kızlar bende şuanda 32+4 deyim ben doğum öncesini aktarmayı planlıyorum doğum sonrasına peki biz 37 . hafta bitince mi ayrılıyoruz .37. hafta da mı onu anlayamadım. benim hesaplarıma göre önceyi aktarırsam bile sonrasında 13 hafta olur ilk dönem bile tam kapanmıyor bi 5 10 gün kalıyor. sizler nasıl hesaplıyorsunuz . benden bir hafta önce doğum yapçak olan arkadaş şubat tatilinde yanıyor falan demiş de o yüzden anlayamadım
ama doktor isterse doğumunu daha geç bi tarihteymiş gibi gösterebiliyor. ben doktoruma sordum 1 hafta geç gösterebilirim deditam emin değilim ama mesela sen 10 gün rapor aldın ve 33. haftana geldin.33 te doktordan çalışabilir raporu aldığında önceki 1 haftan sayılmıyor.çünkü o haftakarda raporluydun ve çalışmadın. bu izin işleri o kadar karışık ki herkes ayrı bir şey söylüyor.
Pazartesiden cumaya 5 er gunluk rapor alsaniz problem olmaz cumartesi pazar görevebi de bi soru daha sorayım normal rapor haklarımızı 5 gün 5 gün olaraaldik biliyor muyuz? Arada bir gün çalışmak gerekiyor dediler. Ama arkadaşım pazartesiden cumaya kadar alırsan sorun olmaz dedi. Çünkü cumartesi de işgününden sayılıyormuş. ARADA 1 GÜN ÇALIŞMIŞ GBİ OLUYORMUŞUZ. Bilgisi olan var mı?
canım aynı sorun bende de varr ve henüz bir çözüm bulamadım çalışabiliri aldım çalışıyorum şu anSelamlar... Öğretmenim ve doğum iznimi, doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta olarak kullancam ama çok tereddütlüyüm. Öğretmen olduğum için bu şekilde kullanırsam ilk dönemi kapatmış oluyorum. sonrasında da 2 hafta şubat tatili ekleniyor üzerine. 2. dönem için de rapor haklarımı kullanmayı düşünüyorum. Ama doğum iznimin 5 haftasını doğum sonrasına aktarırsam, iznimin 2 haftası şubat tatilinin içinde yanıyor. 2. dönem sadece 3 hafta daha izinli olabiliyorum. Kafam çok karışık. Sizce ne yapmalıyım?
canım doğum iznin doğum olduğu an başlıyor biliyorsun sana verilen doğum tarihi tahmini bir tarih ya öncesinde olursa?Ben 5 hafta calismayacagim yani 37 te kadar değilde 35 gibi ayrilacagim.çünkü 2 hafta 15 tatilde yaniyor. Şubat tatili sonrasi 5er günrapor alip mart ortasina kadar ggeleceğim.sonrasinda ya heyet yada ücretsiz izin..haziran seminerlerinde baslayacagim. Doğum tarihim ise 30 ekim gibi.
bebeğin doğduğu tarih baz alıncak canımbir de doğum sonrası izni hesaplarken muhtemele doğum tarihi mi baz alınıyr yoksa bebeğin doğduğu tarih mi . benim mesela 40 hafta 6 kasım da doluyor. ama sezeryan olacağı için ekim sonu doğum olacak hangisinden sonra 8 hafta sayılcak
Sezeryan tarihimi yazdim ben 2. Bebeğim çünkü. Umarim sezeryan tarihinden önce gelmezktarihini ost: 36966579 .!.:canım doğum iznin doğum olduğu an başlıyor biliyorsun sana verilen doğum tarihi tahmini bir tarih ya öncesinde olursa?
evet evde oturmak bana da zor geliyor ama sınıf öğretmeni olduğum için çocukları dönem ortasında bırakmak istemiyorum. Baştan yeni öğretmen gelmesi daha mantıklı bence. şimdi rapor aldım 10 günlük. 29 eylülde doğum iznime ayrılmayı düşünüyorum. hatta 4 ekim bayram. Doktorum kabul ederse bayrama kadar 5 günlük daha rapor alıp bayram sonrası doğum iznine ayrılcam.
çok teşekkür ederim:)Pazartesiden cumaya 5 er gunluk rapor alsaniz problem olmaz cumartesi pazar göreve
baslamis sayilirsiniz. Ben 7 hafta aldim öyle.
evet cnm branş öğretmeni olsam ben de çalışırdım. Ama sınıf öğretmeni olunca durum biraz farklı oluyo :)Haklısın canım ,ben Türkçe öğretmeniyim.Ders saatimi az tuttum fazla yorucu olmuyor en azından şimdilik :) ücretli öğretmen bulacaklarını söylediler yoksa öğrencileri zor durumda ben de bırakmak istemem.İnşallah iyi olur ikimiz için de...
Aktariliyorbebek tahmin edilen tarihten önce doğarsa, kalan izinler doğum sonrasına aktarılıyor değil mi?
mesela ben doğum öncesi 8 haftayı kullancam. diyelim ki bebek muhtemel tarihten 2 hafta önce doğdu. doğum öncesinden kalan 2 hafta doğum sonrasına aktarılıyor değil mi?
evet sonradan farkettim yanlış hesaplamışım ben. şubat tatili kaynıyor. gerçi doktor 1 hafta 10 gün önce alcak ezeryan olduğu için tam denk gelcek o zamannasıl ilk dönem kapanmaz mümkün değil . sizin doğum yapacğınız muhtemel tarih 7 kasım değil mi? 7 kasımdan sonra 13 hafta sayın ben sizin yerinize hesap yaptım az önce. 7 kasımdan 13 hafta sonrası 6 şubata denk geliyor. Yani şubat tatili. 15 günlük tatil 26 ocakta başlıyor. Siz nasıl hesap yaptınız anlayamadım.
evet raporu alıp kuruma teslim ediyorsunuzKızlar sadece raporu Alıp kurumamı teslim ettiniz
benim bildiğim kadarıyla işe başlasan da başlamasan da istediğin an ücretsiz izne ayrılabilirsin. sorun olmaz yani...kızlar doğum izni bitince 8 hafta benim 15 tatile 2 hafta kalıyor o 2 hafta 5 er gün rapor alıp sonra ücretsiz izne ayrılsam olurmu? başlatma yapmış seyılırmıyım rapor oldugu icin? coook sağolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?