• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan ve evli bayanlar...

bide erkekler anlatsa nası olurdu acaba derken bile sinir geliyo bana bir iki yardım ederler tüm işi yapmış gibide okadar yardım ediyom yaranamıyom der üstte çıkarlar nedense kadının görevi diye bize zimmetlenmiş bu ev temizliği halbuki devir değişti erkekle aynı maaşı eve getirir olduk neyse konu sahibi sana dicem hazır çocuk yok koca yok düğünede kalmış 1 ayy rahatlığının son günleri bunlar evlendiğinde kocan vıd vıd edicek her an gelebilecek misafir korkusu olacak
yat anam yat iş güç yapma ben anamın evinde sultanmışım beeee şimdi çok temiz pak kadın değilim ama bu kadar iş yapıyor yapmaya çabalıyor olmam bile beklenmezdi benden bu arada ben vıd vıd etmem hayatta eşime çünkü sanardımki eşler çok rahatsız devamlı çorabını kaldır dağınık olma vs söylenen anne gibi tepesinde gezen olmım diye geçen eşim bana sen nekadar rahatsın ya dedii ben adamı boğmım derken ben onun yaptığı dağınıklıktan menun olan biri imajı çizmişim yani kardeşim evlenince vıdı vıdı yapmayı unutmaa :)

Aynen öyle. Mutlu olduğum zamanlar herşeye koşturuyorum .ama şu aralar sürekli uyumak işitiyorum. Sanırım tükenmişlik sendromu yaşıyorum :) düğünü atlatinca rahatlarım diye düşünüyorum sizce
ama cnm şu sıralar bende öyle hissediyorum hava buz gibi sıcacık evimde otrayım tv karşısında pinekliyim kitap okuyup kahve içmek istiyorum. ama malesef çalışıyoruz olsun çok şükür bi işimiz var çalışıyoruz

İki kişiykende yardımcım vardı,çocuğum için bakıcım var. Yardımcı başka bişey.. para kazanıp bir başkasının para kazanmasına sebep oluyorum,ne güzel döngü.. hayat kısa,paralayamam kendimi..

valla mantığınıza bayıldım biride ekmek parasını sizden kazanıyor güzelde arkadaşım kredi borcu varsa mecbur günlük 150 tl geliyolar 1 haftalık market param diyorsun bide ben utanırım ya abla gelcek diye evi temizlerim heralde çok pis demesin diye çünkü çevremde çok duydum böle işe gidip kadın nekadr pisdiye konuşan ablaları :)

Ben de çalışıyorum. Ve inan ki çok yoğunum, benim planım şöyle; cumartesi günleri eşimin eline veriyorum viledayı ben de süpürgeyi alıyorum sil süpür toz al banyo yıka mutfağı şöyle bi elden geçir yapıyorum. Hiç çamaşır işine girmiyorum. Yemeğe gidiyorum kayınvalideme. Pazar günleri de çamaşırlarımı yıkıyorum, asıp kurutuyorum ütülenceklerimi ayırıyorum. 2-3 çeşit yemek yapıyorum ki bikaç gün bizi idare etsin .

Çarşamba günü benim ütü günüm çünkü o gün eşimin dizisi var asla bir yere çıkmayız. O gün de işten geldikten sonra bi süpürge açarım şöyle bi vileda yaparım. Tv izlerken ütümü yaparım.

Her gece yatmaya hazırlık yaparken lavabolara çamaşır suyu dökerim sabaha kadar bekler abah elimi yüzümü yıkadıktan sonra lavaboları da fırçalarım.

Bulaşık makinesini iki günde bir çalıştırır gece yatmadan evvel muhakkak boşaltırım.

Yemek işine gelince de ben salatalık sebzelerimi yıkarı kurutur doğrar tupparverlere koyarım ayrı ayrı salata yaparken kolaylık olur. Karnıbahar brokoli gibi sebzelerimi buğular yine tuppervarlara koyarım. Yemek yaparken büyük kolaylık.

