çalışıyorum - pratik yemekler

yeniuye01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
732
362
103
Selam
çalışıyorum yorucu bir işim yok ama işten geldiğimde acaaayip yorgun oluyorum ayaaklarım sızlıyor resmen. Öyle otobüsle filanda gelmiyorum küçük bi yerdeyim işim evime yakın. İstanbul da ya da başka büyükşehir de olsm ne yapardım bilmiyorum.
Yemekle çok aram yok. Akşam geldiğimde benim gibi tembel hatuncuklar ne yapabilir öneriniz var mı? Pratik neler olabilir? Hangi yemekelr kaç gün dayanır mesela ? ayy ne olacak benim halim :( Eşim gelene kadar yemek hazırlamam lazım nerdeee adam geliyor daha bişey yok.. mutfaktan çıkmam 1 saati geçiyor.. çorba ana yemek pilav salata yaparsam 1-1.5 saat minimum.... yemek hazır bile olsa 40-50 dk yı buluyor bazne :(((
ne tembelim :(

Selam
çalışıyorum yorucu bir işim yok ama işten geldiğimde acaaayip yorgun oluyorum ayaaklarım sızlıyor resmen. Öyle otobüsle filanda gelmiyorum küçük bi yerdeyim işim evime yakın. İstanbul da ya da başka büyükşehir de olsm ne yapardım bilmiyorum.
Yemekle çok aram yok. Akşam geldiğimde benim gibi tembel hatuncuklar ne yapabilir öneriniz var mı? Pratik neler olabilir? Hangi yemekelr kaç gün dayanır mesela ? ayy ne olacak benim halim :KK43: Eşim gelene kadar yemek hazırlamam lazım nerdeee adam geliyor daha bişey yok.. mutfaktan çıkmam 1 saati geçiyor.. çorba ana yemek pilav salata yaparsam 1-1.5 saat minimum.... yemek hazır bile olsa 40-50 dk yı buluyor bazne :KK43:((
ne tembelim :KK43:
bende çalışıyorum o yüzden salata malzemeleri yıkayıp doğrayıp tupperlara koyuyorum,
mesela yemekleri çok yaparsan at buzluğa bi iki hafta sonra çıkar,
tavuğu çok haşla at buzluğa,
göğüs hemen tavada parçalamadan ters düz et,
akşam yemeklerine çok yüklenme yani pilav vs diye bilmiyorum eşin illa istiyorsa bilemem ama
ben akşamları çorba, salata tavuklu ayran öyle geçiştiriyorum
fırında tavuk yap mesela akşamdan yap sosla streçle dolapta dursun işten gelince at hemen fırına yanına salata ayran tamamdır yani

ben yaptığım yemeği genelde çok yapar,yarısını dondurucuya koyar,yapamadığım günlerde çıkarırım.
mercimek çorbasını da aynı fazla yapar atarım.
ayrıca yazdan dondurucuya,patlıcan,menemenlik,fasulye hatta doğranmış biber (yemek yaparkenkolaylık oluyor) herşeyi koyarım.
pilav gibi şeyleride 2 günlük yapıyorum.napim yani ancak yetişebiliyorum.taze yemek olmuyor ama yapacak bir şey yok.

Kızlar gıda sektöründe çalışan biri olarak. Tavuğu pişirip buzluğa koymayın sakın.. Örneğin ızgaralık ürünleri küçük buzdolabı poşetlerinde porsiyonlara bölün, işten geldiğinizde hemen çıkarın 10 dakika sonra çözülür..O şekilde tüketmeniz daha sağlıklı. Ama pişirip buzluğa atıp tekrar ısıtıp kullanmayın. (Bakteri üretir)

ben yaptığım yemeği genelde çok yapar,yarısını dondurucuya koyar,yapamadığım günlerde çıkarırım.
mercimek çorbasını da aynı fazla yapar atarım.
ayrıca yazdan dondurucuya,patlıcan,menemenlik,fasulye hatta doğranmış biber (yemek yaparkenkolaylık oluyor) herşeyi koyarım.
pilav gibi şeyleride 2 günlük yapıyorum.napim yani ancak yetişebiliyorum.taze yemek olmuyor ama yapacak bir şey yok.

