Çalışırken İş Arama Süreci, İş Görüşmesine Gitme Sorunu

iş bulmadan çıkmak istemem. işyerime söylersem anında çıkış işlemim başlatılır. işyerim fazlaca hak yediği için ben de haber vermek istemiyorum iş aradığımı

Etik degil denmesini anlamadım açıkçası.
Calisanin böyle birr sorumlulugu yok ki.

Elbette yeni anlasacaginiz sirkete ihbar suresi sonrasi baslayabilecegiinizi soyleyeceksiniz.

Benim ihbar sürem 1 tam ay, yani atiyorum simdi istifa etsem mart ayinin tamamini calismam gerekiyor subatla beraber. Görüştüğüm şirketlere bu sekilde nisan basi baslayacak sekilde söylüyorum. Sizin muhtemelen 15 gundur, o kadar acil baslamanizi kimse de beklemez zaten.

Suanki işvereninize de etik olan davranis, istifanizi verip, ihbar suresince de ozverili bir şekilde üzerinizdeki isleri teslim etmeniz, ve de yerinize gececek elemana bilgi akisini saglamaniz olacaktir.

Onun disinda aile sirketi degilse baska da etik disi bir durum yok.

Ayni sektor, ayni musteri grubuna hitap eden sirket geçişlerinde sorun olabiliyor. O zaman da sozlesmede yazmasi gerekir buna iliskin madde. Yoksa kraldan cok kralci olmaya gerek yok bence.

İnsan kaynaklarında çalışırken halı hazırda bir işi olanı almayın derlerdi. Başka bir iş bulunca da bizi bırakır diye
Bizi kimler aldı işe o zaman 😃 Aksine, çalışanlar daha kolay iş değiştiriyor.
İşinden ayrılma sebebi dinlenip ona göre yorum yapılıyor; sıkıldım bu şirketten, yeni iş arıyorum diyen adamı da alma işe zaten.

Bizi kimler aldı işe o zaman 😃 Aksine, çalışanlar daha kolay iş değiştiriyor.
İşinden ayrılma sebebi dinlenip ona göre yorum yapılıyor; sıkıldım bu şirketten, yeni iş arıyorum diyen adamı da alma işe zaten.
En çok sordugumuz şuydu mevcut iş yerine buraya gelmek için ne söyledin? 😄

Hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin istiyorsunuz ama öyle olamıyor malesef. Dikkatlice düşünüp seçiminizi yapın. Zor bir durum. Kolaylıklar dilerim.
tam da yazdığınız gibi: ne ayranım dökülsün ne de yoğurdum ekşisin... çok teşekkürler :)

Mevcut işinde kaç senedir çalışıyorsun?
Ayrılırsan ne şekilde ayrılacaksın tazminat vs
İş bulmadan tabi ki söyleme ihbar süren 2 hafta 2 haftada iş bulamadın diyelim mağdur olmaz mısın ?
Zaten daha iyi şartları olan yerlere görüşmeye gidersin muhtemelen aradıklarında söyle çalışıyorum şu saatten sonra ya da sabah gelsem olur mu diye
1 sene olmadı daha. tazminat alamıyorum ama işsiz kalırsam o sürede işsizlik maaşı alabilirim eğer çalıştığım yer beni kendileri çıkarmış gösterirse. görüşme yapacağım yerlere online görüşmeyi teklif edeceğim. bir tanesine öyle yaptım geçenlerde.

1 sene olmadı daha. tazminat alamıyorum ama işsiz kalırsam o sürede işsizlik maaşı alabilirim eğer çalıştığım yer beni kendileri çıkarmış gösterirse. görüşme yapacağım yerlere online görüşmeyi teklif edeceğim. bir tanesine öyle yaptım geçenlerde.
Umarım gönlünüzce olsun

İş değiştirirken öncelikle yeni iş bulmam gerekir en azından işsiz kalmak istemem. Bunun içinde öncelikle işverenimle konuşur ve yeni iş aradığımı ve bana referans verip vermeyeceğini sorarım, cünkü iş başvurusunda bunu muhakkak isterler. Eski iş veriminle herhangi bir çekişme yada tatsızlık asla söz konusu olmadı. Sonuçta ben giderim bir başkası gelir.

Ne kadar dar bir bakış açısı. Üzücü.
Hakikaten. Sanki gönül ilişkisi yaşıyorlar. Daha iyi bir iş bulunca herkes her işi bırakabilir. Kimse babasının hayrına çalışmıyor. Çalışanın şartlarını iyi tutarsan böyle komik düşüncelere de kapılmazsın ama Türkiye işte...

İnsan kaynaklarında çalışırken halı hazırda bir işi olanı almayın derlerdi. Başka bir iş bulunca da bizi bırakır diye
Köle alıyorlar sanki. Bıraksın ne olur. İşveren istediği zaman çıkarabiliyorda işçi neden bırakamıyor. Muhtaç diye mi. Ne saçma şeyler ya.

Gittiğim bir iş görüşmesinde neden işten çıkmadan önce yeni bir iş bulmadığımı söyleyip beni yadırgamışlardı. Halbuki işte çalışırken ne ara birsürü mülakata gireyim, bu sefer de mevcut işten hemen çıkamayacağım için süre tanımak istemeyeceklerdi ve buna tatava yapacaklardı. Bu işverenler gerçekten her şeyi eleştirecek yer arıyorlar.

Back
X