Aslında böyle anlatınca çok karışık ve uğraştırıcı giibi görünüyor ama Cumartesi temizliğim hariç hepsi bi saatimi alıyor toplamda hadi bilemedin iki. En büyük rahatlık planlı çalışma aldığını yerine koyma prensibi.

Sizin gerçekten yükunuz çok ağır...madem hamile ve ilaç kullanıyorsunuz bence çalışmaya bir süre ara verin.sagliginuz için.
Sağlığımla birlikte kızımın geleceğini de düşünüyorum yasal iznime 2 hafta kaldı bekliyorum. Sonuçta ne yaparsam hepsi kızımın daha rahat bi geleceği için.

valla mantığınıza bayıldım biride ekmek parasını sizden kazanıyor güzelde arkadaşım kredi borcu varsa mecbur günlük 150 tl geliyolar 1 haftalık market param diyorsun bide ben utanırım ya abla gelcek diye evi temizlerim heralde çok pis demesin diye çünkü çevremde çok duydum böle işe gidip kadın nekadr pisdiye konuşan ablaları :)
Şartlar uygun değilse diyecek bişey yok tabi aMa vaRsa imkaN geRek yok yorulmaya. Her hafta çağırırsan düzeni kadın oturtur zaten sana pis demez:) ilk çağırdığında biraz temizlersin :))
Ben aylık biraz daha fazla veriyorum(maaş) hergün geliyor. Evin tüm düzeni onda.. yemek,ütü,temizlik ne yapılıyorsa evde işte.. çok yoğun çalışıyorum,çözümü böyle bulmuştuk. Çokta memnunum.. zaten yeterince yoruluyorum birde eve gücüm yok.. ee kazanıyorum çok şükür,başka bi kadınada ekmek kapısı oluyorum.. benim için kazan kazan,daha ne olsun..

Ben de çalışıyorum. Ve inan ki çok yoğunum, benim planım şöyle; cumartesi günleri eşimin eline veriyorum viledayı ben de süpürgeyi alıyorum sil süpür toz al banyo yıka mutfağı şöyle bi elden geçir yapıyorum. Hiç çamaşır işine girmiyorum. Yemeğe gidiyorum kayınvalideme. Pazar günleri de çamaşırlarımı yıkıyorum, asıp kurutuyorum ütülenceklerimi ayırıyorum. 2-3 çeşit yemek yapıyorum ki bikaç gün bizi idare etsin .

Çarşamba günü benim ütü günüm çünkü o gün eşimin dizisi var asla bir yere çıkmayız. O gün de işten geldikten sonra bi süpürge açarım şöyle bi vileda yaparım. Tv izlerken ütümü yaparım.

Her gece yatmaya hazırlık yaparken lavabolara çamaşır suyu dökerim sabaha kadar bekler abah elimi yüzümü yıkadıktan sonra lavaboları da fırçalarım.

Bulaşık makinesini iki günde bir çalıştırır gece yatmadan evvel muhakkak boşaltırım.

Yemek işine gelince de ben salatalık sebzelerimi yıkarı kurutur doğrar tupparverlere koyarım ayrı ayrı salata yaparken kolaylık olur. Karnıbahar brokoli gibi sebzelerimi buğular yine tuppervarlara koyarım. Yemek yaparken büyük kolaylık.

Aslında böyle anlatınca çok karışık ve uğraştırıcı giibi görünüyor ama Cumartesi temizliğim hariç hepsi bi saatimi alıyor toplamda hadi bilemedin iki. En büyük rahatlık planlı çalışma aldığını yerine koyma prensibi.

şu çamaşır sulu olanı yapmayın,hele geceden sabaha bekletme işini asla yapmayın.farkında değilsiniz ama kendinizi zehirliyorsunuz.

Tebrikler.. süpermiş düzeniniz..
Arkadaşlarımızdan biride bu sisteme yakın,eşim onlara kızıyor cumartesiyi temizlikle geçiriyorsunuz diye. Eşin tutumuyla alakalı birazda bu işler..eşim haftasonu ne temizlik ne ütü hiçbişey istemez evde. Zaten yorgunuz haftasonu keyif günü onun için..