mermicek çorbasını buzluğa koyarken nasıl koyayım plastık kapla mı yoksa buzdolapı poşetlemi

mermicek çorbasını buzluğa koyarken nasıl koyayım plastık kapla mı yoksa buzdolapı poşetlemi
yiyeceğiniz kadar plastik kapla koyarsanız daha iyi,kaptan çıkarması kolay oluyor buzlu haliyle direk tencere koyarsanız altı kısık olarak kendisi çözülüyor.üzerine de yağını biberini katarsanız taptaze oluyor.
ben mercimeği hiç birşey (baharat.tuz vs.) katılmadan ki haliyle koyuyorum dondurucuya.

yiyeceğiniz kadar plastik kapla koyarsanız daha iyi,kaptan çıkarması kolay oluyor buzlu haliyle direk tencere koyarsanız altı kısık olarak kendisi çözülüyor.üzerine de yağını biberini katarsanız taptaze oluyor.
ben mercimeği hiç birşey (baharat.tuz vs.) katılmadan ki haliyle koyuyorum dondurucuya.

tşk ederim eşim mercimek çorbasını bayılır bende hep fazla yapmış oluyorum bu benım için süper olacak...Bu akşam yapıp baharatını koymadan buzluga atacam :) tşkler

ben nohut,doğranmış biber,köfte,sigara böreği falan atıyorum buzluğa pratik oluyor bide akşamları pilav falan nadir yapıyorum ağır oluyor..genelde sebze yemeği seçiyorum onların pişmesi falan kolay

Ben öğrenciyim, ailemle yaşıyorum ama mutfakta vakit geçirmeyi sevdiğim için anneme yardım ediyorum.

Haftasonu eğer boşsam içli köfte, misket köfte, tarçınlı köfte vs bir sürü köfte çeşidi hazırlayıp buzluğa koyuyorum. Buzluğa koyulabilecek her şeyi müsaitken yapıp koyabilirsiniz, çalıştığınız günler acayip pratik olur. Hazır dondurulmuş ürünler almaktansa müsait günlerinizde böreklerinizi, köftelerinizi vs hazırlamış olun, dondurun.

Fırın yemekleri hem çok lezzetli, hem çok sağlıklı hem de çok pratik. Fırında köfteler, balıklar, tavuklar hazırlayabilirsiniz. Onlar pişerken de salatayı, pilavı, çorbayı vs halledersiniz. Fırındaki yemeğiniz pişene kadar hepsi hazır olur.

Eğer kişinin acelesi yoksa icap ederse mutfakta 3 saat bile geçirir. Ama acalesi varsa bence 45 dakika içinde çorbasına kadar gayet çeşitli, sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlayabilir.

Ayrıca bir tavsiyem de şu... Çalışıyorsunuz ama illa ki müsait olduğunuz gün vardır. O gün bir deftere o haftanın menüsünü hazırlayın. Menüleri evdeki malzemelere göre ayarlayın ki evdekiler de bitsin, bozulma durumu olmasın. Eksikleri gidin marketten alın. Hazırlayıp buzluğa koyacaklarınızı hazırlayıp buzluğa koyun. Diğerleri de elinizin altında olsun. Bu plana göre hareket ederseniz hem tasarruf edersiniz hem de kafanız rahat olur.

Haftada 1-2 kez akşam yemeğinde balık olsun. Balık zaten çok çabuk pişiyor, acayip pratik ve sağlıklı.

Sakın paketli hazır çorbalardan yapmayın. Zaten lezzetli bile değiller, sırf kimyasal. Hem sağlıklı hem hazır çorba tarhanadır. :21:Aile büyüklerinizden yapan varsa onlardan alın, yazın müsaitseniz kendiniz hazırlayın ya da marketlerde organik olanlardan satılıyor, onlardan alın. Buzluğunuzda daima haşlanmış nohut olsun, tarhanayı daha besleyici hale getirmek için nohut, et vs de katabilirsiniz.

Risotto da çok lezzetli ve pratik bir alternatif olabiliyor. 15-20 dakikada hazır oluyor. Yanına da biraz et, bitti. :)

Allah kolaylıklar versin. İnşallah pratik bir şekilde sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlayın. :)

Back
X