Çalışan ve çocuklu hanımlara sesleniyorum

Anchoress

Müzmin münzevi
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2014
665
567
323
36
Hanımlar merhaba benim bir yaşında kızım var.Kızıma doğduğundan beri annemle birlikte baktık. Annem bizimle kaldı ben işe gittiğimde kızıma o baktı. Ama bu yıl bakıcıya vermek zorundayız. Annem gelemeyecek. Yarım gün çalışacağım. Sabah 7 öğlen 12ye kadar. Size sorum şu; bundan sonra sorumluluk larım artacak ev işi yemek temizlik bi de çocukla ilgilenmek..ben bunların altından nasıl kalkabilirim. Sizler nasıl yapıyorsunuz? Bu yıl sınava da hazırlanacağım günlük en azından 2 saat ders çalışmam gerekecek. İyi bir plan program gerek bana. Yardımınıza ihtiyacım var

Ben de 2 yaşındaki oğlumu birkaç ay sonra kreşe başlatıp işe dönmeyi düşünüyorum. Çok tecrübeli sayılmam bilgi istediğiniz konuda.

Ama düşününce sizin durumunuzda olsam, sabah büyük ihtimal kızınız uyuyor olur siz işe giderken. Bakıcı kahvaltısını yaptırıp öğleye kadar ilgilenecek, siz geldikten sonra 1-2 saat daha kalsa siz yemek, çamaşır, bulaşık ve evi toplamayla ilgilenirken o da kızınızı uyutsa? Kızınız uyurken de ders çalışırsınız 1-2 saat. Kalktığında da yemeğiniz falan pişmiş olur, beraber yersiniz. Evin geri kalan işlerini de haftasonu eşiniz evdeyken halledersiniz. Temizlik, ütü gibi...

Siz eve gelince bakıcıyla durmaz derseniz de, siz gelmeden 5-10 dk önce parka falan götürebilir. Ya da siz işyerinde kalıp/kütüphaneye gidip ders çalışırsınız kızınızın uyku saatine kadar. Uyuyunca eve gelip yemek ve işlerle ilgilenirsiniz.

Önerilerin için teşekkürler. Bakıcıya yarım gün ücret vericem bi iki saat daha bakmasını isteyemem o zaman ücreti arttırmak gerekir. Üstelik onun da okula giden üç çocuğu var. Onlarla da ilgilenmesi gerekir.

Aaah keske bende yarim gun calissam.. 3 yasinda oglumu sabah 8 aksam 8 arasinda hic gormuyorum isimle evimin arasi uzak maalesef ve yogun bi tempom var, aksam gelir gelmez biraz oglumu avutup oynayip gemen yemek faslina geciyoruz (bi gece evvelinden 1 e dek oturup hazir ediyorum cogu zaman da hafta sonundan yapip buzluga atiyorum) sonra bulasik toparlanma o arada evin isi ile oglum arasinda mekik dokuyorum 22 gibi oglum uyumus oluyo(ben uyutuyorum) o esnada bazen bende uyuyorum uyumazsam da kendi kisisel bakimim evin isi vs derken hafta ici cok hirpalaniyorum hafta sonuda temizlik alisveris oyle geviyo derken hiiic zaman kalmiyo.. Demem o ki yarim gun calisiyo olusunuz cok buyuk avantaj sizin icin, isten donunce cocugunuzla birlikte yemek yer onu uyutup siz iki saat ders calisirsimiz uyaninca yine yemek vs derken ikinci uykusunda da evin isini toparlasaniz alsam uyudugunda da ertesi gunun yemegi ya da utu vs gibi daha oyalayici isler tamamdir

Aaah keske bende yarim gun calissam.. 3 yasinda oglumu sabah 8 aksam 8 arasinda hic gormuyorum isimle evimin arasi uzak maalesef ve yogun bi tempom var, aksam gelir gelmez biraz oglumu avutup oynayip gemen yemek faslina geciyoruz (bi gece evvelinden 1 e dek oturup hazir ediyorum cogu zaman da hafta sonundan yapip buzluga atiyorum) sonra bulasik toparlanma o arada evin isi ile oglum arasinda mekik dokuyorum 22 gibi oglum uyumus oluyo(ben uyutuyorum) o esnada bazen bende uyuyorum uyumazsam da kendi kisisel bakimim evin isi vs derken hafta ici cok hirpalaniyorum hafta sonuda temizlik alisveris oyle geviyo derken hiiic zaman kalmiyo.. Demem o ki yarim gun calisiyo olusunuz cok buyuk avantaj sizin icin, isten donunce cocugunuzla birlikte yemek yer onu uyutup siz iki saat ders calisirsimiz uyaninca yine yemek vs derken ikinci uykusunda da evin isini toparlasaniz alsam uyudugunda da ertesi gunun yemegi ya da utu vs gibi daha oyalayici isler tamamdir
Senin işin daha zormuş Allah yardımcın olsun. İnşallah ben de böyle bi düzen oturtabilirm. Kızımın uyku saatleri düzenli olsa aslında herşey tamam gibi de bakalım

Dershane öğretmeniyim bu yıl d kolejdeydim iki kizim var ve hiçbir işe yardım etmeyen kocam...Öncelikle hayatım kosusturmaktan ibaret kalk .kahvaltı hazırla .kendin hazırlanıyorsun çocukları kaldır .giydir .yedir. küçüğü bakıcıya bırak Allahtan bu yıl buyuk kızımla aynı okuldaydim rahat sayulirdim seneye ilk okuldan dolayi başka okul yani yeni koşuşturmaca.okul ve özel sektör malum hiç anlatmaya gerek yok okuldan büyük kizimla gel küçük kizimi kosusturarak al .eve Yetiş yemek hazırla (eşimin en gıcık huyu dışarıda yemeyi ve dünden kalmış yemeği sevmez de yemez de )çorba çocuklardan dolayi olmak zorunda pilav salatasiz yemek yenilmez derken sofra HaZir. Yemekler yenir ve yedirilir .sofrayi topla .yerleştir.çocuklarla ilgilen .duş aldır çocuklara ve yatış ve hikaye faslı bu benim bir günümün en sakin hali alışveriş felan olmadan geriye ben kalırsa tabi bu arada es ile ilgilenme de var ha eşim Allah razı olsun bazen lutfedip küçük kızı bakıcıya bırakıyor ve hep yorgun

bence bakıcıcdan rica edin en azından evi soyle bı toparlayıp 1 kap yemek yapsın. sizde gelınce bebısle bıraz oynar yorarsınız uyuyuncada ders callısırsınız. haftasonuda sıl supur utu camasır yaparsınız. korkmayın bence bı cogumuzdan daha kolay ısınız. kızım 6 aylıkken basladım ışe suan 16 aylık. arı gibi çalışıyorum adeta. annem bakıyor ama kendı evınde. sabah bırak aksam al eve gıt yemek yap. ve kızım sureklı dısarı cıkmak ıstıyr

Ben olsam temizlik kısmını hafta sonuna bırakırdım. Bakıcı da yemek bari yapsa. Çocuk uyurken ders çalışırsın kalan işler de çocuk uyanıkken de yapılabilir diye düşünüyorum. Sonuçta bir yaşında artık

Back
X