• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışıyorum,Çalışıyorum Ama Sonuçlar Pek İç Açıcı Değil.. :(

PastelBoya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2007
1.859
8
0
35
Kütahya
Derdime bir çaree..
Vize Final derken bir dönemin sonuna geldik..Birde bana sorun nasıl geldim..
Gerçekten çalışıyorum ama nedense iyi not alamıyorum en fazla 60 alıyorum ve çok üzülüyorum..
Sınıfımda süper lise,anadolu lisesi mezunu çok var..Ben meslek lisesi mezunuyum ve Doğru dürüst matematik görmedim..Ve Doğal olarak genel kültür derslerimizin ortalaması yükseliyor en basiti matematik ortalaması = 68:uhm:
Hepsini geçtim neden çalışmama rağmen notlarım böyle bilmiyorum...kafamçokkarıştı
Son zamanlarda aşırı derece de unutkanlık,halsizlik yaşıyorum hiçbirşeye konsantre olamıyorumsenağlama
Buda haliyle beni çok üzüyor..
İyi bekliyorum notuma bakınca:1shok: yasıyorum resmen...
Moral bozucu bir durum olduğunu bilirsiniz:1no2:
Nasıl başaderim ve sınavlarımdan nasıl iyi notlar alabilirm?? nasıl çalışmayım?? Derslerimizin çoğu sözeL..
İşletme okuyorum ve 1.sınıftayım..senağlama
Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı??:utangac:

bende senin gibiydim canım çalışır çalışır hep düşük not alırdım
ama sonradan nedenini anladım
ben hep tek çalışırdım fazla inceler fazla detaya girer gereksiz zaman kaybederdim
bunuda toplu bir arkadaş çalışmasında farkettim
sana tavsiyem sende biraz arkadaşlarınla birlikte çalış,gereksiz ayrıntılara girme,sınavda çıkabilecek konulara odaklan

grup kurun ve birbirinize anlatın
özellikle hukuka giriş falan gibi derslerde yazarak çalışın
herkes bir dersten mesul olsun
kitaptan yeri belirleyin
o gece o kişi tüm ders notlarını gözden geçirip önemli yerleri ayıklasın ve size özetleri opy etsin..sizde diğerlerini..
biz böyle çalışırdık
okula uğramazdım bile(takıntılı hocalar dışında)
yanlızca final haftasına böyle girerdim
4 üzerinden 3,56 ile mezun oldummm..
bu yöntem iyidir..

Offf bu yıl aynı dert bende var.Niye böyle oldu anlamadım bende de unutkanlık başladı iyi bildiğim şeyi sınava girdiğimde unutuyorum ama bu yıl fazla stres yaptım sanırım ben buna veriyorum...

canım bende cok cok calıstıgım cok dert ettıgım sınavlardan kalırdım
ama oylesıne aman nasıl olsa kalırım azcık bakıyım dedıgım sınavlardan da yuksek notla gecerdım
cunku cok calısınca sınavda panık oluyorum
ama eger ne yapayım canım sagolsun dıyerek gırersem o panık yerını sakınlıge bırakıyor
ve lısanstayken dıyelımkı 100 sayfa fotokopı var elımde
cıkması muhtemel 15,20 sayfayı ayırır onları ıyı calısırdım gecme notunu alıyım dıye

Canım birinci sınıfta hep öyle olur. Üniversitenin sınav tekniğini anlamak biraz zaman alır. zamanla hoca neye not veriyor anlarsın sıkma canını çalışmaya devam. Hee bir de bazı hocalar vardır onların değerlendirme sistemini asla anlayamazsın. Bu tip hocaları da kafana takma..

Benimde iki gün sonra finallerim var kara kara ne yapacağımı düşünüyorum:(
Sanırım sen çalışıyosun ama sınavda unutuyosun o zaman özet çıkararak çalış bence;)
Nereler önemliyse özetini çıkar sınava yakın tekrar et böylelikle unutmazsın bide yazarak çalışmak da etkili oluyor Allah yardımcımız olsun inşallah :Saruboceq:

ben renkli fon kartonlarına özet çıkarırdım,gece çalışırdım,sınıfın en iyi not tutanı Allah razı olsun ders notlarını verirdi,eksiklerimi tamamlardım beni ortalamam da 4 üzerinden 3.50 idi ,aynı taktikle kpss den87 alıp atandım

arkadaslar benımde notlarım çok kötü bilgisayar okuyorum ve ben düz lise mezunuyum:( vizelerde 2tane ortlamanın altında dersim var ama şimdi daha hepsi açıklanmadıgı halde 2tahne efim var 1. sınıfım daha yaz okuluna kesin kaldım ama sınıfta kalmak istemıyorum:( bende sınava giridigmde nereden başlıyaagımı bilemıyorum butun bildiklerim beynımde karışıyor hangisini önce yazacagımı şaşırıyorum neolur bana yardım edin çok bunalımdayım:(

canım ne farkeder altmıştan yüksek alman allah aşkına
kasma bukadar kendini nerde okuyorsun bilmiyorum ama
yüksek bir dereceyle mezun olmak hiçbir işe yaramayacak hayatda
diplomada diploma notu bile yzmıyor..sen bu öğrendiklerini iş hayatında
uygulayacağını mı sanıyorsun?bende ünivdeyken çok başarılı değildim
ama bunu hiç dert etmedim okul birincisi olan arkadaşım mezun olalı 2 sene olmasına
rağmen hala iş arıyor..bu tabiki bir ölçüt olamaz ama burası türkiye......üniversite hayatını boşa geçirme heran ders çalışıp,ilerde öyle arıcaksın ki bu günleri hiç geri gelmez bir yola girmiişiniz nasılsa
mezun olursunuz yanlış örnek olmak istemem ama ben kitap kapağı açmadan üniv bitirdim çok iyi değildim ama çok kötüde değildim geçiyordum 60'la..fazla kasıp stres yaparsan da iyi not alamazsın
zaten ünivde geçmek tamamen hocalara bağlı sen tutup kitabı ezberlersin adam gider başka biryerden sorar yine kalırsın..uzun lafın kısası bu ders işini çok dertt etme..üniversite hayatının tadını çıkar..okul sadece ders demek değill..