Evi nasıl çeviriyorsunuz. Yemek temizlik nasıl yapıyorsunuz. Yorulmuyor musunuz. Benim eve gidince direk uyuyasim geliyor. Dün 3 saat kesintisiz uyumuşum. Sizin uykunuz gelmiyor mu? Hiç iş yapasim gelmiyor o yüzden. Kızlar napcam ben çok mu tembelim bilmiyorum.ogretmenim ve gerçekten öğrencilerim beni çok yoruyor.asla sikayetci değilim meslegimden ama bende insanım ve bir süre sonra tükeniyorum.sabrim kalmıyor....

haftada 2 gün izniniz var benim izin günüm tek. o da pazar. eşim evde bir şeyler yapmak istemiyor dışarı çıkmak istiyor. ben de mecbur akşamları yapıyorum ama iş hiç bitmez. elinizi çabuk tutacaksınız başka yolu yok

Tebrikler.. süpermiş düzeniniz..
Arkadaşlarımızdan biride bu sisteme yakın,eşim onlara kızıyor cumartesiyi temizlikle geçiriyorsunuz diye. Eşin tutumuyla alakalı birazda bu işler..eşim haftasonu ne temizlik ne ütü hiçbişey istemez evde. Zaten yorgunuz haftasonu keyif günü onun için..

Yani dediğim gibi tüm günümüzü bunlarla geçirmiyoruz. Hafta içi rahat ediyorum böyle olunca, ama doğru eşle alakalı birçok şey.

şu çamaşır sulu olanı yapmayın,hele geceden sabaha bekletme işini asla yapmayın.farkında değilsiniz ama kendinizi zehirliyorsunuz.

Çok haklısınız. Eşimle en büyük tartışma sebebimiz çamaşır suyudur. Gizli gizli alırım eve. Diğer tüm temizlik ürünlerim bitkisel içerikli olanlar ama sankı banyo tuvalet ve lavabo çamaşır suyu olmayınca temizlenmiyormuş gibi geliyor. Bir nevi takıntı ama uyarınıza sonuna kadar katılıyorm. Sorun benim buna engel olamamam.

Yani dediğim gibi tüm günümüzü bunlarla geçirmiyoruz. Hafta içi rahat ediyorum böyle olunca, ama doğru eşle alakalı birçok şey.
Tüm gün yarım gün hiç farketmez. 5 dk bile olsa hoşuna gitmiyor eşimin.. kızımdan dolayı illa bi iş oluyor evde,of gene neyle uğraşıyorsun diyor:)
Eşin tutumu kilit nokta :)

vallaha ben çok zorlanıyorum. sabah 7.30 da çıkıyorum akşam 6-6.30 gibi evdeyim. bütün gün oturuyorum ama yine de çok yoruluyorum. ben genel de tavuk yemekleri yapıyorum. çok zorlandığımda hemen fırına atıyorum. pazar günleri genel temizliğim vardır ama evde çok eşyam olmadığı için hemen bitiyo

Çok haklısınız. Eşimle en büyük tartışma sebebimiz çamaşır suyudur. Gizli gizli alırım eve. Diğer tüm temizlik ürünlerim bitkisel içerikli olanlar ama sankı banyo tuvalet ve lavabo çamaşır suyu olmayınca temizlenmiyormuş gibi geliyor. Bir nevi takıntı ama uyarınıza sonuna kadar katılıyorm. Sorun benim buna engel olamamam.

bende lavabolar ve wc lerde çamaşır suyu kullanıyorum başka türlü temizlenmiyormuş gibi geliyor ama benim demek istediğim bekletme işlemi yapmayın hele geceden sabaha asla yapmayın.

ciğerlerinize ciddi anlamda zarar verir.

