Bebek Beslenmesi çalışan süt sağan anneler lütfen yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

xsxekerkxixzcandy

İyi ki geldin pamuğum..
Kayıtlı Üye
17 Mart 2008
5.069
4
156
Bursa
Arkadaşlar merhaba,
benim oğlum 8. ayında, 6 aylıkken işe başladım, gündüz süt sağıyorum , ama ben yokken o sütü içmiyor, yani biberon istemiyor, uykusunda veriyorlardı annemler, bir ara anlamadan içiyordu şimdi öylede içmiyor, sağdığım sütler ziyan oluyor,
siz nasıl yapıyorsunuz? nasıl içiriyorsunuz ?
anne sütü alsın istiyorum
sabah 7 akşam 7 arası yokum , çorba kahvaltı meyve bu kadarla da olmaski,
anne sütüne karıştırılan ek gıdalara bakıcam bu akşam markette
:bbo::uhm::gitme:

aynı sorunu bizde yaşadık ve çözüm bulamamışdık.oğlum hala doğru dürüst beslenmeyi reddediyor.mesai saatleri uzun olunca bebekler çok bozuluyor.bende sabah sekiz akşam sekiz olmadığımdan bebeğim yokluğuma alışamadı uzun geldi 13 aylık ama 9 kg.ben işe başladıkdan sonra kg alması bozuldu.biberondan hiç bişi veremedik.halada almaz.ek gıdalar veriyoruz.ama akşam beni görünce emmeye başlıyor yatana kadr ve bütün gece bırakmak istemiyor.bizim düzelmedi belki siz bir çözüm bulursunuz.seninde mesain çok uzun.Allah kolaylık versin.

canım sagdıgın sutu buzdolabında 24 derın dondurucuda 6 ay saklayabılırsın yazık dokme bozulmasın...............mamasına kat.............gelınce ıçır................bı damlası bıle cok saglıklı faydalı kıymetlı..........ben sagıp derın dond koyuyorum kuvezde beklıyorum kuzularımı

Eğer bir kez ısıtırsanız dökmek zorundasınız. Sakın saklamayın. Isıttıysanız mutlaka ve mutlaka atın.
Kaşıkla bezlemeyi denesin anneniz. Yada farklı biberonlar deneyin. ışallah kabul eder. Etmezde kahvaltısını hazırlayabilirsiniz anne sütüyle.

ben de kızım 5,5 aylıkken işe başladım ve bakıcımız hep kaşıkla verdi, biberon emmeyi beceremiyordu benim kızım da
kadın üşenmedi uğraştı, kaşıkla içirdi sağdığım sütleri, siz de öyle yapın, boşa gitmesin sütler
hem daha küçük, anne sütünü ne kadar alsa kardır

bende 2 aylıkken başladım çalışmaya. o aylarda biberon alıyordu hatta memeyi bırakmaya bile kalkıştı sonra kaşıkla kaşık biberonla vermeye başladık. 1-2 gün zorlandık ama alıştı. şimdi 6 aylık. tekrar biberonla vermek istedim. bir süre aldı sonra her nedense biberonu bıraktı. hala kaşıkla veriyoruz. fazla kalırsada buzluğa atıyorum poşetle.

Ben de şimdiden süt sağıp stok yapmak istiyorum 3 ay sonra çalışmaya başlayacağım ama saatte bir emiyor zaten aralarda sağsam fazla çıkmaz diye yapmıyorum. Gece uyuduktan 2 saat sonra yapayım diyorum tam sağarken uyandı 2 seferdir pişman oldum fazla sütü aldığım için mecburen boşalmış göğsümü emzirdim... Bir de aklıma takılan bir şey var. Ben yazın çalışırken (iş-ev arası yaklaşık 1 saat sürüyor) o sıcaklarda işyerimde sağdığım süt eve getirene kadar bozulmayacak mı? ış yerinde buzdolabına koyarım ama serviste?? Buz dolu bir torbada çantama koysam olur mu acaba? Çalışan bayanlar nasıl yaptınız?

canım süt yapıcı şeyler bol ye, mesela bulgur kestane marul bende en çok işe yarayan şeyler bunlar,
benim kuzumda bana yapışık geziyor evdeyken ama sütümün bol olduğu günler sağıp buzluğa koyabildim uzun süre o stokları kullandık , çünkü sağmayla emzirme bir olmuyor, gündüzleri sağınca az süt çıkıyor oda ertesi gün yetmez çocuğa , yani şimdiden stok yapmaya başla bence,
ben işyerinde sağınca hemen buzdolabına koyuyorum akşamda getiriyorum kış zaten bozulmaz ama yazın senin dediğin gibi buzlu poşetin içinde getiricem

mrb buz aküleri var eczanelerde hani iğneler bozulmasın diye sarıp veriyorlar ya ondan,genelde tanıdıklarım hep ondan kullanıyor bende 15 gün sonra işe başlayacağm inşallah oğlum biberonu tutar

canım aventin 1 numaralı 125 ml biberonu al.anne meme ucu gibi ucu yavaş akışlı belki öle alır.

benimde kızım 8 aylık oldu 1 hafta sonra işe baslıyorum :gitme: biberon almıyor emzik almıyor kasıkla içmiyor ama sansıma tayinim eve yakın bir yere cıktı mesai sa.6 da bitiyor 1.5 sa süt iznimi kullanıp aksam. 4.5 da cıkıcam insallah öglen de gelebilirsem emzirmeye gidicem aralarda da sütümü sağarım aksam ben irmik pirinç ununu pişirip piştikten sonra bir ölçek aptamil devam sütü 1.5 tatlı kasığı pekmez koyup yediriyorum suyla yapıyorum sağdıgım sütü calıstıktan sonra aksam maması yaparım süt yerine ama size birsey diyeyim mi cok zor gelecek calısmaya baslamak cok offffff offffffffffffff :çok üzgünüm:senağlamasenağlama

benimki aventide almıyor, sadece uyurken işte biraz içerse
çok zor,
süt iznimi cumaları kullanıyorum canım, haftada 4 gün çalışmış oluyorum böylece
işyerim uzak emzirmeye gidemem burdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…