Çalışırken İş Arama Süreci, İş Görüşmesine Gitme Sorunu

1111010001

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2018
1.117
885
123
merhaba,

mevcut durumda bir işim var ama ayrılmayı düşünüyorum. iş başvurularında bulunuyorum. işyerime, iş aradığımı söylemedim. ben, iş bulmadan ayrılmak istemiyorum. eğer bu durumı işyerime söylersem üzerimde bir baskı oluşabilir. iş görüşmelerine çağrılırsam nasıl gideceğimi de bilmiyorum bir yandan. işyerime nasıl bir bahane uydurabilirim o gün için?

benim durumumu tecrübe edenler nasıl yaptılar?

İşten çıkacağınızı iş yerinize bildirirseniz size ihbar süresince bir kaç saat işe geç gelmeniz ya da erken çıkmanız için izin veriyorlar. En azından bana vermişlerdi. İster geç gel, ister erken çık, yasal olarak başka iş bulmak için süren bu demişlerdi.

Ben ararken kargoya gidiyorum dedim yakın yerse, bankaya gidicem dedim, rahatsızım 1 saat geç kalabilir miyim dedim ama o kadar zor bir süreç ki sonunda aramayı bıraktım. Zaten gittiğim yerlere çalıştığımı söylüyordum ve ayrılmak için bir süreye ihtiyacım olduğunu da. Ayrılmadan bulmayı herkes istiyor ama olmuyor bazen. Bir arkadaşım çalıştığı yerden çıkarıldı ve 1,5 ay sonra daha iyi bir yer buldu nasip kısmet.

İnsan kaynaklarında çalışırken halı hazırda bir işi olanı almayın derlerdi. Başka bir iş bulunca da bizi bırakır diye
Bana da iş işte bulunur çıktığında işsiz kalırsın demişlerdi ama kesinlikle İK böyle düşünüyor çalışanın başka iş bulma şansı daha az.

Olabilir. Belki işinizden memnun değilsiniz ama ödemeleriniz var. Bifiil çalışmak istemiş olabilirsiniz. Ama biraz zor oluyor söylemek istedim. Genelde İK lar yumurta kapıya dayanınca alım yapıyorlar. Acil personel gerekiyor. Siz ihbar süresini çalışmak istediğinizde caz yapıyorlar. Öte yandan direkt iş bulduğunuzda bıraksanız ihbar sürenizi size ödetiyorlar. Yani bu olay biraz lüxe kaçıyor. Her türlü zor. İyice düşünüp karar verdiğinizde işten ayrılın ve ihbar süresinde iş arayın. İş yerinizle şöyle bir konuşma yapabilirsiniz. Mesela ihbar süreniz 2 haftaysa bunun süresiz olmasını isteyebilirsiniz. Diyelim 1 ay sonra iş bulduğunuzda direkt çıkmış olursunuz.

Ben memuriyete geçişte böyle yapmıştım. Kazanınca iş yerine haber verdim ama ne zaman gideceğim belli değildi. Çalışmaya devam ettim. Onlarda yerime birini aradılar buldular. Personelimiz çıkınca sizi başlatacağız dediler. 1 ay sonra haber geldi. Direkt çıktım. 2 gün sonra devlette çalışmaya başladım. Ve güzel ayrılmış olduk. Herkes açısından kimse mağdur olmadı.

Etik olarak haber vermeniz gerekmez mi.Pat diye ayrılmak hoş olmaz tıpkı pat diye kovulmak gibi .
İhbar süresi zaten işçiyi de işvereni de koruyor. Ayrıca bütün şirketlerde aynı yaklaşım olmuyor maalesef. Ben söylememesinden yanayım çünkü baskı olabilir diyor.
Bu arada iş görüşmesine giderken ya müdürüme söyledim ya da yıllık izin aldım. Onun cenazesi var bu hastalığım var demedim. Açık oldum çünkü şirket açık olabileceğim bir şirketti. Şuanki işimde bunu yapamam mesela.

Etik olarak haber vermeniz gerekmez mi.Pat diye ayrılmak hoş olmaz tıpkı pat diye kovulmak gibi .
İşi bulunca diğer yere hemen gelemem denir genelde. İhbar süren ne ise beklemeyi karşı taraf kabul ederse ona göre hareket edilir. İş bulmadan ben iş arıyorum denmez

her şeyi iş görüşmesine gittiğiniz yerle dürüst bir biçimde konuşun. eğer ihbar sürenizi beklemeyi kabul ederlerse sorun yok. yani biraz risk almak gerekecek ama risk almadan da olmuyor. her şey olabilir, siz diğer tarafla anlaşıp şimdiki işyerinizde ihbar sürenizi başlatırsınız, diğer taraf bu sürecin ortasında çat diye vazgeçebilir mesela. o yüzden bence şimdiki işyerinize başka bir yerle anlaştığınızı gizli tutun. sadece ayrılmak istiyorum deyin ki diğer taraf süreç ortasında vazgeçerse en azından şimdiki işyerinizle konuşup ayrılmaktan vazgeçtiğinizi, devam etmenin uygun olup olmadığını sorun. iyi bir çalışansanız pek sorun etmezler zaten. benim eski patronum ben ayrılmak istiyorum dediğin anda hemen gitmeni isterdi mesela, ihbar süresi vs umursamazdı. burayı istemeyen adam burada 1 saat bile geçirmesin kafasındaydı. o yüzden dedim diğer yerle anlaştığınızı gizli tutun diye.

suan ayni durumdayiz,

ama benim mulakatlarimin tamami covid sebebiyle online oluyor,
en uzun suren 2 saatti, ona izin aldim,
yarim saat, 1 saatlik olanlari da idare ediyorum, o gun fazla calisiyorum falan ayrica izin kullanmiyorum.

Gitmeniz gerekiyorsa bence en azindan ilk gorusmeyi telefonda / online yapmayi teklif edin karsi sirkete. Sonucta ilk gorusmede daha cok sartlar vs konusuluyor, onun icin yuzyuze gorusmeye gerek yok. Sonraki asamada yuzyuze icin gidersiniz.

İnsan kaynaklarında çalışırken halı hazırda bir işi olanı almayın derlerdi. Başka bir iş bulunca da bizi bırakır diye

buna cok sasirdim cidden.

Calisirken is teklifleri yagiyor,
dogum sebebiyle istifa etmistim, sonra is aramaya kalktigimda sirketler burun kivirmisti, 2 yillik boslugun var falan filan diye.

Sektore gore degisiyor demek ki.

buna cok sasirdim cidden.

Calisirken is teklifleri yagiyor,
dogum sebebiyle istifa etmistim, sonra is aramaya kalktigimda sirketler burun kivirmisti, 2 yillik boslugun var falan filan diye.

Sektore gore degisiyor demek ki.
Olabilir

Üye diyor ki iş bulmadan çıkmak varolan işten ayrılmak istemiyorum diyor. Yorumcular da işyerine söyle ihbar süresince izin verirler diyor. 🤦

Bu kişiyi 15 gün sonunda işten çıkarırlarsa işsiz kalacak iş bulamadan. Şu ekonomik durumla işsiz ne kadar durulabilir?
Etik metik bir yere kadar. Demek ki şartlarından memnun değil ki iş değiştiriyor. Yoksa kim hazır işi bırakıp konfor alanını terkeder..

Bir gün doktor randevusu, bir gün dişçi, bir gün eşya bozuldu vs. söylenir..

Back
X