Ben de öğretmenim, evde oldukça tek istediğim sessiz ortam ve hiçbir şey yapmadan yatmak, tv bile açmam ses olmasın diye.
Temizliği gözüme battıkça yaparım, öyle büyük bahar temizliğim, yaz temizliğim, bayram temizliğim olmaz-uğraşamam da zaten. Günlük işlerde eşim genelde yardım eder, çamaşır yıkanmışsa asar-toplar-katlar vs gibi. Yemek konusunda da rahatım aslında. Eşim börek, tavuk, salata, meze, pilav,makarna gibi şeyler yemez. Her sebzeyi de yemez. Bu yüzden günlük bir çorba bir sebze yemeği yaparım bize 2-3 gün yeter. Vaktim yoksa kahvaltı, menemen, omlet gibi basit şeylerle geçiştiririm.
Genel olarak vaktimi temizlik ve ev işine harcarsam üzülüyorum.

şu an işsizim ama çalışıyorken haftada 2 yarım gün yardımcım geliyordu, yemekte de çok alengirli işlere girmiyordum, köfte-salata, tavuk-patates falan yiyorduk genelde, sebze yemeği yapmak zor geliyor bana tek de yıka doğra, kavur vs...

Eşimden yardım alıyorum. Aslında yardım gibide değil, ilk aylarda bu konuyla ilgili ağır bir tartışma yaşadık. Paşa torunu olmadığının farkına varmasını sağladım. Artık ben evde ne yapıyorsam oda yapıyor. Bugün izinli eve süpürge açıp, çamaşırları toplayacak mesela. Hafta sonuda yarım günde temizliği bitiriyoruz. Yemeği 2 günlük yapıyorum. Ben yemek yaptıysam bulaşık onun işi. Eğer yapmazsa içimden cadı çıkıyor o halimle uğraşmaktansa üzerine düşeni yapıyo yavrum:KK76:

Hafta içi sabah 8 de evden çıkıp akşam 7 de eve geliyorum. Cumartesi 2 de evde oluyorum. Cumartesileri bir yere gitmeyeceksem biri gelmeyecekse rutin ev süpürmemi banyo lavabo temizliğimi yaparım çamaşırları yıkar asarım pazar toplar hafta içi de 1 akşamda ütüler kaldırırım. Onun dışında hafta içi 2 günlük yemek yaparım bazen araya kahvaltı usulü sıkıştırırım(aylık yemek listem vardır) onun dışında keyfime bakarım bazen canım istemez hafta sonları sadece gezerim uyurum dinlenirim yapabildiğimiz kadar bence can sıkmaya değmez:KK75:

Yıllardır çalışan bir bayanım Sabah 05:25 kalkarım kahvaltı vs. ev toparlamaca derken 07,30 da evden çıkarım. İşe gidene kadar olan kısımda ana yemeğim varsa ki çarşamba gününe kadar yemeğim vardır. Hafta sonu yapar dolaba koyarım eğer yoksa çorbamı makarnamı ,pilavımı sabahtan yapar işe öyle giderim çünkü eve dönmem 20,00 olur en erken. Elim sürekli evin üzerindedir. Ben herseyi hallederim belki delilik ama dağınıklığa hiç gelemem . Öyle hergün ev süpürmem hafta 1 dip bucak oturduğumuz oda ve mutfak dışında. Çamaşırlarımı perşembeden yıkamaya başlarım ki hafta sonunda herşey yerleşmiş olsun yerine diye . Lafın özü zamanla robotlaşıyorsun. En sevmediğim iş ütü günlük ütüleri onuda eşim yapıyor zaten. Eşten yardım almanız şart. Orası otel değil yaşanılan ortak alan. Sen istemezsen yardım etmez erkek kısmı. Kalın sağlıcakla

Çalıştığınız okulla da ilgili diyecektim ki müdür yetkiliymişsiniz bir de zaten.
Yol da 1 saat.
Çok normal.

Geçen seneye kadar çalıştığım okullarda eve gelince bırakın iş yapmayı, konuşmaya halim kalmıyordu.
Son okulda biraz rahatladım.
Temizliğe de düzenli birini ayarladım, çok fark etti.

Back
X