arkadaslar benımde notlarım çok kötü bilgisayar okuyorum ve ben düz lise mezunuyum:( vizelerde 2tane ortlamanın altında dersim var ama şimdi daha hepsi açıklanmadıgı halde 2tahne efim var 1. sınıfım daha yaz okuluna kesin kaldım ama sınıfta kalmak istemıyorum:( bende sınava giridigmde nereden başlıyaagımı bilemıyorum butun bildiklerim beynımde karışıyor hangisini önce yazacagımı şaşırıyorum neolur bana yardım edin çok bunalımdayım:(

en kötüsü de sınavda heyecanlanmak insan o zaman iyice şaşırıyo bildiklerini de unutuyo :1no2: öncelikle bu heyecan sorununu çözmen lazım sınava başlamadan önce derin nefes al tut sonra bırak nefesini heyecanın biraz geçer yerimseniben

cnmmmmm bende üniversitede okurken ders notlarını okdar kafama takardımkii,sınava çalıştıgım sıra kaç puan alacagımı düşünmekten konsantre olmasdım derse...şimdiiiii üniversiteyi bitirdim..yazık o güzelim yıllarımda niye bukdr dert etmişim notları diyeee kızıyorum kendime..sen çalışş artık iyi yada kötüüü sonuca üzülmeee..çünkü sadece çalışmakta yetmiyor onu anladım...birasda şanslı olcaksın..onca gün verip çalışırsınn gözünden kaçan yerlerden sorular gelir..yada az çalışırsın o baktıgın yerlerden gelir..tamamen şans işiiii..

Bak ne dicem bende bir ara sen gibiydim deli gibi çalışırdım ama sınavlardan sonra kötü olurdu moralim halbui sınavda hepsini doğru yaptığımı zannederdin hep
Sen bir kere not derdini kafandan at
Kendinden emin bir şekilde çalış
Mümkünse grup olarak ama haftada bir veya iki kez çalış
Sen not almak için değil gerçekden başardığını soruları çözdüğünü gör
Sn bunu yapabiliyorsunnnn
Ne matematik soruları gelsin gitsin sen çözebiliyorsun
Bunuları düşün sen çalışıca başarıyorsuuuuuunnn
Düşününce buluyrsun çözümü ama oumsuzluğu kafana takma yapamadığın sorunun başında bekleme sakın zira benim sinirlerimi fazla yıpratırdı çözememekkötükedihüsoÇok üzgünüm çoook

evet bende acaba dogurmu yapıyorum yaparsam kaç puan alırım? yaptıgımı zannediyorum ama demmeki yapamıyorum:( okadar üzüldükü kendimi sanki aptal gibi hissediyorum:( grup la çalışmam lazım ve heyecanlamam için de sınav a başlamadan öncederin derin nefes alıp vermem lazım bunları denicem inşallah 2. dönemim gzel geçer çoks agolun kızlar

Çok sağolun kızlar...
Ama zaten çalıştığım halde iyi alamıyorum yüksek not almak değil derdim mesela düşünn sınıfın ortalaması 70 ben 45 alıyorum kalıyorum yaa neredeyse herkes iyi almışki ortalama 70 sonuçtaa hırs basıyo çalışıyorum...
Ama iyi alamıyorum bi muhasebem BB geldi diğerleri hep DC bi tanede CC var senağlama

valla işimiz zor bende şimdiden kaç alcamı düşünüyorum sorulardan çok benim son senem inş. okulum uzamaz şimdi çıkıp sabaha kadar ders çalışcam :a015:

çalışmaya başlarken çok stres yapıp biran önce başlayım ve bitsin , bıldıklerımı unutacağım gibi telaşlar yapıryorsan ve kendını hep ben 60 dan fazla alamıyorum diye şartlarsan hedeflerinde ilerleyemezsin snvlara yarın snv yokmuş gibi tekrar yapıyormuş gibi çalış cnm ve son güne bırakma rahat ol ınan başaracaksın bende senın gb idi ama ders çalşırken rahat çalşıyorum

Sanırım sorunun unutkanlık, bunun için beslenmene dikkat et öncelikle uykunu düzenli olarak al dinç ol.. kendini şartlama kendini şartlamak seni dahada yorabilir elinden gelenin en iyisini yap sadece yıpranmadan.. Allah zihin açıklığı versin:nazar:

arkadaşım bende işletme mezunuyum birinci sınıfta genelde notlar çok iyi olmaz ailenin uzakta olmasının verdiği dezavantajlar yeni bi ortama alışma ve kendini hazırlama olabilir. Bide yurtta kalıosan ki ben yurtta kalıodum ordan biliorum yurtta çalışma ortamı biraz zordur ne kadar çalışsanda pek bişey anlamassın ama biz şöle yapıoduk 4arkadaştık hem yurt ve oda hemde sınıf arkadaş olarak derlerimize çalışır ve belli sayfadan sayfaya kadar herbirimize not çıkarmak düşerdi çok detaylara inmeden sonra hepimizinkileri birleştirip bi fotokopi ve ezberle valla biz bole geçtik okuluda bole bitirdik matematik konusuna gelince benm matematiğim pek yoktur ama formüllü olanları ezber yaptım normal problemlere falanda baya çalışmıştım onda bi iki gün önce başlıodum

Back
X