. evet aydındayım ama izmre gidiyorum doktora kent hastanesinde barış beyeSezeryan olacaksa 38de ve 37ye kadar calisacaksan doğum yaptigin günden itibaren 15 hafta sayacaksin..aydindaydin degilmi? Hangi Dr. Gidiyorsun
Selamlar... Öğretmenim ve doğum iznimi, doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta olarak kullancam ama çok tereddütlüyüm. Öğretmen olduğum için bu şekilde kullanırsam ilk dönemi kapatmış oluyorum. sonrasında da 2 hafta şubat tatili ekleniyor üzerine. 2. dönem için de rapor haklarımı kullanmayı düşünüyorum. Ama doğum iznimin 5 haftasını doğum sonrasına aktarırsam, iznimin 2 haftası şubat tatilinin içinde yanıyor. 2. dönem sadece 3 hafta daha izinli olabiliyorum. Kafam çok karışık. Sizce ne yapmalıyım?
evet evde oturmak bana da zor geliyor ama sınıf öğretmeni olduğum için çocukları dönem ortasında bırakmak istemiyorum. Baştan yeni öğretmen gelmesi daha mantıklı bence. şimdi rapor aldım 10 günlük. 29 eylülde doğum iznime ayrılmayı düşünüyorum. hatta 4 ekim bayram. Doktorum kabul ederse bayrama kadar 5 günlük daha rapor alıp bayram sonrası doğum iznine ayrılcam.Doktorum 18 kasım dedi çok yakın olacak doğumlarımız, ben de öğretmenim 37.hafta dolana kadar çalışmayı düşünüyorum.Kendimi iyi hissedersem devam edeceğim ,evde vakit geçirmek zor gibi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?